Dota Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote:Dota wrote:jasmar wrote:Dota. Czy Ty masz jakiś domek i wynajmujesz pokoje na wakacje????Niestety nie mam, mieszkam w bloku.Ale po drugiej stronie mojej ulicy znajduje sę dom studencki Politechniki Gdańskiej, w którym w wakacje można wynająć pokój. Mogę podać tam tel. w razie czego.Ooooo chętnie i jak znasz to jakieś namiary, żeby sobie pooglądać w necie. My to tak raczej co 2-3 lata jedziemy nad morze, bo ceny są zabójcze. To jest aż przykre, że oboje pracujemy i nie bardzo stać nas na wakacje co roku. Ale nas "jest dużo" jak mówi moja mama. Więc opłacenie wakacji dla 5 osób to spory wydatek.Już mam namiary bo we wrześniu rezerwowałam tam noclegi dla znajomej.DS nr 11 jest 5-cio kondygnacyjnym budynkiem. Pokoje posiadają węzeł sanitarny (w tym prysznic). Na parterze znajduje się ogólnodostępna stołówka czynna we wszystkie dni tygodnia. Telefony 058 522 01 23 oraz 058 348 68 11Dom Studencki Politechniki Gdańskiej ul. Chodkiewicza 15 Gdańsk-Brzeźno 80-506http://akademiki.pg.gda.pl/?mod=tf&id=ds11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Dzięki Dota stronka super i warunki wygląda, że też fajne. A wiesz może jakie ceny były w tym roku w wakacje??? Bo nie znalazłam tego na stronce, albo ja klipa nie umiem znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 aga-ka16 wrote:DE-MODE wrote:Aurora wrote:Mój rocznik też...no to witam rowiesniczki':]..ja mialem byc na rehabilitacji ,ale od rana nozka boli i podniosła swoja temperature..wiec dzis łóżeczko..To i ja dołączam ... Też ten sam rocznik... Czyżby jakieś fatum poszło na 75?ja 76, to też blisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 marchewka wrote:aga-ka16 wrote:DE-MODE wrote:..no to witam rowiesniczki':]..ja mialem byc na rehabilitacji ,ale od rana nozka boli i podniosła swoja temperature..wiec dzis łóżeczko..To i ja dołączam ... Też ten sam rocznik... Czyżby jakieś fatum poszło na 75?ja 76, to też blisko...Wy to już ze starosci hihi (82) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 a. wrote: marchewka wrote: aga-ka16 wrote: To i ja dołączam ... Też ten sam rocznik... Czyżby jakieś fatum poszło na 75? ja 76, to też blisko... Wy to już ze starosci hihi (82) A może im młodsi to bardziej się sypią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 a. wrote: marchewka wrote: aga-ka16 wrote: To i ja dołączam ... Też ten sam rocznik... Czyżby jakieś fatum poszło na 75? ja 76, to też blisko... Wy to już ze starosci hihi (82) Patrzcie, jaka dowcipnisia z Niej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote: Dzięki Dota stronka super i warunki wygląda, że też fajne. A wiesz może jakie ceny były w tym roku w wakacje??? Bo nie znalazłam tego na stronce, albo ja klipa nie umiem znaleźć Najlepiej domek wynająć na 5 osób, to chyba najtaniej wychodzi, ale trzeba trochę poszukać. Ja w przyszłym roku czaję się na Krynicę Morską albo Jastrzębią Górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Dota wrote:jasmar wrote:Dota wrote:Niestety nie mam, mieszkam w bloku.Ale po drugiej stronie mojej ulicy znajduje sę dom studencki Politechniki Gdańskiej, w którym w wakacje można wynająć pokój. Mogę podać tam tel. w razie czego.Ooooo chętnie i jak znasz to jakieś namiary, żeby sobie pooglądać w necie. My to tak raczej co 2-3 lata jedziemy nad morze, bo ceny są zabójcze. To jest aż przykre, że oboje pracujemy i nie bardzo stać nas na wakacje co roku. Ale nas "jest dużo" jak mówi moja mama. Więc opłacenie wakacji dla 5 osób to spory wydatek.Już mam namiary bo we wrześniu rezerwowałam tam noclegi dla znajomej.DS nr 11 jest 5-cio kondygnacyjnym budynkiem. Pokoje posiadają węzeł sanitarny (w tym prysznic). Na parterze znajduje się ogólnodostępna stołówka czynna we wszystkie dni tygodnia. Telefony 058 522 01 23 oraz 058 348 68 11Dom Studencki Politechniki Gdańskiej ul. Chodkiewicza 15 Gdańsk-Brzeźno 80-506http://akademiki.pg.gda.pl/?mod=tf&id=ds11W takim domu studenckim raczej nie powinno być drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Aurora wrote: jasmar wrote: Dzięki Dota stronka super i warunki wygląda, że też fajne. A wiesz może jakie ceny były w tym roku w wakacje??? Bo nie znalazłam tego na stronce, albo ja klipa nie umiem znaleźć Najlepiej domek wynająć na 5 osób, to chyba najtaniej wychodzi, ale trzeba trochę poszukać. Ja w przyszłym roku czaję się na Krynicę Morską albo Jastrzębią Górę. w zeszłym roku mieliśmy właśnie taki domek w Darłówku 100m do plaży albo i bliżej. Ale wcale nie było za tanio i po drugie nagotowałam się obiadów, więc wróciłam trochę zmęczona. Ale dzieciaki były nad morzem. Myślałam, że to pomoże najmłodszemu, ale gdzie tam anginy zaczęły się zaraz we wrześniu. Mam nadzieję, że w przyszłym roku też się wybierzemy nad morze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Kasiek jutro ma spotkanie ze swoim chamskim doktorkiem, ciekawe, co tym razem facet powie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Aurora wrote: Kasiek jutro ma spotkanie ze swoim chamskim doktorkiem, ciekawe, co tym razem facet powie? Mam nadzieję, ze skrócą jej ten gips albo zupełnie zdejmą. Przydałoby się jej, żeby zaczęła jakąś rehabilitację. Na pewno jak wróci do domu da znać. Oby łańcuszek dobrych wieści nie przerwał się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote: Aurora wrote: jasmar wrote: Dzięki Dota stronka super i warunki wygląda, że też fajne. A wiesz może jakie ceny były w tym roku w wakacje??? Bo nie znalazłam tego na stronce, albo ja klipa nie umiem znaleźć Najlepiej domek wynająć na 5 osób, to chyba najtaniej wychodzi, ale trzeba trochę poszukać. Ja w przyszłym roku czaję się na Krynicę Morską albo Jastrzębią Górę. w zeszłym roku mieliśmy właśnie taki domek w Darłówku 100m do plaży albo i bliżej. Ale wcale nie było za tanio i po drugie nagotowałam się obiadów, więc wróciłam trochę zmęczona. Ale dzieciaki były nad morzem. Myślałam, że to pomoże najmłodszemu, ale gdzie tam anginy zaczęły się zaraz we wrześniu. Mam nadzieję, że w przyszłym roku też się wybierzemy nad morze. Mówią, że minimum 2 tygodnie trzeba być nad morzem, żeby to coś dało. A jod podobno znajduje się tylko do 10 metrów od linii brzegowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Hejka Wszystkim, Aleście się rozpisali. Chyba muszę wziąć kolejny urlop, żeby nadążyć z nowinami.Mam nadzieję, że pogoda Was nie zdołowała, zrastacie się i ćwiczyscie jak Pan Bóg przykazał .Mój wyjazd był fantastyczny, wypoczęłam w pięknej Andaluzji i tym razem... udało mi się wrócić w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Aurora czy Ty temu lekarzowi na USG opowiedziałaś dokładnie swoją historię połamania??? Czy tylko dałaś zdjęcia i czekałaś co on Ci powie o nóżce???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Aurora wrote: Kasiek jutro ma spotkanie ze swoim chamskim doktorkiem, ciekawe, co tym razem facet powie? Zawsze to lepiej aby doktor był ludzki i dobry, a nie chamski i niekompetentny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote: Aurora wrote: Kasiek jutro ma spotkanie ze swoim chamskim doktorkiem, ciekawe, co tym razem facet powie? Mam nadzieję, ze skrócą jej ten gips albo zupełnie zdejmą. Przydałoby się jej, żeby zaczęła jakąś rehabilitację. Na pewno jak wróci do domu da znać. Oby łańcuszek dobrych wieści nie przerwał się. Oby! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote: Aurora czy Ty temu lekarzowi na USG opowiedziałaś dokładnie swoją historię połamania??? Czy tylko dałaś zdjęcia i czekałaś co on Ci powie o nóżce???? W sumie to sam zaczął mówić, co widzi na tych zdjęciach, pytał tylko, jak i gdzie się to stało. Byłam bardzo mile zaskoczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote: Aurora wrote: Kasiek jutro ma spotkanie ze swoim chamskim doktorkiem, ciekawe, co tym razem facet powie? Mam nadzieję, ze skrócą jej ten gips albo zupełnie zdejmą. Przydałoby się jej, żeby zaczęła jakąś rehabilitację. Na pewno jak wróci do domu da znać. Oby łańcuszek dobrych wieści nie przerwał się. Zeby zupełnie zdjęli to nierealne. Będzie dobrze jak jej skrócą. A jest duże prawdopodobieństwo, że będzie dalej w długim tyle, że plastikowym. Oczywiście Kasi życzymy krótkiego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Aurora wrote:Mówią, że minimum 2 tygodnie trzeba być nad morzem, żeby to coś dało. A jod podobno znajduje się tylko do 10 metrów od linii brzegowej.Byliśmy pełne 2 tyg. i spędzaliśmy maksymalnie dużo czasu na plaży- dzieci raz ze mną raz z mężem-różnie bywało. Na tydzień to nie opłaca się ciągnąć nad morze za daleka droga.Oby tylko pan S.... nie doczytał co piszemy bo zacznie marudzić, ze to nie o tym to Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Polamana Kaska wrote:Hejka Wszystkim,Aleście się rozpisali. Chyba muszę wziąć kolejny urlop, żeby nadążyć z nowinami.Mam nadzieję, że pogoda Was nie zdołowała, zrastacie się i ćwiczyscie jak Pan Bóg przykazał .Mój wyjazd był fantastyczny, wypoczęłam w pięknej Andaluzji i tym razem... udało mi się wrócić w całości. Super, zazdroszczę Tobie tego wyjazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 LillaKorn wrote: jasmar wrote: Aurora wrote: Kasiek jutro ma spotkanie ze swoim chamskim doktorkiem, ciekawe, co tym razem facet powie? Mam nadzieję, ze skrócą jej ten gips albo zupełnie zdejmą. Przydałoby się jej, żeby zaczęła jakąś rehabilitację. Na pewno jak wróci do domu da znać. Oby łańcuszek dobrych wieści nie przerwał się. Zeby zupełnie zdjęli to nierealne. Będzie dobrze jak jej skrócą. A jest duże prawdopodobieństwo, że będzie dalej w długim tyle, że plastikowym. Oczywiście Kasi życzymy krótkiego! Ja tak napisałam bo nieznam realiów zagipsowania. A życzę i jej i wszystkim pozostałym jak najlepiej!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 LillaKorn wrote: jasmar wrote: Aurora wrote: Kasiek jutro ma spotkanie ze swoim chamskim doktorkiem, ciekawe, co tym razem facet powie? Mam nadzieję, ze skrócą jej ten gips albo zupełnie zdejmą. Przydałoby się jej, żeby zaczęła jakąś rehabilitację. Na pewno jak wróci do domu da znać. Oby łańcuszek dobrych wieści nie przerwał się. Zeby zupełnie zdjęli to nierealne. Będzie dobrze jak jej skrócą. A jest duże prawdopodobieństwo, że będzie dalej w długim tyle, że plastikowym. Oczywiście Kasi życzymy krótkiego! Tak, zdjąć, nie zdejmą, a już zwłaszcza po tym tyłozgięciu, jedyna nadzieja, że skrócą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote:Aurora wrote:Mówią, że minimum 2 tygodnie trzeba być nad morzem, żeby to coś dało. A jod podobno znajduje się tylko do 10 metrów od linii brzegowej.Byliśmy pełne 2 tyg. i spędzaliśmy maksymalnie dużo czasu na plaży- dzieci raz ze mną raz z mężem-różnie bywało. Na tydzień to nie opłaca się ciągnąć nad morze za daleka droga.Oby tylko pan S.... nie doczytał co piszemy bo zacznie marudzić, ze to nie o tym to Forum.Apage nie wypowiadaj tego imienia, bo się przebudzi i będzie doprowadzał nas do pionu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Aurora wrote: jasmar wrote: Aurora czy Ty temu lekarzowi na USG opowiedziałaś dokładnie swoją historię połamania??? Czy tylko dałaś zdjęcia i czekałaś co on Ci powie o nóżce???? W sumie to sam zaczął mówić, co widzi na tych zdjęciach, pytał tylko, jak i gdzie się to stało. Byłam bardzo mile zaskoczona. No to fajny lekarz i już wiesz co w nodze piszczy i na czym stoisz-dosłownie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote: ojacie to szybko zaczęłaś chodzić bez kul. Ale patrząc na datę złamania, to późno wyciągali Ci tę śrubę. I może dlatego są rozbieżności w moich wyliczeniach, kiedy ja stanę-a właściwie przejdę -na własnych nogach. Jasmar z tego co widzę mamy podobne złamania. Może opowiem jak to było ze mną dokładnie. Na początku miałam gips udowy- tydzień, potem operacja i but ortopedyczny 9 tyg. Właściwie już po miesiącu od operacji zaczęłam intensywną rehabilitację i odrzuciłam kule. Chodziłam na zabiegi 3 turnusy czyli 1,5 miesiąca. Oprócz tego chodziłam na basen i ćwiczyłam dużo w domu. To wszystko bardzo mi pomogło. Z początkiem lipca odrzuciłam całkowicie buta, a pod koniec miesiąca, zabierałam ze sobą tylko jedną kulę. W sierpniu właściwie wróciłam do normalności. Do tego stopnia, że dzień przed zabiegiem jeździłam na rolkach, później poszłam na imprezę, którą przetańczyłam do 3 w nocy, a o 7 wstawiłam się w szpitalu To tak w skrócie, bo po drodze oczywiście były jakieś gorsze momenty. Generalnie muszę przyznać, że cały czas byłam pod okiem prawdziwych fachowców, którzy wykonali kawał niezłej roboty przy moim zespoleniu oraz w późniejszych właściwym instruktarzu. Wszyscy odradzali mi ten szpital ze względu na niezbyt komfortowe warunki i stary sprzęt , ogólny nieestetyczny wygląd. Okazało się, że może z zewnątrz nie wygląda to najlepiej, ale w środku pracują prawdziwi fachowcy którzy te wszystkie zaległości nadrabiają nowoczesnymi metodami leczenia. Przynajmniej ja mam takie odczucia, lekko subiektywnie ze względu na ilość przeczytanych i zasłyszanych historii złamań przy których mój przypadek to zwykłe przeziębienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Na życzenie LIlla już nie przywołam tego pana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 jasmar wrote:Aurora wrote:Mówią, że minimum 2 tygodnie trzeba być nad morzem, żeby to coś dało. A jod podobno znajduje się tylko do 10 metrów od linii brzegowej.Byliśmy pełne 2 tyg. i spędzaliśmy maksymalnie dużo czasu na plaży- dzieci raz ze mną raz z mężem-różnie bywało. Na tydzień to nie opłaca się ciągnąć nad morze za daleka droga.Oby tylko pan S.... nie doczytał co piszemy bo zacznie marudzić, ze to nie o tym to Forum.Nikt mu nie każe czytać.Ja mam fajnie - w góry i nad morze ta sama droga, tylko na Mazury daleko...A taki wyjazd nad morze to w sezonie naprawdę spory wydatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 LillaKorn wrote:jasmar wrote:Aurora wrote:Kasiek jutro ma spotkanie ze swoim chamskim doktorkiem, ciekawe, co tym razem facet powie?Mam nadzieję, ze skrócą jej ten gips albo zupełnie zdejmą. Przydałoby się jej, żeby zaczęła jakąś rehabilitację. Na pewno jak wróci do domu da znać. Oby łańcuszek dobrych wieści nie przerwał się.Zeby zupełnie zdjęli to nierealne. Będzie dobrze jak jej skrócą. A jest duże prawdopodobieństwo, że będzie dalej w długim tyle, że plastikowym. Oczywiście Kasi życzymy krótkiego!Też coś się boję, że nie skrócą. Ona połamana tydzień po mnie, a mnie dopeiro co rozpakowali chociaż jestem ześrubowana. Do tego jej lekarz to "twardziel".Nawrzucaj nam jutro że to czarnowidztwo na marne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 a. wrote: Też coś się boję, że nie skrócą. Ona połamana tydzień po mnie, a mnie dopeiro co rozpakowali chociaż jestem ześrubowana. Do tego jej lekarz to "twardziel". Tak, prawdziwy macho ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 ojacie to trochę inaczej niż u mnie. Mnie powiedzieli, że jak jest śruba stabilizująca więzozrost nie wolno -absolutnie -obciążyć nogi bo ta śruba może rozwalić kostki-dokładnie tak powiedzieli-rozwalić. Więc prawie dwa miesiące mało co kicałam tylko do toalety i na kontrole. A gips miałam przed operacją udowy prawie po tyłek(więc wiem tak tyci co czują inni w szczególności Kasia), a po operacji szynę gipsową, którą po 13 dniach lekarz z Piekar chciał wyrzucić. Ale nas siłe ją zostawiłam, bo bałam się wychodzić na ulicę bez osłony kostek. Powiedział,. że taka szyna jest przy zespoleniu niepotrzebna, no chyba że tylko do osłony szwów. Tak więc ja nie miałam, można powiedzieć w ogóle, gipsu.A po wyjęciu śruby kazali obciążać stopniowo do granicy bólu i tak robię i mam nadzieję, że w czwartek usłyszę jeszcze lepsze wieści-że mogę stanąć i iść o własnych nogach, bez kul. I tylko będę musiała się przemóc i to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi