Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dota wrote:
Miałam telefon z sanatorium w Sopocie, pani z działu planowania powiedziała że zwolniło się miejsce i jak chcę to mogę przyspieszyć swój turnus rehabilitacyjni i zacząć już od 21.10.2009r. do 18.11.2009r. Jasne, że chcę.
Cuda i dobrzy ludzie czasem się zdarzają. :)
Ojojoj kochana toż to cudeńko. Szczęściara jestes. Fajnie ,że dobre wiadomości nadal do nas napływaja . Aby tak dalej. Czekam na relacje .

alawpr wrote:
Dota wrote:
Miałam telefon z sanatorium w Sopocie, pani z działu planowania powiedziała że zwolniło się miejsce i jak chcę to mogę przyspieszyć swój turnus rehabilitacyjni i zacząć już od 21.10.2009r. do 18.11.2009r. Jasne, że chcę.
Ojojoj kochana toż to cudeńko. Szczęściara jestes. Fajnie ,że dobre wiadomości nadal do nas napływaja . Aby tak dalej. Czekam na relacje .
Zaczynam w środę od 9.30 ale dzień wcześniej ok 11.00 mam wizytę kontrolną z rtg u orto.
Może prawem serii będzie to tydzień/miesiąc dobrych wiadomości.

Witam wszystkich!!!

Zasiadłam na chwilkę bo akurat wróciłam z kontroli. Mam już krótki gipsik, lekki i z obcasikiem do chodzenia. A czytałam tu kiedyś, że nie robią obcasu do syntetycznego gipsu. Gipsiarz się zdziwił jak mu to powiedziałam. No i dziś mieli już w szpitalu zapas lekkiego, niebieściutkiego syntetyku. Ortopeda, który mnie dziś przyjmował, obejrzał rtg. i stwierdził, że - cytuję: " no - powalającego zrostu nie widać, ale coś się już dzieje!" . Mam teraz chodzić na kulach ale stawać mocno na nodze. Sprawdził czy kości się nie ruszają, nawet dosyć mocno kręcił moją nogą i nawet nic nie bolało. Więc teraz do .....chodzenia. Najgorzej tylko rozruszać kolanko. Działa tylko do pewnego momentu, a dalej ból. Ale może jutro będzie lepiej...Dzięki za pamięć!

aga-ka16 wrote:
Witam wszystkich!!!
Zasiadłam na chwilkę bo akurat wróciłam z kontroli. Mam już krótki gipsik, lekki i z obcasikiem do chodzenia. A czytałam tu kiedyś, że nie robią obcasu do syntetycznego gipsu. Gipsiarz się zdziwił jak mu to powiedziałam. No i dziś mieli już w szpitalu zapas lekkiego, niebieściutkiego syntetyku. Ortopeda, który mnie dziś przyjmował, obejrzał rtg. i stwierdził, że - cytuję: " no - powalającego zrostu nie widać, ale coś się już dzieje!" . Mam teraz chodzić na kulach ale stawać mocno na nodze. Sprawdził czy kości się nie ruszają, nawet dosyć mocno kręcił moją nogą i nawet nic nie bolało. Więc teraz do .....chodzenia. Najgorzej tylko rozruszać kolanko. Działa tylko do pewnego momentu, a dalej ból. Ale może jutro będzie lepiej...Dzięki za pamięć!
Wspaniała wiadomość. Wczoraj a. dziś aga-ka16.
Prawo serii już się zaczęło.

Aga-ka16. Super ,super. Czekałam bardzo na wiesci od ciebie. O tym obcasie to ja pisałam - jak widac głupoty,podparta informacja ze starych postów. Ciesze sie ,że to bzdura. Kolanko bardzo powoli rozruszasz.Ale ci zazdroszcze ,ze mozesz juz stapac na nózi. Uważaj na siebie i zagladaj do nas .

Dota wrote:
Dota powiem Ci tak zaczynasz turnus rehabilitacyjny w dniu, który dla mnie osobiście jest dniem ważnym i wiem, że wszystko mające początek tego dnia ma cudowne zakończenie.
Wrócisz tak sprawna, że o nas "kulasach" zupełnie zapomnisz.
Życzę Ci tego szczerze ale zapominać na nas raczej nie radzę :)

witch wrote:
Dota wrote:
Dota powiem Ci tak zaczynasz turnus rehabilitacyjny w dniu, który dla mnie osobiście jest dniem ważnym i wiem, że wszystko mające początek tego dnia ma cudowne zakończenie.
Wrócisz tak sprawna, że o nas "kulasach" zupełnie zapomnisz.
Życzę Ci tego szczerze ale zapominać na nas raczej nie radzę :)
Jeśli zapomnę (w co bardzo wątpię) to mam w piszczeli przypominacza a ten na pewno nie pozwoli na taki skandal.

Dota wrote:

Dzięki dotychczasowej rehabilitacji w przychodni rehab. nauczyłam się "normalnie" schodzić po schodach a nie dostawiać nogę do nogi jak małe dziecko.

A po zakończeniu turnusu rehabilitacyjnego będziesz zjeżdżać na poręczy, kończąc ślizg hołubcem z przysiadem :)

witch wrote:
Dota wrote:
Dzięki dotychczasowej rehabilitacji w przychodni rehab. nauczyłam się "normalnie" schodzić po schodach a nie dostawiać nogę do nogi jak małe dziecko.
A po zakończeniu turnusu rehabilitacyjnego będziesz zjeżdżać na poręczy, kończąc ślizg hołubcem z przysiadem :)
Hmm a tam jest 10 pięter...
www.sanatorium-helios.com.pl

malgo85 wrote:

kurde u was tez taka mizerna pogoda?? ze cały czas pada i pada i tylko bym spała i nic nie robiła cały czas ziewam i taka jakas dzis zakrecona jestem...

U mnie piękne słonko, bezwietrznie ale dość chłodno. Przez okno wygląda pięknie ale na zewnątrz podobno jest gorzej.

malgo85 wrote:

kurde u was tez taka mizerna pogoda?? ze cały czas pada i pada i tylko bym spała i nic nie robiła cały czas ziewam i taka jakas dzis zakrecona jestem...

Nad Zat. Gdańską 100% słońca, słaby wiatr i 32 st. C na termometrze (ale w słońcu za to rano o 6.00 było ok. -1).

Dota wrote:

witch wrote:

Dota wrote:

Dasz radę ! Tylko pod pupę podłóż jakiś kocyk cobyś w ogniu nie stanęła :)

witch wrote:

Dota wrote:

witch wrote:

Ale byłaby jazda ;-)) a'la płonący tyłek.....

alawpr wrote:

witch wrote:

Dota wrote:

Ale byłaby jazda ;-)) a'la płonący tyłek.....

Gorąca laska jak się patrzy :)

witch wrote:

Dota wrote:

witch wrote:

Do plaży jakieś 10 metrów, piaskiem się zagasi.

Dota wrote:

witch wrote:

Dota wrote:

Do plaży jakieś 10 metrów, piaskiem się zagasi.

Haha - dobre. To będziesz wyglądała jak kometa z ognistym ogonem. Oczyma wyobraźni widzę jak pędzisz na tą plażę. :D

alawpr wrote:

Dota po zabiegach lec do kawiarenki;-)

Hehe, już tam byłam na zwiadach, jest na I piętrze, bardzo przestronna bo wieczorem robi za salę taneczną dla stacjonarnych kuracjuszy, którzy przyjeżdżają do Sopotu do wód.