Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

LillaKorn wrote:

Alawpr czy Twoje przegipsowania wyglądały podobnie? Pisałaś, że strasznie bolało.

jezuniu mnie zatkało.Matko to średniowiecze. Bolało jak diabeł, ale żeby łamac gnata na żywca to juz do cholery jasnej przesada.Jestem w szoku!! Mi ustawiano stopę za kazdym razem inaczej dociskajac kości piszczeli do siebie.Nie wiem co bolało bardziej staw skokowy czy piszczel,ale wydaje mi sie że staw. Ale to co u Kasi lekarz zrobił to granda.

LillaKorn wrote:

Kasiu brak mi słów.... Jak to możliwe, że zgięła Ci się kość. Przecież tak bardzo uważałaś.......

najsmieszniejsze ot to że lekarz pwoiedział ze gips mi się poluzował i dlatgo ale............ zostawil mnie w tym samym gipsie Zajebiście co.

LillaKorn wrote:

Kasiu brak mi słów.... Jak to możliwe, że zgięła Ci się kość. Przecież tak bardzo uważałaś.......

i miałas bardzo scisły gips na jego srajtaśmę długi udowy- to nie mozliwe.

alawpr wrote:
LillaKorn wrote:
Alawpr czy Twoje przegipsowania wyglądały podobnie? Pisałaś, że strasznie bolało.
jezuniu mnie zatkało.Matko to średniowiecze. Bolało jak diabeł, ale żeby łamac gnata na żywca to juz do cholery jasnej przesada.Jestem w szoku!! Mi ustawiano stopę za kazdym razem inaczej dociskajac kości piszczeli do siebie.Nie wiem co bolało bardziej staw skokowy czy piszczel,ale wydaje mi sie że staw. Ale to co u Kasi lekarz zrobił to granda.
własnie doeprio jak mi dpciskał to bół robił sie coraz mnejszy i normalnie w myslach błagałam zeby tak mocniej dociskał. Jak etraz przyponmne sobie ten ból dociskania który był niczym w porównaniu do łamania to tez mi ciary ida Bo zamin mn nie połamali to jęczałą jak mi piłą gips rozcinali i na nogę wpadali A to po prostu były łaskotki

tak wiec jak ktos bedzie msuiał mieć gipsotomię to................... zwiewajcie

LillaKorn wrote:

Alawpr melduję, że zapisałam się na poniedziałek do nowego specjalisty.

Super Lilla, bardzo dobra decyzja. Może się wreszcie zajmie Tobą jak należy! Życzę Tobie tego z calego serca!!!!

kasiek79 wrote:

edziag wrote:

a teraz już cię nie boli? wierz teraz w to że pójdzie ekspresowo i krwiak przyspieszy ten zrost.

po 30 min już prktycznie nie bolalo co prawda od razu 2 ketonale wziełam

Szkoda, że nie podali Ci przed tym barbarzyństwem czegoś przeciwbólowego. Nie wierzę, że sposób w jaki Ci to zrobili był jedyny i słuszny. Skąd ten d....l ma pewność, że po 4 tygodniach to wszystko załapie?

alawpr wrote:

robienie zdjęc w gipsie zwłaszcza ciężkim jest bez sensu. Nie jest to obraz wiarygodny,Nie widac dokladnie mgły ,czy ziarniny.

To samo i mi lekarz powiedział na pierwszej kontroli po 5 tyg.

LillaKorn wrote:

kasiek79 wrote:

edziag wrote:

a teraz już cię nie boli? wierz teraz w to że pójdzie ekspresowo i krwiak przyspieszy ten zrost.

Szkoda, że nie podali Ci przed tym barbarzyństwem czegoś przeciwbólowego. Nie wierzę, że sposób w jaki Ci to zrobili był jedyny i słuszny. Skąd ten d....l ma pewność, że po 4 tygodniach to wszystko załapie?

Jestem na maksa wkurzona,że tacy debile lecza ludzi.Wrózka pierniczona,mial sen i wie ,że sie zrośnie.

średnool widąc bo na szybkiego w szpitalu robione na korytarzu ale potem się okazało że mi je dali wiec jakbby mi wyszły ładniejsze o pokaze jeszce raz Chyb a że się wszystkeigo dopatrzycie tutaj

tutaj jak zobaczyąłm jak pieknie się zstrzałka zrosła 9widzicie) to się cieszyłąm

http://img300.imageshack.us/img300/4905/129wrzesieprzedgipsotom.th.jpg

a tu juz ni ebyło mi do śmiechu

http://img182.imageshack.us/img182/567/229wrezsienpowtgipsotom.th.jpg

a tu po gisotomi widac tą szpare w gipsie

http://img246.imageshack.us/img246/2157/329wrzesiepogipsotomii.th.jpg

powinni kretyni dać chociaż głupigo Jasia, dla mnie podejście nie do przyjęcia i to że nie uprzedzili że będzie bolało tojuż chamstwo tak miałabyś prawo poprosić o znieczulenie czycoś podobnego brrrrrr

alawpr wrote:
LillaKorn wrote:
kasiek79 wrote:
Jestem na maksa wkurzona,że tacy debile lecza ludzi.Wrózka pierniczona,mial sen i wie ,że sie zrośnie.
ie wiem moze po tym jak pieknie zrosła mi sie starzałka. na tym pierwszym zdjeciu jak powiekszycie to widac tlyko taki szary kawałek tam miałam też skrętnie rotzrskana stzrałke tak jak piszczel

A to chyba dlatego będe miaął krtóki i z obcasem ze będe musiał lekko obciązać i chodzić. On mi dizisja tłumaczył o tych satwach rzekomych. No i jak sie zapomniałą i spytaął czy jest jakis zrost to sie rozesmial i poweidział ze na rtg zrost będzie widoczny najwcześneij za poł roku Wiec się poprawiłą i spytaął o ziarninę to pwoeidział że własnie wszystko baaaaaaardzo ładnie wyglada i to niby złamanie ma mi pomóc. Takie niby szczęscie w nieszczęściu.

alawpr wrote:

Kasiek ale najważniejsze ,ze masz to juz za sobą dziewczyno.Ściskam cie mocno :-)

no własnei i ze na nastepnej wicycie jak a wnet będzie cos nie tak to już tego mi nie zrobia bo będzie za późnio i tzreba będzi eusypiać

wiec juz etraz nie mam sie co stzrałką przekmowac bo ona juz zrobiła swoje Tearz tylko zastanwiam sie nad tym ostanim zdjeciem piszczela bo jak dla mnie troche nierówno ale on pwoeidział że jak tak zsoatnie to jak na atakie paskudne złamanie to będzie miodzio

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

Kasia juz bedzie ok.

no mmusi Pocieszyła się tym że zalewa mnie więc dietę i suplementy trzymam cały czas

Kasiu to co Ci zalało to Ci ten rzeźnik złamał! Jedz skorupki tu jest Twoja szansa!!

kasiek79 wrote:

wiec juz etraz nie mam sie co stzrałką przekmowac bo ona juz zrobiła swoje Tearz tylko zastanwiam sie nad tym ostanim zdjeciem piszczela bo jak dla mnie troche nierówno ale on pwoeidział że jak tak zsoatnie to jak na atakie paskudne złamanie to będzie miodzio

Ciekawe czy powiedział by tak samo gdyby chodziło o jego nogę!

LillaKorn wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

Kasia juz bedzie ok.

no mmusi Pocieszyła się tym że zalewa mnie więc dietę i suplementy trzymam cały czas

Kasiu to co Ci zalało to Ci ten rzeźnik złamał! Jedz skorupki tu jest Twoja szansa!!

wiesz co nie wiem kak to szorbil ale pewnie odpowiednim wycięciem obręczy i tymi listewkami ze strzałka została niemalże cała

kasiek79 wrote:
to niby złamanie ma mi pomóc. Takie niby szczęscie w nieszczęściu.
Kasiek nie wiem jak to powiedzieć ale z takim niby to tak jak z prawie- robi dużą różnicę.

Oby Twój spec okazał się prorokiem czego Ci życzę z całego serca. jeszcze zobaczysz po twoim błyskawicznym zroście wszyscy będą błagać o tą gipsocośtam....

kasiek79 wrote:

Kasia, ten lekarz na pewno dobry jest?

Aurora wrote:

Kasia, to straszne, szok. Ja nie wierzę, że muszą to robić na żywca, alawpr ma rację - średniowiecze!

ja nie wiem ale oni chyba za pierwszym razem robia na zywca bo pacjent głupi nie wie co go zceka. Ten gipsiarz pwoeidział ze jakby drugi raz to robił to pod znieczuleniem. Jak dla mnie to juz w ogóle masakra jakas. ALbo tlyko tak powiedział a kolejne złamanie i tak na żywca. Tzn gipsotonia