kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote:LillaKorn wrote:kasiek79 wrote:LILA a powiedz jeszcze czy masz w jakis misjcach zbrubienia ztwardnienia Czy cała noga jest tak samo spuchnieta i wszędzie jak dotykasz jest taka sama???DOTA no to miałas szczęscie MOja przez pierwszy tydzień a nawet dwa w szpitalu puchła tak niemiłosiernie ze normalnie codzieinie musieli mi gips rozcinac bo siniały mi palce i traciłą czuieKasiu nie mam żadnych zgrubień. Noga jest lekko spuchnięta na całości poza stewem skokowym bo w kostce i ponad tak do łydki w okolicy miejsca złamania jest spuchnięta mocniej (nogi każda od innej pary). Ponadto cała noga jest lekko różowa w stosunku do zdrowej.Lilla masaz limfatyczny musi robic osoba która naprawde sie na tym zna.zgadza się że najlpiej zeby robiła to doświadczona osoba. Dlatego spytałam czy ma zgrubbienia bo jak tak to powinnaś isc do kogos kto ci to romasuje bo moga byc problemy. Jak nie masz zgrubień to ala podobny do limfatycznego moze ci wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Mi zostało 19 dni do kontroli. Oczywiscie zaczynam sie juz denerwowac,powoli dopada mnie delirka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: Mi zostało 19 dni do kontroli. Oczywiscie zaczynam sie juz denerwowac,powoli dopada mnie delirka. Hej! To prawie trzy tygodnie jescze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LillaKorn wrote:alawpr wrote:Lilla masaz limfatyczny musi robic osoba która naprawde sie na tym zna.Wiem, wiem już mam umówionego fizjoterapeutę na jutro. Ale wolę popytać co to za cudo zanim się poddam jego rąsiom!o no to super.Jeżeli to specjalista to pwoienien rozpoznać czy na pewło chłonnka ci zalega tzn limfa.Jeżli tak to będzie ci ja "przepychał" . Kurde drenaz jest bardzo trudny i ........... bałąm się go wykonywac zeby na pewno bylo dobrze. moze ciebie lekko boleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Mi zostało 19 dni do kontroli. Oczywiscie zaczynam sie juz denerwowac,powoli dopada mnie delirka. Hej! To prawie trzy tygodnie jescze! Strasznie mi sie ten czas wlecze.Żeby tak przespac to wszystko i obudzic sie po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: Mi zostało 19 dni do kontroli. Oczywiscie zaczynam sie juz denerwowac,powoli dopada mnie delirka. ty dzień przede mna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 kasiek79 wrote:Jeżeli to specjalista to pwoienien rozpoznać czy na pewło chłonnka ci zalega tzn limfa.Jeżli tak to będzie ci ja "przepychał" . Kurde drenaz jest bardzo trudny i ........... bałąm się go wykonywac zeby na pewno bylo dobrze. moze ciebie lekko bolećLekarz wykrył, że to zalegająca chłonka dlatego kazał się wymasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: LillaKorn wrote: alawpr wrote: Mi zostało 19 dni do kontroli. Oczywiscie zaczynam sie juz denerwowac,powoli dopada mnie delirka. Hej! To prawie trzy tygodnie jescze! Strasznie mi sie ten czas wlecze.Żeby tak przespac to wszystko i obudzic sie po. ja dizisja też wyjątkowo myslę o wizycie bo od wczoraj jakos mi dziwnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LillaKorn wrote:kasiek79 wrote:Jeżeli to specjalista to pwoienien rozpoznać czy na pewło chłonnka ci zalega tzn limfa.Jeżli tak to będzie ci ja "przepychał" . Kurde drenaz jest bardzo trudny i ........... bałąm się go wykonywac zeby na pewno bylo dobrze. moze ciebie lekko bolećLekarz wykrył, że to zalegająca chłonka dlatego kazał się wymasowaćI bardzo dobrze,ze zadziałal. Pomoze ci ten masaż. Juz po pierwszym będa efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LillaKorn wrote:kasiek79 wrote:Jeżeli to specjalista to pwoienien rozpoznać czy na pewło chłonnka ci zalega tzn limfa.Jeżli tak to będzie ci ja "przepychał" . Kurde drenaz jest bardzo trudny i ........... bałąm się go wykonywac zeby na pewno bylo dobrze. moze ciebie lekko bolećLekarz wykrył, że to zalegająca chłonka dlatego kazał się wymasowaća no ot koniecznie do masazysty specjalisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 U mnie Kasiek to samo.Jakies dziwne uczucie przed tą kontrolą. Zawsze miałam strasznego nerwa,a teraz jakos inaczej.Niby sie denerwuję,ale jest jakieś ale. Nie potrafie tego wytłumacyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: LillaKorn wrote: Alawpr! Pozdrowiłaś swoją działeczkę? Zignorowałam gnojówę. Gniewam sie na nią. Ale przejażdzka była super. Siedziałam jak lord,nózia w pozycji prawie jak zdrowa. Całkiem inny komfort jazdy. Cząstka normalności. To jest właśnie boskie po zamianie gipsu! ja nie mogę się doczekac kiedy normalnie usiądę na kiblu bo teraz nie mam jak i kuźwa siedze na gipsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: U mnie Kasiek to samo.Jakies dziwne uczucie przed tą kontrolą. Zawsze miałam strasznego nerwa,a teraz jakos inaczej.Niby sie denerwuję,ale jest jakieś ale. Nie potrafie tego wytłumacyc. no to rozumiemy się bez slów tlyko że ty pierwsza sie dowiesz co i jak. A znnowu musisz isę kłąśc do szpitala??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 kasiek79 wrote: ja nie mogę się doczekac kiedy normalnie usiądę na kiblu bo teraz nie mam jak i kuźwa siedze na gipsie To będzie powrót do cywilizacji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Moja rodzinka jest pełna optymizmu,po ostatniej akcji lekarzy z tymi komórkami. Wszyscy twierdza ,ze to juz bedzie koniec mojej drogi z gipsem. A ja cholerka mam jakies złe przeczucia.Nawet im nie mówię,bo wszyscy bardzo sie cieszą z tego co im lekarz powiedział,że po tym zabiegu to juz bedzie rewelacja. A ja cichaczem poczytałam sobie i wiem ,że nie zawsze to daje efekty. Mamuniu czrno-widztwo mnie dopada.a ja nigdy tak nie miałam. Walnę sie w łepetynę patelnią to może wrócę do stanu umysłowego przed . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: U mnie Kasiek to samo.Jakies dziwne uczucie przed tą kontrolą. Zawsze miałam strasznego nerwa,a teraz jakos inaczej.Niby sie denerwuję,ale jest jakieś ale. Nie potrafie tego wytłumacyc. no to rozumiemy się bez slów tlyko że ty pierwsza sie dowiesz co i jak. A znnowu musisz isę kłąśc do szpitala??? Cholera ,tak. To jakis obłęd. Juz sie smieję ,że jade tam lezakowac. A sama perspektywa tam leżenia przyprawia mnie o ból brzucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote:Moja rodzinka jest pełna optymizmu,po ostatniej akcji lekarzy z tymi komórkami. Wszyscy twierdza ,ze to juz bedzie koniec mojej drogi z gipsem. A ja cholerka mam jakies złe przeczucia.Nawet im nie mówię,bo wszyscy bardzo sie cieszą z tego co im lekarz powiedział,że po tym zabiegu to juz bedzie rewelacja. A ja cichaczem poczytałam sobie i wiem ,że nie zawsze to daje efekty. Mamuniu czrno-widztwo mnie dopada.a ja nigdy tak nie miałam. Walnę sie w łepetynę patelnią to może wrócę do stanu umysłowego przed .będzie dobrez na pewno będzieja nie mam zlego przeczucia co do zrostu bo wierzę ze się szybko zrosnę ale... ja z kolei po ostatnim incydencie boję sie że............... znowu mi się jakieś tyłozgięcie zrobi.ALA a Tobie już dośc skoro zapakowali w krótki to juz z górki. Tylko nie wiem jak będzie u iebie ale ja wiem (tak przynajmniej szybko zostaął poiformowana) że ja swoje peirwsze kroki zrobię w gipsie z obcasem. A ty ............ nie wiem moze też ci dorboią gips i pozwola normalnie chodzic????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Alu powinno być dobrze! Zauważ, że w Twoim leczeniu narazie (odpukuję w deseczkę) narazie przy jakimkolwiek powikłaniu (brak zrostu) jest konkretna reakcja medyczna! Dlatego ja jestem pełna wiary w efekt na Twoim kolejnym badaniu! Jesteś już znużona tym gipsiorem stąd takie myśli (a kysz a kysz)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 ALA kurcze to znowu po kilku dniach dowiemy się co u ciebie?? a moze będziesz chciała wczesniej poinformowac mnie smsem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Znów mi to zajmie pare dni z życia. I kazdego dnia dygot żołądka,co będzie na obchodzie i kiedy po mnie przyjdą. Czekanie jak na wyrok. No ale cóż,nie mam na to wpływu.Tyle razy to pzrechodziłam,że tym razem tez dam radę. Licze ,że dwa dni i do domu,bo juz innych niespodzianek nie przetrawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 ja wierze ze te skorupki kolagne i wapno mi pomogąa na tylozgięcie nie ma rady jak sie będzie chciało zrobic to sie zrobi. ja ze swojej strony robie wszystko i uż drugi tydzien oszczędzam sie jak nigdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: U mnie Kasiek to samo.Jakies dziwne uczucie przed tą kontrolą. Zawsze miałam strasznego nerwa,a teraz jakos inaczej.Niby sie denerwuję,ale jest jakieś ale. Nie potrafie tego wytłumacyc. no to rozumiemy się bez slów tlyko że ty pierwsza sie dowiesz co i jak. A znnowu musisz isę kłąśc do szpitala??? Cholera ,tak. To jakis obłęd. Juz sie smieję ,że jade tam lezakowac. A sama perspektywa tam leżenia przyprawia mnie o ból brzucha. Zobacz ile masz plusów koleżanko: po pierwsze nie czekasz w kolejce, po drugie lekarz ma więcej dla Ciebie czasu. Wiadomo każdy woli w swoim łóżeczku przy swoim laptopiku ale jak mus to mus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: Znów mi to zajmie pare dni z życia. I kazdego dnia dygot żołądka,co będzie na obchodzie i kiedy po mnie przyjdą. Czekanie jak na wyrok. No ale cóż,nie mam na to wpływu.Tyle razy to pzrechodziłam,że tym razem tez dam radę. Licze ,że dwa dni i do domu,bo juz innych niespodzianek nie przetrawię. a ja jestem pena podziwu ze n akażdą wizyte kłąda ciebie doszpitala. mi nawet jak się okazało że robią gipsotomie to tlyko wzięli na oddział i juz. zaarz wypuścili Nie to zebym sie nie cieszyal??!!!! ale ajkei sa różne keczenia tego samego przypadku ja w poradni ty w szpitalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 kasiek79 wrote: ALA kurcze to znowu po kilku dniach dowiemy się co u ciebie?? a moze będziesz chciała wczesniej poinformowac mnie smsem? 503676177?? Ok dzieki,to będziecie na bieżąco. Mam jeszcze troche czasu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Znów mi to zajmie pare dni z życia. I kazdego dnia dygot żołądka,co będzie na obchodzie i kiedy po mnie przyjdą. Czekanie jak na wyrok. No ale cóż,nie mam na to wpływu.Tyle razy to pzrechodziłam,że tym razem tez dam radę. Licze ,że dwa dni i do domu,bo juz innych niespodzianek nie przetrawię. a ja jestem pena podziwu ze n akażdą wizyte kłąda ciebie doszpitala. mi nawet jak się okazało że robią gipsotomie to tlyko wzięli na oddział i juz. zaarz wypuścili Nie to zebym sie nie cieszyal??!!!! ale ajkei sa różne keczenia tego samego przypadku ja w poradni ty w szpitalu Alawpur jest chyba jedyna tutaj, którą tak solidnie leczą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LILA spojrzałą na twoje zdjeci z opisu. O ile masz krótsza nogę??? kurde i czemu u ciebbie w zdjęciu bocznym widac stzrałke???? czy oni ci to boczne robią od zewnątrz a nie od wewnatrz nogi?? ALA not o będe czekała na wiesci mam nadzieje ze spiasłąc tel bo póxniej go stąd wykasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LILA az wyciągneła m swoje i moje wyglada podobnie I ty z takim zrostem chodzisz???/ ja myslalam ze to tak jak ta strzałka u mnie musi wyglądać żeby chodzic.bardzo to podobnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Oj wiem,wiem ,że tylko powinnam sie cieszyc że tak do mnie podchodza.Nie czekam gdzies w przychodni,nie mam problemów ze zwolnieniem. Rehabilitanci na miejscu.Ordynator szpitala jest ostatnim decydentem co i jak mi robic. Lekarz prowadzący rewelacyjny i cały czas psioczy ,ze gwóżdż u mnie to podstawa leczenia i że załuje że tak późno do niego trafiłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 kasiek79 wrote: LILA spojrzałą na twoje zdjeci z opisu. O ile masz krótsza nogę??? kurde i czemu u ciebbie w zdjęciu bocznym widac stzrałke???? czy oni ci to boczne robią od zewnątrz a nie od wewnatrz nogi?? Zdjęcie boczne jest robione od wewnątrz nogi. Noga jest krótsza 1 cm i ciut i odchylona od osi konczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote:Oj wiem,wiem ,że tylko powinnam sie cieszyc że tak do mnie podchodza.Nie czekam gdzies w przychodni,nie mam problemów ze zwolnieniem. Rehabilitanci na miejscu.Ordynator szpitala jest ostatnim decydentem co i jak mi robic. Lekarz prowadzący rewelacyjny i cały czas psioczy ,ze gwóżdż u mnie to podstawa leczenia i że załuje że tak późno do niego trafiłam.widzisz jak masz dobrze hehea mój z kolei mówi ze z chęią by dał gwoździa ale nie może i trza czekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi