Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kasiek79 wrote:
Aurora wrote:
kasiek79 wrote:
dobranoc
aj już zajże we wtorek wieczorem albo jeszcze jutro rano przed wyjazdem
Kasiek, wypocznij i wracaj szybko do nas z dobrymi wiadomościami (swoją drogą - jak Ty tak długo bez nas wytrzymasz;) ?) !!!
hehe no chyab nie wytzrymam hehe...................... Wiecie u rodziców też jest komp i net ale w takim pokoiku że cięzko będzie mi się tam dostac i jakos z ta noga usadowić. Aczkowliek już snuje plany że może jednak uda mi się do was zajzeć Hehe
jaczekam az mąz bez dzieci się wyspi i jak tlyko wstanie to od razu jedziemy do dzieciaków
Kasia weź swojego laptopa i kabel na przedłużkę!

kasiek79 wrote:
Aurora wrote:
witch wrote:
Każdy z nas coś musi. Takich jak TY co to cierpią bo ktoś kiedyś spieprzył jest TU więcej, są i tacy co cierpią nie tylko z powodu złamań (bo kilka chorób się nałożyło) są i tacy, którzy żyją już tylko nadzieją na cud.
Polecam dokładniejsze poczytanie forum (kwękanie omiń dla zdrowotności).
Wolisz piwo - masz prawo do takiego wyboru ale nikt nie powie że jesteś alkoholikiem (sorry). Żyj i daj żyć innym. Człowiek ma prawo wyboru, jeden będzie "kwękał" (nadal nie rozumiem tego słowa) drugi będzie pił zimne piwo :)
Kibicować będę Adamkowi. Zdrowia również życzę i tym razem większego szczęścia w szpitalu:)
Boże, gdybym wiedziała co z tego wyniknie, to nigdy nie użyłabym tego słowa bo serio - nic złego nie miałam na myśli. Osobiście lubię czasami pokwękać ;)
http://www.sjp.pl/co/kw%EAka%E6 ;) ;) ;)
daj spokój Gościu szukał szybkiej odpowiedzi a że jej nie dostał to musiał się na nas wyrzyć i tyle.
Nie bardzo rozumiem kajanie się Aurory w powyższym temacie. Uważam, że Mr Smith i tak został ulgowo potraktowany!

kasiek79 wrote:
hejka
A ja jestem juz u rodziców w Białymstoku i musiałą sie jakos mdostać do kompa zeby wam napsiac ze jestem starsznie z siebie dumna. Pierwszy raz ale to pirwszy od wypadku pomaszerowałą sama o kulach z tym zasranym długim cięzkim gipsem. Mąz zniósł mnie z domu na dół ( 4pietra) a od kaltki sama poszłam do samochodu U rodziców tez samam doszłą od samochodu do mieszkania Na schodach tlyko maz pomagał. jestem starsznie dumna i zadowolona.
Jak tylko prosto będe zrośnieta to czuje ze pomału wszystko zaczyna sie ukłądać.

Postaram się wieczorkeim zajzeć

papa
Kasia widzisz, pomału zaczyna się układać. Odłamy łapią kontakt ze sobą i chodzenie z gipsem na dół staje się znośne. Też spędziłam dwa miechy w długim ciężkim gipsie a razem z syntetycznym cztery miesiące!

witch wrote:
eliska wrote:
LillaKorn wrote:
Chyba pozostaje Ci tylko osobista pęseta!
Liluś, chyba połącze moczenie, o którym pisała Witch, z pęsetą i usunę dzikiego węża...
Eliska u mnie ten jak go nazywasz "wąż" siedział w skórze ponad 2 m-ce. Inne zostały usunięte duuużo wcześniej. Po tych wyjętych terminowo nie ma śladu a po tym ostatnim wypierdku została pamiątka - na końcu szwa po obu stronach dwa "łebki od zapałek" widoczne bardzo. Taki dodatkowy szczególik dla wzmożenia atrakcyjności złamania :)
:)
"....Taki dodatkowy szczególik dla wzmożenia atrakcyjności złamania..."
Witch, bardzo ładnie to określiłaś.

Aurora wrote:
eliska wrote:
dziewczyny mam pytanie, takie pozłamaniowekostkowe, proszę powiedzcie jak ćwiczyłyście tą nogę po ściągnięciu gipsu, żeby się rozruszała ? Bo umnie to ciężko idzie ...
Podałam parę ćwiczeń, niektóre można wykonywać w domu, na początku rób tylko te najłatwiejsze - przyciąganie, wyginanie stopy, kręcenie kółek; te na plecach i przyduszanie piłeczki też nie są trudne. Na początku będzie ciężko i ledwo będziesz mogła je wykonywać, ale z czasem to minie w jakimś tam stopniu. I masuj Achillesa, dwoma palcami po nim przesuwaj dość mocno w górę i w dół aż do bólu.
U mnie przełom nastąpił po zastosowaniu pasty (plastrów borowinowych). Teraz już mogę to napisać bo przedtem bałam się zapeszyć (dzisiaj 10-ty raz będzie, jak stosuję), ale stopa zrobiła się bardziej elastyczna, giętka i jakby to powiedzieć, miękka, bo przedtem to miałam wrażenie jakby tam kamienie siedziały. I zaczęłam chodzić bez kul. Tak więc szczerze i z ręką na sercu polecam te plastry bo na mnie podziałały. A tu podaję link:
http://www.vena-vita.pl/produkt,id,65917,pasta+borowinowa+lecznicza+5+szt.+(18+x+30+cm)+(biochem)
Aurora, dziękuję za cenne wskazówki.

mrSmith wrote:
Aurora wrote:
Aurora wrote:
Tylko czekałam aż się gdzieś wyłoży, ale jakoś przeskakał przez ten korytarz, musieli mu drzwi otwierać bo wisiał biedak na tych kulach...
W bądź razie jak się widzi coś takiego to aż wstyd kwękać i narzekać na swój przypadek...
niestety widzę że wszyscy nic tutaj nie robią tylko kwękają ...

trzeba się wziąć w garść żeby było lepiej, jak ktoś zawinił to z ciągnąc za z niego kasę, polecić lekarza rehabilitanta etc niestety ciężko znaleźć tu konkretne informacje bo wiekszość postów to narzekanie , ehh
Czy ty człowieku myslisz ,że my ci podamy lekarza na talerzu? Chcesz szybkiej pomocy to wywal kasę i idz prywatnie.

Aurora wrote:
witch wrote:
Kontrole:
25.10.2009r Alawpr
26.10.2009r Aurora
27.10.2009r Kasiek79, beat(k)a, Remi
29.10.2009r Jasmar, Aurora i a.
05.11.2009r Edziag i Raptor
16.11.2009r Witch i Marchewka
19.11.2009r LillaKorn
No widzisz, przegapiłam, że Remi też podał termin wizyty.

Remi, czekamy na relację z Twojej wizyty, Ty dopiero będziesz miał co opisywać (zwłaszcza o tym obitym paluszku ;) ) !!!!
Jutro Ala,
Alu życzę Ci samych dobrych wieści i oczywiście usunięcia gipsu

kasiek79 wrote:
hejka
A ja jestem juz u rodziców w Białymstoku i musiałą sie jakos mdostać do kompa zeby wam napsiac ze jestem starsznie z siebie dumna. Pierwszy raz ale to pirwszy od wypadku pomaszerowałą sama o kulach z tym zasranym długim cięzkim gipsem. Mąz zniósł mnie z domu na dół ( 4pietra) a od kaltki sama poszłam do samochodu U rodziców tez samam doszłą od samochodu do mieszkania Na schodach tlyko maz pomagał. jestem starsznie dumna i zadowolona.
Jak tylko prosto będe zrośnieta to czuje ze pomału wszystko zaczyna sie ukłądać.

Postaram się wieczorkeim zajzeć

papa
Kasia, jesteś dzielna kobitka, ja z gipsem pod kolano ledwo kuśtykałam....

Kasieńko pytałaś sie jak to jest z noga w krótkim gipsie i puchnięcie. Zołza puchnie ale juz nie tak jak w dlugim. Sa dni kiedy jest uśpiona i jest rewela , a czasem jak sie obudzi to masakra. Generalnie noge trzymam na podłodze.Na poczatku puchła ale zacisnęłam zęby i powalczyłam. Teraz noga jest na podłodze, normalnie siedze przy stole i zajmuję jedno krzesło a nie dwa.Kolano jeszcze nie współpracuje jak należy ale w szpitalu raz dwa pokażą co dalej robic. Gips krótki jest rewelacyjny bez porównania do długiego. Naprawde mozna wiecej z nim zrobi mimo ,że nie można na nim stawac.

LillaKorn wrote:

DZISIAJ JEST 24 PAźDZIERNIKA. Minął 9 miesiąc od złamania. Okres ciąży minął. Czas na poród!

No to teraz noce nie przespane po porodzie szalonej kostniny. Od dziś będą zmiany. Zobaczysz ,że na kontroli w listopadzie będzie jej ogromna ilośc :-)

kasiek79 wrote:
LillaKorn wrote:
witch wrote:
Udanej soboty wobec tego i masę miłych wrażeń życzę.
Ja zaś po raz pierwszy od złamania ruszam sama na spotkanie klasowe. Mam nadzieję, że dotrę i wrócę o własnych siłach :)
Szampańskiej zabawy Ci życzę. Jakja wrócę to Ty dopiero zaczniesz. Napewnodasz radę solo dojechać i wrócić!
no to fajnie wam. Ja się zastanawiam jak to będzie jak bee miała krótki gips. Bo kurde nie dam rady trzymac nogi w dół (dwa miechy na poduszce) i nawet jak już bee mogła chodzić to boje się ze ona będzie mi cały zcas puchla i bolała
Kasiek jak bedziesz miała nózie w krótkim gipsie to wszystko ci sie bedzie chciało. Mi lekaz zakazał juz trzymania nogi na podusi tylko jak bardzo spuchnie. Powiedzial ,że żyły zapominaja pompowac krew teraz musze powalczyc z noga aby nie bolało ,nie kuło jak oga bedzie w gipsie. I naprawde tak jest. jak pisalam wyzej powalczyłam, przetrzymałam cholernicę i teraz jest dobrze. U ciebie też tak będzie.Po drugie to samo jakoś przychodzi do człowieka aby noge trzymac na podłodze. Ściskam.

jasmar wrote:

LillaKorn wrote:

jasmar wrote:

Czyżby to od tego że przeszłam kawałek po dworze jak wychodziłam ze szpitala????? To niesprawiedliwe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ty Jasmar jesteś narażona jeszcze bardziej, bo przy okazji zabiegu zaladowali w Ciebie jakieś antybiotyki.

Eeeee chyba nie żadnych antybiotyków nie dostawałam no chyba, że w kroplówce ale to za krótko????

Dostałas na bank! Mi podali tylko na dwa dni po podaniu komórek macierzystych. Właśnie w kroplówce.

Dziewczyny pisały o włosach wyżej . U mnie włosy od maja urosły niemiłosiernie. Mąż się śmieje że długośc jak u Maryli Rodowicz sie zrobiła. A ja śmiem twierdzi ,że z tyłu liceum z przodu muzeum hi,,hi... Ale mam plan. Nie bedę obcinac i zobaczę jak sie ma długośc wlosów do unieruchomienia. Urosły jak głupie. Może ta kostnina tak wyczekiwana poszła w kłaki a nie w gnata???

alawpr wrote:

Dziewczyny pisały o włosach wyżej . U mnie włosy od maja urosły niemiłosiernie. Mąż się śmieje że długośc jak u Maryli Rodowicz sie zrobiła. A ja śmiem twierdzi ,że z tyłu liceum z przodu muzeum hi,,hi... Ale mam plan. Nie bedę obcinac i zobaczę jak sie ma długośc wlosów do unieruchomienia. Urosły jak głupie. Może ta kostnina tak wyczekiwana poszła w kłaki a nie w gnata???

To masz szczęście, bo moje w okresie lipca czyli tak mniej więcej w okresie lepszego zrostu znacznie podupadly i musiałam je zreanimować Skrzypovitą. Na szczęście pomogło. Teraz są nawet gęściejsze!

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

To masz szczęście, bo moje w okresie lipca czyli tak mniej więcej w okresie lepszego zrostu znacznie podupadly i musiałam je zreanimować Skrzypovitą. Na szczęście pomogło. Teraz są nawet gęściejsze!

Ja sie zastanawiam czy ten kolagen który brałam tak na nie podziałał.

alawpr wrote:

Acha i jeszcze jedno dotyczace Mr.. coś tam..........,błąkał sie biedny człowiek po wszystkich forach to go pokierowałam na nasze....SORY.

Mr Smitch musi zmienić swój Nick na biedny bo sfrustrowany - kąsa wszystko co się nawinie!

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Acha i jeszcze jedno dotyczace Mr.. coś tam..........,błąkał sie biedny człowiek po wszystkich forach to go pokierowałam na nasze....SORY.

Mr Smitch musi zmienić swój Nick na biedny bo sfrustrowany - kąsa wszystko co się nawinie!

Żal!! Bo szkoda byc tak źle nastwionym do świata!!

packard wrote:
zapiąłem sie w sobie i czekam do końca listopada co jak to Kowalska śpiewała "co przyniesie nowy dzień"

zobaczymy co będzie
Dobrze napisałeś-CZAS!! A co będzie ?? Z dnia na dzień bedzie lepiej. Bo mi dalej od złamania tym bliżej ku zdrowotniści ;-)