piszczel 88 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Polamana Kaska wrote:alawpr wrote:witch wrote:Bardzo ciekawe i na pewno będzie miało wielu zwolenników. Ale znowu pacjent zapłaci sam za "przyjemność ".To ta moja "stara" pewnie też się rozpuściła już, skoro nie odczuwam dolegliwości Witch mam kolege ,który kilka lat temu miał srubowana noge i zelaztwa nie wyjmował i jest wszystko Ok.Zgadza się, też znam osoby, którym nie chce się dobrowolnie iść się ciąć i wyjmować metalu.Ja niestety muszę przyznać, że mnie to przeszkadza - miejsca, gdzie są śruby, są opuchnięte, muszę bardzo uważać, żeby nie wykręcić nogi, bo śruby mogą się powyginać, nie mówiąc już o pęknięciu, nie mogę kucać dłużej niż minutę, klękać w ogóle nie mogę, może też zdarzyć się, że miejscach, gdzie są śruby dochodzi do odwapnienia kości.Więc, skoro spełniły już swoją rolę, mogę im powiedzieć bye bye.ja tylko jak bedzie mozna to się tego pozbęde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Jeśli by mnie ześrubowano również wywaliłabym to żelaztwo z nogi. A jak narazie czekam na usunięcie tylko gipsu.Ale chyba ,,daleko jeszcze''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 alawpr wrote: Jak dzś samopoczucie Lilla,Odpuściła Ci trochę ta,, franca'' która cię wczoraj dopadła? Sie rozwinęła. Dogorywam pod kocem! Dobrze, że to piątek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczel 88 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/wywiady?wywid=17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 alawpr wrote: Jeśli by mnie ześrubowano również wywaliłabym to żelaztwo z nogi. A jak narazie czekam na usunięcie tylko gipsu.Ale chyba ,,daleko jeszcze''. Czy lekarze określali w jakiś sposób określali czas noszenia Twojego pancerzyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Jak dzś samopoczucie Lilla,Odpuściła Ci trochę ta,, franca'' która cię wczoraj dopadła? Sie rozwinęła. Dogorywam pod kocem! Dobrze, że to piątek! U mnie ród męski dopadł ból gardła.Ciekawe co z tego wyniknie.Mam nadzieję,że to nic takiego,bo nie chcę zarazy w domu,tym bardziej ,że muszę iśc na kontrol.A nie chcę jakiegoś chorubska zawlec ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Jeśli by mnie ześrubowano również wywaliłabym to żelaztwo z nogi. A jak narazie czekam na usunięcie tylko gipsu.Ale chyba ,,daleko jeszcze''. Czy lekarze określali w jakiś sposób określali czas noszenia Twojego pancerzyka? Niestety tak ...do 6 miesiecy!!!! Mam nadzieję ,że nie mieli na mysli długiego.ale za parę dni wszystko sie wyjaśni.Bo nie wyjdę bez konkretnych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 alawpr wrote: Niestety tak ...do 6 miesiecy!!!! Mam nadzieję ,że nie mieli na mysli długiego.ale za parę dni wszystko sie wyjaśni.Bo nie wyjdę bez konkretnych informacji. Dlugo chcą Cię trzymać na uwięzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 alawpr wrote: U mnie ród męski dopadł ból gardła.Ciekawe co z tego wyniknie.Mam nadzieję,że to nic takiego,bo nie chcę zarazy w domu,tym bardziej ,że muszę iśc na kontrol.A nie chcę jakiegoś chorubska zawlec ze sobą. Staraj się trzymać od nich z daleka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Niestety tak ...do 6 miesiecy!!!! Mam nadzieję ,że nie mieli na mysli długiego.ale za parę dni wszystko sie wyjaśni.Bo nie wyjdę bez konkretnych informacji. Dlugo chcą Cię trzymać na uwięzi! Wiesz tak myślę ,ze jak tyle dałam radę ,to już wytrzymam,choc naprawdę jest ciężko.Martwię się co będzie z moja nogą,chyba zostanie sam gnat i skóra węża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Mam nadzieję,że naprawdę wiedza co robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Z jednej strony juz chce iśc do tego szpitala,a z drugiej mam strasznego cykora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Ja tylko na chwilkę wpadłam bo chciałam Wam napisać, że rehabilitantka mi dzisiaj powiedziała, że magnetoterapia świetnie wpływa na złamania/zrost i można ją stosować już przez gips ale niestety lekarze tego nie mówią a szkoda bo one obserwują świetne wyniki tej metody przy złamaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Aurora wrote: Ja tylko na chwilkę wpadłam bo chciałam Wam napisać, że rehabilitantka mi dzisiaj powiedziała, że magnetoterapia świetnie wpływa na złamania/zrost i można ją stosować już przez gips ale niestety lekarze tego nie mówią a szkoda bo one obserwują świetne wyniki tej metody przy złamaniach. To dobrze ,ze mówisz ,dopytam się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 alawpr wrote: Mam nadzieję,że naprawdę wiedza co robią. Najgorsze są te ostatnie tygodnie, żeby nie powiedzieć dni w ukochanym pancerzyku. Wiadomo, że jest lepiej, prawie nie boli i gips jest lekki, potem krótszy ale człowiek ma dość. życzę Tobie i innym cierpliwości i wytrwałości no i.... Tsunami ożywczej kostniny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczel 88 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Aurora wrote: Ja tylko na chwilkę wpadłam bo chciałam Wam napisać, że rehabilitantka mi dzisiaj powiedziała, że magnetoterapia świetnie wpływa na złamania/zrost i można ją stosować już przez gips ale niestety lekarze tego nie mówią a szkoda bo one obserwują świetne wyniki tej metody przy złamaniach. przy zespoleniu można stosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Aurora wrote: Ja tylko na chwilkę wpadłam bo chciałam Wam napisać, że rehabilitantka mi dzisiaj powiedziała, że magnetoterapia świetnie wpływa na złamania/zrost i można ją stosować już przez gips ale niestety lekarze tego nie mówią a szkoda bo one obserwują świetne wyniki tej metody przy złamaniach. Miałam pole magnetyczne w ostatnim miesiącu gipsu (x20). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Dzięki,dzięki Lilla!!! Dla Ciebie również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 LillaKorn wrote: Aurora wrote: Ja tylko na chwilkę wpadłam bo chciałam Wam napisać, że rehabilitantka mi dzisiaj powiedziała, że magnetoterapia świetnie wpływa na złamania/zrost i można ją stosować już przez gips ale niestety lekarze tego nie mówią a szkoda bo one obserwują świetne wyniki tej metody przy złamaniach. Miałam pole magnetyczne w ostatnim miesiącu gipsu (x20). I co Lilla była różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 HURRRAAAAAAAAAAAA!!! Właśnie wróciłam do domku lżejsza o kilka śrubek!!! Ciało obce poszło precz! Ale się rozpisaliście przez te 2 dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Gratulacje ,dzielna dziewczyno,jak było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 alawpr wrote: I co Lilla była różnica? Tego nikt nie wie! Moim zdaniem postęp zrostu nie przyśpieszył . Powiedziałabym, że jego progres był podobny jak w czasach przed polem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczel 88 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Magnetoterapia jest znana od dawna jako czynnik przyspieszający leczenie rozmaitych złamać oraz innych urazów szkieletu. Terapia ta jest także bardzo skuteczna podczas leczenia różnych stanów psychosomatycznych.Największą zaletą magnetoterapii jest fakt, że można ją stosować do pacjentów z metalowymi implantami. Magnetoterapia niskiej częstotliwości nie wpływa termicznie ani mechanicznie zarówno na tkankę jak i na metalowe implanty, dzięki czemu efekty uboczne są nieistotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 riviolla wrote:HURRRAAAAAAAAAAAA!!! Właśnie wróciłam do domku lżejsza o kilka śrubek!!! Ciało obce poszło precz! Ale się rozpisaliście przez te 2 dni... Hej, hej wyzłomowałaś się w całości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: I co Lilla była różnica? Tego nikt nie wie! Moim zdaniem postęp zrostu nie przyśpieszył . Powiedziałabym, że jego progres był podobny jak w czasach przed polem. Taką sama opinię miał Maczek lub Korel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 LillaKorn wrote: Hej, hej wyzłomowałaś się w całości? No mam nadzieję że niczego nie przeoczyli! Było całkiem znośnie, wywalczyłam takie znieczulenie jak chciałam mimo że nie było łatwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 alawpr wrote: LillaKorn wrote: alawpr wrote: I co Lilla była różnica? Tego nikt nie wie! Moim zdaniem postęp zrostu nie przyśpieszył . Powiedziałabym, że jego progres był podobny jak w czasach przed polem. Taką sama opinię miał Maczek lub Korel. Powiem szczerze, że dla mnie miał walor konieczności ruszenia się z domu. Z uwagi na fakt, że musiałam bulić z własnej kieszeni to wybrałam sobie takie wypasione miejsce przy jednym z hoteli bez czekania i z przyjaznym nowoczesnym sprzętem. Potem chodziłam tam na wirówkę i laser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 riviolla wrote: LillaKorn wrote: Hej, hej wyzłomowałaś się w całości? No mam nadzieję że niczego nie przeoczyli! Było całkiem znośnie, wywalczyłam takie znieczulenie jak chciałam mimo że nie było łatwo! Jakie znieczulenie Ci zaordynowali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 LillaKorn wrote: Jakie znieczulenie Ci zaordynowali? Miało być w kręgosłup ale się uparłam i dostałam w żyłę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 riviolla wrote: LillaKorn wrote: Jakie znieczulenie Ci zaordynowali? Miało być w kręgosłup ale się uparłam i dostałam w żyłę Czyli kolorowe sny i zero bólu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi