alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 I opierniczyc jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 A tak na serio ,to troszke martwie sie Kasią,że nie daje znaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote:witch wrote:malgo85 wrote:ja tylko żałuje tego ze wczesniej tu nie trafiłam bo idąc na wizyty kontrolne byłabym napewno mądrzejsza i wiecej doswiadczona w tych sprawach.. a tak to dopiero teraz wiem co i jak..dziekuje wam za to No to mamy swoiste Towarzystwo Wzajemnej Adoracji albo Klub Połamańców Gawędziarzy I tak trzymać !Ewentualnie Połamanych gospodyń i gospodarzy i śpiewac bedziemy przyśpiewki ludowe że hej!!Alawpr jeszcze dorzuć do tego haft, wycinanki ludowe i lepienie z ......gipsu Kiedyś to się nazywało Koło Gospodyń Wiejskich - to my możemy być Kołem Połamanych Gospodyń Wiejsko- Miejskich.Dziewczyny żebyśmy tylko moherków dziergać nie musiały sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: I opierniczyc jak trzeba To opierniczanie jest miłe. To miód na złamane serducha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: A tak na serio ,to troszke martwie sie Kasią,że nie daje znaku. Może ten tydzień jest u mamy z dziećmi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Kochana wszystko mozliwe i mohery moga nas dopaśc. Wcinamy skorupki,oblepiamy sie zywokostem, to i może moherek pogrzeje nam kosteczki . Bo to by były bereciki na nózie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 witch wrote: alawpr wrote: A tak na serio ,to troszke martwie sie Kasią,że nie daje znaku. Może ten tydzień jest u mamy z dziećmi ? Mam nadzieje ,że sie nie obraziła ,bo ja sobie pozwoliłam na mały opiernicz Kasi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Moherowe walonki ? To ja poproszę w kolorze blue Ale pod kapliczkę póki co jeszcze nie pędzę. Poprzestanę na tym moherku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: witch wrote: alawpr wrote: A tak na serio ,to troszke martwie sie Kasią,że nie daje znaku. Może ten tydzień jest u mamy z dziećmi ? Mam nadzieje ,że sie nie obraziła ,bo ja sobie pozwoliłam na mały opiernicz Kasi. To nie był opiernicz. Ty jej otworzyłaś tylko oczy na niektóre sprawy. Myślę, a nawet jestem pewna, że nie to jest powodem jej milczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 witch wrote: Moherowe walonki ? To ja poproszę w kolorze blue Ale pod kapliczkę póki co jeszcze nie pędzę. Poprzestanę na tym moherku. Będziemy w ukryciu. I nie damy się zdemaskowac!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Mam tylko nadzieję ,że sobie jakoś radzi,bo na głowie to ona ma sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: Mam tylko nadzieję ,że sobie jakoś radzi,bo na głowie to ona ma sporo. Da sobie radę, jest młoda i sprytna. I tak myślę, że z tego typu ludzi co to jak diabeł nie może to ją pośle. Dajmy jej czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Więc oczekujmy jak sie odezwie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Siemka Laski! Ale dzisiaj zamilkłyście. Nie było co w pracy poczytać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Dziś Lilla było lekkie wyciszenie,no wiesz pogoda barowa,deszczyk to i lenistwo wkradło sie na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 No i nasza Kasia gdzieś zagineła a to ona jest tu najbardziej produktywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 LillaKorn wrote:Siemka Laski! Ale dzisiaj zamilkłyście. Nie było co w pracy poczytać!Lilla, poniedziałek - towarzystwo dopiero się rozkręca Pogoda bardziej kocykowa niż rozmowna.A za moich czasów w pracy się pracowało. Patrzcie państwo jak to w tym kryzysie wszystko ulega zmianom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam wszystkich. Mam takie pytanko, czy chodził ktos z Was na zabiegi krioterapii mając jeszcze sruby bądz inne żelastwo w nodze? Złamałem piszczel 3 maja 15 tygodni chodziłem w gipsie za kolano, teraz już mam ortezę, ale zrost marny.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: No i nasza Kasia gdzieś zagineła a to ona jest tu najbardziej produktywna. Przodowniczka pracy na forum Dziwnie cicho bez niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 witch wrote:LillaKorn wrote:Siemka Laski! Ale dzisiaj zamilkłyście. Nie było co w pracy poczytać!Lilla, poniedziałek - towarzystwo dopiero się rozkręca Pogoda bardziej kocykowa niż rozmowna.A za moich czasów w pracy się pracowało. Patrzcie państwo jak to w tym kryzysie wszystko ulega zmianom Zgodnie z przepisami BHP przyslugije mi przerwa śniadaniowa to raz a dwa jak przychodzę do pracy 40 min przed czasem to mogę zerknąć do neta zanim wybije godzina "0" i reszta koleżeństwa nadejdzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 LillaKorn wrote:witch wrote:LillaKorn wrote:Siemka Laski! Ale dzisiaj zamilkłyście. Nie było co w pracy poczytać!Lilla, poniedziałek - towarzystwo dopiero się rozkręca Pogoda bardziej kocykowa niż rozmowna.A za moich czasów w pracy się pracowało. Patrzcie państwo jak to w tym kryzysie wszystko ulega zmianom Zgodnie z przepisami BHP przyslugije mi przerwa śniadaniowa to raz a dwa jak przychodzę do pracy 40 min przed czasem to mogę zerknąć do neta zanim wybije godzina "0" i reszta koleżeństwa nadejdzie!Lilla wiem. To był żenujący żart niepracującej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 witch wrote:LillaKorn wrote:witch wrote:Lilla, poniedziałek - towarzystwo dopiero się rozkręca Pogoda bardziej kocykowa niż rozmowna.A za moich czasów w pracy się pracowało. Patrzcie państwo jak to w tym kryzysie wszystko ulega zmianom Zgodnie z przepisami BHP przyslugije mi przerwa śniadaniowa to raz a dwa jak przychodzę do pracy 40 min przed czasem to mogę zerknąć do neta zanim wybije godzina "0" i reszta koleżeństwa nadejdzie!Lilla wiem. To był żenujący żart niepracującej Wiem, wiem to test na czujność obywatelską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 pedro wrote:Witam wszystkich. Mam takie pytanko, czy chodził ktos z Was na zabiegi krioterapii mając jeszcze sruby bądz inne żelastwo w nodze? Złamałem piszczel 3 maja 15 tygodni chodziłem w gipsie za kolano, teraz już mam ortezę, ale zrost marny.Pozdrawiam!Wydaje mi sie ,że ktoś korzystał,ale bij zabij nie pamietam czy miał złom w nodze. Pewnie ktoś sie odezwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Ja mam jutro sprawdzian z chemi, ale dziś dostałem 5- z histy Znów zapomniałem, że sprawdzian był. Dobrze, że jutro na 12 mam to o 10 się poucze troszke, trudny dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Albwik wrote: Ja mam jutro sprawdzian z chemi, ale dziś dostałem 5- z histy Znów zapomniałem, że sprawdzian był. Dobrze, że jutro na 12 mam to o 10 się poucze troszke, trudny dział. No,no Albwik aby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Albwik wrote: Ja mam jutro sprawdzian z chemi, ale dziś dostałem 5- z histy Znów zapomniałem, że sprawdzian był. Dobrze, że jutro na 12 mam to o 10 się poucze troszke, trudny dział. Z jakiego tematu miałeś sprawdzian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Chodziłem do tej pory tylko na pole magnetyczne, ale efekt słaby chyba na mnie nie działa.Rehabilitantka mówi żeby próbawac zabiegów z ciekłym azotem. Trochę mam obawy żeby śruby nie pękły przy tak niskiej temperaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 pedro wrote:Chodziłem do tej pory tylko na pole magnetyczne, ale efekt słaby chyba na mnie nie działa.Rehabilitantka mówi żeby próbawac zabiegów z ciekłym azotem. Trochę mam obawy żeby śruby nie pękły przy tak niskiej temperaturze.Skoro rehabilitantka poleciła Ci taki zabieg to chyba wie co mówi. My jesteśmy laicy ale ona ma styczność z tym na bieżąco. Szukałeś może czegoś na ten temat w necie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 pedro wrote:Chodziłem do tej pory tylko na pole magnetyczne, ale efekt słaby chyba na mnie nie działa.Rehabilitantka mówi żeby próbawac zabiegów z ciekłym azotem. Trochę mam obawy żeby śruby nie pękły przy tak niskiej temperaturze.Ja połamałam sie też w maju i też piszczel . Nie mam żadnego żelaza w nodze. Ostatnio okazało sie że zrost sie zaczął zatrzymywac. I zdecydowano o podaniu komórek macierzystych w miejsce złamania. Podpytaj sie o ta metode swojego lekarza. A jeśli chodzi o krioterapie to porozmawiaj o tym z lekarzem.Nie rób nic bez jego decyzji. Ja bym tak zrobiła. Bo czasem tak jest ,że rehabilitant swoje a lekarz co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Pedro znalazłam coś takiego :Uzupełnieniem leczenia operacyjnego jest jak najszybsze włączenie nowoczesnej rehabilitacji dostosowanej do pacjenta przez lekarza specjalistę rehabilitacji medycznej. Stosujemy m.in. zabiegi fizykoterapeutyczne jak:laserkrioterapiępole magnetycznećwiczenia indywidualneinne przyśpieszające proces gojenia rany pooperacyjnej, zmniejszające obrzęk operowanej okolicy, zwiększające zakres ruchów i umożliwiające zdecydowanie szybszy powrót pacjenta do normalnego życia. Czyli ze spokojem możesz się poddać temu zabiegowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi