LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 kasiek79 wrote: witch wrote: LillaKorn wrote: Kobieto powrót do wózka to wydłużenie drogi do normalności. Powiem szczerze, że nie używałam tego bolidu nawet go sobie nie organizowałam ! Cieszę się z Tobą z udanego wypadu w miasto! Lilla do tej pory wózek był koniecznością abym mogła korzystać ze słonka i powietrza. Teraz jednak idzie do lamusa. Będę pokonywać mniejsze dystanse ale juz w pionie. To jest trudne do opisania jak człowiek może się cieszyć niby z takiej pierdoły. Tylko ten kto sam to przeszedł jest w stanie zrozumieć co mogę czuć ja tez gdybym nie miała wózka to nawet bym nie mogła normalnie sie umyć rano ani nic zjeśc nie mówiąc i innych błachych sparwach. i to trwa 1,5 miesiaca wieć bez wózka nie wyopbrażałabym sobie zycia. Na podwórko nawet nie wychodzę Myślę, że każda/każdy z nas ma indywidualną sytuację i możliwości, do których się dostosowuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: witch wrote: Lilla do tej pory wózek był koniecznością abym mogła korzystać ze słonka i powietrza. Teraz jednak idzie do lamusa. Będę pokonywać mniejsze dystanse ale juz w pionie. To jest trudne do opisania jak człowiek może się cieszyć niby z takiej pierdoły. Tylko ten kto sam to przeszedł jest w stanie zrozumieć co mogę czuć ja tez gdybym nie miała wózka to nawet bym nie mogła normalnie sie umyć rano ani nic zjeśc nie mówiąc i innych błachych sparwach. i to trwa 1,5 miesiaca wieć bez wózka nie wyopbrażałabym sobie zycia. Na podwórko nawet nie wychodzę Myślę, że każda/każdy z nas ma indywidualną sytuację i możliwości, do których się dostosowuje! LILA dałabym wszystko zeby poruszac sie o kulach ale........... po pierwsze lekar zalecił jak najmiej chodzić a po drugie jest to bardzo trudne z tym długim cięzkim gipsem I owszem tydzien dwa trzy bym moze siedziała albo leżała ale prawie dwa miesiace nie dam rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 witaj eliska.widzę, że same dobre wiadomości, po cichu liczę że prawo serii utrzyma się przynajmniej do nowego roku.mam pytanie, jak staję na chorej nodze to ona jest odchylona jakny na zewnątrz. od kolana w dół nie idzie pionowo prosto tylko po skosie na zewnątrz, normalnie jakbym miała krzywą tą nogę. to normalne? i spowodowane np wychudzeniem i zupełnym zanikiem łydki czy mam się martwić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 a jeszcze podzielę się moim sposobem na poruszanie się w kuchni między szafkami bez kul i bez obciążania złamasa. otóz ja tańczę w kuchni twista bąż jak kto woli rock&rola.stoje na jednej nodze, drugą opieram dla równowagi i zaczynam przesuwać się bokiem- palce, pięta, palce pięta i w ten sposób mam dwie ręce wolne. mam nadzieję że się komuś przyda a może wy też wywijacie w ten sam sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 edziag wrote:a jeszcze podzielę się moim sposobem na poruszanie się w kuchni między szafkami bez kul i bez obciążania złamasa. otóz ja tańczę w kuchni twista bąż jak kto woli rock&rola.stoje na jednej nodze, drugą opieram dla równowagi i zaczynam przesuwać się bokiem- palce, pięta, palce pięta i w ten sposób mam dwie ręce wolne. mam nadzieję że się komuś przyda a może wy też wywijacie w ten sam sposób?kochana ja jak gdzies sie poruszam (na małej odległosci) i musze trzymac w reu moją noge z gipsem to wąłśnei tak się pzresuwam. Hehe. W łazience pozbierałą z podłogi dywaniki żeby mieclepszy poslizg na skarpecie. Próbowałą podskakiwac ale to zbyt niebezpieczne i dla mnie i dl amojej chorej nogi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 edziag wrote:witaj eliska.widzę, że same dobre wiadomości, po cichu liczę że prawo serii utrzyma się przynajmniej do nowego roku.mam pytanie, jak staję na chorej nodze to ona jest odchylona jakny na zewnątrz. od kolana w dół nie idzie pionowo prosto tylko po skosie na zewnątrz, normalnie jakbym miała krzywą tą nogę. to normalne? i spowodowane np wychudzeniem i zupełnym zanikiem łydki czy mam się martwić?to wszystko zalezy jaka masz kosc ja generalnie mam lekko wygięte nogi w łuk (po tacie i po szerwokim pieluchowaniu bo miaą chore biodra). wiec u mnie to normalne ja to się boje ze ta chora będę miała bardziej prosta bo mam takei wrazenie że tak mi wykręcili stope na zewnątrz ( a zdrowa mam lekko dosrodka) wieć będę pewnie wygadała smiesznie Mąż się śmieje że będe musiała druga połamac żeby też mi wyprostowali ale.............. to narazie moje domysły nie chcę myslęć jak to bedzie jak będzie powykrecana w inne strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 edziag wrote:a jeszcze podzielę się moim sposobem na poruszanie się w kuchni między szafkami bez kul i bez obciążania złamasa. otóz ja tańczę w kuchni twista bąż jak kto woli rock&rola.stoje na jednej nodze, drugą opieram dla równowagi i zaczynam przesuwać się bokiem- palce, pięta, palce pięta i w ten sposób mam dwie ręce wolne. mam nadzieję że się komuś przyda a może wy też wywijacie w ten sam sposób?taktak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 WItamdokładnie 10 miesiecy mija jutro od złamania.....własnie pakuje rzeczy i jutro o 7 melduje sie w szpitalu na wyjecie gwozdzia i srubek...i tak sie konczy długa przygoda......Pozdrawiam wszystkich połamańców:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 DE-MODE wrote:WItamdokładnie 10 miesiecy mija jutro od złamania.....własnie pakuje rzeczy i jutro o 7 melduje sie w szpitalu na wyjecie gwozdzia i srubek...i tak sie konczy długa przygoda......Pozdrawiam wszystkich połamańców:]hej, miło, że "starzy" połamancy jeszcze od czasu do czasu zaglądają . de-mode miłych wrażeń przy pozbywaniu się złomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 edziag wrote:a jeszcze podzielę się moim sposobem na poruszanie się w kuchni między szafkami bez kul i bez obciążania złamasa. otóz ja tańczę w kuchni twista bąż jak kto woli rock&rola.stoje na jednej nodze, drugą opieram dla równowagi i zaczynam przesuwać się bokiem- palce, pięta, palce pięta i w ten sposób mam dwie ręce wolne. mam nadzieję że się komuś przyda a może wy też wywijacie w ten sam sposób?Ja robie tak samo,tylko mąż krzyczy ,że zaraz wykręce sobie stopę w tym tańcu. Wiec robie tak jak nikt nie widzi, bo 16 to letni skarżypyta donosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 DE-MODE wrote:WItamdokładnie 10 miesiecy mija jutro od złamania.....własnie pakuje rzeczy i jutro o 7 melduje sie w szpitalu na wyjecie gwozdzia i srubek...i tak sie konczy długa przygoda......Pozdrawiam wszystkich połamańców:]Witaj De-mode,miło że wpadłes do nas. Daj znac koniecznie jak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 WITCH!!!!! Bardzo sie cieszę z twej wyprawy.A zazdroszcze tych kozaczków ,że je obułaś na nózie -DWIE!!! Tak moja droga trzymaj. I kto by pomyślał wczesniej ,że to taka radośc. Ale nam sie przewartościował świat. Ja też rządam kozaków na dwie nogi I jeszcze ten obcas - łał...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 edziag wrote:witaj eliska.widzę, że same dobre wiadomości, po cichu liczę że prawo serii utrzyma się przynajmniej do nowego roku.mam pytanie, jak staję na chorej nodze to ona jest odchylona jakny na zewnątrz. od kolana w dół nie idzie pionowo prosto tylko po skosie na zewnątrz, normalnie jakbym miała krzywą tą nogę. to normalne? i spowodowane np wychudzeniem i zupełnym zanikiem łydki czy mam się martwić?Edziag- nie martw nic!!!! noga jest chuda ,nie ma mięśni to i wyglada jak krzywy patyk. Wszystko ci sie wyrówna z czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 U mnie dwa dni temu mineło 5 miesiecy od złamania. Świętowac nie będe ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 kasiek79 wrote: LILA dałabym wszystko zeby poruszac sie o kulach ale........... po pierwsze lekar zalecił jak najmiej chodzić a po drugie jest to bardzo trudne z tym długim cięzkim gipsem I owszem tydzien dwa trzy bym moze siedziała albo leżała ale prawie dwa miesiace nie dam rady życzę Ci tego jak najszybciej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 DE-MODE wrote:WItamdokładnie 10 miesiecy mija jutro od złamania.....własnie pakuje rzeczy i jutro o 7 melduje sie w szpitalu na wyjecie gwozdzia i srubek...i tak sie konczy długa przygoda......Pozdrawiam wszystkich połamańców:]DE-MODE u Ciebie jak zawsze planowo! Cieszę się razem z Tobą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote:edziag wrote:a jeszcze podzielę się moim sposobem na poruszanie się w kuchni między szafkami bez kul i bez obciążania złamasa. otóz ja tańczę w kuchni twista bąż jak kto woli rock&rola.stoje na jednej nodze, drugą opieram dla równowagi i zaczynam przesuwać się bokiem- palce, pięta, palce pięta i w ten sposób mam dwie ręce wolne. mam nadzieję że się komuś przyda a może wy też wywijacie w ten sam sposób?Ja robie tak samo,tylko mąż krzyczy ,że zaraz wykręce sobie stopę w tym tańcu. Wiec robie tak jak nikt nie widzi, bo 16 to letni skarżypyta donosi.Na pewnym etapie jest tojedyny sposob. Też tak robiłam i tak jak Kasiek usunęłam wszelkie dywaniki i do tej pory chodzę tylko w skarpetkach po domu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote: WITCH!!!!! Bardzo sie cieszę z twej wyprawy.A zazdroszcze tych kozaczków ,że je obułaś na nózie -DWIE!!! Tak moja droga trzymaj. I kto by pomyślał wczesniej ,że to taka radośc. Ale nam sie przewartościował świat. Ja też rządam kozaków na dwie nogi I jeszcze ten obcas - łał...... Alawpr z obcasem to trochę poczekamy. Na czwartkowym masażu uświadamiał mnie mój osobisty masażysta/fizjoterapeuta, że zrosnąć się muszę lepiej to raz a dwa to odbudowanie wiązadeł stawu skokowego. Piórka mi opadły i dzisiaj ruszyłam w miasto szukać kozaczków na płaskim. Najgorzej, że noga niekontrolowanie puchnie kiedy chce więc wybrałam buciki z możliwością regulacji sznurówką. Nawet ą fajne tylko.....nie mają obcasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote: U mnie dwa dni temu mineło 5 miesiecy od złamania. Świętowac nie będe ;-( Za to się możesz cieszyć, że tyle wytrwałaś i zbliżaszsię do końca! Teraz uwolnienie nóżki z pancerzyka zbliża się wielkimi krokami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Mam na pocieszenie fantastyczny przepis na Najlepsze Na Świecie Ciasto OwocoweSkładniki:- 1 kostka masła,- 2 szklanka cukru,- 1 łyżeczka soli- 4 jajka- 1 szklanka suszonych owoców,- 1 szklanka orzechów- sok cytrynowy- proszek do pieczenia- 3-4 szklanki dobrej whisky Sposób przygotowania:Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whiskyjest dobrej jakości. Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużąmiskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewnowhisky jest taka jak trzeba ... by być tego pewnym nalej jednąszklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe. Powtórz operację. Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystąmasę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej. W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba.Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba.Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj jemikserem. Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili szejest trojnoca. Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy sotam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia sofszuśisz ! Fypij skok sytrynnmowy. Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudźmonki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto naplache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 edziag wrote:a jeszcze podzielę się moim sposobem na poruszanie się w kuchni między szafkami bez kul i bez obciążania złamasa. otóz ja tańczę w kuchni twista bąż jak kto woli rock&rola.stoje na jednej nodze, drugą opieram dla równowagi i zaczynam przesuwać się bokiem- palce, pięta, palce pięta i w ten sposób mam dwie ręce wolne. mam nadzieję że się komuś przyda a może wy też wywijacie w ten sam sposób?heheh edziag ja robie dokładnie tak jak ty a tym ze noga ci troszke ucieka to nie przejmuj sie mysle ze to normalne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 DE-MODE super wiesci po 10 miesiącach w koncu wszystko wróci do normalności bardzo sie cieszymy i zaglądaj tu czasami bedzie nam bardzo miło ELISKA witam w świecie połamanych nóżek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 a. bardzo przypadł mi do gustu twój przepis. A ten ostatni składnik toż to poezja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Lilluś ,kozaczki ze sznurówką to hicior tego sezonu.Ale bedziesz modna laska Jak mi uwolnia nóżkę to będę papuga i zakupię sobie też takowe!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote: Lilluś ,kozaczki ze sznurówką to hicior tego sezonu.Ale bedziesz modna laska Jak mi uwolnia nóżkę to będę papuga i zakupię sobie też takowe!!! A owa sznurówka pomoże dopasować spuchniętą nóżkę do wnętrza bucika! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Dziewczyny u mnie w domku tez wszystkie bardzo podejrzane dywaniki poszły precz!! Zaczełam je mocno podejrzewac ,że nastają na moje zdrowie!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilluś ,kozaczki ze sznurówką to hicior tego sezonu.Ale bedziesz modna laska Jak mi uwolnia nóżkę to będę papuga i zakupię sobie też takowe!!! A owa sznurówka pomoże dopasować spuchniętą nóżkę do wnętrza bucika! I właśnie o to chodzi. Dobrze ,że o tym powiedziałaś ,bo nie wiem czy bym na to wpadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Ja za tydzień o tej porze bedę zalegała ma łóżku szpitalnym. Zobaczymy co przyniesie mi los tym razem???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Lilla czy ty na miasto wychodzisz juz całkiem bez pomocników?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote: Ja za tydzień o tej porze bedę zalegała ma łóżku szpitalnym. Zobaczymy co przyniesie mi los tym razem???? Skoro chcą Cię mieć na oddziale w niedzielę to niechybnie szykują jakiś podstęp chyba że zrościk tak Ci przyśpieszył, że nastąpi pożegnanie gipsiku na wieki wieków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi