alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Bo Lilla Dobrodzieju miała dziś dwie wizyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Wiesz ja akurat całe życie spędziłem wśród paru lekarzy w rodzinie bliższej i dalszej, i to akurat bardzo "akuratnych" lekarzy. Dlatego może nie traktuje ich wszystkich jak święte krowy. Dla mnie mają byc dobrymi, sprawnymi fachowcami. Jak mi nie pasuje idę do innego. Jak czuję że mi ściemnia, to mówię mu od razu. Lubię jak się sprawę stawia uczciwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 I tak wszyscy musimy postępowac bo to jest nasze zdrowie i nasza sprawnośc!Dla mnie przełomem bedzie teraz ta kontrola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrodziej Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: Bo Lilla Dobrodzieju miała dziś dwie wizyty. A ha. To przez ilośc postów jaka jest ostatnio mi umknęło. Czytam późno i przez to niestety nie dośc dokładnie. Wybaczcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrodziej Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Korel, jak tam podróże służbowe? Uporałeś się z walizką na kółkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Dobrodzieju mam nadzieję ,że zdasz nam relacje z jutrzejszej wizyty kontrolnej u swojego Orto. i bardzo cie prosze przynies dobre wiadomości!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrodziej Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Nie ma innej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Dobrodziej wrote:Korel, jak tam podróże służbowe? Uporałeś się z walizką na kółkach?Odwlekam ile się da. Dalej musze się wybrać pod koniec września, potem w połowie października, itd.Zawinszowałem sobie wizytę u mojego orto pojutrze, parę tygodni wczesniej niż planowaliśmy. Może coś wymyślimy, jakies ćwiczenia, szybsze obciążanie. Ja czuję że spokojnie mógłbym np. jeździć sam autem i czasem gdzieś się przejadę, ale nie mam pewności czy nie szkodzę sprawie stawu rzekomego.Najwyżej na wyjazdy i wyloty wybiore sie o 2 kulach, ale co zrobić z walizką nadal nie wiem. Może plecak ? Ale garnitur czy koszule to będzie wtedy masakra Niegdy nie przypuszcałem że takie drobuiazgi będą mi zaprzątać głowę. Kiedyś to był pikuś, teraz to jest Pan Pikuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Dobrodziej wrote: Nie ma innej opcji. A jakie rokowania ? Robisz RTG ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrodziej Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Pan Pikuś!!! Dobre, kupuję !!!Tak jest jutro mam rentgena. Solarka i fryzjer przed zdjęciem zrobione, kości twarde więc nie ma rady, muszę ładnie wyjśc na zdjęciu. Niepokoi mnie tylko, że staw skokowy mam bez przerwy opuchnięty i stopę dziwnie wygiętą. Nikt tego nie oglądał. Zawsze tylko na złamania patrzyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 To najpierw relacja Dobrodzieja ,a potem Korela,Oj będzie się działo,!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Wygiecie stopy, to dziwne. Chyba że sam tak bezwiednie tak ustawiasz, bo mniej odczuwasz ból. Wtedy to jest wszystko do wyćwiczenia.Opuchlizna bedzie Ci towarzyszyć długo, choc jej znaczenie będzie maleć wraz z rozruszaniem i rozćwiczeniem. Najwyżej cześciej będziesz kłaśc nogi na stole, po amerykańsku - opuchlizna będzie znikać. Albo może powinieneś zakładać na chorą nogę pończoszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Ja lecę w poniedziałek ,więc w niedzielę będa przygotowania pełna parą,bo czeka mnie pobyt kilku dni.Juz chcę miec to za sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: Ja lecę w poniedziałek ,więc w niedzielę będa przygotowania pełna parą,bo czeka mnie pobyt kilku dni.Juz chcę miec to za sobą. Jak bedziesz lecieć, to uwazaj na druty Wracasz lżejsza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Cholerka ,własnie ta opuchlizna jest najgorsza.Prawie nic człowiekowi nie dokucza tylko to puchnięcie diabelskie.wcześniej naiwniaczka myślałam,że pewnie jak zdejmą gips to będzie po ptakach ale widzę ,ze figa nic z tego.Powiedzcie mi czy ktoś z was obciążał nogę w gipsie.Bo teraz mnie to bedzie czekało.Zaznaczam ,ze mam bez jednej przerwy udowy.Więc może go zdejmą ,skrócą albo ścierwo zostawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 korel wrote: alawpr wrote: Ja lecę w poniedziałek ,więc w niedzielę będa przygotowania pełna parą,bo czeka mnie pobyt kilku dni.Juz chcę miec to za sobą. Jak bedziesz lecieć, to uwazaj na druty Wracasz lżejsza ? A cholera ich wie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Mam taką nadzieję,choc ostatnio powiedział mi orto ,ze do końca mogę tak łazic.Tylko do jakiego i czego końca.Matko zwariowac tylko!!Wiesz co Korel Mam to w d..pie ,jak tam już zalegnę to sie dowiem ,bo to rozmyslanie rozwali całkiem mi psyche.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Idę spac....Lilla ,bardzo cię dzis brakowało na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: Cholerka ,własnie ta opuchlizna jest najgorsza.Prawie nic człowiekowi nie dokucza tylko to puchnięcie diabelskie.wcześniej naiwniaczka myślałam,że pewnie jak zdejmą gips to będzie po ptakach ale widzę ,ze figa nic z tego.Powiedzcie mi czy ktoś z was obciążał nogę w gipsie.Bo teraz mnie to bedzie czekało.Zaznaczam ,ze mam bez jednej przerwy udowy.Więc może go zdejmą ,skrócą albo ścierwo zostawią. Mnie kazali "przystawać" na gipsie tj. wg wyjaśnień lekarza, nie stawac na gipsie podczas chodzenia, ale opierac sie lekko podczas przystawania. I tak podczas chodzenia lekko opieram nogę z gipsem o podłoże. Moim zdaniem takie "impulsy" są potrezbne do zrastania, niestety w moim przypadku nie moge dociążyć ze względu na staw rzekomy. A chciałoby sie docisnąć, aż by zabolało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 To najlepszych snów. Ja też spadam, bo po drodze wypiłem 2 puszki piwa i pewnie znowu jakies minerały z kości wypłukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 korel wrote: To najlepszych snów. Ja też spadam, bo po drodze wypiłem 2 puszki piwa i pewnie znowu jakies minerały z kości wypłukałem. a ja z tej nerwicy zapaliłam papierosa Tfu...Dobrej nocki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 alawpr wrote: Idę spac....Lilla ,bardzo cię dzis brakowało na forum Do południa nie ma mnie wsposób naturalny. Po poludniu nastrój mi uleciał. Poza tym......musiałam zobaczyć co nasmarowałyście przez cały dzień! Idę spać, bo rano niektórzy idą do pracy, pa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote:Poskładali mnie w Zakopanem, a jutro idę na oddział do Piekar Śląskich.Trzymajcie za mnie kciuki- dam znać jak wrócę.Do miłego poczytania.Mnie też w Zakopanem! Kto Cię operował?Mam nadzieję że już jesteś odśrubowana i wkrótce się do nas odezwiesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacki64 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Witam towarzyszki i towarzyszy niedoli po długiej przerwie. Wczoraj byłem na ostatniej ( tak mi się wydawało ) wizycie kontrolnej, po 6 miesiącach od złamania. Zrobiłem zdjęcie, zrost pełny, hura. Niestety u lekarza zonk. Okazuje się że w szpitalu skończyły się limity na zabiegi planowane i mogą mi usunąć żelastwo w przyszłym roku. ????????????? chyba że się zwolni miejsce bo ktoś umrze lub zrezygnuje z zaplanowanego zabiegu. Chorror. Co wy na to.oto linki do ostatnich zdjęć.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/58be43448b5c726d.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b6283884f6a56003.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga-ka16 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jacki64 wrote:Witam towarzyszki i towarzyszy niedoli po długiej przerwie. Wczoraj byłem na ostatniej ( tak mi się wydawało ) wizycie kontrolnej, po 6 miesiącach od złamania. Zrobiłem zdjęcie, zrost pełny, hura. Niestety u lekarza zonk. Okazuje się że w szpitalu skończyły się limity na zabiegi planowane i mogą mi usunąć żelastwo w przyszłym roku. ????????????? chyba że się zwolni miejsce bo ktoś umrze lub zrezygnuje z zaplanowanego zabiegu. Chorror. Co wy na to.oto linki do ostatnich zdjęć.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/58be43448b5c726d.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b6283884f6a56003.htmlWitaj! Widziałam Twoje wcześniejsze zdjęcia(po złamaniu), więc teraz naprawdę jest super. Gratulacje. Najgorszy tylko ten złom w nodze, ale może uda się trochę wcześniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 JACKI tylko pozazdrości takiego pieknego zrostu Aż lepiej sie czlowiekowi robi widząc że i tak szczęśliwie mogą się konczyc nasze złamania. A tym przyszłym rokiem to faktycznie horrorrrrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga-ka16 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Kasia jak Twoja noga?Opuszczasz już ją trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 tak opuszczam Już nawet jest spoko. Ale nie wiem jak wy chodziłyście. Probuję i nie dam rady Nie mam sposobu juz tak sie zastanawiam...................... bo nie wiem może lepiej ta chora nogę jakby do góry podnosic tak jakbym chciała zgiąć kolano to moze wtedy bym dała rade. Bo jak chce tak jakby do tyło unieśc stopę to narazie nie daje rady Ale jak pomysle co było tydzien temu to myse że jescze tydzien i powinnam sobie juz poradzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 wczoraj rozmawiałam z tym znajomym anestezjologiem i powiedział że uczucie cipła jest dobrym objawem ( a ja miaąm wachane uczucia) bo znaczy ze jest krązenie Że powinnam sie martwić jakbym miała zimna nogę . I uspokoił mnie że jak bede na kontroli to mam po niego zadzwonić a on zejdzie do mnie ( bo zna tego lekarza który mnie prowadzi) Jakos lepiej mi ise zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 AGA ty masz cały czas gips udowy?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi