Aurora Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 jasmar wrote: Kurczę a o WITCH nadal nic nie wiadomo. Już się niepokoję. I to coraz bardziej.Przecież to niemożliwe, żeby się nie odzywała??? Witch na pewno by się odezwała! Ja myślę, że Ona jest w szpitalu, ale nie wiem, czy z powodu nogi, czy czegoś zupełnie innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Aurora wrote:Polamana Kaska wrote:Każda woda ma zbawienne skutki (słona dodatkowo ze względu na swój skład). Jeśli niesłona, fantastycznie łagodnie masuje i pobudza krążenie.Pamiętam, gdy jeszcze z 2 kulkami poszłam pierwszy raz na basen, rozmawiałam z zaprzyjaźnionym instruktorem, który skończył rehabilitację, czy są jakieś specjalne ćwiczenia w wodzie na rozruszanie nogaska. Powiedział, żeby normalnie pływać, każdy ruch podczas pływanie doskonale rozciąga wszystkie przykurczone i sztywne miejsca.Miał rację.No i proszę dziewczyny, mamy tu jednak osobę, która z dwoma kulami poszła na basen, czyli można! Kasiu, a nie bałaś się, że się wyłożysz gdzieś? No i jak wchodziłaś do wody, to gdzie zostawiałaś kulki? Zwyczajnie przy wejściu?Zawsze staram skupiać się na czynności, nie na strachu. Po prostu szłam bardzo uważne, żeby nie się poślizgnąć. Rzeczywiście trzeba uważać, szczególnie pod prysznicem, gdzie zawsze jest pełno wody. Kule zostawiałam na samym brzegu, a do wody wślizgiwałam się z niewysokiego murku.Najśmieszniejsze było to, że w tym okresie zdecydowanie gorzej chodziłam niż pływałam. Natomiast mnie zaszokowała jedna dziewczyna, która nie mając jednej nogi, śmigała do basenu o kulach z szybkością torpedy. Ćwiczenie czyni mistrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Aurora wrote: Edzia, a co u Ciebie, jak nóżka? na razie martwi mnie że baaaaardzo mi marznie chodzę w 2 albo 3 skarpetkach, noga wygląda jak kukiełka. a poza tym to co zwykle: mierzi mnie siedzenie w domu koszmarnie, do tej pory jakoś się trzymałam i nie zgrzędziłam ale już mam dosyć, ku....a właśnie straciłam resztki cierpliwości..... na czwartek czekam jak na zbaawienie. chyba zabije tego mojego lekarza jak mi powie że mam dalej kicać na jednej..... ugryzę go w tyłek nawet ma niezły więc przynajmniej tyle przyjemności będę miała z tej wizyty hihihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote:Aurora wrote:Polamana Kaska wrote:Każda woda ma zbawienne skutki (słona dodatkowo ze względu na swój skład). Jeśli niesłona, fantastycznie łagodnie masuje i pobudza krążenie.Pamiętam, gdy jeszcze z 2 kulkami poszłam pierwszy raz na basen, rozmawiałam z zaprzyjaźnionym instruktorem, który skończył rehabilitację, czy są jakieś specjalne ćwiczenia w wodzie na rozruszanie nogaska. Powiedział, żeby normalnie pływać, każdy ruch podczas pływanie doskonale rozciąga wszystkie przykurczone i sztywne miejsca.Miał rację.No i proszę dziewczyny, mamy tu jednak osobę, która z dwoma kulami poszła na basen, czyli można! Kasiu, a nie bałaś się, że się wyłożysz gdzieś? No i jak wchodziłaś do wody, to gdzie zostawiałaś kulki? Zwyczajnie przy wejściu?no właśnie... ja tu kombinuje jak przepełznąć do basenu po zdradziecko ślizkich płytkach a ty już to przerobiłaś, tylko ja chyba na jednej nodze będę musiała jeszcze kicać. no i jak wychodziłaś z basenu? proszę o patenty bo szykuje się po kontroli w czwartek.....chyba że lekarz mi jakąś tragedię w tej nodze wypatrzy tfu tfu tfuNie korzystałam z drabinki, wyłaziłam na murek, opierając się na nim rękami do pozycji siad. Potem nogas wyciągany z pomocą rąk, a potem z pozycji siad do pozycji pion. No nie wyglądało to pięknie, raczej tragicznie , ale jakoś sobie radziłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 A czy chodziłaś na basen przyszpitalny, rehabilitacyjny, czy też zwyczajny, dla gawiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 wczoraj próbowałam namówić męża na to żeby na basenie przeniósł mnie do wody, a że jestem małym wielorybem wymyśliłam że zawieszę mu się na szyi z tyłu a on się przegnie do przodu i jakoś mnie dotaszczy....... najpierw zaczął chichotać jak szalony a potem powiedział że w damskiej szatni powie" cześć dziewczynki, nie przejmujcie się mnie tylko taki garb wyrósł na plecach" ;/ tak więc bedę na siebie skazana. kasia a ty na 1 czy na 2 nogach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 nie wyobrażam sobie jak miałabym z poziomu podłogi wstać o kuli do pionu na jednej nodze i jeszcze to wszystko na mokrych kafelkach, no nie wiem jesteś WIELKA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote: Aurora wrote: Edzia, a co u Ciebie, jak nóżka? na razie martwi mnie że baaaaardzo mi marznie chodzę w 2 albo 3 skarpetkach, noga wygląda jak kukiełka. a poza tym to co zwykle: mierzi mnie siedzenie w domu koszmarnie, do tej pory jakoś się trzymałam i nie zgrzędziłam ale już mam dosyć, ku....a właśnie straciłam resztki cierpliwości..... na czwartek czekam jak na zbaawienie. chyba zabije tego mojego lekarza jak mi powie że mam dalej kicać na jednej..... ugryzę go w tyłek nawet ma niezły więc przynajmniej tyle przyjemności będę miała z tej wizyty hihihi Jak pozwoli Tobie chodzić na dwie nogi, to odżyjesz, zobaczysz, to jest już zupełnie inna jakość życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote: nie wyobrażam sobie jak miałabym z poziomu podłogi wstać o kuli do pionu na jednej nodze i jeszcze to wszystko na mokrych kafelkach, no nie wiem jesteś WIELKA. Dokładnie to samo najbardziej mnie przeraża, a popływałabym sobie, oj tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 po czartku jak nie będzie postępów w zroście zaczynam jeść skorupki -bleeeee i może pokombinuje z tym żywokostem, do świeżego nie mam dostępu ale jakieś maści w aptece pewnie mają.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Aurora wrote: Dokładnie to samo najbardziej mnie przeraża, a popływałabym sobie, oj tak. ja też, ja też!!!! i jeszcze sauna mi się marzy....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Chyba poszperam w necie i popatrzę, czy u mnie są takie zajęcia na basenie dla połamańców itp., bo chyba jednak wolałabym nie być tą jedną, jedyną, na której skupia się wzrok wszystkich (w stroju niestety nie prezentuję się najlepiej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Aurora wrote: Chyba poszperam w necie i popatrzę, czy u mnie są takie zajęcia na basenie dla połamańców itp., bo chyba jednak wolałabym nie być tą jedną, jedyną, na której skupia się wzrok wszystkich (w stroju niestety nie prezentuję się najlepiej ) Aurora ja bardziej fokę przypominam niż nimfę i miałabym w nosie czy ktoś się na mnie gapi czy nie. znając siebię jak tylko dostanę zielone światło od lekarza to zamieszkam na basenie, przynajmniej odejdzie mi problem wchodzenia i wychodzenia z wody. a tak na serio to przytyłam z 10kg i patrzeć na siebie nie mogę...to jest chyba jeszcze gorsze od tej złamanej nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote: szykuje się po kontroli w czwartek.....chyba że lekarz mi jakąś tragedię w tej nodze wypatrzy tfu tfu tfu A kysz a kysz tragedio przeklęta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 LillaKorn wrote: edziag wrote: szykuje się po kontroli w czwartek.....chyba że lekarz mi jakąś tragedię w tej nodze wypatrzy tfu tfu tfu A kysz a kysz tragedio przeklęta! dzięki Liluś, ty to kochana babka jesteś..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote:Aurora wrote:Chyba poszperam w necie i popatrzę, czy u mnie są takie zajęcia na basenie dla połamańców itp., bo chyba jednak wolałabym nie być tą jedną, jedyną, na której skupia się wzrok wszystkich (w stroju niestety nie prezentuję się najlepiej )Aurora ja bardziej fokę przypominam niż nimfę i miałabym w nosie czy ktoś się na mnie gapi czy nie. znając siebię jak tylko dostanę zielone światło od lekarza to zamieszkam na basenie, przynajmniej odejdzie mi problem wchodzenia i wychodzenia z wody. a tak na serio to przytyłam z 10kg i patrzeć na siebie nie mogę...to jest chyba jeszcze gorsze od tej złamanej nogi A ja się wstydzę, tak już mam i nic nie mogę na to poradzić. Po prostu nie znoszę zwracać na siebie uwagi. Chyba, że mam mówić o dziedzinie zawodowej - to jest wyjątek.A od dwóch dni jestem na diecie bo też dużo przytyłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote: Aurora wrote: Edzia, a co u Ciebie, jak nóżka? na razie martwi mnie że baaaaardzo mi marznie chodzę w 2 albo 3 skarpetkach, noga wygląda jak kukiełka. a poza tym to co zwykle: mierzi mnie siedzenie w domu koszmarnie, do tej pory jakoś się trzymałam i nie zgrzędziłam ale już mam dosyć, ku....a właśnie straciłam resztki cierpliwości..... na czwartek czekam jak na zbaawienie. chyba zabije tego mojego lekarza jak mi powie że mam dalej kicać na jednej..... ugryzę go w tyłek nawet ma niezły więc przynajmniej tyle przyjemności będę miała z tej wizyty hihihi Edziag musisz częściej wychodzić nie tylko do lekarza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote: LillaKorn wrote: edziag wrote: szykuje się po kontroli w czwartek.....chyba że lekarz mi jakąś tragedię w tej nodze wypatrzy tfu tfu tfu A kysz a kysz tragedio przeklęta! dzięki Liluś, ty to kochana babka jesteś..... Lilka jest kochana, pocieszyła już niejednego z nas! W ogóle fajnych ludzi na tym forum się spotyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Fajnych to mało powiedziane, takich....ludzkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Edzia, jak czytam opis Twojego przypadku, to stwierdzam, że lekarze naprawdę zrobili u Ciebie dużo dobrego. Niejeden by olał, wsadził w gips i martw się babo sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Aurora wrote: Edzia, jak czytam opis Twojego przypadku, to stwierdzam, że lekarze naprawdę zrobili u Ciebie dużo dobrego. Niejeden by olał, wsadził w gips i martw się babo sama. Ja wierzę w złote ręce i geniusz tego mojego lekarza, grzebał mi w tej stopie 2,5h więc liczę, że się jednak przykładał. Martwi mnie tylko jego pesymizm dotyczący mojego powrotu do pełnej sprawności.....no i nie mam pewności ćzy on taki genialny jest...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Aurora w gips nie dałoby rady bo ja to miałam zmiażdzone i brakwało rtochę kości, ale fakt uważam że miałam szczęście trafić do piekar, tam przynajmniej mieli te kości do przeszczepu i preparat kostnopodobny.Zresztą doznałam szoku bo kiedy wpisałam w google clacibon wyszły mi tylko 3 linki i żaden po polsku. to jest preparat który ma stanowić rusztowanie dla kostniny, czyli ma go oblać a potem przebudować na kość, nie wiem jak mój organizm ma zamiar to zrobić ale wierzę że mu się jakimś cudem uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Niepokoi mnie to milczenie witch......na pewno się odezwie jak tylko będzie mogła. mam cichą nadzieję, że to tylko problemy z intrnetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Ja też chciałabym się zrosnąc w 3 miesiące.......Aurora ty już jesteś na końcówce...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote:Aurora wrote:Edzia, a co u Ciebie, jak nóżka?na razie martwi mnie że baaaaardzo mi marznie chodzę w 2 albo 3 skarpetkach, noga wygląda jak kukiełka. a poza tym to co zwykle: mierzi mnie siedzenie w domu koszmarnie, do tej pory jakoś się trzymałam i nie zgrzędziłam ale już mam dosyć, ku....a właśnie straciłam resztki cierpliwości..... na czwartek czekam jak na zbaawienie. chyba zabije tego mojego lekarza jak mi powie że mam dalej kicać na jednej..... ugryzę go w tyłek nawet ma niezły więc przynajmniej tyle przyjemności będę miała z tej wizyty hihihiedziag mi tez bardzo mopcno marznie chopra noga po pierwszej operacji marzła mi tylko jak siedziałam a teraz po drugiej marznie mi praktycznie cały dzien czy siedze czy stoje czy leże..cały czas mam zmarznieta ale mnie to wkurza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Kasiu a jak chodziłas na basen to po jakim czasie od operacji??mogłas juz obciążac noge????bo ja jeszcze w ogole nie moge obciążac a kontrole mam dopiero za jakies trzy tyg.. wiec chyba sie wstrzymam i spytam lekarza czy mogłabym juz isc na basen.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote:po czartku jak nie będzie postępów w zroście zaczynam jeść skorupki -bleeeee i może pokombinuje z tym żywokostem, do świeżego nie mam dostępu ale jakieś maści w aptece pewnie mają....uwierz mi ze jak dokładnie pomiażdżysz te skorupki to nawet ich nie poczujesz ze je jesz ja ich przynajmniej prawie wcale nie czuje i kasiek pewnie tez a żywokost tez mam z apteki -korzeń i żel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 edziag wrote:po czartku jak nie będzie postępów w zroście zaczynam jeść skorupki -bleeeee i może pokombinuje z tym żywokostem, do świeżego nie mam dostępu ale jakieś maści w aptece pewnie mają....a z drugiej strony to nie mysl o tym ze jak nie bedzie postępów w zroscie..postep musi byc i już!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 malgo, ja zawsze nogi i dłonie miałam zimne ale teraz to już zakrawa na darmową krioterapię czasem aż mnie boli z tego zimna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Aurora wrote: Chyba poszperam w necie i popatrzę, czy u mnie są takie zajęcia na basenie dla połamańców itp., bo chyba jednak wolałabym nie być tą jedną, jedyną, na której skupia się wzrok wszystkich (w stroju niestety nie prezentuję się najlepiej ) ja tez bym chciała chodzic na basenik ale jak sobie pomysle ze bede tylko ja jedyna o dwóch kulach i każdy wzrok skierowany na mnie to mnie to przeraża!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi