malgo85 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Aurora wrote:Polamana Kaska wrote:"Pozazdrościłam" Wam tych pięknych opisów złamań i zrobiłam sobie stronę z moimi fotami RTG. W sygnaturce link.A to ku pokrzepieniu Waszych serc i kości - zobaczcie, że złamaniei naprawdę może się pięknie zrosnąć. Śliczne fotki tez tak uważam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Aurora wrote: kasiek79 wrote: Aurora wrote: Twój przypadek to rzeczywiście nieziemski jest. Zachciało się Tobie koni, tak jak mnie tej Turcji a mi się kurna zachciało ze znajomymi wyjsc do knajpy O Twoim pechu to nie wspomnę normalnie szok że tak mozna się załatwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 wiecie co jak mi tego świństwa chociaż trochę nie skróca to chyba będe rekordzisyką w nie udowym a w dupowym gipsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Aurora wrote: kasiek79 wrote: Aurora wrote: Twój przypadek to rzeczywiście nieziemski jest. Zachciało się Tobie koni, tak jak mnie tej Turcji a mi się kurna zachciało ze znajomymi wyjsc do knajpy O Twoim pechu to nie wspomnę tej szkapy to nie mogę sobie wydarować, nawet nie miałam za bardzo ochoty bo dostałam okresu (zresztą z tego względu czekałam na operację 5 dni ) ale siostra męża mnie namówiła - no i stało się. cały czas się zastananwiam czy pozwać stadninę, głupio mi trochę bo znam właścicielkę to ona uczyła mnie kiedyś jeździć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 malgo85 wrote:Aurora wrote:malgo85 wrote:a tu opis wypadkuhttp://elka.fm//content/view/29945/80/Można powiedzieć, że sławna jesteś, w mediach o Tobie piszą A fotki masakryczne, cud, że "tylko" tak to się skończyło!no tak, wszyscy mi mówia ze to cud i ze mam sie cieszyc ze to "tylko noga"szkoda tylko ze praktycznie po roku okazało sie ze miałam powikłania i wszystko od nowa ;(tych zdjec nie chcieli mi pokazac bo np.nie które koment. są beznadziejne!!!ale jak zobaczyłam auto to sobie pomyslałam boze gdzie mi sie tam zmiesciły te nogi!! przeciez tam wszytsko było zmiażdżone!!a rowerzysta to swinia jak bym go potrąciła to by mi nic nie było a on??? nie wiadomo..ale to była chwila i nawet dobrze ze go nie potrąciłam bo bym go miała na sumieniu!!a on moze jak by miał swiato to by mi udzielił pierwszej pomocy a tak to zwiał bo to on był winien!!ja dostałam 100zł mandatu i 6pkt.jeszcze nie tak zle..Tyle czasu już się męczysz, straszne to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote: Aurora wrote: kasiek79 wrote: a mi się kurna zachciało ze znajomymi wyjsc do knajpy O Twoim pechu to nie wspomnę tej szkapy to nie mogę sobie wydarować, nawet nie miałam za bardzo ochoty bo dostałam okresu (zresztą z tego względu czekałam na operację 5 dni ) ale siostra męża mnie namówiła - no i stało się. cały czas się zastananwiam czy pozwać stadninę, głupio mi trochę bo znam właścicielkę to ona uczyła mnie kiedyś jeździć... a czemu bys miała pozwać stadninę?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Pozrastana Kasiu no fotki piękne są.....a kiedy wyjmowanie żelastawa? bo chyba jeszcze je nisisz w sobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote:Też jestem bardzo ciekawa tej twojej kontroli, jak się zrastasz błyskawicznie to sama zacznę te skorupki wciągać, chociaż mam do nich bardzo mieszane uczucia.Dobrodziej miał napisać czy okłady z żywokostu podziałaly i się nie odezwał.No właśnie, co z tym żywokostem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 kasiek79 wrote:a czemu bys miała pozwać stadninę??????o odszkodowanie, jazdę prowadziła jakaś młoda laska i za blisko siebie konie dopuszczała, więc się pokopały. mój dostał w zad kopytem i poniósł.Jak już czekałam na karetkę to zbiegło się kikloro ludzize stadniny i mówili że konie nie wybiegane, i że akurat te dwa wyjątkowa się nie lubią i często się kopią. na początku jeździłam sama dopireo jak wprowadzili tegodrugiego zaczęły się problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 powiedzcie mi czy wam też marznie stopa złamanej nogi. Ja zawsze miałam lody ale teraz to z zimna aż mnie bolą palce. martwi mnie to bo nawet jak nią ruszam to nie pomaga. wogóle to zmarzluch jestem straszny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote: powiedzcie mi czy wam też marznie stopa złamanej nogi. Ja zawsze miałam lody ale teraz to z zimna aż mnie bolą palce. martwi mnie to bo nawet jak nią ruszam to nie pomaga. wogóle to zmarzluch jestem straszny. To samo, ja codziennie z termoforem idę spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote:kasiek79 wrote:a czemu bys miała pozwać stadninę??????o odszkodowanie, jazdę prowadziła jakaś młoda laska i za blisko siebie konie dopuszczała, więc się pokopały. mój dostał w zad kopytem i poniósł.Jak już czekałam na karetkę to zbiegło się kikloro ludzize stadniny i mówili że konie nie wybiegane, i że akurat te dwa wyjątkowa się nie lubią i często się kopią. na początku jeździłam sama dopireo jak wprowadzili tegodrugiego zaczęły się problemy.rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Aurora wrote: edziag wrote: powiedzcie mi czy wam też marznie stopa złamanej nogi. Ja zawsze miałam lody ale teraz to z zimna aż mnie bolą palce. martwi mnie to bo nawet jak nią ruszam to nie pomaga. wogóle to zmarzluch jestem straszny. To samo, ja codziennie z termoforem idę spać a mi dizisja tak jakoś dziwnie no jakby zimno bo cąła mi zdrętwiała i kurde tak jakby mi kręciło ją nie wiem cholera jak to opisać ale kurde jest beznadziejnie Czuję ją na maksa i irytuje mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Aurora wrote: edziag wrote: powiedzcie mi czy wam też marznie stopa złamanej nogi. Ja zawsze miałam lody ale teraz to z zimna aż mnie bolą palce. martwi mnie to bo nawet jak nią ruszam to nie pomaga. wogóle to zmarzluch jestem straszny. To samo, ja codziennie z termoforem idę spać przypomnij co ci się w tej turcji stało? ja złamałam tą cholerną nogę tydzień po powrocie z urlopu właśnie w turcji byliśmy, i bardzo się cieszyłam, że to już po a nie przed wyjazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 ide cos znia zroibc Nie wiem do góry wysoko wezme czy jak moze cos odpuści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 kasiek79 wrote:Polamana Kaska wrote:"Pozazdrościłam" Wam tych pięknych opisów złamań i zrobiłam sobie stronę z moimi fotami RTG. W sygnaturce link.A to ku pokrzepieniu Waszych serc i kości - zobaczcie, że złamaniei naprawdę może się pięknie zrosnąć. czy ty miałas popekany piszczel czy tot ylko tak na zdjeciu wyszło Bo u mnie jeden lekarz tez własnie mówił o tym drucie w kości ale jak się okazało że mam popekany piszczel to powiedzieli ze tym drytek cyz tam gwoździem czy jak mu tam jescze bardziej mi zaszkodzą I nie zrobili etgo A o śrubach to mogła zapomniec bo przy próbie wkrecenia poszedł by mi w mak piszczel.Nie, obie kości, spiralnie, z odłamami, jak widać na załączonym obrazku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote: Aurora wrote: edziag wrote: powiedzcie mi czy wam też marznie stopa złamanej nogi. Ja zawsze miałam lody ale teraz to z zimna aż mnie bolą palce. martwi mnie to bo nawet jak nią ruszam to nie pomaga. wogóle to zmarzluch jestem straszny. To samo, ja codziennie z termoforem idę spać przypomnij co ci się w tej turcji stało? ja złamałam tą cholerną nogę tydzień po powrocie z urlopu właśnie w turcji byliśmy, i bardzo się cieszyłam, że to już po a nie przed wyjazdem. Szłam z dzieciakami na plac zabaw i nie zauważyłam stopnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 kasiek79 wrote: ide cos znia zroibc Nie wiem do góry wysoko wezme czy jak moze cos odpuści jutro się wszystko wyjaśni, może to z nerwów ta noga daje takie objawy, mnie przed kontrolą zawsze bardziej boli - myślę ze to dlatego że wtedy intensywnie o niej myślę i skupiam się na tym co w niej czuje a czego nie.... Możesz przytulić się do termofora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 kasiek79 wrote:Aurora wrote:edziag wrote:powiedzcie mi czy wam też marznie stopa złamanej nogi. Ja zawsze miałam lody ale teraz to z zimna aż mnie bolą palce. martwi mnie to bo nawet jak nią ruszam to nie pomaga. wogóle to zmarzluch jestem straszny.To samo, ja codziennie z termoforem idę spaća mi dizisja tak jakoś dziwnie no jakby zimno bo cąła mi zdrętwiała i kurde tak jakby mi kręciło ją nie wiem cholera jak to opisać ale kurde jest beznadziejnie Czuję ją na maksa i irytuje mniePrzerąbane, bo ani poruszać, ani pomasować nie można. Ja ten termofor z gorącą wodą przykładam i to mi bardzo pomaga.Kasiek, Ty się upieraj żeby Tobie ten gips skrócili!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote: kasiek79 wrote: ide cos znia zroibc Nie wiem do góry wysoko wezme czy jak moze cos odpuści jutro się wszystko wyjaśni, może to z nerwów ta noga daje takie objawy, mnie przed kontrolą zawsze bardziej boli - myślę ze to dlatego że wtedy intensywnie o niej myślę i skupiam się na tym co w niej czuje a czego nie.... Możesz przytulić się do termofora Tak, zgadzam się, że to właśnie może mieć takie podłoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 alawpr wrote: Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!! Bosko, bosko!!!!!!!!!!!! Teraz odżyjesz wreszcie!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Aurora wrote: edziag wrote: przypomnij co ci się w tej turcji stało? ja złamałam tą cholerną nogę tydzień po powrocie z urlopu właśnie w turcji byliśmy, i bardzo się cieszyłam, że to już po a nie przed wyjazdem. Szłam z dzieciakami na plac zabaw i nie zauważyłam stopnia. Kurcze ale można się załatwić niby takie nic a człowiek tyle musi wycierpieć. powiem wam że dopuki sama się nie połamałam to byłam święcie przekonana, że jak się połamiesz to pakują cię w gips na 2 miechy potem odkuwają z gipsu i idzesz sobie do domu, trochę poćwiczysz i wracasz do życia, kurcze ale ja byłam naiwna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 alawpr wrote: Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!! superzaście, to teraz marsz na dwór łapać ostatnie promienie słońca!!! no i wit D3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote: Aurora wrote: edziag wrote: przypomnij co ci się w tej turcji stało? ja złamałam tą cholerną nogę tydzień po powrocie z urlopu właśnie w turcji byliśmy, i bardzo się cieszyłam, że to już po a nie przed wyjazdem. Szłam z dzieciakami na plac zabaw i nie zauważyłam stopnia. Kurcze ale można się załatwić niby takie nic a człowiek tyle musi wycierpieć. powiem wam że dopuki sama się nie połamałam to byłam święcie przekonana, że jak się połamiesz to pakują cię w gips na 2 miechy potem odkuwają z gipsu i idzesz sobie do domu, trochę poćwiczysz i wracasz do życia, kurcze ale ja byłam naiwna Ja to samo, identycznie. Oczywiście domyślałam się, że to przerąbane mieć nogę złamaną, ale nie wiedziałam, że aż tak. I że tyle z tym problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote:Pozrastana Kasiu no fotki piękne są.....a kiedy wyjmowanie żelastawa? bo chyba jeszcze je nisisz w sobie?Dzięki Właśnie... wyjmowanie metalu. W piątek byłam u orto, który najpierw obiecał się tym zająć, a teraz się wymiguje. Jeszcze nie wiem, jak to się ułoży, ale mam nadzieję, że zimą pozbędę się tego ustrojstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Polamana Kaska wrote:edziag wrote:Pozrastana Kasiu no fotki piękne są.....a kiedy wyjmowanie żelastawa? bo chyba jeszcze je nisisz w sobie?Dzięki Właśnie... wyjmowanie metalu. W piątek byłam u orto, który najpierw obiecał się tym zająć, a teraz się wymiguje. Jeszcze nie wiem, jak to się ułoży, ale mam nadzieję, że zimą pozbędę się tego ustrojstwa.pozostaje mi życzyć Ci szybkiego wyśrubowania i wypręcenia no i wreszcie całkowitego powrotu do normalności, no i odwiedzaj nas tu koniecznie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 alawpr wrote: Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!! no super!!!!!!!aż mi ise serduco ucieszyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Aurora wrote:kasiek79 wrote:Aurora wrote:To samo, ja codziennie z termoforem idę spaća mi dizisja tak jakoś dziwnie no jakby zimno bo cąła mi zdrętwiała i kurde tak jakby mi kręciło ją nie wiem cholera jak to opisać ale kurde jest beznadziejnie Czuję ją na maksa i irytuje mniePrzerąbane, bo ani poruszać, ani pomasować nie można. Ja ten termofor z gorącą wodą przykładam i to mi bardzo pomaga.Kasiek, Ty się upieraj żeby Tobie ten gips skrócili!!!ja mam nadziejże jak on zobaczy jak ja wygladam na tym wózku (wrak ze mnie wyglądam starsznie skóa i kosci) to sam zrozumie że jak mi go skrócui to umozliwi mi jakiekolwiek poruszanie się bo inaczej wszystkei moje mięśnie zanikną. Co prawda ja miałą 6 tyg leżec wiec moze dlatego zosatawili mi taki dłuuuuuuuugi i etraz sami skrócą i pozwola chodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Polamana Kaska wrote:kasiek79 wrote:Polamana Kaska wrote:"Pozazdrościłam" Wam tych pięknych opisów złamań i zrobiłam sobie stronę z moimi fotami RTG. W sygnaturce link.A to ku pokrzepieniu Waszych serc i kości - zobaczcie, że złamaniei naprawdę może się pięknie zrosnąć. czy ty miałas popekany piszczel czy tot ylko tak na zdjeciu wyszło Bo u mnie jeden lekarz tez własnie mówił o tym drucie w kości ale jak się okazało że mam popekany piszczel to powiedzieli ze tym drytek cyz tam gwoździem czy jak mu tam jescze bardziej mi zaszkodzą I nie zrobili etgo A o śrubach to mogła zapomniec bo przy próbie wkrecenia poszedł by mi w mak piszczel.Nie, obie kości, spiralnie, z odłamami, jak widać na załączonym obrazku ja też mam obie kości spiralnie (skretnie) wieloodłamowo tylko u mnie obie na tej samej wysokości. tylko ze na pierwszym zdjeciu miaął wrazenie że widac peknięcia na piszczelu. Dlatego spytałąm o ten drut bo mi własnie nie wsadzili zelastwa ze względu na pekniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi