Dota Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote:Dota wrote:alawpr wrote:Dota w szpitalu do którego lecę ,3 dni to minimum.To aż tacy fajni są tamtejsi ortopedzi i rehabilitanci ?????Nic złego nie powiem bo nie mogę Predzej język mi odpadnie. Uwazam ,że mam naprawdę dużo szcęścia ,że trafiłam na takich ludzi. Ale jesli chodzi o pielegniarki to całkiem inna bajka:-(. Ale sa tez wyjątki.To się nie dziwię, że co jakiś czas meldujesz się tam na 3 dni albo dłużej.A jak się rozochocisz to cię stamtąd rodzina na siłę będzie wyciągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote:LillaKorn wrote:Dota wrote:W jednym roku zakończysz swoją "przychodę" ze złamaniem.Kolano się zrośnie a i pozostałe ranki z pewnością też się zaleczą do końca roku.Pewnie zdrowe kolanko się przyda coby siadały na nim bezwstydnie urocze laski!I pokazywanie blizenek tez sie przyda Wszak blizny ozdobą mężczyzny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Dota wrote:alawpr wrote:Dota wrote:To aż tacy fajni są tamtejsi ortopedzi i rehabilitanci ?????Nic złego nie powiem bo nie mogę Predzej język mi odpadnie. Uwazam ,że mam naprawdę dużo szcęścia ,że trafiłam na takich ludzi. Ale jesli chodzi o pielegniarki to całkiem inna bajka:-(. Ale sa tez wyjątki.To się nie dziwię, że co jakiś czas meldujesz się tam na 3 dni albo dłużej.A jak się rozochocisz to cię stamtąd rodzina na siłę będzie wyciągać. Tym bardziej ,że kadra medyczna bardzo przystojna. Och....żebym ja młodsza była....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Dziewczyny mimo wszystko nie nawidze tam byc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote: Tym bardziej ,że kadra medyczna bardzo przystojna..... To chociaż można czymś myśli zająć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote: Dziewczyny mimo wszystko nie nawidze tam byc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszyscy wolimy być z daleka od noszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote: Dziewczyny mimo wszystko nie nawidze tam byc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jasne, że tak ale coś pozytywnego trzeba w tym znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Dota wrote: alawpr wrote: Dziewczyny mimo wszystko nie nawidze tam byc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jasne, że tak ale coś pozytywnego trzeba w tym znaleźć. No ja już sie postaram to znalezc ;-O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 alawpr wrote: No ja już sie postaram to znalezc ;-O Ala zabierasz książki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilluś ,kozaczki ze sznurówką to hicior tego sezonu.Ale bedziesz modna laska Jak mi uwolnia nóżkę to będę papuga i zakupię sobie też takowe!!! A owa sznurówka pomoże dopasować spuchniętą nóżkę do wnętrza bucika! dajcie jakiegos linka do takich kozaków to moze i ja zakupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Dota wrote:DE-MODE wrote:LillaKorn wrote:DE-MODE u Ciebie jak zawsze planowo! Cieszę się razem z Tobą!Dzięki wszystkim za dobre słowo....:] pewnie ze bede odwiedzał.......noge sam juz sobie ogolilem:] kule przygotowane i rano pobudka....juz zapomniałem sterylnego zapachu sal szpitalnych..ciekawe co jutro w menu na kolacje w szpitalu:]pozdrawiam jeszcze raz...i pojawie sie juz po....szkoda:] wsrod znajomych miałem ksywe terminatora..W jednym roku zakończysz swoją "przygodę" ze złamaniem.Kolano się zrośnie a i pozostałe ranki z pewnością też się zaleczą do końca roku...no cos spac sie nie da..no faktycznie wszystko w jednym roku zamkne nozka bedzie jak nowa, zdazyłem juz sie rozwiesc wiec działam szybko:]...w listopadzie jade jeszcze do sanatorium:] dostałem skierowanie do miejscowości Rymanów Zdrój .. w Bieszczadach..wiec moze jakies narty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: No ja już sie postaram to znalezc ;-O Ala zabierasz książki? Zawsze, inaczej bym ocipiała. Do tego dokładam krzyżówki. Tak obłożona leżę i oczekuję na propozycje służby zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 DE-MODE wrote:Dota wrote:DE-MODE wrote:Dzięki wszystkim za dobre słowo....:] pewnie ze bede odwiedzał.......noge sam juz sobie ogolilem:] kule przygotowane i rano pobudka....juz zapomniałem sterylnego zapachu sal szpitalnych..ciekawe co jutro w menu na kolacje w szpitalu:]pozdrawiam jeszcze raz...i pojawie sie juz po....szkoda:] wsrod znajomych miałem ksywe terminatora..W jednym roku zakończysz swoją "przygodę" ze złamaniem.Kolano się zrośnie a i pozostałe ranki z pewnością też się zaleczą do końca roku...no cos spac sie nie da..no faktycznie wszystko w jednym roku zamkne nozka bedzie jak nowa, zdazyłem juz sie rozwiesc wiec działam szybko:]...w listopadzie jade jeszcze do sanatorium:] dostałem skierowanie do miejscowości Rymanów Zdrój .. w Bieszczadach..wiec moze jakies narty :]To ty kochanińki Szybki Bil jesteś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 :] no powiedzmy miałem dobra kondycję , znakomitego lekarza..a zona kochanka:] hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 De-mode ,najważniejsze że lekarz ci sie udał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 alawpr wrote:DE-MODE wrote:Dota wrote:W jednym roku zakończysz swoją "przygodę" ze złamaniem.Kolano się zrośnie a i pozostałe ranki z pewnością też się zaleczą do końca roku...no cos spac sie nie da..no faktycznie wszystko w jednym roku zamkne nozka bedzie jak nowa, zdazyłem juz sie rozwiesc wiec działam szybko:]...w listopadzie jade jeszcze do sanatorium:] dostałem skierowanie do miejscowości Rymanów Zdrój .. w Bieszczadach..wiec moze jakies narty :]To ty kochanińki Szybki Bil jesteś.No to rzeczywiście rok zmian... A w sanatorium całkiem fajnie może być (nie chodzi mi o narty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 a. wrote: eliska wrote: A samo połamanie to..... zupełnie prozaiczna sytuacja... A wyglądało to mniej więcej tak: miejsce zdarzenia to - klatka schodowa, ponieważ trochę mi się śpieszyło to pierwsze sześc schodów pokonałam dośc szybkim krokiem, ostre wejście na podest i na pierwszym stopniu następnej partii schodów ( 9 sztuk) nastąpił niekontrolowany ślizg.....potem próba ratowania się - trzy mocne podparcia prawą nogą i zatrzymanie się, ale już na kolankach na następnym podeście. Witaj w gronie wybitnie uzdolnionych Witaj! Ja też się załatwiłam przez schodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 witch wrote:Witajcie ! Kobiety wczoraj na 2 nogach i jedna kulą poszłam na kolacje urodzinową do lokalu.Alawpr kiedyś pisałam, że podejrzewam tą moją zołzę, że będzie lepiej się czuła w bucie na obcasie. I tak było. Juz w domu po założeniu kozaczków na obcasiku ok 1,5 cm poczułam (a raczej nic nie czułam) że mam normalną nogę. Normalnie było prawie jak przed wypadkiem. Idąc chodnikiem momentami wcale się nie podpierałam kulą i szłam. Dziewczyny szłam !!!! Dostawszy jednak opierdziel od towarzystwa wróciłam do "pomocnicy kuli".Jestem po raz pierwszy od wypadku happy !!! Do wózka już nie wrócę Witam nową towarzyszkę niedoli Eliskę.Witch to jakaś telepatia chyba, bo ja też wczoraj wyszłam w butach na słupku i też mi się super szło i schodziło po schodach - jakbym była zdrowa. Mój obcas miał 6 cm. Szłam normalnie, nie naprężałam nogi, jak przy płaskim obuwiu, no i nie podpierałam się kulami, szok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilluś ,kozaczki ze sznurówką to hicior tego sezonu.Ale bedziesz modna laska Jak mi uwolnia nóżkę to będę papuga i zakupię sobie też takowe!!! A owa sznurówka pomoże dopasować spuchniętą nóżkę do wnętrza bucika! Tak, tak, to dobry patent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Dota wrote: alawpr wrote: Tym bardziej ,że kadra medyczna bardzo przystojna..... To chociaż można czymś myśli zająć... I oczy nacieszyć. Dobre i to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 kasiek79 wrote: LillaKorn wrote: witch wrote: Lilla do tej pory wózek był koniecznością abym mogła korzystać ze słonka i powietrza. Teraz jednak idzie do lamusa. Będę pokonywać mniejsze dystanse ale juz w pionie. To jest trudne do opisania jak człowiek może się cieszyć niby z takiej pierdoły. Tylko ten kto sam to przeszedł jest w stanie zrozumieć co mogę czuć Czułam się podobnie po uwolnieniu się z ciężkiego długiego gipsu. Praktycznie od pierwszego dnia po założeniu lekkiego gipsu wychodziłam z asystą na dworek. Mąż mnie dowoził w pobliże nadmorskiej ławeczki i łykałam witaminkę D. Moglam nawet się wczłapać do Centrum Handlowego wszakże i tam bywały ławeczki. Radocha była oczywista. Nie przeszkadzał mi fakt, że poruszałam się w gipsie i o kulach, bo cieszyłam się faktem,że przebywam w normalnym świecie! ja jak tlyko zaczneporuszac sie o kulach zaczne "normalne" zycie. Tak będzie, byle już pozwolili stąpać na tą chorą nogę. Bo to skakanie niebezpieczne jest, zwłaszcza na śliskich płytkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Dota wrote:a. wrote:19.10.2009r Eliska - zdjęcie gipsu20.10.2009r Albwik i ja25.10.2009r Alawpr26.10.2009r Marchewka i Aurora27.10.2009r Kasiek7929.10.2009r Jasmar, Aurora i a.05.11.2009r Edziag i Raptor16.11.2009r Witch19.11.2009r LillaKornNajważniejsze to dobrze rozpocząć nowy tydzień, Eliska zaczyna w poniedziałek !Eliska! Ani mi się waż przerwać ciągu dobrych wiadomości! Czekamy na relację! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Aurora wrote: kasiek79 wrote: LillaKorn wrote: Czułam się podobnie po uwolnieniu się z ciężkiego długiego gipsu. Praktycznie od pierwszego dnia po założeniu lekkiego gipsu wychodziłam z asystą na dworek. Mąż mnie dowoził w pobliże nadmorskiej ławeczki i łykałam witaminkę D. Moglam nawet się wczłapać do Centrum Handlowego wszakże i tam bywały ławeczki. Radocha była oczywista. Nie przeszkadzał mi fakt, że poruszałam się w gipsie i o kulach, bo cieszyłam się faktem,że przebywam w normalnym świecie! ja jak tlyko zaczneporuszac sie o kulach zaczne "normalne" zycie. Tak będzie, byle już pozwolili stąpać na tą chorą nogę. Bo to skakanie niebezpieczne jest, zwłaszcza na śliskich płytkach. ja normalnie już nie wytrzymuję Nawet bez tego stapania na noge ale w nieco krótszym gipsie będę happy. Obym mogła poruszać sięo kulach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Aurora wrote:Dota wrote:a. wrote:19.10.2009r Eliska - zdjęcie gipsu20.10.2009r Albwik i ja25.10.2009r Alawpr26.10.2009r Marchewka i Aurora27.10.2009r Kasiek7929.10.2009r Jasmar, Aurora i a.05.11.2009r Edziag i Raptor16.11.2009r Witch19.11.2009r LillaKornNajważniejsze to dobrze rozpocząć nowy tydzień, Eliska zaczyna w poniedziałek !Eliska! Ani mi się waż przerwać ciąg dobrych wiadomości! Czekamy na relację!a nie ma nawet innej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 wiecie co ja nawet nie wiedziałą ze jakies odlezyny moga sięrobić pod gipsem ale przeczytawszy o tym na naszym wspaniałym forum mam podejrzenia ze cos takeigo robi mi się na mojej kochanej nodze.Po nocy jest masakra jak pewnei dłuzej leże w jednej popzycji i rano zmieniam ja. Mam w gipsie lewa noge i własnie od lewej strony na zewnątrz kolana w dół kilka centymetrów niesamowicie mnie piecze. Pieczenie to lekko zachodzi pod kolano. Kurde jak wcześniej męczyłą się ze stopa to teraz kurde z tym kolanem od kilku dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 kasiek79 wrote:Aurora wrote:Dota wrote:Najważniejsze to dobrze rozpocząć nowy tydzień, Eliska zaczyna w poniedziałek !Eliska! Ani mi się waż przerwać ciąg dobrych wiadomości! Czekamy na relację!a nie ma nawet innej opcji19.10.2009r Eliska - zdjęcie gipsu i DE-MODE - usunięcie gwoździa i śrub20.10.2009r Albwik i ja25.10.2009r Alawpr26.10.2009r Marchewka i Aurora27.10.2009r Kasiek7929.10.2009r Jasmar, Aurora i a.05.11.2009r Edziag i Raptor16.11.2009r Witch19.11.2009r LillaKornDopisałam DE-MODE, on dziś rozstaje się z zespoleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 kasiek79 wrote:wiecie co ja nawet nie wiedziałą ze jakies odlezyny moga sięrobić pod gipsem ale przeczytawszy o tym na naszym wspaniałym forum mam podejrzenia ze cos takeigo robi mi się na mojej kochanej nodze.Po nocy jest masakra jak pewnei dłuzej leże w jednej popzycji i rano zmieniam ja. Mam w gipsie lewa noge i własnie od lewej strony na zewnątrz kolana w dół kilka centymetrów niesamowicie mnie piecze. Pieczenie to lekko zachodzi pod kolano. Kurde jak wcześniej męczyłą się ze stopa to teraz kurde z tym kolanem od kilku dni.Pięta mnie piekła jak obtarta a na gorze stopy wielkie zdziwienie bo nic nie bolało, za to rana większa od tych operacyjnych. Nazwałam to odelżyną ale może lepsze określenie to otarcie? Sama nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Aurora wrote:witch wrote:Witajcie ! Kobiety wczoraj na 2 nogach i jedna kulą poszłam na kolacje urodzinową do lokalu.Alawpr kiedyś pisałam, że podejrzewam tą moją zołzę, że będzie lepiej się czuła w bucie na obcasie. I tak było. Juz w domu po założeniu kozaczków na obcasiku ok 1,5 cm poczułam (a raczej nic nie czułam) że mam normalną nogę. Normalnie było prawie jak przed wypadkiem. Idąc chodnikiem momentami wcale się nie podpierałam kulą i szłam. Dziewczyny szłam !!!! Dostawszy jednak opierdziel od towarzystwa wróciłam do "pomocnicy kuli".Jestem po raz pierwszy od wypadku happy !!! Do wózka już nie wrócę Witam nową towarzyszkę niedoli Eliskę.Witch to jakaś telepatia chyba, bo ja też wczoraj wyszłam w butach na słupku i też mi się super szło i schodziło po schodach - jakbym była zdrowa. Mój obcas miał 6 cm. Szłam normalnie, nie naprężałam nogi, jak przy płaskim obuwiu, no i nie podpierałam się kulami, szok!No to wiesz co czułam Sądzę, że dobre "samopoczucie" naszych uszkodzonych kopytek w butach na obcasiku bierze się stąd, że ciężar spoczywa na palcach a nie na całości. Dziś wyciągnęłam z szafy klapki na ok. 3 cm koturnie i śmigam w nich po domu. Jest dużo lepiej niż na boso. Noga nie boli i nie ciągam jej za sobą albo obok tylko "idzie" do przodu jak onegdaj.Tak sądziłam, że ta moja cholernica będzie wolała podwyższenie. Nauczona doświadczeniem ze złamania lewej nogi wiem że to możliwe. Ta wcześniej ześrubowana noga bardziej dawała się we znaki po długim spacerze w adidasach niż po całonocnych baletach na obcasie.Ot i takie wybryki natury też się zdarzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 alawpr wrote: Dota w szpitalu do którego lecę ,3 dni to minimum. Jak gips krótszy, to może i pobyt skrócą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Kasia a jak Jasmar się czuje i kiedy wróci na "połamane łono" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi