Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dota wrote:
wojtex wrote:
Dota wrote:
do Wojtex:
Jak Ci się chodzi bez pomocników ?
lepiej mi sie chodzi z jedna kula mniej boli mniej sie mecze,ale musiałem je odrzucic(kiedys w koncu trzeba)i tak los łaskawqie mnie potraktował ze tak szybko juz chodze chociaz byle jak ale jednak.Teraz to dostane chyba KUSY jak ten z RANCZA(tak samo prawie chodze)
Złamałeś się 3 dni przede mną a już chodzisz samodzielnie. Brawo !!!
A ja jeszcze daleko w polu. Nawet zespolenie mi nie pomogło. :(
a ja jeszcze jeden wypadek miałem w swieta majowe jechałem na rowerze w krótkim gipsie a kobitka jeepem mnie skosiła tylko noge zdazyłem zabrac (jej wina- wymusiła)mi nic ale roweru przodu zabrakło wiec zapłaciła za cały(policji nie wzywałem bo pewnie tez bym dostał mandat za moja niesprawnosc)i rozeszło sie po kosciach hehehe

witch wrote:

Czy ktoś z Was miał ten Alfatron ? Czy to faktycznie przyspiesza zrost? Bo trzymając nogę w tym czymś miałam mieszane uczucia.

napewno pomaga magnetronic z tym ze minimum20 sesji

alawpr wrote:

To ty Wojtex ,kaskader jesteś!!!!!!

chciałem odwiedzic starych znajomych ale od tamtej pory nie wsiadłem(chyba lęk hehehe)ale to trzeba miec farta pierw sie na drzewie rozwalic a potem ciebie ktos rozwala

alawpr wrote:

Lilla pisz ,pisz,pisz !!!!!!!!!!!

Alawpr nie ma o czym... Mocno ścięłam się z lekarzem. pomimo, że miałam rację to czuję niesmak..... Kaska z uszczerku będzie spora..... Domyślcie się co to znaczy.....

Wiesz co Lilla ,nie wiem co ci powiedział,ale dziewczyno ratuj się! Szukaj porady gdzie indziej.Rób coś.Wiem ,że mądralowac jest łatwo ,ale nie możesz zostawic nogi w takim stanie w jakim teraz jest.Chyba ,że jest szansa -jakaś! U mojego męża kości cłkiem sie pozamieniały miejscami stykały sie tylko czubeczkiem i zrosło sie naprawdę pięknie,Z tym że to była ręka.Ale złamanie paskudne.Pół roku w gipsie ciężkim, 3 lata tyle lekarz dal na całkowite oblanie A teraz nawet nie rwie go ręka na zmiane pogody.Sam się zrechabilitował na basenie .A wygladało że tylko renta mu została.Więc nigdy nie jest tak do końca jak lekarze mówią i straszą.Czas.strasznie chciałabym ci pomóc.............

alawpr wrote:

Wiesz co Lilla ,nie wiem co ci powiedział,ale dziewczyno ratuj się! Szukaj porady gdzie indziej.Rób coś.Wiem ,że mądralowac jest łatwo ,ale nie możesz zostawic nogi w takim stanie w jakim teraz jest.Chyba ,że jest szansa -jakaś! U mojego męża kości cłkiem sie pozamieniały miejscami stykały sie tylko czubeczkiem i zrosło sie naprawdę pięknie,Z tym że to była ręka.Ale złamanie paskudne.Pół roku w gipsie ciężkim, 3 lata tyle lekarz dal na całkowite oblanie A teraz nawet nie rwie go ręka na zmiane pogody.Sam się zrechabilitował na basenie .A wygladało że tylko renta mu została.Więc nigdy nie jest tak do końca jak lekarze mówią i straszą.Czas.strasznie chciałabym ci pomóc.............

Fajna Babka z Ciebie Alawpr!

LillaKorn wrote:
alawpr wrote:
To ja zasiadłam dostojnie na fotelu i też czekam;-)
Mówię Ci Alawpr ręce opadają!
Lilla, mam nadzieję że sie wkurw...sz i pokombinujesz też z innymi konowałami ! Nie wolno odpuszczać i smiało walić temu doktorowi między oczy. To jest Twoja noga, a nie doktorka i trochę czasu jeszcze razem z nią przed Tobą, więc podziałaj. Bez skrupułów.
Nawet jakbys zawodowo zawaliła, to ze zdrową nogą zawsze coś znajdziesz.
A teraz kasę bierz na maxa ile dają, bo przyda sie na kolejne konsultacje i dalsze leczenie :)

korel wrote:
LillaKorn wrote:
alawpr wrote:
To ja zasiadłam dostojnie na fotelu i też czekam;-)
Mówię Ci Alawpr ręce opadają!
Lilla, mam nadzieję że sie wkurw...sz i pokombinujesz też z innymi konowałami ! Nie wolno odpuszczać i smiało walić temu doktorowi między oczy. To jest Twoja noga, a nie doktorka i trochę czasu jeszcze razem z nią przed Tobą, więc podziałaj. Bez skrupułów.
Nawet jakbys zawodowo zawaliła, to ze zdrową nogą zawsze coś znajdziesz.
A teraz kasę bierz na maxa ile dają, bo przyda sie na kolejne konsultacje i dalsze leczenie :)
Korel ,wiesz jak to jest,ZYCIE,kazdy ma jakies obowiązki ,przeliczenia,problemy.

No tak, u mnie najpierw pojawia się stan totalnego wkurwien...a jeśli jakiś palant bruździ mi w życiu. Nawet gdyby to był pan prof. ortopedii. A potem na bazie tego stanu wkurwien...a - zaraz działanie !

To doprowadziło mnie do konsultacji u kilku lekarzy po pierwszej operacji w Zakopanem ponad 1,5 roku temu. I załuję tylko tego że nie zrobiłem poprawkowej operacji od razu, jak pierwszy z nich powiedział że w Zakopcu spartolił sprawę. Nie załuję natomiast że wyżyłem się na paru innych, którzy radzili żeby poczekać i zobaczyć później. Z reguły to były rózne polecane sławy medyczne. Niestaty jak sie samemu tego towarzystwa nie pogoni, to człowiek pozostanie inwalidą z namaszczeniem sławy medycznej.

korel swiete słowa.Musimy sami intuicyjnie działac bo jak zdamy sie tylko na innych to inni mogą nas wyprowadzic na manowce.I niech to będą najlepsi lekarze w tym kraju ,to nikt nie jest nieomylny.Tylko my ,ufamy im bo to lekarze a nie szewcy.A lekarz też człowiek i pomylic sie może,ale nigdy sie nie przyzna!!

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Lilla pisz ,pisz,pisz !!!!!!!!!!!

Alawpr nie ma o czym... Mocno ścięłam się z lekarzem. pomimo, że miałam rację to czuję niesmak..... Kaska z uszczerku będzie spora..... Domyślcie się co to znaczy.....

Nie kumam. Mnie tłumaczono, że uszczerbek na zdrowiu wycenia komisja lekarska, często jednoosobowa, ale w ubezpieczalni, a nie lekarz prowadzący.

A Lilla ma prawo byc wsciekła bo ją tak załatwili dwaj lekarze.Dawno miałaby wszystko za sobą.Operacja to nie bajka i kazdy to wie.A Lilla chciała sie operowac ,tylko idioci zrobili z niej królika doświadczalnego.Jak byc nie wkurzonym,wsciekłym i miec zal do całego swiata. Kazdy z nas czeka na wizyty kontrolne jak na wyrok.I kazdy chce usłyszec ,że jest dobrze do cholery.

alawpr wrote:

Elam85 czy lekarz nic więcej mężowi nie powiedział co dalej, tylko ze zrost kiepski.Powinien choc powiedziec jak długo może zrastac sie strzałka.Przecież to kośc która swietnie rokuje.Najczęsciej lekarze wcale się nia nie przejmują przy złamaniach bo twierdzą,że sama sie zrosnie.Naprawdę krew zalewa na to cedzenie informacji przez lekarzy. Ja mam nadzieję ,ze ktoś prócz nas czyta nasze posty i moze wyciągnie wnioski jak w praniu wygląda komunikacja między pacjentem a lekarzem.I mimo ,że maja dużo pracy to zdobędą się na chwilę pochylenia nad pacjętami.Nam nie tylko śrubki są potrzebne ale i dobre słowo,mimo tego co usłyszymy.Troche pokory i szacunku dla chorego .Nic więcej.

właśnie to mnie martwi że to kość strzałkowa i to wszystko długo tak trwa a co by było gdyby piszczel poszła u mnie. Aż strach pomysleć. Ja na zdjęciu nie widze poprawy niestety. Lekarz powiedział że coś tam musi być ale to wszystko mało. Nie wie czemu tak wolno się zrasta. moze rehabilitacja ją pobudzi.