Aurora Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Lilla, ja wierzę, że jak poprawisz ukrwienie, to zrost też ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 A co do jazd Lilla, to miałaś rację, najgorsza ta pierwsza. Teraz jeżdżę normalnymi trasami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Aurora wrote: A co do jazd Lilla, to miałaś rację, najgorsza ta pierwsza. Teraz jeżdżę normalnymi trasami. Ej kochana ,widze że szlejesz juz jak wytrawny kierowca. Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Alawpr, a Ty się nie stresuj wizytą, masz jeszcze na to czas! I może się tak zdarzyć, że na tej się rozczarujesz, ale na następnej to już na 100% będzie postęp!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Własnie musze sie na to nastawic,aby nie paśc z wrażenie zemdlona wrazeniem jak okaże sie ,ze jeszcze nie ten czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: Lilla ,ty kobietko zrastaj sie w zaciszu domowym i swojej fabryki. I nie funduj sobie nastepnego horroru. Niech oni wszyscy sami sie łamia jak chcą . Ty juz raz a porzadnie to zrobiłas .I teraz tylko potrzebujesz czasu. A tego masz pod dostatkiem ,w kazdej chwili i okolicznościach.Ten lekarz u którego byłaś wydaje sie bardzo rozsądnym człowiekiem.Powiedzial co i jak i tego sie trzymaj,a o łamaniu zapomnij jak Romeo. Wiesz Alawpr, celem mojej wizyty bylo pozyskanie wiedzy na ile moja kość w takim kształcie jakim jest teraz może wpływać negatywnie na funkcje ruchu. W zasadzie lekarz potwierdził moje przypuszczenia. I tak uważam, że krzywa i krotka noga po złamaniu w XXI wieku to średniowiecze. Moje leczenie też jest ze średniowiecza - jak rycerz spadal z konia i się łamał to wkładano mu nogę w łupki i czekano aż wydobrzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: Aurora wrote: A co do jazd Lilla, to miałaś rację, najgorsza ta pierwsza. Teraz jeżdżę normalnymi trasami. Ej kochana ,widze że szlejesz juz jak wytrawny kierowca. Brawo! Chciałabym, ale noga trochę boli bo ją trzymam w powietrzu a nie opieram na pięcie (stopa się za mało rusza) i tylko duszę palcami. Ale naprawdę nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Tak logicznie na to popatrzec to wydaje mi sie ,że moge wrócic jeszcze z gipsikiem. Ale krótki a długi to róznica wiec ryczec nie będę. Tylko co mi zostanie ze stopy to ja nie wiem. Jakaś totalna maskakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Aurora wrote: A co do jazd Lilla, to miałaś rację, najgorsza ta pierwsza. Teraz jeżdżę normalnymi trasami. I wiatr we wlosy i jaaaaaaazda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Aurora wrote:A co do jazd Lilla, to miałaś rację, najgorsza ta pierwsza. Teraz jeżdżę normalnymi trasami.No i złamanie spowodowało, że Aurora ze zwykłego kierowcy miejskiego stała się Hołowczycem w spódnicy.Tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilla ,ty kobietko zrastaj sie w zaciszu domowym i swojej fabryki. I nie funduj sobie nastepnego horroru. Niech oni wszyscy sami sie łamia jak chcą . Ty juz raz a porzadnie to zrobiłas .I teraz tylko potrzebujesz czasu. A tego masz pod dostatkiem ,w kazdej chwili i okolicznościach.Ten lekarz u którego byłaś wydaje sie bardzo rozsądnym człowiekiem.Powiedzial co i jak i tego sie trzymaj,a o łamaniu zapomnij jak Romeo. Wiesz Alawpr, celem mojej wizyty bylo pozyskanie wiedzy na ile moja kość w takim kształcie jakim jest teraz może wpływać negatywnie na funkcje ruchu. W zasadzie lekarz potwierdził moje przypuszczenia. I tak uważam, że krzywa i krotka noga po złamaniu w XXI wieku to średniowiecze. Moje leczenie też jest ze średniowiecza - jak rycerz spadal z konia i się łamał to wkładano mu nogę w łupki i czekano aż wydobrzeje. Zgadzam się, wstyd, żeby człowieka w dzisiejszych czasach tak leczono. Ale ile to tych przypadków się widzi w TV, o czym tu zresztą mówić, jak kobiety u nas przy porodach umierają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote:Własnie musze sie na to nastawic,aby nie paśc z wrażenie zemdlona wrazeniem jak okaże sie ,ze jeszcze nie ten czas.Przyjdzie na to czas, przyjdzie czas Nie panikuj Kobieto, i na Ciebie przyjdzie pora. Może nawet prędzej niż się spodziewasz.Na omdlenie weź sole cucące (żart) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote:Tak logicznie na to popatrzec to wydaje mi sie ,że moge wrócic jeszcze z gipsikiem. Ale krótki a długi to róznica wiec ryczec nie będę. Tylko co mi zostanie ze stopy to ja nie wiem. Jakaś totalna maskakra.Ja już się tyle razy w życiu rozczarowałam, że chyba więcej bym nie zniosła i dlatego wolę się mile zaskoczyć niż znów mieć doła.Nóżka słabiutka będzie, cudów nie ma, ale tro(ooo?)chę rehabilitacji i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Aurora wrote:Jeśli to działa na takich zasadach jak laser, to mój zabieg trwa 3 minuty raz dziennie, ale pewnie nie należy tego utożsamiać.Czas i ilość ustaliłam po wnikliwej lekturze broszury i dokładnym przeszukaniu netu w tym temacie.Dziękuję jednak za informację. Trudno - będę pionierem na własne życzenia. Ale czego się nie zrobi aby jak najszybciej zakończyć życie połamanego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilla ,ty kobietko zrastaj sie w zaciszu domowym i swojej fabryki. I nie funduj sobie nastepnego horroru. Niech oni wszyscy sami sie łamia jak chcą . Ty juz raz a porzadnie to zrobiłas .I teraz tylko potrzebujesz czasu. A tego masz pod dostatkiem ,w kazdej chwili i okolicznościach.Ten lekarz u którego byłaś wydaje sie bardzo rozsądnym człowiekiem.Powiedzial co i jak i tego sie trzymaj,a o łamaniu zapomnij jak Romeo. Wiesz Alawpr, celem mojej wizyty bylo pozyskanie wiedzy na ile moja kość w takim kształcie jakim jest teraz może wpływać negatywnie na funkcje ruchu. W zasadzie lekarz potwierdził moje przypuszczenia. I tak uważam, że krzywa i krotka noga po złamaniu w XXI wieku to średniowiecze. Moje leczenie też jest ze średniowiecza - jak rycerz spadal z konia i się łamał to wkładano mu nogę w łupki i czekano aż wydobrzeje. Że średniowieczne metody nam zafundowano to ja dobrze wiem. U mnie lekarz powiedzial ,ze moze byc tak ,ze trzeba bedzie mi ten gwózdz wsadzic ale tylko po to aby usztywnic nogę. Ale okazało sie że nózia sie trzyma. Ale u mnie byłaby to inna sytuacja bo nie trzeba łamac. I to mozna u mnie zrobic w kazdej chwili. u ciebie to co innego. Za nic nie zgodziłabym sie na łamanie nie wiedząc jaki bedzie wynik. Cały czas zastanawiam sie czemu nawet teraz nie chca ci zrobic tego co mi. W czym to by przeszkodziło?Przeciez kazdemu mozna podac te cholerne komórki w każdej chwili. Więc o co chodzi do jasnej anielki.Jak moga byc takie różnice w leczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Twoja sytuacja przypomina mi sytuację mojej sąsiadki-starowinki z Mazur.Połamałasie jako młode dziewcze z 50 lat temu.Finał tego taki,że reka krzywa jak zwichrowana gałąź. Ale to było milion lat temu. a teraz w tej dobie medycyny pozwolic pacjetowic czekac na cud to ,to jak u Inków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 witch wrote:alawpr wrote:Własnie musze sie na to nastawic,aby nie paśc z wrażenie zemdlona wrazeniem jak okaże sie ,ze jeszcze nie ten czas.Przyjdzie na to czas, przyjdzie czas Nie panikuj Kobieto, i na Ciebie przyjdzie pora. Może nawet prędzej niż się spodziewasz.Na omdlenie weź sole cucące (żart)Albo śmierdzącą skarpetę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Alawpr zapomniałam zapytać - jak nasze ukochane Mrągowo, jeszcze go nie zaorali ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 witch wrote:Aurora wrote:A co do jazd Lilla, to miałaś rację, najgorsza ta pierwsza. Teraz jeżdżę normalnymi trasami.No i złamanie spowodowało, że Aurora ze zwykłego kierowcy miejskiego stała się Hołowczycem w spódnicy.Tak trzymaj Aurora bedzie Kubicą naszego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote:witch wrote:Aurora wrote:A co do jazd Lilla, to miałaś rację, najgorsza ta pierwsza. Teraz jeżdżę normalnymi trasami.No i złamanie spowodowało, że Aurora ze zwykłego kierowcy miejskiego stała się Hołowczycem w spódnicy.Tak trzymaj Aurora bedzie Kubicą naszego forum A ja póki co tylko na miotle mogę sobie polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: .Jak moga byc takie różnice w leczeniu. Teoretycznie to każde zlamanie wymaga indywidualnego podejścia pod warunkiem, że podejmie się słuszną decyzję. Miniony rok wiele mnie nauczył. Stosowanie zasady ograniczonego zaufania do służby zdrowia to ogolne i bardzo łagodne motto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 witch wrote: Alawpr zapomniałam zapytać - jak nasze ukochane Mrągowo, jeszcze go nie zaorali ????? Co Ci będę mówic jest cudne--oh..., tylko ja jakoś nie moge się do tego przeklętego miejsca teraz przekonac. Może pokocham z wyrachowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: witch wrote: Na omdlenie weź sole cucące (żart) Albo śmierdzącą skarpetę Byle zadziałało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 witch wrote:alawpr wrote:witch wrote:No i złamanie spowodowało, że Aurora ze zwykłego kierowcy miejskiego stała się Hołowczycem w spódnicy.Tak trzymaj Aurora bedzie Kubicą naszego forum A ja póki co tylko na miotle mogę sobie polatać A ja w fotelu z pokrywka od gara pobrumbac..brym...brym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: witch wrote: alawpr wrote: Aurora bedzie Kubicą naszego forum A ja póki co tylko na miotle mogę sobie polatać A ja w fotelu z pokrywka od gara pobrumbac..brym...brym... Ejże nie jest tak źle, mamy kule, wózki inwalidzkie - zajefajne środki lokomocji Żeby je......rdza zżarła !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Aurora wrote:jasmar wrote:Jestem po wizycie u ........................... No właśnie pani okazała się masażystką. Nie powiem dobrze to zrobiło mojej nodze, a bolała dziadowsko. Miałam zatrzymanie limfy-rozmasowała mi to. Stwierdziła, że mój mięsień uda-chyba czwórgłowy(albo jakoś tak) to flak. Pokazała jak go ćwiczyć. Ogólnie jestem zadowolona, tylko żeby to tak drogo nie kosztowało. Czy z NFZ-u można załatwić jakieś masaże ręczne, czy takie przyjemności to tylko prywatnie??Z NFZ też są masaże, po prostu to jeden z zabiegów, tak jak wirówka, laser, itp.Jasmar, mnie tłumaczyła rehabilitantka, że złamanie naszego typu poczyniło takie spustoszenie w obrębie stawu skokowego, że szok! Poszły tam te wszystkie torebki, ścięgna i inne gady i teraz trzeba to rozmasować, odbudować, tam są jakieś blizny, zrosty, zgrubienia, przykurcze itd, itp. I tylko masaże i odpowiednie zabiegi i ćwiczenia odbudują to wszystko, wyleczą tkanki itd. Na to potrzeba jednak czasu i wiele zależy od predyspozycji organizmu.No spustoszenia to jedna sprawa. Jak zobaczyła zdjęcia to stwierdziła, że sobie nieźle narobiłam i będzie ciężko-powiedziała, że lepiej jak bym złamała piszczel lub strzałkę niż ten staw. Ale trudno już nic nie cofnę. Tearz czeka mnie rozruszanie tego co się pokurczyło-tylko czemu to tak boli_pani stwierdziła, że mam niski próg odczuwania bólu-no i jeszcze koszty. Wiem, wiem zdrowie i sprawność najważniejsze ale............... Z NFZ są pewnie takie kolejki, że nie wiem kiedy się załapię-jeśli jeszcze nawet skierowania nie mam. Ale to dziś było dobre, nie powiem przydałoby się więcej. Umówiłam się z babeczką na za tydzień. A jeszcze jakoś tak mnie po tym masażu bolą mięśnie jakbym przebiegła ileś kilometrów. CZy to normalny objaw??? mam nadzieję, że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 witch wrote: alawpr wrote: witch wrote: A ja póki co tylko na miotle mogę sobie polatać A ja w fotelu z pokrywka od gara pobrumbac..brym...brym... Ejże nie jest tak źle, mamy kule, wózki inwalidzkie - zajefajne środki lokomocji Żeby je......rdza zżarła !!! Na pochybel im!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 witch wrote: alawpr wrote: witch wrote: A ja póki co tylko na miotle mogę sobie polatać A ja w fotelu z pokrywka od gara pobrumbac..brym...brym... Ejże nie jest tak źle, mamy kule, wózki inwalidzkie - zajefajne środki lokomocji Żeby je......rdza zżarła !!! Na złom,pare groszy wpadnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 alawpr wrote: witch wrote: Alawpr zapomniałam zapytać - jak nasze ukochane Mrągowo, jeszcze go nie zaorali ????? Co Ci będę mówic jest cudne--oh..., tylko ja jakoś nie moge się do tego przeklętego miejsca teraz przekonac. Może pokocham z wyrachowania. W przyszłym roku w lipcu spotkamy się w takim razie pod szpitalem I zrobimy sobie przyjemność pisząc sprayem po ścianach co nam teraz w duszy gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Jasmar,normalne,normalne.Ból taki jak przy zakwasach po ciężkim treningu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi