alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 malgo85 wrote:cały mój dzien polega "tylko" na czytaniu,cwiczeniu i cwiczeniu i czytaniu!Boże ale ja bede dokształcona nie długo lepiej niż ci nasi polscy doktorki!!Moja rodzinka tez dooszła do takiego wniosku,ze wiedze na temat mojej piszczeli mama w jednym palcu.Szkoda że mymi oczetami nie mogę zrobi RTG i go prawidłowo odczytac.Ale wszystko jeszcze mozliwe.Jak się zaprę i zrobię wytrzeszcz oczu to może ..może.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: kazdy z nas lekarzy podziwia,bo to naprawdę ciężki fach.I to jest bezdyskusyjne.Ja rządam komunikacji ,tłumaczenia,wyjasniania.Leżałam kilka razy w szpitalu, miałam operacje,zawsze na obchodzie ordynator przysiadał na łóżku chorego ,pytał ,rozmawiał ,badał ,tłumaczył.Po obchodzie przychodził lekarz prowadzacy i mozna było sie dopytac jeszcze o jakies drobiazgi. A teraz widzę że pacjent traktowany jest jak wyposażenie szpitala.Ordynator na obchodzie niby staje przodem do pacjenta ,ale ani na niego się nie patrzy nani do niego nie mówi,zreszta to mówienie to jakiś szept do świty towarzyszącej obchodowi.Nikt po obchodzie nie przychodzi i nie mówi co dalej ,jakie ustalenia,tylko sru pielęgniarki lub salowe wywożą nas z łóżkami lub gipsiarze.Jak mnie kiedyś tak wywozili to poczułam sie jak w filmie COMA. dokłandie ja tez ich podziwiam za to że "umieja" zrobic to co robią ale..................... leżałam juz kilkanaście razy w szpitalu nie tlyko ze soba ale z synkim i zawsze miałą jakis kontakt. Po operacji syna profesor i docent wzieły mnie i na rysunku niemalże wszystko tłumaczyły na czym polegala operacja. A teraz na ortopedii............. nie dośc że nic nie wiesz co z toba robia to jescze jak spytasz o cos to nie odpowie....... (tak przynajmniej było u mnie) Żebym mogła ( a nie mogłą bo mogłam tylko i wyłącznie leżeć) to bym poszła do niego i porozmawiała jak on nie raczyl do mnie przyjśc albo nawet nie musiał koniecznie przychodzić a chociażby na obchodzie cokolwiek powiedziec. A to specyficzny oddział i wiadomo że sami ise tam z reguły nie poruszamy wiec czy oni nie mają serca i nie moga na sekunde zartrzymac sie przy naszym łózku - porozmawiac????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 ja zajełam sie troche pracą Czytam w necie artykóły zwiazane z moim zawodem Pisze plany rozkłady teraz za ten projekt chce się zbrac to pomaga mi trochę zapomnieć W międzyczasie ćwicze cos posprzatam w domu zjem wypiję ............ Ptzrestałą czytać o swoim zroście Jeden plus z tego jak chciałą się coś dowiedzieć to to ze trafiłąm na was. i teraz wy mi wystarczycie hehe rozwiewacie wszystkei moje wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 beat(k)a wrote:Próbowalam sie dzisiaj umowić na planową wizyte z moim ortopedą w przychodni i okazało sie ze go nie bedzie bo ma chyba urlop. Pani przy telefonie zaproponowała mi termin na 30 października! Zdecydowalam ze pójde tam w terminie kiedy konczy mi sie L4 (24 września) i spotkam sie z dowolnym lekarzem ale już rozgladam sie za praktyką prywatną. I stąd moje pytanie: czy miał ktoś kontakt z Kliniką Sportową w Żorach? Słyszałam o nich pozywtyne opinie ale nie od ludzi połamanych.Dobrze zrobisz jak pójdziesz w terminie.Nie można dopuścić aby powstała przerwa w ciągłości zwolnienia lekarskiego bo później nikt już nie wystawi zwolnienia na brakujący okres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Widac to taka domena tych oddziałów.a może brak dobrych lekarzy.Może to zobojętnienie,rutyna ,nie wiem. Za to salowe i pielęgniarki to już inna bajka!! Ha -tematów nam sie nazbiera ,ze czas ucieknie migusiem a my........zdrowi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote:malgo85 wrote:cały mój dzien polega "tylko" na czytaniu,cwiczeniu i cwiczeniu i czytaniu!Boże ale ja bede dokształcona nie długo lepiej niż ci nasi polscy doktorki!!Moja rodzinka tez dooszła do takiego wniosku,ze wiedze na temat mojej piszczeli mama w jednym palcu.Szkoda że mymi oczetami nie mogę zrobi RTG i go prawidłowo odczytac.Ale wszystko jeszcze mozliwe.Jak się zaprę i zrobię wytrzeszcz oczu to może ..może..czesc ja niedosc ze dokształcony medycznie to jeszcze biegle pisze jak za komuny etatowa maszynistka hahaha(przed wypadkiem rzadko siadałem do kompa była to dla mnie czarna magia teraz to przeszedłem odpowiednie szkolenie przez te godziny przy nim)co by byo jak bysmy nie mieli neta (hak i lina)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 To mamy toast -niech żyje Net!!! Huraaaaaa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote:alawpr wrote:malgo85 wrote:cały mój dzien polega "tylko" na czytaniu,cwiczeniu i cwiczeniu i czytaniu!Boże ale ja bede dokształcona nie długo lepiej niż ci nasi polscy doktorki!!Moja rodzinka tez dooszła do takiego wniosku,ze wiedze na temat mojej piszczeli mama w jednym palcu.Szkoda że mymi oczetami nie mogę zrobi RTG i go prawidłowo odczytac.Ale wszystko jeszcze mozliwe.Jak się zaprę i zrobię wytrzeszcz oczu to może ..może..czesc ja niedosc ze dokształcony medycznie to jeszcze biegle pisze jak za komuny etatowa maszynistka hahaha(przed wypadkiem rzadko siadałem do kompa była to dla mnie czarna magia teraz to przeszedłem odpowiednie szkolenie przez te godziny przy nim)co by byo jak bysmy nie mieli neta (hak i lina)pozdrawiamTo teraz opisz na niebiesko swoją historię i podaj datę złamania. Tak będzie nam wszystkim łatwiej orientować się co kto ma złamane i jak leczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Jest po 17-tej a ani LiLLi ani Witch nie widac.Ja czekam niemiłosiernie na wieści!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Dota wrote: wojtex wrote: alawpr wrote: Moja rodzinka tez dooszła do takiego wniosku,ze wiedze na temat mojej piszczeli mama w jednym palcu.Szkoda że mymi oczetami nie mogę zrobi RTG i go prawidłowo odczytac.Ale wszystko jeszcze mozliwe.Jak się zaprę i zrobię wytrzeszcz oczu to może ..może.. czesc ja niedosc ze dokształcony medycznie to jeszcze biegle pisze jak za komuny etatowa maszynistka hahaha(przed wypadkiem rzadko siadałem do kompa była to dla mnie czarna magia teraz to przeszedłem odpowiednie szkolenie przez te godziny przy nim)co by byo jak bysmy nie mieli neta (hak i lina)pozdrawiam To teraz opisz na niebiesko swoją historię i podaj datę złamania. Tak będzie nam wszystkim łatwiej orientować się co kto ma złamane i jak leczone. a czemu tak pózno weszłas na te forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote: Dota wrote: wojtex wrote: czesc ja niedosc ze dokształcony medycznie to jeszcze biegle pisze jak za komuny etatowa maszynistka hahaha(przed wypadkiem rzadko siadałem do kompa była to dla mnie czarna magia teraz to przeszedłem odpowiednie szkolenie przez te godziny przy nim)co by byo jak bysmy nie mieli neta (hak i lina)pozdrawiam To teraz opisz na niebiesko swoją historię i podaj datę złamania. Tak będzie nam wszystkim łatwiej orientować się co kto ma złamane i jak leczone. a czemu tak pózno weszłas na te forum? Dość późno je odkryłam, potem tylko czytałam aż w końcu się zarejestrowałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Dota wrote: wojtex wrote: Dota wrote: To teraz opisz na niebiesko swoją historię i podaj datę złamania. Tak będzie nam wszystkim łatwiej orientować się co kto ma złamane i jak leczone. a czemu tak pózno weszłas na te forum? Dość późno je odkryłam, potem tylko czytałam aż w końcu się zarejestrowałam. ja byłem wczesniej pod innym nickiem ale cos zablokowałem(z niewiedzy)i musiałem sie drugi raz zarejestrowac (teraz jestem na koncie córki)wczesniej miałem wojteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 J juz chodze bez kul od tygodnia jak skonczyłem rehabilitacje i własnie po niej dostałem rente rehabilitacyjna na rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote: ja byłem wczesniej pod innym nickiem ale cos zablokowałem(z niewiedzy)i musiałem sie drugi raz zarejestrowac (teraz jestem na koncie córki)wczesniej miałem wojteks Nick bardzo podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 musiałem cos wymyslec bo juz kazdy mnie znał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote:J juz chodze bez kul od tygodnia jak skonczyłem rehabilitacje i własnie po niej dostałem rente rehabilitacyjna na rokA ja dzisiaj zakończyłam pierwszy cykl 10-ciu zabiegów rehab.Od 10 lipca jestem na półrocznym świadczeniu rehabilitacyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex,czy dobrze zrozumiałam że twoja piszczel walnęła ci w dwóch miejscach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: wojtex,czy dobrze zrozumiałam że twoja piszczel walnęła ci w dwóch miejscach? tak tyle ze ja sam nie zgodziłem sie na operacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote: alawpr wrote: wojtex,czy dobrze zrozumiałam że twoja piszczel walnęła ci w dwóch miejscach? tak tyle ze ja sam nie zgodziłem sie na operacje Dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote: alawpr wrote: wojtex,czy dobrze zrozumiałam że twoja piszczel walnęła ci w dwóch miejscach? tak tyle ze ja sam nie zgodziłem sie na operacje w pewnym sensie ja też bo kazano mi wybierac.Czy wrzucałeś wcześniej gdzieś swoje zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: Jest po 17-tej a ani LiLLi ani Witch nie widac.Ja czekam niemiłosiernie na wieści!!! mam nadzieję ze dziewczyny szaleja na zakupach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Dota wrote: wojtex wrote: alawpr wrote: wojtex,czy dobrze zrozumiałam że twoja piszczel walnęła ci w dwóch miejscach? tak tyle ze ja sam nie zgodziłem sie na operacje Dlaczego ? kolega mój ma sróby ponad 10 lat i to nie wyglada za dobrze (bynajmniej u niego)no i troche sie przeraziłem ale moze to i lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote: Dota wrote: wojtex wrote: tak tyle ze ja sam nie zgodziłem sie na operacje Dlaczego ? kolega mój ma sróby ponad 10 lat i to nie wyglada za dobrze (bynajmniej u niego)no i troche sie przeraziłem ale moze to i lepiej no to szybko doszedłes do siebie jak jz chodzisz bez kul SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote: Dota wrote: wojtex wrote: tak tyle ze ja sam nie zgodziłem sie na operacje Dlaczego ? kolega mój ma sróby ponad 10 lat i to nie wyglada za dobrze (bynajmniej u niego)no i troche sie przeraziłem ale moze to i lepiej u mnie nie było innej opcji a teraz to juz samma nie wiem jak jest lepiej??????????? chyba to nie wazne oby zrost był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: wojtex wrote: alawpr wrote: wojtex,czy dobrze zrozumiałam że twoja piszczel walnęła ci w dwóch miejscach? tak tyle ze ja sam nie zgodziłem sie na operacje w pewnym sensie ja też bo kazano mi wybierac.Czy wrzucałeś wcześniej gdzieś swoje zdjęcia. własnie musze je odebrac ze szpitala bo teraz bede jezdził prywatnie do lekarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wojtex wrote:Dota wrote:wojtex wrote:tak tyle ze ja sam nie zgodziłem sie na operacjeDlaczego ?kolega mój ma sróby ponad 10 lat i to nie wyglada za dobrze (bynajmniej u niego)no i troche sie przeraziłem ale moze to i lepiejAle po roku od operacji moje zespolenie (cztery śruby i gwóźdź) zostanie usunięte.Podobno obecnie powszechne jest usuwanie materiału zespalającego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 kasiek79 wrote: wojtex wrote: Dota wrote: Dlaczego ? kolega mój ma sróby ponad 10 lat i to nie wyglada za dobrze (bynajmniej u niego)no i troche sie przeraziłem ale moze to i lepiej no to szybko doszedłes do siebie jak jz chodzisz bez kul SUPER sam sie dziwie choc nie mówie ze bez bólu (napierdziela ze niewiem az przekrzywiam stope)ale lekarz powiedział ze tak bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 wpadne pózniej musze wyjsc narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Wojtex,jak długo nosiłes długi gips? Kiedy ci zmieniono na krótki ,jeśli to zrobiono? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 do Wojtex:Jak Ci się chodzi bez pomocników ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi