Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

edziag wrote:

alawpr wrote:

D...pa, dobrze ,ze to forum działa, bo inaczej to kaplica dla nas.

bez tego forum ześwirowałabym w domu a rodzina znienawidziłaby mnie za ciągłe ględzenie o nodze. a tak piszę, czytam, śmieje się do łez, no i wiem że po prostu mam was :)

U mnie to samo :-)

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

A po drugie ten twój lekarz może cie w d...pe pocałowac jak nie robili ci badań alkomatem albo krwi na zawartośc . A to jest wykładnik.

badali krew bo mieliw wnocy operowac

Ale badali na zawartośc? Masz to w papierach? sprawdz ,bo samo stwierdzenie ,ze pod wpływem nie jest wiarygodne i nic nie znaczy. Musi by napisane w karcie ,że pod wpływem i ile promili we krwi. Jesli tego nie masz wpisane tylko ,że pod wpływem nic to nie znaczy.

w karcie wypisu mam że pod wpływem ale jest etż w badanaich krwi ile promili

edziag wrote:
zobaczysz co masz w papierach, ale bez względu na to składaj do ubezpieczyciela, jak daadzą odmowę to i tak możesz się odwoływać...
mam na pewno jedno badanie z promilami
a skałdac będę najwyzej nei wypłaca no trudno ale ise nie poddam tyle sie wycierpiałam a specjalnie sie nie połamałam prawda

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

badali krew bo mieliw wnocy operowac

Ale badali na zawartośc? Masz to w papierach? sprawdz ,bo samo stwierdzenie ,ze pod wpływem nie jest wiarygodne i nic nie znaczy. Musi by napisane w karcie ,że pod wpływem i ile promili we krwi. Jesli tego nie masz wpisane tylko ,że pod wpływem nic to nie znaczy.

To dupa... Ile masz tych promili,bo jak mało to możesz sie tłumaczyc że po wypiłas z bólu.

alawpr wrote:

edziag wrote:

zobaczysz co masz w papierach, ale bez względu na to składaj do ubezpieczyciela, jak daadzą odmowę to i tak możesz się odwoływać...

Powiesz ,że wypiłaś po ,bo tak wyłas z bólu,że ktoś ci podał wódke na uśmierzenie.

żebyscie wiedziały ze jak mi odchodził alkohol a mnie ejszce po rtg wozili to się smiała żeby mi dali jeszce cos łyknąc bo zaczynam czuć Alkohol to najlepszy zeniczulacz

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

To dupa... Ile masz tych promili,bo jak mało to możesz sie tłumaczyc że po wypiłas z bólu.

nie wiem ile mam ale to nie wazne bo od 0,2 jest juz stan nietzreźwości i nie ma znaczenia ile było. A mi badali z krwi to pół prmila więcej niż w wydychanym i do tego najwieksze rozcieńczenie miaął bo to było jakies 2 godziny po tym jak skończyłą pić piłam tylko wodę i miałą zaraz wracac do domu

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

edziag wrote:

Powiesz ,że wypiłaś po ,bo tak wyłas z bólu,że ktoś ci podał wódke na uśmierzenie.

żebyscie wiedziały ze jak mi odchodził alkohol a mnie ejszce po rtg wozili to się smiała żeby mi dali jeszce cos łyknąc bo zaczynam czuć Alkohol to najlepszy zeniczulacz

I tak mozesz sie tłumaczyc, oczywiscie jak bylo tego mało tzn promili. Ale nie daj sie i skladaj papiery. Nikt ci głowy nie urwie i nic sie nie stanie.

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

I tak mozesz sie tłumaczyc, oczywiscie jak bylo tego mało tzn promili. Ale nie daj sie i skladaj papiery. Nikt ci głowy nie urwie i nic sie nie stanie.

tak napisze ze samam sobei tego nie zrobiłą przeceiż aj tanczyął a gościu na mnnie padł i normalnie roztrzaskałą mi sie noga. Uciadł na niej tzn ja juz tlyko pamietam jak kogoś z nóg spycham i................... jeszcze bardziej słabo mi sierobi jak trzymam w reku roztrzaskaną nogę

Złamania ze skręcenia, jeden z końców kości jest ustalony, a na drugi działa siła skrętna. Szpara złamania jest spiralna lub rzadziej skośna.

no mi lekarz mówił ze ja mam z mechanizmu skrętnego.......... i dlatego pewnei ten piszczel w dół mi popekał do górna częśc kosci była ustalona a na dolną zadzaiała siła skrętna

kasiek79 wrote:
Ale mam jeszcez jedno pytanie????
Wiem że juz coś pisałyście
Hmmmmm ja ponad 2 miesiace nie zcinałam paznokci i............... teraz jakoś na zdrowej nodze zaczeły mi rosnąć że moge myslec że za jakis czas je ztnę ale an chorej........... ani rusz. W ogóle nie rosną???? Czy tez tak macie??? Nie pwoeim ze mi z tym źle ale....
normalka, nie przejmuj się , po prostu słebe krązenie i niema z czego się budować, też byłam zadziwiona, ale to przejdzie jak ruszysz do chodzenia ;-)

marchewka wrote:

kasiek79 wrote:

cześć MArchewa

cześć, widzę, że o tej porze rządzisz na forum ;-) ja tylko na chwilę, a tu tyle stron...

nie nie dizisja pierwszy raz siedze tak póxno bo zawsze maz przy kompie o tej porze ale teraz ma nocki

alawpr wrote:

marchewka wrote:

kasiek79 wrote:

cześć MArchewa

cześć, widzę, że o tej porze rządzisz na forum ;-) ja tylko na chwilę, a tu tyle stron...

Kasia powróciła na łono rodziny połamanej to i jest co robic;-)

no nie było mnie chwile

kasiek79 wrote:

marchewka wrote:

alawpr wrote:

Witaj wieczorową porą Marchewko.

co Wy nie spicie? jak człowiek spi to się zrasta!

no to ja ise nie zrosne bo ja od złamnia spie 2-3 no moze czasami 4 godziny na dobe

To u mnie tez kicha bo snu prawie wcale. Moze poszukam sobie roboty na noce dla połamanych babeczek ;-)

alawpr wrote:

marchewka wrote:

kasiek79 wrote:

cześć MArchewa

Kasia powróciła na łono rodziny połamanej to i jest co robic;-)

ja wpadłam na chwilę, ale muszę już wypadać, kurcze jak się człowiej jednak uzależnia, co my wszyscy będziemy robic jak się zrośniemy? chyba jakieś forum dla zrośniętych, jakaś resocjalizacja? dobrej nocy dziewczyny ;-)

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

marchewka wrote:

co Wy nie spicie? jak człowiek spi to się zrasta!

no to ja ise nie zrosne bo ja od złamnia spie 2-3 no moze czasami 4 godziny na dobe

To u mnie tez kicha bo snu prawie wcale. Moze poszukam sobie roboty na noce dla połamanych babeczek ;-)

ja chyab zacznę czytać ksiażki