Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dota wrote:
Dota wrote:
25.10.2009r Alawpr
26.10.2009r Marchewka i Aurora
27.10.2009r Kasiek79
29.10.2009r Jasmar, Aurora i a.
05.11.2009r Edziag i Raptor
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
Sztafeta biegnie dalej, pałeczka przekazana.
A niech tylko ktoś spróbuje ją (pałeczkę) upuścić !!! No to porozmawiamy inaczej :)

witch wrote:
Dota wrote:
Dota wrote:
25.10.2009r Alawpr
27.10.2009r Kasiek79
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
A niech tylko ktoś spróbuje ją (pałeczkę) upuścić !!! No to porozmawiamy inaczej :)
Pobieram w niedzielę, lecz najpierw ją sobie przykleję kropelką ;-) , bo zadrzec z Witch to nie żarty ;-))

alawpr wrote:
25.10.2009r Alawpr
27.10.2009r Kasiek79
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
Pobieram w niedzielę, lecz najpierw ją sobie przykleję kropelką ;-) , bo zadrzec z Witch to nie żarty ;-))
Egzamin ze zrostu zaliczyli i przeszli kolejny etap: a., Aga-ka16, Eliska, DE-MODE, Albwik i ja.
Ala nie popsuj nam reputacji.

Dota wrote:
alawpr wrote:
25.10.2009r Alawpr
27.10.2009r Kasiek79
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
Egzamin ze zrostu zaliczyli i przeszli kolejny etap: a., Aga-ka16, Eliska, DE-MODE, Albwik i ja.
Już siedzę w kącie spocona ,.

U mnie już wszyscy dostają fisia przed mym szpitalem. Zrobił sie tydzień odwiedzin. Strasznie miło,ale jak ktoś juz tu zaznaczył,czyba Lilla najczęściej sprawdzaja sie osoby po których człowiek tego by sie nie spodziewał.

Albwik wrote:
Siemka wsystkim. Właśnie wróciłem z kontroli i mam newsy. Mam chodzić z 1 kulą i obciążać do 25kg, czli 50% masy ciała. Lekarz mówił, że wszystko ładnie i nawet chciał wyciągać żelastwo niedługo, ale po RTG powiedział, że za 6 tygodni mam przyjść na kontrole i wtedy się zobaczy, bo po jedej stronie mam zrośniętą kość, a po drugiej nie do końca. Powiedział, że to normalne, bo kości siebie nie dotykają i musi to troche potrwać. Ale wszystko gra i powiedział, że to typowe dla tego typu złamania :)
Albwik super wieści :) bardzo ładnie i oby tak dalej ;)
bardzo szybko dochodzisz do normalności a tu każdy o tym marzy..
a powiedz mi czy ty cwiczysz nóżke?? jak tak to jakie cwiczenia wykonujesz?? i bierzesz jakies tabletki???

Aurora wrote:
malgo85 wrote:
witajcie kochani!!
dzis w koncu wybrałam sie na basen i było super!!!!
ten kto nie ma gipsu to niech odrazu tam smiga!!
siedziałam sobie w wodzie rusząłam ładnie nóżką do góry i na dół w boki troszke se popływałam a na sam koniec jacuzzi ;)
alez wygoda.. bede tam napewno zaglądac bardzo czesto bo czuje ze mojej nóżce to sie spodobało :)

dota i albwik ciekawe jakie dzis wiesci nam tu przyniesiecie.. oby było wszystko ok.. moze juz nawet jestescie po?.. odrazu nam tu zdawac relacje prosze.
Fajnie, a jak pokonałaś przeszkody w postaci mokrych płytek, itp? Ciężko było, czy więcej strachu niż to warte?
szłam bardzo powolutku skupiona maxmalnie.. byscie mnie widziały w tej akcji hihi..
wcale nie jest tak slizgo ale trzeba naprawde wolniutko isc..
do basenu ładnie weszłam po schódkach podparta o koleżanke z jednej str. a z drugiej o porecz przy wychodzeniu to ładnie pupką sie podparłam o sciane podskoczyłam i juz byłam do góry wiecie jak nie?

Dota wrote:
Witam. Ja co prawda z wizyty kontrolnej wróciłam już o 12.00 ale dopiero teraz dostałam się do kompa.
Dobra passa trwa - lekarz obejrzał rtg i orzekł, że "zrosło się".
Następny raz mam przyjść w połowie grudnia i wtedy wypiszą mi zaświadczenia dla medycyny pracy i dla pzu.
Co za ulga po 9 miesiącach i 10 dniach stresów i załamań.
Od jutra zaczynam dojazdy do sanatorium.
Po dzisiejszych dobrych wiadomościach na pewno będą kolejne-następna Alawpr.
Wszystkim połamańcom życzę co najmniej takiej radości, która dziś mnie spotkała po werdykcie lekarza.
Dota to super wiesci :)niech ta dobra passa trwa cały czas... orzekł "zrosło sie" boze jak ja bym chciała to usłyszec zreszta każdy z nas czeka tu na takie słowa jak na zbawienie..
gratuluje!!!!

Dzis dzielnie postanowilam ogarnąc kuchnię . Sa miejsca gdzie,, męskie nasienia ''nie widzą kurzu i brudu. Usapałam sie jak foka,umordowałam i upociłam i doszłam do wniosku ,że to walę i mam w nosie. Już mi nie przeszkadza. Opuściłam to miejsce zwane dalej kuchnią i juz wszystko mi sie podoba.

witch wrote:

alawpr wrote:

witch wrote:

Dziś nie noga a głowa daje się we znaki. Szlag by trafił taką pogodę :(

Walnij ją czymś,może przejdzie!?

Pogodę czy głowę mam walnąć ?

Głowy szkoda bo fajna, sieknij pogodę! A głowe ewentualnie załatw tableteczka ;-))

alawpr wrote:

Dzis dzielnie postanowilam ogarnąc kuchnię . Sa miejsca gdzie,, męskie nasienia ''nie widzą kurzu i brudu. Usapałam sie jak foka,umordowałam i upociłam i doszłam do wniosku ,że to walę i mam w nosie. Już mi nie przeszkadza. Opuściłam to miejsce zwane dalej kuchnią i juz wszystko mi sie podoba.

Uuuuu kochana kuchnia to taki przybytek, w którym można spędzić całe życie a ona wciąż woła o pomoc!

alawpr wrote:
Dota wrote:
alawpr wrote:
25.10.2009r Alawpr
27.10.2009r Kasiek79
16.11.2009r Witch
19.11.2009r LillaKorn
Już siedzę w kącie spocona ,.
ja tez mam nadzieję ze nie zgubie pałeczki i jakos ją doniose do 29

malago ćwiczę. Napinam mięsień czworogłowy i jak siedzę to podnoszę nogę i do tego chodzę i obciążam nogę. Lekarz powiedział, że ładnie ją wyrobiłem tylko druty teraz blokują i niedługo trzeba je usunąć. Jeszcze stopa mnie boli, bo dziś 2 razy się o buty w przedpokoju zahaczyłem. Już prawie całą obciążam, lekko na kuli się podtrzymuje i nic nie boli (tylko ta stopa) :) Wszystko super, tylko z jedną kulą niewygodnie się chodzi, ale kilka dni praktyki i będzie Ok.

Albwik wrote:
malago ćwiczę. Napinam mięsień czworogłowy i jak siedzę to podnoszę nogę i do tego chodzę i obciążam nogę. Lekarz powiedział, że ładnie ją wyrobiłem tylko druty teraz blokują i niedługo trzeba je usunąć. Jeszcze stopa mnie boli, bo dziś 2 razy się o buty w przedpokoju zahaczyłem. Już prawie całą obciążam, lekko na kuli się podtrzymuje i nic nie boli (tylko ta stopa) :) Wszystko super, tylko z jedną kulą niewygodnie się chodzi, ale kilka dni praktyki i będzie Ok.
przyzwyczaisz sie z tą jedną kulą.. mi było wygodnie jak chodziłam o jednej kuli ale niestety teraz musze znów o dwóch chodzic..
moze wklepisz fotki rtg???? jestem ciekawa jak u ciebie to wygląda..

Albwik wrote:
Ajjj te polskie szpitale... Z 2h czekałem na wypis na rtg, potem 30 min na samą fotkę i dopiero do lekarza.
Gratulacje Albwik. 20 października okazał się dobrym dniem na nasze wizyty kontrolne.
Mnie cała wyprawa do szpitala, wizyta kontrolna i powrót zajęły 2 godz. i 10 min. - dobry czas.

ale się rozpisujecie, ja mam malo czasu w tym przedoperacyjnym tygodniu, staram się nażyć na zapas

a tu same dobre wieści! bardzo się cieszę zrośnięci i gratuluję! super że wasza męka się kończy i będziecie tu wstępować gościnnie ;-)

malgo85 wrote:
Aurora wrote:
malgo85 wrote:
witajcie kochani!!
dzis w koncu wybrałam sie na basen i było super!!!!
ten kto nie ma gipsu to niech odrazu tam smiga!!
siedziałam sobie w wodzie rusząłam ładnie nóżką do góry i na dół w boki troszke se popływałam a na sam koniec jacuzzi ;)
alez wygoda.. bede tam napewno zaglądac bardzo czesto bo czuje ze mojej nóżce to sie spodobało :)

dota i albwik ciekawe jakie dzis wiesci nam tu przyniesiecie.. oby było wszystko ok.. moze juz nawet jestescie po?.. odrazu nam tu zdawac relacje prosze.
Fajnie, a jak pokonałaś przeszkody w postaci mokrych płytek, itp? Ciężko było, czy więcej strachu niż to warte?
szłam bardzo powolutku skupiona maxmalnie.. byscie mnie widziały w tej akcji hihi..
wcale nie jest tak slizgo ale trzeba naprawde wolniutko isc..
do basenu ładnie weszłam po schódkach podparta o koleżanke z jednej str. a z drugiej o porecz przy wychodzeniu to ładnie pupką sie podparłam o sciane podskoczyłam i juz byłam do góry wiecie jak nie?
Im bliżej ciała stawiasz kule, tym pewniej idziesz. Jakoś tak to jest.