edziag Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 witch wrote:Ja też póki co nie mam zaleconej żadnej rehabilitacji. A to już ponad 3 m-ce od wypadku i 1,5 m-ca od zdjęcia gipsu. Tak, że nie martw się i rób to co Ci pozwolił.wlazłam od razu na wagę tą nogą żeby sprawdzić ile to jest 5 kilo- to jest mniej niż oparcie jej cięzarem o podłogę a potem mnie podkusiło i docisnęłam do 30 kg i nie bolało dalej nie próbowałam. ale stawanie a imitacja chodzenia to dwie różne kwestie. nie umiem i już stopa nie wygnie mi się do góry więcej niż 90 stopni mam kąt prosty i na tym nie da się kroka zrobić nawet nie da się stopy od pięty postawić nie mam pojęcia jak ja mam się sama nauczyć to dobże robić.....jasmar dzięki za namiary na masażystkę zadzwonię do niej we wtorek, zobaczę najpierw co powie priv orto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 witch wrote:malgo85 wrote:Edziag przypuszczam ze jak pójdziesz prywatnie to lekarz napewno da ci skierowanie albo przynajmniej ci powie ze jest ci potrzebna..wydaje mi sie ze lekarze do których chodzimy na kase chor. bardzo rzadko wypisuja skierow. na reh.. trzeba isc prywatnie a prawdy sie dowiesz!!musisz zapłacic zeby wiedziec na czym stoisz!!tak przynajmniej było i jest u mnie!!ale ogolnie jak tam zrost???? postepuje? o ile sie nie myle ty żywokost tez stosujesz tak???????Malgo ja od początku chodzę prywatnie. I wcale nie jest taki skory do dawania skierowania ani na rehabilitację ani na zabiegi. Zaatakowany poprzednim razem przez mnie zlecił zaledwie 10 zabiegów alfatronem. Zapytany o ewentualną rehabilitację odpowiedział "jeszcze nie teraz, możną wyrządzić więcej szkody niż pożytku". I weź tu z takim gadaj nawet prywatnie !tak rozumiem!zalezy tez jak ma przebiegac reh.. po 9miesiącach lekarz prywatny powiedział natychmiast na reh (wtedy to juz naprawde były mi potrzebne) a teraz praktycznie juz nie długo bedzie dwa miesiące po drugiej operacji i lekarz równiez dał mi skierow. na reh tylko powiedział bez żadnego obciązania i tylko na dwa tyg. pozniej przerwa dwa tyg. i znowu dwa tyg. zabiegów.teraz widze ze bardzo troszke inaczej przebiega ta reh ostrożnie i bardzo powoli ale jest!i mam nadzieje ze pomoze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 LillaKorn wrote:witch wrote:No dobra lecę się pogibać. Dota dziekuję za informację. Dobrej nocy wszystkim życzę Dota to nasz osobisty ekspert z prawa pracy!Stoi na półce nade mną grube tomisko KP z komentarzem więc często sięgam i sprawdzam jak trzeba. Nigdy wcześniej tak bardzo nie przydała mi się ta podyplomówka jak teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Znikam i dobranoc wszystkim.O 20.40 Mam prywatną wizytę u dr House'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 edziag wrote: ale stawanie a imitacja chodzenia to dwie różne kwestie. nie umiem i już stopa nie wygnie mi się do góry więcej niż 90 stopni mam kąt prosty i na tym nie da się kroka zrobić nawet nie da się stopy od pięty postawić nie mam pojęcia jak ja mam się sama nauczyć to dobże robić..... Może Ci być trudno samej. Mnie uczyl rehabilitant. Samej ani w ząb mi nie szło a facio w godzinę (100 zł) pokazał co i jak. W sumie konsultacja jest ważna bo czasami przez niewlaściwe naciskanie można sobie zaszkodzić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 malgo ja tylko na początku stosowałam żel żywokostowy na zmianę z maścią propolisową. teraz smaruje ją lotonem 1000. acha i nie mam już clexane- umnie koniec z kuciem w brzuch dziś było ostatnie kuj. Ze zrostem nie mam pojęcia bo ja miałam wieloodłamowe i jak mi powiedział lekarz na rtg te złamania nachodzą na siebie (a było ich dużo w różnych kierunkach) więc on nie wie, ale pytał czy stawałam na tej nodze, wymownie patrząc w sufit powiedziałam przeciągle i z wahaniem nieeeeeee, zaśmiał się i zapytał czy bolało. a jak powiedziałam że nie to po raz pierwszy usłyszałam od niego że "JEST DOBRZE"a i mam skierowanie do sanatorium w ustroniu ktoś coś słyszał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 LillaKorn wrote: edziag wrote: ale stawanie a imitacja chodzenia to dwie różne kwestie. nie umiem i już stopa nie wygnie mi się do góry więcej niż 90 stopni mam kąt prosty i na tym nie da się kroka zrobić nawet nie da się stopy od pięty postawić nie mam pojęcia jak ja mam się sama nauczyć to dobże robić..... Może Ci być trudno samej. Mnie uczyl rehabilitant. Samej ani w ząb mi nie szło a facio w godzinę (100 zł) pokazał co i jak. W sumie konsultacja jest ważna bo czasami przez niewlaściwe naciskanie można sobie zaszkodzić! Lila ja to w zasadzie i tak nastawiłam się na prywatne chodzenie ale miałam nadzieję połączyć to z tymi ze skierowania z NFZ. nie stać mnie po prostu wydawać tyle kasy..... kurde nawet grosza za to złamanie nie dostanę bo nie byłam nigdzie ubezpieczona a teraz przydałoby się odszkodowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 edziag wrote: LillaKorn wrote: edziag wrote: ale stawanie a imitacja chodzenia to dwie różne kwestie. nie umiem i już stopa nie wygnie mi się do góry więcej niż 90 stopni mam kąt prosty i na tym nie da się kroka zrobić nawet nie da się stopy od pięty postawić nie mam pojęcia jak ja mam się sama nauczyć to dobże robić..... Może Ci być trudno samej. Mnie uczyl rehabilitant. Samej ani w ząb mi nie szło a facio w godzinę (100 zł) pokazał co i jak. W sumie konsultacja jest ważna bo czasami przez niewlaściwe naciskanie można sobie zaszkodzić! Lila ja to w zasadzie i tak nastawiłam się na prywatne chodzenie ale miałam nadzieję połączyć to z tymi ze skierowania z NFZ. nie stać mnie po prostu wydawać tyle kasy..... kurde nawet grosza za to złamanie nie dostanę bo nie byłam nigdzie ubezpieczona a teraz przydałoby się odszkodowanie Nasz NFZ to krwiopijca. Pobiera pieniądze i nic nie daje w zamian. Za nasze pieniądze leczą się chipochondrycy bo Ci mogą czekać w kolejkach i zajmując miejsca innym. Zmierzam do tego, że nauka chodzenia potrzebna Ci od zaraz a na NFZ (obstawiam w ciemno) musisz czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 witch wrote:Aurora wrote:witch wrote:Znając tą przyjemność z autopsji to wiem, że odpowiedzą (odpowie) coś w tym stylu - " no wie pani to nie nasza wina, że musieliśmy panią w tym stanie fatygować, to komputer panią wylosował ".Złośliwość rzeczy martwych ???? A czy oni nie widzą, że zwolnienie wystawia ortopeda (przeważnie) a nie np diabetolog ? Upierdliwcy do potęgi entej !A swoją drogą to Jasmar powinna już wrócić, to nie trwa długo.Losowanie losowaniem ale chyba symbol choroby mogliby sprawdzić zanim wyślą wezwanie ?!?Na moich zwolnieniach lekarz nie wstawia symbolu choroby. To już 4 i nie miałam na żadnym.Na tych zielonych, które my dostajemy nie ma, ale na wersji do ZUS-u jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptor Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 edziag wrote:hej. wich i malgo współczuje sytuacji związanej z utratą pracy.jestem po kontroli. rewelacji nie ma ale tragedii na razie też. niestety nie dostałam skierowania na rehabilitację bo: cytuję"robi się takie same ruchy jak przy chodzeniu więc mi nie potrzebne - samo się zrobi" . na to jestem wściekła ale we wtorek idę prywatnie od innego ortopedy i zobacze co powie.mam stopniowo obciążać 5,10,15kg do 1/3 masy ciała, kolejna kontrola 5.11.09przyznałam się do tego podpierania.....ale tylko się roześmiał i powiedział że woli być asekuracyjny bo pacjentki i tak robią więcej niż mogą.Kto wie czy mi by dal skierowanie Bo juz zaczol mi mowic jakie cwiczenia robic, ale spytalem czy mozna skierowanie na rehabilitacje i dal bez problemow i to z dopiskiem pilne. Wiec widac ze wszystko zalezy od tego jakie spojrzenie ma lekarz na dana sprawe. U mnie mowil tylko ze najwazniejsze zeby chrzastka stawowa sie dobrze zrosla, ale moje pekniecie chyba jej nie objelo .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 malgo85 wrote:witajcie kochani!!!ja nie daje rady ile wy tu popisałyscie przez ostatnie trzy dni.....czytam, czytam i nie ma konca hihi net mi nie działał i byłam tak wkurzona ze nie wiedziałam nic na bieżąco co u was słychac i jak tam wasze kochane gierki??????AURORA jak tam jazda autkiem?? ten rower co ogladałas jest bardzo dobry lekarz mi powiedział ze na sam początek własnie takim powinno sie jezdzic ale ja jezdze normalnym bo taki własnie mam nogi tez mocze w identycznym sprzecie co ty bardzo jestem z tego zadowolona fajnie ze u ciebie po kontroli jest wszystko ok. dobre wiesci bedziesz mogła juz chodzic o jednej kuli to super Fajnie się jeździ i autkiem i na rowerku. Ja też lubię sobie nóżki wymoczyć w bąbelkach.Pozdrawiam Ciebie, wpadaj częściej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Wreszcie nastąpiła ta miła chwila i mogę udać się na wielce spóźniony urlop powygrzewać moje zrosty. Trzymajcie się wszyscy ciepło i proszę się zrastać eskpresem. Zima idzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Polamana Kaska wrote:Wreszcie nastąpiła ta miła chwila i mogę udać się na wielce spóźniony urlop powygrzewać moje zrosty. Trzymajcie się wszyscy ciepło i proszę się zrastać eskpresem. Zima idzie... Baw się dobrze i nie przewracać mi się proszę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 malgo85 wrote:wczoraj byłam na komisji i przyznali mi pierwsza grupe inw. to chyba dobrze nie??? nie wiem jeszcze na jaki okres mysle ze moze na rok!!do tego wczoraj miałam straszny dzien!! byłam u mnie w pracy po wypowiedzenie jest mi bardzo przykro!! co prawda szef powiedział ze wszyscy za mnie trzymaja kciuki i kazdy za mna czeka ale musi mnie zwolnic bo juz jestem 7 miesiąc na świadcz.reh. a urlop cały czas mi leci ze pozniej mi sie nie wypłaci i ze jak tylko wyzdrowieje to mam wracac!!ale mimo tych ciepłych słów dziwnie sie z tym czuje!! i jest mi bardzo przykro jutro dzwoni do lekarza musze sie umówic na kontrole napewno bedzie w tym miesiącu i mam nadzieje ze jak najszybciej bo juz bym chciała widziec zdjecie i oby było ok.Mimo wszystko dobrze, że I grupa (nie zlekceważyli). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 witch wrote:malgo85 wrote:wczoraj byłam na komisji i przyznali mi pierwsza grupe inw. to chyba dobrze nie??? nie wiem jeszcze na jaki okres mysle ze moze na rok!!do tego wczoraj miałam straszny dzien!! byłam u mnie w pracy po wypowiedzenie jest mi bardzo przykro!! co prawda szef powiedział ze wszyscy za mnie trzymaja kciuki i kazdy za mna czeka ale musi mnie zwolnic bo juz jestem 7 miesiąc na świadcz.reh. a urlop cały czas mi leci ze pozniej mi sie nie wypłaci i ze jak tylko wyzdrowieje to mam wracac!!ale mimo tych ciepłych słów dziwnie sie z tym czuje!! i jest mi bardzo przykro jutro dzwoni do lekarza musze sie umówic na kontrole napewno bedzie w tym miesiącu i mam nadzieje ze jak najszybciej bo juz bym chciała widziec zdjecie i oby było ok.Malgo współczuję Ci i wiem jak Ci może być przykro. Ja dostałam wypowiedzenie 31-go sierpnia czyli niby pracownikiem jestem do końca listopada. A później..........czarna dziura.Witch, czy to znaczy, że Ciebie zwolnili na chorobowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Polamana Kaska wrote:Wreszcie nastąpiła ta miła chwila i mogę udać się na wielce spóźniony urlop powygrzewać moje zrosty. Trzymajcie się wszyscy ciepło i proszę się zrastać eskpresem. Zima idzie... Miłego wypoczynku i uważaj (bo ja w Turcji się połamałam) !!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: witch wrote: Lilla jak po masażu ? Czekamy na sprawozdanie Masaż limfatyczny polega na tym aby zalegającą limfę/chłonkę wydalić do szerszych naczyń krwionośnych. Pan sympatyczny i nieprzyzwoicie mlody. Sam masaż trochę boli ale do wytrzymania (po bolu złamaniowym to bardzo maly pikuś). Po zejściu z leżanki zaczęła mi drgać i boleć (?) prawa zdrowa noga. Teraz też mnie nawalają wszystkie mięśnie zdrowej nogi a w chorej boli staw skokowy i miejsce zlamania. Tak więc tradycyjnie jestem z Wami z nogą na temblaku. I jeszcze nowinka. Ubrałam się w moim odczuciu stosownie tzn. w lycrowe majteczki z nogawką coby nie wzbudzać nieobyczajności a pan na to pani Lillo proszę następnym razem ubrać bieliznę typu stringi bo nie będę mógł prawidłowo pani wymasować. Także laseczki odchudzajmy swoje dupki, bo potem takiemu kolesiowi-ciachowi trzeba będzie wywalić swoje seksowne pośladki! Ale numer! To on Ciebie po pośladkach też masował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Dota wrote: LillaKorn wrote: Dota wrote: Ja druki ZUS Np-7 i N-9 (te co ja i lekarz wypełniliśmy) dostarczyłam do kadr a te wypełniły resztę i zajeły się przekazaniem do ZUS zgodnego z moim miejscem zamieszkania. Ja coprawda nie poszłam na świadczenie ale mój zakład pracy przysłał mi już wypełnione druki (N-7 i N-9) częściowo wypełnione z instrukcją obslugi co i kiedy mam zrobić! Bardzo zyskali w moich oczach. Zachowam sobie te druki na pamiątkę! Do mnie także kadry przysłały komplet druków wraz z pismem przewodnim i prośbą o kontakt telefoniczny w przypadku jakiegokolwiek problemu z wypełnieniem lub dotrzymaniem terminu. Dzięki dziewczyny za info o zasiłku. Do mnie także kadry podobno wszystko wyślą. W poniedziałek się im przypomnę bo ja jestem na chorobowym od 15 czerwca, czyli czas nagli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 edziag wrote:malgo ja tylko na początku stosowałam żel żywokostowy na zmianę z maścią propolisową. teraz smaruje ją lotonem 1000. acha i nie mam już clexane- umnie koniec z kuciem w brzuch dziś było ostatnie kuj.Ze zrostem nie mam pojęcia bo ja miałam wieloodłamowe i jak mi powiedział lekarz na rtg te złamania nachodzą na siebie (a było ich dużo w różnych kierunkach) więc on nie wie, ale pytał czy stawałam na tej nodze, wymownie patrząc w sufit powiedziałam przeciągle i z wahaniem nieeeeeee, zaśmiał się i zapytał czy bolało. a jak powiedziałam że nie to po raz pierwszy usłyszałam od niego że "JEST DOBRZE"a i mam skierowanie do sanatorium w ustroniu ktoś coś słyszał?A skąd masz, od tego lekarza? Na NFZ, czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: kurde prawie każdy z nas będzie miał krószą noge tak jest przynajmniej w takich skomplikowanych złamaniach. Wsadzisz wkąłdke i nie będzie żadncyh problemów ze skrzywieniem kregosłupa Oby, oby i tak już po zawodach! Teraz marzę aby się to cholerstwo zrosło porządnie bo chciałabym podskoczyć, pobiegać i zatańczyć o łyżwach nie wspomnę! Ja myślę, że Tobie ten masaż pomoże. A próbowałaś jakiś innych zabiegów jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 malgo85 wrote:witch wrote:malgo85 wrote:Edziag przypuszczam ze jak pójdziesz prywatnie to lekarz napewno da ci skierowanie albo przynajmniej ci powie ze jest ci potrzebna..wydaje mi sie ze lekarze do których chodzimy na kase chor. bardzo rzadko wypisuja skierow. na reh.. trzeba isc prywatnie a prawdy sie dowiesz!!musisz zapłacic zeby wiedziec na czym stoisz!!tak przynajmniej było i jest u mnie!!ale ogolnie jak tam zrost???? postepuje? o ile sie nie myle ty żywokost tez stosujesz tak???????Malgo ja od początku chodzę prywatnie. I wcale nie jest taki skory do dawania skierowania ani na rehabilitację ani na zabiegi. Zaatakowany poprzednim razem przez mnie zlecił zaledwie 10 zabiegów alfatronem. Zapytany o ewentualną rehabilitację odpowiedział "jeszcze nie teraz, możną wyrządzić więcej szkody niż pożytku". I weź tu z takim gadaj nawet prywatnie !tak rozumiem!zalezy tez jak ma przebiegac reh.. po 9miesiącach lekarz prywatny powiedział natychmiast na reh (wtedy to juz naprawde były mi potrzebne) a teraz praktycznie juz nie długo bedzie dwa miesiące po drugiej operacji i lekarz równiez dał mi skierow. na reh tylko powiedział bez żadnego obciązania i tylko na dwa tyg. pozniej przerwa dwa tyg. i znowu dwa tyg. zabiegów.teraz widze ze bardzo troszke inaczej przebiega ta reh ostrożnie i bardzo powoli ale jest!i mam nadzieje ze pomoze!A jakie Tobie teraz zlecił zabiegi, Małgo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 LillaKorn wrote: edziag wrote: ale stawanie a imitacja chodzenia to dwie różne kwestie. nie umiem i już stopa nie wygnie mi się do góry więcej niż 90 stopni mam kąt prosty i na tym nie da się kroka zrobić nawet nie da się stopy od pięty postawić nie mam pojęcia jak ja mam się sama nauczyć to dobże robić..... Może Ci być trudno samej. Mnie uczyl rehabilitant. Samej ani w ząb mi nie szło a facio w godzinę (100 zł) pokazał co i jak. W sumie konsultacja jest ważna bo czasami przez niewlaściwe naciskanie można sobie zaszkodzić! Gdybym nie dostała skierowania, to poszłabym tak jak Lilla na konsultację, żeby chociaż pokazali mi, co i jak robić. Ja jestem teraz entuzjastką rehabilitacji bo widzę ile ona dobrego uczyniła w moim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Aurora wrote:witch wrote:malgo85 wrote:wczoraj byłam na komisji i przyznali mi pierwsza grupe inw. to chyba dobrze nie??? nie wiem jeszcze na jaki okres mysle ze moze na rok!!do tego wczoraj miałam straszny dzien!! byłam u mnie w pracy po wypowiedzenie jest mi bardzo przykro!! co prawda szef powiedział ze wszyscy za mnie trzymaja kciuki i kazdy za mna czeka ale musi mnie zwolnic bo juz jestem 7 miesiąc na świadcz.reh. a urlop cały czas mi leci ze pozniej mi sie nie wypłaci i ze jak tylko wyzdrowieje to mam wracac!!ale mimo tych ciepłych słów dziwnie sie z tym czuje!! i jest mi bardzo przykro jutro dzwoni do lekarza musze sie umówic na kontrole napewno bedzie w tym miesiącu i mam nadzieje ze jak najszybciej bo juz bym chciała widziec zdjecie i oby było ok.Malgo współczuję Ci i wiem jak Ci może być przykro. Ja dostałam wypowiedzenie 31-go sierpnia czyli niby pracownikiem jestem do końca listopada. A później..........czarna dziura.Witch, czy to znaczy, że Ciebie zwolnili na chorobowym, tak można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Aurora wrote: Ja myślę, że Tobie ten masaż pomoże. A próbowałaś jakiś innych zabiegów jeszcze? Pole magnetyczne wirowka, laser tuż po zdjęciu gipsu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Aurora wrote:malgo85 wrote:witch wrote:Malgo ja od początku chodzę prywatnie. I wcale nie jest taki skory do dawania skierowania ani na rehabilitację ani na zabiegi. Zaatakowany poprzednim razem przez mnie zlecił zaledwie 10 zabiegów alfatronem. Zapytany o ewentualną rehabilitację odpowiedział "jeszcze nie teraz, możną wyrządzić więcej szkody niż pożytku". I weź tu z takim gadaj nawet prywatnie !tak rozumiem!zalezy tez jak ma przebiegac reh.. po 9miesiącach lekarz prywatny powiedział natychmiast na reh (wtedy to juz naprawde były mi potrzebne) a teraz praktycznie juz nie długo bedzie dwa miesiące po drugiej operacji i lekarz równiez dał mi skierow. na reh tylko powiedział bez żadnego obciązania i tylko na dwa tyg. pozniej przerwa dwa tyg. i znowu dwa tyg. zabiegów.teraz widze ze bardzo troszke inaczej przebiega ta reh ostrożnie i bardzo powoli ale jest!i mam nadzieje ze pomoze!A jakie Tobie teraz zlecił zabiegi, Małgo?wtedy miałam odrazu laser magneto i cwiczenia z całym obciążeniem chorej nogi.. bez rzadnej przerwy przez jakis dwa miesiące non stop.teraz narazie tylko laser i cwiczenia bwrdzo lekki jutro 10 zabieg i dwa tyg przerwy a pozniej po dwóch tyg laser magneto i cwiczenia..czyli różnicy nie ma ale jest przerwa a cwiczenia lekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 malgo85 wrote:wczoraj byłam na komisji i przyznali mi pierwsza grupe inw. to chyba dobrze nie??? nie wiem jeszcze na jaki okres mysle ze moze na rok!!do tego wczoraj miałam straszny dzien!! byłam u mnie w pracy po wypowiedzenie jest mi bardzo przykro!! co prawda szef powiedział ze wszyscy za mnie trzymaja kciuki i kazdy za mna czeka ale musi mnie zwolnic bo juz jestem 7 miesiąc na świadcz.reh. a urlop cały czas mi leci ze pozniej mi sie nie wypłaci i ze jak tylko wyzdrowieje to mam wracac!!ale mimo tych ciepłych słów dziwnie sie z tym czuje!! i jest mi bardzo przykro jutro dzwoni do lekarza musze sie umówic na kontrole napewno bedzie w tym miesiącu i mam nadzieje ze jak najszybciej bo juz bym chciała widziec zdjecie i oby było ok.nie martw się pracą a szczególnie na zapas! ja pracowałam na umowę o dzieło i też zniknęłam na pół roku, nikt nie miał wobec mnie żadnych zobowiązań a jednak wróciłam bez problemu, po prostu się zrastaj, to teraz Twoja praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Albwik wrote: alawpr wrote: Albwik wrote: Mi się ciągle noga odchyla w prawo ;/ Lekarz coś wspominał, że jak będzie źle to może następna operacja czy coś... Trzeba myśleć pozytywnie choć sam nie wiem jak to się skończy. Może mi coś powie o tym przy następnej wizycie. Albwik nie martw sie bedzie dobrze. Mi noga w gipsie tez leci na prawa strone ,bo tak jej wygodnie i mi też.Więc może to normalny odruch?? Nie wiem Może jak wyciągną druty to będzie normalnie, ale chodzi o to, że jak żle trzymam noge to podobno źle się zrośnie. Ajjj... ee tam, jak masz druty to one trzymają, chyba to niemozliwe, podłóż sobie jakąś blokadę jak Cię to martwi, myślę, że może mięsnie zanikają i dlatego nie trzymają, ale potem pewnie wszystko wroci do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Ja właśnie wziełem polopiryne i wypiłem sok malinowy babcinej roboty i czuje, że przeziębienie odchodzi w niepamięć Narazie mama była w 1 aptece i nie było tego żywokostu. Trzeba będzie się rozejrzeć za nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Heheh dzięki za pocieche marchewka. A ty jak się trzymasz?, Wszystko ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Ja już czuje że bym mógł stać na dwóch nogach. Dzisiaj mało dachowania nie zaliczyłem, bo ktoś pukał do drzwi i musiałem biec otworzyć, bo sam byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi