Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

Ratunku,dopadło mnie ptasie mleczko!! Pomocy.Utuczę się jak nic.Będę miała wielką ogromną tłusta d...pę

mam przepis na dietetyczne ptasie mleczko

własnie poszła ode mnie koleżanka Pomogła umyć mi głowe i.............. zrobiłyśmy to mtasue mleczko ligh Więc etraz moge z wami wcinac i oddawać sie rozkoszy

kasiek79 wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

Ratunku,dopadło mnie ptasie mleczko!! Pomocy.Utuczę się jak nic.Będę miała wielką ogromną tłusta d...pę

własnie poszła ode mnie koleżanka Pomogła umyć mi głowe i.............. zrobiłyśmy to mtasue mleczko ligh Więc etraz moge z wami wcinac i oddawać sie rozkoszy

dajże kobieto ten przepis...ehh...myślałam, że wytrzymam...

piszczel 88 wrote:

kasiek79 ja po 6 tygodniach mam tylko wyrazne zarysy

nie podpowiem bo u mnie dopeiro 4 tydzien i nawet nie mam pojęcia co jest u mnie Ale to dobrze ze sa zarysy Zrost trwa do 16 tyg wiec u ciebie dopeiro sam poczatek

a. wrote:
kasiek79 wrote:
kasiek79 wrote:
mam dwa :
pierwsz prosty:
Aby było jak najbardziej ligh to musi byc mleko O% ja mam Łaciate
200ml melka 0% ubijasz blenderem tak zeby zrobiła się pianka
jak sie zrobi dodajesz pół szklanki rozrobionej galaretki (posłodzonej oczywiście) w zalęzności jaki hccesz smak i wszystko mieszasz Wkładasz do lodówki czekasz aż się zetnie i gotowe

drugi: (najlepiej tez wszystko ubijac blenderem ale podobno i mikserem wychodzi)
4 zółtka ubijasz ze słodzikiem dla cukrzyków (ja na w proszku i sypię 10 łyżeczek ale moze byc w płynie albo w tabletkach które pokruszysz) jeżeli nie zalezy ci na tym aby miało mało kalorii oddajesz cukier ale ja nie uzywam cukru zwykłego w swojej diecie
do tego dodajeszodrobine aromatu (dowolny jakies 3 krople)
nastepnie 200g serka homogenizowanego ligh ( j mam z Lidla 3% tłuszczu z Pilosa)
dalej dodajesz szklamke mleka 0%
w między czasie rozrabiasz żelatynę w ciepłej wodzie (ja daje odrobine wody i w niej rozpuszcam 3 łysli żelatyny i zostawiam do wystygnięcia) i tą rozrobiona pzrestudzona żelatyne dodaje
Wszystko jescze ubijam blenderem i na koniec dodaje pianę ubita z 4 baiłek i mieszam ręcznie. Pzrelewam do zcareczek i do lodówki

jak cchę z czekolada to robie nutelle logh:
7 łyżek mleka odtłuszczonego granulowanego
3 łyżki slodzika wproszku
1 łyzka kako odtłuszczonego
5 łyżek mleka 0%

SMACZNEGO

kasiek79 wrote:
a. wrote:
kasiek79 wrote:
mam dwa :
pierwsz prosty:
Aby było jak najbardziej ligh to musi byc mleko O% ja mam Łaciate
200ml melka 0% ubijasz blenderem tak zeby zrobiła się pianka
jak sie zrobi dodajesz pół szklanki rozrobionej galaretki (posłodzonej oczywiście) w zalęzności jaki hccesz smak i wszystko mieszasz Wkładasz do lodówki czekasz aż się zetnie i gotowe

drugi: (najlepiej tez wszystko ubijac blenderem ale podobno i mikserem wychodzi)
4 zółtka ubijasz ze słodzikiem dla cukrzyków (ja na w proszku i sypię 10 łyżeczek ale moze byc w płynie albo w tabletkach które pokruszysz) jeżeli nie zalezy ci na tym aby miało mało kalorii oddajesz cukier ale ja nie uzywam cukru zwykłego w swojej diecie
do tego dodajeszodrobine aromatu (dowolny jakies 3 krople)
nastepnie 200g serka homogenizowanego ligh ( j mam z Lidla 3% tłuszczu z Pilosa)
dalej dodajesz szklamke mleka 0%
w między czasie rozrabiasz żelatynę w ciepłej wodzie (ja daje odrobine wody i w niej rozpuszcam 3 łysli żelatyny i zostawiam do wystygnięcia) i tą rozrobiona pzrestudzona żelatyne dodaje
Wszystko jescze ubijam blenderem i na koniec dodaje pianę ubita z 4 baiłek i mieszam ręcznie. Pzrelewam do zcareczek i do lodówki

jak cchę z czekolada to robie nutelle logh:
7 łyżek mleka odtłuszczonego granulowanego
3 łyżki slodzika wproszku
1 łyzka kako odtłuszczonego
5 łyżek mleka 0%

SMACZNEGO
dzieki kusicielko

aga-ka16 wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

No...idę powalczyc z łóżkiem, aby usnąc będę liczyła ilośc zastrzyków które przyjełam na majego ,,bebzuna''

no i ile bo ja narazie 28

Ja już 83 !!!

U mnie 124

AURORA samam nie wiem czemu taki długi. W szpitalu 4 razy byłam przegipsowywany i za każdym razem o ten cm dwa było coraz dłuższy............ no i utrudnia mi niesamowicie nawet sikanie hehe :-). A co do wózeczka ot mam go juz ponad tydzien i wtedy odzyłam. Dzsiiaj wózek jest w reperacji hehe a ja jakbym bez nogi byla bo tylko siedze. Ale moja mam zaoferowałą sie że przywiezie mi go te 100km i od razu u mnie na noc zostanie. Ja mam leżeć 6 tyg nie chdozić wiec to super rozwiązanie Nózka gzrecznie leży na desce tak jakby na łózku ajka moge wszystko zorbic Ugotowa poprać pozmywac powycierać kurze itp. Co parwda robę to wszystko w takim tempie................ ale czy to wazne. MOgę sobie samma obiad zjeśc jak nikogo nie ma w domu

ja mam tez zelastwo płytkę , rechabilitacje zaczołem po 7 tygodniach do tej pory cwiczylem sam u mnie ten plus że odpoczątku mam bandaż elastyczny, jak narazie nieczuje żeby mi ta stal przeszkadzala .lekarz mi powiedział ze do 1 roku to mi wyjmą

alawpr wrote:

aga-ka16 wrote:

kasiek79 wrote:

no i ile bo ja narazie 28

Ja już 83 !!!

U mnie 124

wow a ja jstem ciekawa ile bęe musiała brac bo....................... irytują mnie juz one Normlanie gacie mi się trzęsą jak maz z nim podchodzi. Mam dosc tego pieczenia. Ale jak się więcej wypytałą jak je robic to jest torche lepiej. wcześniej robiłam 2 palce od pępka ale obojętnie gdzie ateraz jak wiem ze to ma byc ltkyo w pasie brzucha wzdłuż pępka to mniej boli no i min 45 stopni albo pionowo

PISZCZEL no to dobrze ze masz tlyko bandaz ja 4 tydzien w baaaaaaaaaaaardzo długim gipsie i nie wiem ile ot jescze potrwa a le sa tu takie co to 4 miechy z długim chodzą - pozdrawiam ALAWPR

Witch! Ja mam takie samo żelastwo jak Ty, tylko takiej długiej śruby, co u Ciebie jest trzecia od dołu, to nie mam. Płytka i same krótkie (10), w tym dwie na ukos - jak ta jedna samotna po drugiej stronie. Razem 11 śrubek.

piszczel 88 wrote:

witam po jakim czasie pojawia się kostnina przy złamaniu piszczeli jak jest wszystko ok

W piszczeli zrost pokazuje sie około 12 tyg ,na początku około 6 tyg powinna pojawic sie tz mgła.Piszczel jest suchym ,,gnatem'' i najóżniej ze wszystkich kości rozpoczyna tz zalewanie kostniną.Czasem jest tak ze kostnina moze pokazac sie dopiero po 12 tyg.Niestety zalezy to tylko od naszego organizmu.

alawpr wrote:

piszczel 88 wrote:

witam po jakim czasie pojawia się kostnina przy złamaniu piszczeli jak jest wszystko ok

W piszczeli zrost pokazuje sie około 12 tyg ,na początku około 6 tyg powinna pojawic sie tz mgła.Piszczel jest suchym ,,gnatem'' i najóżniej ze wszystkich kości rozpoczyna tz zalewanie kostniną.Czasem jest tak ze kostnina moze pokazac sie dopiero po 12 tyg.Niestety zalezy to tylko od naszego organizmu.

o jaka ty mądra ja tylko wiedziałm ze zrost występuje między 4 a 16 tyg. No i najgorsze miejsce to między innymi 1/3 piszczeli tak jak większośc z nas ma połamna tu najwolniej wystepuje zrost i częściej wystepuja stawy rzekome

tak lekarz mi powiedział jak tylko tłuszczyk znajde , tak mi dawali w szpitalu a co do pieczenia to terż tak miałem ale teraz jak ze strzykawki pozbede sie powietrza to jest lepiej wziołem już 50

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

aga-ka16 wrote:

Ja już 83 !!!

U mnie 124

wow a ja jstem ciekawa ile bęe musiała brac bo....................... irytują mnie juz one Normlanie gacie mi się trzęsą jak maz z nim podchodzi. Mam dosc tego pieczenia. Ale jak się więcej wypytałą jak je robic to jest torche lepiej. wcześniej robiłam 2 palce od pępka ale obojętnie gdzie ateraz jak wiem ze to ma byc ltkyo w pasie brzucha wzdłuż pępka to mniej boli no i min 45 stopni albo pionowo

Kasia inm dłużej bedziesz brała te zastrzyki tym mniej boli,może brzuch sie przyzwyczaja ,nie wiem.

kasiek79 wrote:

PISZCZEL no to dobrze ze masz tlyko bandaz ja 4 tydzien w baaaaaaaaaaaardzo długim gipsie i nie wiem ile ot jescze potrwa a le sa tu takie co to 4 miechy z długim chodzą - pozdrawiam ALAWPR

dzieki za pozdrowienia ;-)