Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Lekarz na chwilę obecną zlecił wyłącznie 10 zabiegów (jako pilne) ALFATRON-em, żadnej na razie rehabilitacji. Mam sama ćwiczyć nie nadwyrężając stawu skokowego.

Co do moich objawów w kolanie, kazał nie szarżować, nie forsować gdyż jestem na prostej drodze aby mieć zespół Sudecka (czy jakoś tak, mogłam przekręcić nazwę).

Za tydzień zdjęcie szwów a za 3 tygodnie (05.10) zrobić RTG i wizyta u niego.

Zakupy zaczęłam i skończyłam na pierwszym piętrze Galerii, ale poprawiłam sobie znacznie humor :) W drodze powrotnej zaliczyłam od razu pierwszy z zabiegów.

Teraz bolą mnie ramiona i nadgarstki. Zakupy o kulach są jednak męczące.

witch wrote:
Lekarz na chwilę obecną zlecił wyłącznie 10 zabiegów (jako pilne) ALFATRON-em, żadnej na razie rehabilitacji. Mam sama ćwiczyć nie nadwyrężając stawu skokowego.
Co do moich objawów w kolanie, kazał nie szarżować, nie forsować gdyż jestem na prostej drodze aby mieć zespół Sudecka (czy jakoś tak, mogłam przekręcić nazwę).
Za tydzień zdjęcie szwów a za 3 tygodnie (05.10) zrobić RTG i wizyta u niego.
Zakupy zaczęłam i skończyłam na pierwszym piętrze Galerii, ale poprawiłam sobie znacznie humor :) W drodze powrotnej zaliczyłam od razu pierwszy z zabiegów.
Teraz bolą mnie ramiona i nadgarstki. Zakupy o kulach są jednak męczące.
no to ogolnie dobrze :) zakupy udane humorek jest, wiec jest git :)

alawpr wrote:

Witch a co ty miałaś z tym kolanem ,że postraszył cię zespołem Sudecka?

Pisałam kilka dni wcześniej ale powtórzę. Wieczorem robiło się gorące i z lekka bolące. Niby nic a jednak było i jest upierdliwe i dziwne.

Znalazłam w necie:

Zespół Sudecka - zaburzenia naczynioruchowe, hormonalne, mechaniczne. Najczęściej występuje po urazach tkanem miękkich i złamaniach zwłaszcza przy zbyt ściśle załozonym gipsie w wymuszonej lub niewłaściwej pozycji.

Dota wrote:
Znalazłam w necie:
Zespół Sudecka - zaburzenia naczynioruchowe, hormonalne, mechaniczne. Najczęściej występuje po urazach tkanem miękkich i złamaniach zwłaszcza przy zbyt ściśle załozonym gipsie w wymuszonej lub niewłaściwej pozycji.
Mi powiedział, że zdarza się przy długim okresie unieruchomienia nogi.

alawpr wrote:
Witch oczywiscie ,ze pisałas.Teraz sobie przypomniałam ,ale jak oczywiście napisałas.Demencja!!!
Haha o demencję nie podejrzewam Ciebie to raczej nadmiar wiadomości na tym forum :)
Ale lecytynę chyba sama zacznę brać. Czasami łapię się na tym, że brakuje mi słowa. Nie wiem jak co nazwać. Uwsteczniam się chyba ?

WITCH

zajżałąm w twoje zdjecia i..... to na piecie to to cos co ci tak dokuczało>?????? kurde nie to ja raczej nie mamm nic takeigo bo jednak inaczej to odczuwam tzn jak sobie pomysle że mogłabym cos takiego mieć Ale teraz mysle o tej za mocno zciśnietej stopeiro obym przez to nie ma problemów

alawpr wrote:

Wojtex,jak długo nosiłes długi gips? Kiedy ci zmieniono na krótki ,jeśli to zrobiono?

gips miałem 3 razy po 6 tygodni 1- po pachwine,2 do kolana z wystajaca czescia ponad kolano(zeby niby noga miała sie nie przewinac),3 krótki z obcasem

Wojtex to tak nie nagorzej z tymi gipsami. Ja tak się zastanawiam ze przy złamaniach unieruchamia się dwa sasiednie stawy. no i tak robią Ale potem jednak jeden staw 9kolanowy) pozostawiaja wolny? nie moge tego zrozumiec ze to wszystko sie zrasta jak kolano ise rusza????????????

Dota wrote:
do Wojtex:
Jak Ci się chodzi bez pomocników ?
lepiej mi sie chodzi z jedna kula mniej boli mniej sie mecze,ale musiałem je odrzucic(kiedys w koncu trzeba)i tak los łaskawqie mnie potraktował ze tak szybko juz chodze chociaz byle jak ale jednak.Teraz to dostane chyba KUSY jak ten z RANCZA(tak samo prawie chodze)

kasiek79 wrote:

Wojtex to tak nie nagorzej z tymi gipsami. Ja tak się zastanawiam ze przy złamaniach unieruchamia się dwa sasiednie stawy. no i tak robią Ale potem jednak jeden staw 9kolanowy) pozostawiaja wolny? nie moge tego zrozumiec ze to wszystko sie zrasta jak kolano ise rusza????????????

szczerze ja tez tego nie rozumie ale jakby nie patrzec lepiej zawsze dla nas jak jest krótszy

kasiek79 wrote:
WITCH
zajżałąm w twoje zdjecia i..... to na piecie to to cos co ci tak dokuczało>?????? kurde nie to ja raczej nie mamm nic takeigo bo jednak inaczej to odczuwam tzn jak sobie pomysle że mogłabym cos takiego mieć Ale teraz mysle o tej za mocno zciśnietej stopeiro obym przez to nie ma problemów
Ta pięta to moja "droga przez mękę" do zdrowia. Teraz jest już prawie dobrze. Mogę opierać już stopę na niej :)

witch wrote:
alawpr wrote:
Witch oczywiscie ,ze pisałas.Teraz sobie przypomniałam ,ale jak oczywiście napisałas.Demencja!!!
Haha o demencję nie podejrzewam Ciebie to raczej nadmiar wiadomości na tym forum :)
Ale lecytynę chyba sama zacznę brać. Czasami łapię się na tym, że brakuje mi słowa. Nie wiem jak co nazwać. Uwsteczniam się chyba ?
Tylko nie zapomnij jej brac ? Bo z pamięcią krucho ;-)

wojtex wrote:
Dota wrote:
do Wojtex:
Jak Ci się chodzi bez pomocników ?
lepiej mi sie chodzi z jedna kula mniej boli mniej sie mecze,ale musiałem je odrzucic(kiedys w koncu trzeba)i tak los łaskawqie mnie potraktował ze tak szybko juz chodze chociaz byle jak ale jednak.Teraz to dostane chyba KUSY jak ten z RANCZA(tak samo prawie chodze)
Złamałeś się 3 dni przede mną a już chodzisz samodzielnie. Brawo !!!
A ja jeszcze daleko w polu. Nawet zespolenie mi nie pomogło. :(

alawpr wrote:
witch wrote:
alawpr wrote:
Tylko nie zapomnij jej brac ? Bo z pamięcią krucho ;-)
Na to już są sposoby. Ustawię przypomnienie w komórce :)

Ja byłem przerazony drugim gipsem przy trzecim załamka(sniło mi sie ze do smierci go bede nosił)miałem dobrego lekarza (chyba)wszyskim kazali naciskac po 5-10-15kg a on mi do bólu dochodziłem nawet do 60kg nacisku na wage(moze to pomogło)no i picie róznych glutów itp