sienio Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 o to chodzi że nie miałem żadnej rehabilitacji lekarz powiedział że nie potrzebuję i sam powinienem ćwiczyć rowerek treningowy , masaże w jaccuzi. Trochę jeszcze kuleję ale już coraz mniej noga krótsza o 1 cm. biegać jeszcze nie biegałem i narazie nie mam w planach bo sie trochę boję poczekam ze 3 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 sienio wrote:o to chodzi że nie miałem żadnej rehabilitacji lekarz powiedział że nie potrzebuję i sam powinienem ćwiczyć rowerek treningowy , masaże w jaccuzi. Trochę jeszcze kuleję ale już coraz mniej noga krótsza o 1 cm. biegać jeszcze nie biegałem i narazie nie mam w planach bo sie trochę boję poczekam ze 3 miesiące.no mi lekarz który robił operacje tez powiedział ze reh. sa nie potrzebne.ale chodze jeszcze prywatnie i tam mi lekarz dał skierowanie na reh. mysle ze to mi nie zaszkodzi a moze pomoze.a chodzisz juz do pracy?? czy ty sie uczysz?ja teraz próbuje wszystkiego: okłady z żywokostu, skorupki od jajek, galaty, itd.. a ty jadłes normalnie tak jak przed wypadkiem??boze wybacz ze tyle pytan ci zadaje ale w koncu jestes z bardzo podobnym przypadkiem do mojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 sienio wrote: o to chodzi że nie miałem żadnej rehabilitacji lekarz powiedział że nie potrzebuję i sam powinienem ćwiczyć rowerek treningowy , masaże w jaccuzi. Trochę jeszcze kuleję ale już coraz mniej noga krótsza o 1 cm. biegać jeszcze nie biegałem i narazie nie mam w planach bo sie trochę boję poczekam ze 3 miesiące. no i nózke tez mam krótsza o 1cm to po 2operacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 sienio wrote:Polamana Kaska wrote:No, Sieniu, bądź kolegą. W jakim mieście będą Ci wyjmwoać metal?Miasto Ełk tu byłem operowany i tu zakończę leczenie. wyjmować najprawdopodobniej będą w styczniu bo w tym roku już nie mają kasy na takie zabiegi Dziękuję Szkoda, że nie Wrocek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sienio Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 malgo85 wrote:sienio wrote:o to chodzi że nie miałem żadnej rehabilitacji lekarz powiedział że nie potrzebuję i sam powinienem ćwiczyć rowerek treningowy , masaże w jaccuzi. Trochę jeszcze kuleję ale już coraz mniej noga krótsza o 1 cm. biegać jeszcze nie biegałem i narazie nie mam w planach bo sie trochę boję poczekam ze 3 miesiące.no mi lekarz który robił operacje tez powiedział ze reh. sa nie potrzebne.ale chodze jeszcze prywatnie i tam mi lekarz dał skierowanie na reh. mysle ze to mi nie zaszkodzi a moze pomoze.a chodzisz juz do pracy?? czy ty sie uczysz?ja teraz próbuje wszystkiego: okłady z żywokostu, skorupki od jajek, galaty, itd.. a ty jadłes normalnie tak jak przed wypadkiem??boze wybacz ze tyle pytan ci zadaje ale w koncu jestes z bardzo podobnym przypadkiem do mojego.mam 25 lat pracuję w państwowej straży pożarnej wróciłem do pracy ale do biurowej narazie nie mogę wrócić i biegać po drabinie jest za wcześnie i o przydatności do służby najprawdopodobniej będzie orzekała komisja lekarska. Jadłem i jem tak jak zawsze żadnych wynalazków nie kombinowałem tylko wapń kupiłem w aptece z muszli ostryg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 sienio wrote:malgo85 wrote:sienio wrote:o to chodzi że nie miałem żadnej rehabilitacji lekarz powiedział że nie potrzebuję i sam powinienem ćwiczyć rowerek treningowy , masaże w jaccuzi. Trochę jeszcze kuleję ale już coraz mniej noga krótsza o 1 cm. biegać jeszcze nie biegałem i narazie nie mam w planach bo sie trochę boję poczekam ze 3 miesiące.no mi lekarz który robił operacje tez powiedział ze reh. sa nie potrzebne.ale chodze jeszcze prywatnie i tam mi lekarz dał skierowanie na reh. mysle ze to mi nie zaszkodzi a moze pomoze.a chodzisz juz do pracy?? czy ty sie uczysz?ja teraz próbuje wszystkiego: okłady z żywokostu, skorupki od jajek, galaty, itd.. a ty jadłes normalnie tak jak przed wypadkiem??boze wybacz ze tyle pytan ci zadaje ale w koncu jestes z bardzo podobnym przypadkiem do mojego.mam 25 lat pracuję w państwowej straży pożarnej wróciłem do pracy ale do biurowej narazie nie mogę wrócić i biegać po drabinie jest za wcześnie i o przydatności do służby najprawdopodobniej będzie orzekała komisja lekarska. Jadłem i jem tak jak zawsze żadnych wynalazków nie kombinowałem tylko wapń kupiłem w aptece z muszli ostryg.dziekuje ci bardzo sienio za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Sienio a ty juz byłes na komisji w spr.odszkodowania?? ciekawa jestem ile mozna dostac procent za złamaniu uda??zna sie ktos na tym???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sienio Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 malgo85 wrote:Sienio a ty juz byłes na komisji w spr.odszkodowania?? ciekawa jestem ile mozna dostac procent za złamaniu uda??zna sie ktos na tym????nie wiem nie bylem jeszcze na komisji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 malgo85 wrote:Sienio a ty juz byłes na komisji w spr.odszkodowania?? ciekawa jestem ile mozna dostac procent za złamaniu uda??zna sie ktos na tym????Malgo85 wszystko zależy od Twojego ubezpieczyciela. W zależności od towarzystwa ubezpieczeniowego trzeba wejść w tabele orzecznicze i znaleźć kwalifikacje swojego urazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 alawpr wrote: Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!! Alawpr to już ostatnie podrygi Twojego przyjaciela gipsa. Jeszcze miesiąc i wrzucisz go do KOSZA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Czytam (i oglądam) tak sobie o tych Waszych wypadkach i myślę, że w tak bliskich "spotkaniach" auta z autobusem możecie mówić o wielkim szczęściu. Mogło skończyć się dużo gorzej, Tfffffffuuuuu. O pechu zaś śmiało mogą mówić łyżwiarze, schodziarze, amazonki i tańczący. Jak to nigdy nie wiadomo co nam pisane Szlag by to trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 witch wrote:Czytam (i oglądam) tak sobie o tych Waszych wypadkach i myślę, że w tak bliskich "spotkaniach" auta z autobusem możecie mówić o wielkim szczęściu. Mogło skończyć się dużo gorzej, Tfffffffuuuuu. O pechu zaś śmiało mogą mówić łyżwiarze, schodziarze, amazonki i tańczący. Jak to nigdy nie wiadomo co nam pisane Szlag by to trafił.ja to sobie wmawiam, że miałam wieeeeelkie szczęście, że sobie kręgosłupa nie złamałam. Trochę działa na pocieszenie ale niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 witch a na jakim etapie leczenia jesteś? obciążasz już tą nogę, masz rehabilitację? ty dzień przede mną miałaś pecha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!! Alawpr to już ostatnie podrygi Twojego przyjaciela gipsa. Jeszcze miesiąc i wrzucisz go do KOSZA! Mamuniu,Lilla jakie to fenomenalne uczucie.Siędzę normalnie z nogą opuszczoną jak zdrowa,nie zajmuję dwóch miejsc.Noga leciutka jak piórko,o kulach chodzenie to pestka.Wiem ,że moja droga z gipsem zaczyna sie kończyc.Świat mnie kocha!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote:witch a na jakim etapie leczenia jesteś? obciążasz już tą nogę, masz rehabilitację? ty dzień przede mną miałaś pecha...U mnie zastój. Od dnia wyjęcia śruby z więzozrostu strzałkowo-piszczelowego (10.09) miałam jedynie 10 zabiegów afatronem i zakaz obciążania nogi. Żadnej innej rehabilitacji, żadnego stawania na kaleczną. Czekam do 05.10. - mam zrobić zdjęcie i zgłosić się do lekarza.To już tylko tydzień, może coś się w końcu zacznie dziać. Póki co czekam i bluźnię jak furman ))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Ale ,żeby nie było tak kolorowo,to nózia dopiero dzisiaj pokazała jak potrafi spuchnąc.Małpa wredna!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 A to cholera, która mnie tak załatwiła http://www.mrongovia.hotel.pl/mrongoville/mrongoville.html.Niby nieruchliwa a zwaliła i mnie uziemiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 witch,nie mogę otworzyc mrongovia hotel,wystepuje bład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 witch wrote:A to cholera, która mnie tak załatwiła http://www.mrongovia.hotel.pl/mrongoville/mrongoville.html.Niby nieruchliwa a zwaliła i mnie uziemiła Czyżby zdażyło sie to w Mrągowie? Czy to tylko nazwa hotelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 alawpr wrote: LillaKorn wrote: alawpr wrote: Huraaaaaa!!!! Mam zajefajny ,fantastyczny ,cudowny ,króciutki gipsik pod kolanko !!!!!!! Ludziska ja żyję,to przecudowne uczucie!!!! Alawpr to już ostatnie podrygi Twojego przyjaciela gipsa. Jeszcze miesiąc i wrzucisz go do KOSZA! Mamuniu,Lilla jakie to fenomenalne uczucie.Siędzę normalnie z nogą opuszczoną jak zdrowa,nie zajmuję dwóch miejsc.Noga leciutka jak piórko,o kulach chodzenie to pestka.Wiem ,że moja droga z gipsem zaczyna sie kończyc.Świat mnie kocha!!!! Szykuj kosz kochana! powiedz na ile Ci ten nowy wynalazek założyli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Witch wpisz ręcznie ten adresik a my skopiujemy i wkleimy sobie w okienko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Do 26 pazdziernika ,czyli na 4 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 witch wrote:U mnie zastój. Od dnia wyjęcia śruby z więzozrostu strzałkowo-piszczelowego (10.09) miałam jedynie 10 zabiegów afatronem i zakaz obciążania nogi. Żadnej innej rehabilitacji, żadnego stawania na kaleczną. Czekam do 05.10. - mam zrobić zdjęcie i zgłosić się do lekarza.To już tylko tydzień, może coś się w końcu zacznie dziać. Póki co czekam i bluźnię jak furman )))ja znowu tuż za tobą bo 8.10. i nie martw się nie tylko tobie nerwy puszczają. ja też się wkurzam bo już 3 miesiące mi ta noga po prostu wisi i więdnie a do tego mam wrażenie że jest krótsza od zdrowej dzisiaj ochrzaniłam moje dziecko, miałam racje ale mogłam to powiedzieć spokojniej i ciszej. głupio mi potem było. na szczęście 7-latki to mądre bestie, potem mu tłumaczyłam ,że źle zrobił a ja byłam zdenerwowana a on na to: " jak ja jestem zły to wogóle nie potrafie się opanować" normalnie szczęka mi opadła bo w lot zrozumiał co starałam mu się wytłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 alawpr wrote: Do 26 pazdziernika ,czyli na 4 tyg. A potem to już tylko kosz!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 alawpr wrote:witch wrote:A to cholera, która mnie tak załatwiła http://www.mrongovia.hotel.pl/mrongoville/mrongoville.html.Niby nieruchliwa a zwaliła i mnie uziemiła Czyżby zdażyło sie to w Mrągowie? Czy to tylko nazwa hotelu?W Mrągowie. http://www.mrongoville.pl/index.php?p=galeria&lang=pl a tej cholerze na imię LOKOMOTYWA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 witch wrote:alawpr wrote:witch wrote:A to cholera, która mnie tak załatwiła http://www.mrongovia.hotel.pl/mrongoville/mrongoville.html.Niby nieruchliwa a zwaliła i mnie uziemiła Czyżby zdażyło sie to w Mrągowie? Czy to tylko nazwa hotelu?W Mrągowie. http://www.mrongoville.pl/index.php?p=galeria&lang=pl a tej cholerze na imię LOKOMOTYWA.I co? Spadłaś z tego stalowego rumaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Witch moja droga ,już wiem ,że to w Mrągowie!! Witaj w klubie ja też pierdyknęłam w Mrągowie gdzie mam nowo nabytą /przeklętą/działeczkę rekreacyjną :-(Jak na razie jej bardzo nie lubię!!!! Tam mi zastosowano leczenie ,,fantastyczne''gipsem.Dobrze że lekarze do których trafiłam w W-wie znają sie na rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 spadłaś z tej zielonej cholery??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 LillaKorn wrote: I co? Spadłaś z tego stalowego rumaka? Jak długa aż kamienie w nasypie się rozpierzchły. Małe dzieci się w niej bawiły a ja nawet nie weszłam. Teraz mam problem z opisem wypadku żeby nie wzbudzić śmiechu wśród słuchaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 edziag wrote: spadłaś z tej zielonej cholery??? ok,już doczytałam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi