kasiek79 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 alawpr wrote: Nazywa się DAVE, stolik na laptop cena 79,99 hmmm to tez nie o taki mi chodzi bo ten jest stojący na ziemi. Już znalazłąm taki żeby pstawić sobie w lózku tak nad nogami Nóżki stolika na zewnątrz ud a nogi moje pod stolikiem Potem pryda mi ise do czytania książek albo sparwdzania sprawdzianów bo regulowana wysokośc i kąt nacgylenia blatu Ale dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: Dziewczyny te uczucia gorąca i zimna to normalka.To Krążenie daje nam w kośc. Najczęściej to stawy powodują te uciski i wrażenie że w piszczelu mamy luzy a w stawach,zwłaszcza skokowym jest rozpychające puchnięcie.Na to puchnięcie lekarz przepisał mi Detralex ale jest odpowiednik bez recepty Diosminex.Mi jak noga bardzo fisiuje z puchnięciem to okładam sobie lodem na gips i też bardzo pomaga,tylko trzeba trochę z tym zimnem posiedziec.Jak nam pozdejmuja gipsy to niestety też nózie będą puchły. Ja mam bez gipsu i też puchnie choć w większości trzymam w górze. Też biorę diosminex i biorę jeszcze taki suplement MOCNE KOŚCI z doppel herza mi osttanio ni epuchni etlyko z lekka boli miejsce złamania Jakby mi ise cos poprzestawiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote:Oj ale dużo piszecie musiałam przeczytać wszystko od niedzieli w nocy. Pocieszam wszystkich -co najgorsze macie za sobą tyle wytrzymaliście to dalej też dacie radę. Nie mówię, że będzie łatwo ale mam nadzieję, że już jest z górki.Aaaa jeszce jedno - u mnie też nie widać za bardzo zrostu lekarz powiedział, że przy takim złamaniu -dużo drobnych odłamków to idzie wolniej więc bądźcie dobrej myśli i cierpliwie czekajcie na zrosty.O ile dobrze gdzieś mi mignął jakis Twój post, to trafiasz podobnie jak ja: z Zakopca do Piekar Mam nadzieję tylko że nie z tego samego powodu, bo mnie w Piekarach naprawiają to co w Zakopanem spierdol...li Mam nadzieję że u Ciebie pójdzie znaczne znacznie szybciej Szybkich zrostów ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote: Ja mam bez gipsu i też puchnie choć w większości trzymam w górze. Też biorę diosminex i biorę jeszcze taki suplement MOCNE KOŚCI z doppel herza Możesz obciążać swoją nóżkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: ja zauwazyłą że u mnie prblem bólowy wystepuje kiedy xle ułoże nogę tzn niby ponad tydzien minał jak ejstem w domu ale do dizisja nie moge znaleźć najlepszej pozycji podczas snu tzn ułozenia nongi. ja w dzien siedz ena kanapie to jest ok jak kłade się do łózka to od razu mi noga dokucza. Zauwazya że etraz im niżej kąłde noge tym lepiej. Czy wy cały czas tzrymacie noge na poduszce czy normalnie tlyko na lózku? Kasia to jest róznie .Raz lepiej wyżej a raz nisko.Nie dogodzi zupełnie połamanej nodze.Czasem spię z nogą na poduszce a czsem bez.Czasami tak spuchnie ,że w nocy podnoszę ją jak świece do góry. Ja też podnoszę wysoko do góry ale na dole (zupełnie w dole) też trzymam. Jak poczuję, że puchnie lub rwie znów do góry. No i miałam jeszcze jeden problem zaczęło mnie boleć biodro chorej nogi. Nie podobało się to lekarzowi więc wczoraj miałm zdjęcie RTG i dziś je powtórzono. Na szczęście nić nie wyszło lekarz stwierdził, że to staw ma za mało ruchu_ kazał ruszać jak najwięcej ile mogę różne ruchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 LillaKorn wrote: jasmar wrote: Ja mam bez gipsu i też puchnie choć w większości trzymam w górze. Też biorę diosminex i biorę jeszcze taki suplement MOCNE KOŚCI z doppel herza Możesz obciążać swoją nóżkę? Niestety jeszcze nie bardzo tylko przykładać do podłoża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 No i ćwiczyć staw dziś rehabilitant w szpitalu pokazał mi kilka ćwiczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Kasiu nic złego napewno sie nie dzieje.Czasem to miejsce złamane boli.Z czasem coraz mniej,a narazie to wszystko masz świeże wiec przy złym ułozeniu pobolewa,a czsem samo z siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote: No i ćwiczyć staw dziś rehabilitant w szpitalu pokazał mi kilka ćwiczeń Im więcej ruchu tym szybciej staw skokowy wróci do normy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 alawpr wrote: Kasiu nic złego napewno sie nie dzieje.Czasem to miejsce złamane boli.Z czasem coraz mniej,a narazie to wszystko masz świeże wiec przy złym ułozeniu pobolewa,a czsem samo z siebie. no już tak kilka dni praktycznie nic nie czułam a dizisja zaczeło sie znowu. jakmąz wróci z garażu poprosze żeby mi okąłd z lodówki przyniósł. Ale to takie glupie uczucie jakby sie na nowo połamała bo luzy mi sie starszie w gipsie porobiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Kasia tak niestety będzie raz ok raz do kitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 korel wrote:jasmar wrote:Oj ale dużo piszecie musiałam przeczytać wszystko od niedzieli w nocy. Pocieszam wszystkich -co najgorsze macie za sobą tyle wytrzymaliście to dalej też dacie radę. Nie mówię, że będzie łatwo ale mam nadzieję, że już jest z górki.Aaaa jeszce jedno - u mnie też nie widać za bardzo zrostu lekarz powiedział, że przy takim złamaniu -dużo drobnych odłamków to idzie wolniej więc bądźcie dobrej myśli i cierpliwie czekajcie na zrosty.O ile dobrze gdzieś mi mignął jakis Twój post, to trafiasz podobnie jak ja: z Zakopca do Piekar Mam nadzieję tylko że nie z tego samego powodu, bo mnie w Piekarach naprawiają to co w Zakopanem spierdol...li Mam nadzieję że u Ciebie pójdzie znaczne znacznie szybciej Szybkich zrostów !Mam nadzieję że dobrze mi poskładali. Lekarz w Piekarach stwierdził, że jest dobrze. W Zakopcu robił mi to ordynator.A Ty Korel Skąd jesteś? Z Piekar czy gdzieś blisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Kasiu nic złego napewno sie nie dzieje.Czasem to miejsce złamane boli.Z czasem coraz mniej,a narazie to wszystko masz świeże wiec przy złym ułozeniu pobolewa,a czsem samo z siebie. no już tak kilka dni praktycznie nic nie czułam a dizisja zaczeło sie znowu. jakmąz wróci z garażu poprosze żeby mi okąłd z lodówki przyniósł. Ale to takie glupie uczucie jakby sie na nowo połamała bo luzy mi sie starszie w gipsie porobiły Kasiu ja też tak miałam raz bolało i oglądałam nogę czy coś się nie dzieje. Ty masz gorzej bo w gipsie, ja mogłam chociaż popatrzeć na tę nogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 LillaKorn wrote: jasmar wrote: No i ćwiczyć staw dziś rehabilitant w szpitalu pokazał mi kilka ćwiczeń Im więcej ruchu tym szybciej staw skokowy wróci do normy! Dzięki za pocieszenie postaram się dużo ćwiczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: Kasiu nic złego napewno sie nie dzieje.Czasem to miejsce złamane boli.Z czasem coraz mniej,a narazie to wszystko masz świeże wiec przy złym ułozeniu pobolewa,a czsem samo z siebie. no już tak kilka dni praktycznie nic nie czułam a dizisja zaczeło sie znowu. jakmąz wróci z garażu poprosze żeby mi okąłd z lodówki przyniósł. Ale to takie glupie uczucie jakby sie na nowo połamała bo luzy mi sie starszie w gipsie porobiły Kasiu ja też tak miałam raz bolało i oglądałam nogę czy coś się nie dzieje. Ty masz gorzej bo w gipsie, ja mogłam chociaż popatrzeć na tę nogę. no ta niewidocznośc hehe. Martwi mnie ze tak szybko zrobił mi sie luźny gips i noga mi sie rusza A gips to moje jedyne unieruchomienie. No ale oby to tlyko moje jakies głupie domysły. Moze totylko takie głu[ie uczucie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Kasiu mi też w ciężkim gipsie bardzo szybko zrobił się luz i nic złego się nie działo.Nogę miałas opuchnietą a teraz wszystko wraca do normy,noda też chudnie ,ale naprawdę nic złego sie nie dzieje.Nie przemęczaj tylko nogi ,bo wiesz co ci lekarz zalecił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote:korel wrote:jasmar wrote:Oj ale dużo piszecie musiałam przeczytać wszystko od niedzieli w nocy. Pocieszam wszystkich -co najgorsze macie za sobą tyle wytrzymaliście to dalej też dacie radę. Nie mówię, że będzie łatwo ale mam nadzieję, że już jest z górki.Aaaa jeszce jedno - u mnie też nie widać za bardzo zrostu lekarz powiedział, że przy takim złamaniu -dużo drobnych odłamków to idzie wolniej więc bądźcie dobrej myśli i cierpliwie czekajcie na zrosty.O ile dobrze gdzieś mi mignął jakis Twój post, to trafiasz podobnie jak ja: z Zakopca do Piekar Mam nadzieję tylko że nie z tego samego powodu, bo mnie w Piekarach naprawiają to co w Zakopanem spierdol...li Mam nadzieję że u Ciebie pójdzie znaczne znacznie szybciej Szybkich zrostów !Mam nadzieję że dobrze mi poskładali. Lekarz w Piekarach stwierdził, że jest dobrze. W Zakopcu robił mi to ordynator.A Ty Korel Skąd jesteś? Z Piekar czy gdzieś blisko?Z Krakowa. A w zakopcu trafiłem na dyżur i nie miałem wyboru kto mnie będzie składał Ale jak zobaczyłem tego gostka to od razu czułem że to będzie katastrofa. Nie byłem w stanie uciekać, prawie zemdlałem po tym jak ściągał mi na siłę buta narciarskiego W Piekarch juz sam sobie wybrałem lekarza Zakładam że dobrze, w razie czego do siebie będę miał pretensje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 riviolla wrote:jasmar wrote:Poskładali mnie w Zakopanem, a jutro idę na oddział do Piekar Śląskich.Trzymajcie za mnie kciuki- dam znać jak wrócę.Do miłego poczytania.Mnie też w Zakopanem! Kto Cię operował?Mam nadzieję że już jesteś odśrubowana i wkrótce się do nas odezwiesz! Rivilla. Czy też miałaś problem z zastanym stawem skokowym?? Kiedy to rozćwiczyłaś i jak było potem? Mnie cieńko idzie i pisanie a tym bardziej szukanie starszych postów. No i nie wiem jak napisać to na niebiesko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Korel ja też sama wybrałam w Piekarach. Jak na razie nie żałuję zobaczę co będzię dalej. Ale i tak myślę, że najważniejsze żeby dobrze złożyć na początku mam nadzieję, że mi się udało w tym Zakopcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote:riviolla wrote:jasmar wrote:Poskładali mnie w Zakopanem, a jutro idę na oddział do Piekar Śląskich.Trzymajcie za mnie kciuki- dam znać jak wrócę.Do miłego poczytania.Mnie też w Zakopanem! Kto Cię operował?Mam nadzieję że już jesteś odśrubowana i wkrótce się do nas odezwiesz! Rivilla. Czy też miałaś problem z zastanym stawem skokowym?? Kiedy to rozćwiczyłaś i jak było potem? Mnie cieńko idzie i pisanie a tym bardziej szukanie starszych postów. No i nie wiem jak napisać to na niebiesko?Wejdź w profi potem w sygnaturę dalej masz w okienko, w które wpisujesz na niebiesko. Wszystko zgodnie z instrukcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote: Korel ja też sama wybrałam w Piekarach. Jak na razie nie żałuję zobaczę co będzię dalej. Ale i tak myślę, że najważniejsze żeby dobrze złożyć na początku mam nadzieję, że mi się udało w tym Zakopcu I tego sie trzymaj ! Dobrze że Piakry Ci to potwierdziły. Tak to juz jest że pierwsze składanie jest najważniejsze. Potem z reguły są to tylko poprawki, lepsze czy gorsze, ale tylko poprawki. Dobrze napisałem: poprawki (l.mnoga), nie - poprawka (jedna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Jasmar wejdz kursorem na swoj login w postach i kliknij,po lewej stronie poszukaj sygnatura/aviwtor nacisnij,pokaze ci sie okienko i opisz swój przypadek.To jest to na niebiesko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Sygnatura /aviator. znów ta literówka, cofam sie w rozwoju na bank!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Ratunku,dopadło mnie ptasie mleczko!! Pomocy.Utuczę się jak nic.Będę miała wielką ogromną tłusta d...pę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jasmar wrote:Rivilla. Czy też miałaś problem z zastanym stawem skokowym?? Kiedy to rozćwiczyłaś i jak było potem? Mnie cieńko idzie i pisanie a tym bardziej szukanie starszych postów. No i nie wiem jak napisać to na niebiesko?Jasmar wygląda na to że operowały nas te same ręce Cieszę się że powiodło się wyjęcie śruby. Jakie miałaś znieczulenie? Miejscowe?Mój staw skokowy był jak najbardziej zastany, wprawdzie ćwiczyłam go jeszcze przed wyjęciem śruby, ale dopiero gdy zaczęłam rehabilitację przekonałam się jak wiele mu jeszcze brakuje... A Ty masz już w planach zabiegi rehab.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 alawpr wrote: Ratunku,dopadło mnie ptasie mleczko!! Pomocy.Utuczę się jak nic.Będę miała wielką ogromną tłusta d...pę Cytrynowe czy waniliowe mniam, mniam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Lilla dawaj waniliowe....pychota! O pupę będziemy martwic sie po zrośnięciu, i wyprostowaniu krzywizn.a pupie tez sie cos nalezy.niech ma sierotka troche słodyczy.Albo to ptasie to jakiś podstęp mojej rodzinki..hm.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Porozłazili sie gdzieś po pokojach podsuneli słodycz pod nos i może w tym czasie łobuzują.No,no Bo nawet psina bardzo spokojna u nogi paniusi zaległa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 alawpr udało mi sięz tym niebieskim napisem. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Riviolla.Co to znaczy, że operowały nas te same ręce i gdzie ? W Zakopcu czy w Piekarach?Korel.Może gdzieś już w tych Piekarach się widzieliśmy-ja kolejną wizytę mam 29.10.Na razie nie mam żadnych zabiegów rehabilitacyjnych, oprócz tego co mi pokazano, co mam ćwiczyć w domu. Zresztą......................... W piątek idę znów do szpitala(innego) na chirurgię. Tym razem muszą mi naprawić trochę w brzuchu. Mam nadzieję, że dobrze się postarają i zrobią co obiecali 2 rzeczy za jedną narkozą. Tylko będzie opóźnienie w rehabilitacji nogi. A potem myślę, że mi podszepniecie jakie mogę mieć zabiegi i wezmę się solidnie za nogę.Życzę wszystkim dobrej nocki, niech Wasze kosteczki odpoczywają i się zrastają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi