kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 alawpr wrote:Kasiek a co ci dzis ten orto powiedział?szczerze to nie chciał nic powiedzieć okazało sie zezna mojego lekarza prowdzącego. Nic sie więcej nie dowiedział tlyko tyle za tak moze byc tzn ta opuchlizna.A jak powiedziałą mu że kolano się parwie nie rusza i pokazałam jak tlyko podniose nogę o.... pwoiedzial że po tygodniu mam super ruch i moze za dużo ćwicze dlatego mi tak puchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 alawpr wrote: Ja sobie obiecałam ,że jak zdejma mi ten diabelny gips, to zamiast na zakupy to chyba sie uwale jakimś napojem wyskokowym do stanu pełnego upodlenia. Bo moja cierpliwośc ma sie już ku końcowi .;-( a czemu etarz sie nie upoisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 alawpr wrote: ale ten gips jest do jednej wielkiej d.....py !! Jeszcze takiego dziadostwa nie miałam. Obciera mi pięte. Robie wygibasy aby ułożyc tą moja połamana tak aby jakoś sobie ulżyc. Wnerwia mnie to totalnie!!!!!!!! wstaw jakies zdjęcie bo jestem bardzo ciekawa jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Ja sobie obiecałam ,że jak zdejma mi ten diabelny gips, to zamiast na zakupy to chyba sie uwale jakimś napojem wyskokowym do stanu pełnego upodlenia. Bo moja cierpliwośc ma sie już ku końcowi .;-( a czemu etarz sie nie upoisz Bo to nie wskazane -procenty bardzo źle wplywają na zrost. Walnęłam papierochy to i pic nie bedę. Nie chce sobie zaszkodzic, bo bym sama sobie musiała wpierniczyc manto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: ale ten gips jest do jednej wielkiej d.....py !! Jeszcze takiego dziadostwa nie miałam. Obciera mi pięte. Robie wygibasy aby ułożyc tą moja połamana tak aby jakoś sobie ulżyc. Wnerwia mnie to totalnie!!!!!!!! wstaw jakies zdjęcie bo jestem bardzo ciekawa jak to wygląda To jakis wymysł idioty. Mogli mi dac ortezę ......ale nieeee......wyrazili zgody dziady. fotki wstawie jak synuś odda apatrat po wyjezdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Kasiek dobrze że chociaz ten lekarz powiedział ci że te objawy z noga są do przyjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 kurczę poszłam tylko zrobić sobie herbatkę i dać kolację kotu a najstarszy dorwał się na 5 minut do komputera i trwało to pół godz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Kasia czy ty obciążasz juz nogę tak absolutnie do pełnego obciążenia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jasmar wrote: kurczę poszłam tylko zrobić sobie herbatkę i dać kolację kotu a najstarszy dorwał się na 5 minut do komputera i trwało to pół godz. Myślałam ,że zwiałaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Ale za to posprzątałam trochę w kuchni bo robiłam dziś mięsną galaretkę-może pomoże) i tak byłam tym zmęczona, że zostawiłam do posprzątania mężowi.Ale jak już dotarłam do kuchni to posprzątałam-prawie wszystko i jak właśnie przyszedł to ma tylko końcówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Ala ale ja byłam głupia że TU nie zaglądałam jak miałam dołka. Tego mi brakowała tylko ja o tym nie wiedziałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Dziewczyny musze iśc cwiczyc bo rodzina sterczy z kijem od szczotki i ni wpierniczy??? A już myslałam ,że beda mi kazali tego kija zeżrec Wracam za jakieś 40 minut. Jak bedzie słychac jęki to znaczy że to ja tak wyje przy cwiczeniach> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jasmar wrote: Ala ale ja byłam głupia że TU nie zaglądałam jak miałam dołka. Tego mi brakowała tylko ja o tym nie wiedziałam a widzisz głuptasie!!!!!!1 Lece ale na bank wrócę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 alawpr wrote: Dziewczyny musze iśc cwiczyc bo rodzina sterczy z kijem od szczotki i ni wpierniczy??? A już myslałam ,że beda mi kazali tego kija zeżrec Wracam za jakieś 40 minut. Jak bedzie słychac jęki to znaczy że to ja tak wyje przy cwiczeniach> Cwicz pilnie i się nie obijaj!!! Myślę że poczekam aż wrócisz-jak dasz radę po ćwiczeniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 alawpr wrote: Kasiek dobrze że chociaz ten lekarz powiedział ci że te objawy z noga są do przyjęcia. teraz czekam z necierpliwościa na poniedziałek Ale teraz wiem ze w koncu trafiłą n ludzi którzy mi pomogą Ajak dostanę sie jescze do tego orto sportowego to jestem niemalze pewna że szybciej mnie na nogi postawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 alawpr wrote: Dziewczyny musze iśc cwiczyc bo rodzina sterczy z kijem od szczotki i ni wpierniczy??? A już myslałam ,że beda mi kazali tego kija zeżrec Wracam za jakieś 40 minut. Jak bedzie słychac jęki to znaczy że to ja tak wyje przy cwiczeniach> a ja se troche odpuszczę i zobacze czy mniejsza opuchlizna będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jasmar wrote: kurczę poszłam tylko zrobić sobie herbatkę i dać kolację kotu a najstarszy dorwał się na 5 minut do komputera i trwało to pół godz. kurcze mój syn ostatni tez się dorywa hehe i samochodami jeździ. A dizisaj w jego imieniny to nawet poł godziny mu pozwoliliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 alawpr wrote: Kasia czy ty obciążasz juz nogę tak absolutnie do pełnego obciążenia??? od dizisja niby miałą chodzic z jedną kula aza tydzien juz obciązać normalnie czyli bez kul chodzic Ale nie dam ardy. A ty??? lekarz dziisaj mi pwoeidział ze oni po 3 miesiacach pozwalaja obciążać ale ze oni nie chce ie wtrącać i jak mój kazałą to kazał. On by nie pozwolił no i etraz nie wiem co robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 edziag wrote:hej , u mnie mega dół jutro mija mi 4 miesiące od złamania no i ta cholerna kontrola. Noga napiernicza mnie okropnie, nawet nie umiem określić co mnie boli. nawet jak wisi bezczynnie a nią majgnę gwałtowniej to mnie coś w środku dziabie. z chodzeniem makabra, też boli, nawet nie pięta tylkko cała zewnętrzna krawędz stopy i wierzch. nie mówię tu o bani jaka mi się po południu robi z kostki a wcale więcej nie chodzę. powiedziałabym że nawet mniej przez ten ból, boli mnie nawet piszczel w stawie i mam wrażenia jakby rozgniatał mi tą moją połamaną kość skokową. mam dosyć, nie pomaga wyjście z domu ani wizyty znajomych, mam ochotę wszystkich pogryźć i jeszcze wywrzeszczeć że mam wszystkiego dosyc, no to pokwękałam.....nie wiem kiedy się znowu odezwę, musi mi trochę przejść. chociaż dzisiaj marchewka mnie rozbawiła tym szamaniem kija od szczotki....ja to bym radzila nie porzucać forum, bo te polamane tyle piszą, że potem człowiek ma braki i się czuje odosobniony, jakiś taki poza, a i zawsze dobra rada wpadnie dziś nie serwuję żartów, ale dla chwilowego rozbawienia powiem że u mnie dziś w pracy była taka śmieszna akcja, co chwila ktoś wchodził z ulicy i mówił, że przyszedł do sali samobójców, łącznie z 15 osób wlazlo z takim tekstem i potem się okazało że ktoś podał mylnie nasz adres na jakiś casting telewizyjny mam nadzieję,że jak się znajdę w szpitalu to ktoś nie poda adresu...edziag, wszystko przejdzie!!!trzymaj się!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jasmar wrote: witch wrote: kasiek79 wrote: A ja dizisja zrobiła ostatni zastrzyk Ciekawe co jutro powie inny orto z Augustowa na moją noge nie moge sie doczekac kontroli. NOga z dnia na dzien jest coraz bardziej twardsza i tkliwa na dotyk a opuchlizna nie schodzi Pierwsza seria zastrzyków zakończyła mi się 14 dni po zdjęciu gipsu. Następną w ilości 20 szt dostałam na 10 dni przed zabiegiem wyjęcia śruby i 10 po wyjęciu. wiecie z tymi zastrzykami to też są różne szkoły. Ja brałam cały czas do 29.10 i dopiero teraz kazał mi odstawić bo mam się w miarę dużo ruszać czyli chodzić z małym obciążaniem. A przecież gipsu nie miałam więc to nie zależy od zagipsowania tylko od ruszania się w wydolności krążeniowych. I mam pytanko-może ktoś wie. CZy ten mój zwiększony obrzęk to może być z tego, że odstawiłam te zastrzyki????? Jak Wy mieliście???? ja odstawiałam po trochu, tzn zapominałam je robić codziennie, więc nie było drastycznej zmiany po odstawieniu, ale noga mi puchła dopóki nie zaczęłam w miarę normalnie chodzić, teraz po 20 miesiącach nie puchnie prawie wcale, ale jem leki na krążenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jasmar wrote: Ala ale ja byłam głupia że TU nie zaglądałam jak miałam dołka. Tego mi brakowała tylko ja o tym nie wiedziałam ale dobrze ze już jestes i mam nadzieję ze już nie "odejdziesz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jasmar wrote: eliska wrote: aaa i maśc mam do smarowania na opuchliznę, bo noga taka utyta, że hej Eliska jaką masz maść na opuchliznę bo mnie też ostatnio tak puchnie, że wieczorem ciężko nią ćwiczyć??? Wrzuciłam nowe zdjęcia moich nóg na bloga. Możesz porównać czy masz "grubsze" w kostce??? ej spuchniete, żel chłodzący regularnie codziennie 20 minut! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Marchewko ja też jem tabletki na krążenie-diosmineks. Ale nogi nie smaruje żadnym żelem chłodzącym czy innym lekiem tylko kremem nawilżającym. Pewnie powinnam czymś smarować. Chyba zacznę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 kasiek79 wrote: ale dobrze ze już jestes i mam nadzieję ze już nie "odejdziesz" też mam taką nadzieję. Oby tylko wszystko szło dobrze bo jak coś sobie "umyślę" i się nie uda, to wtedy w ryk, że jestem do d..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jasmar wrote: kasiek79 wrote: ale dobrze ze już jestes i mam nadzieję ze już nie "odejdziesz" też mam taką nadzieję. Oby tylko wszystko szło dobrze bo jak coś sobie "umyślę" i się nie uda, to wtedy w ryk, że jestem do d..... no to rycz ja tez rycze 9chociaz ostatnio juz coraz mniej) tylko nie odchodź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Kasiu, że ty wcześniej nie pomyślałaś o takich znajomościach. Teraz musisz czekać(nie)cierpliwie do poniedziałku. Ale dasz rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jasmar wrote: Kasiu, że ty wcześniej nie pomyślałaś o takich znajomościach. Teraz musisz czekać(nie)cierpliwie do poniedziałku. Ale dasz rade wiesz ja pomyslal o tych znajomych nawet keidys pisałą ze mam znajomych z rehabilitacji bo razem z nimi studiowałą na fizjoterapii ale do głowy mi nie przyszło ze oni maj ataei znajomosci wśród ortopedów no cóż Trudno ale,.,..... mogłabym byc cąłkowicie inaczej leczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 marchewka wrote:jasmar wrote:eliska wrote:aaa i maśc mam do smarowania na opuchliznę, bo noga taka utyta, że hejEliska jaką masz maść na opuchliznę bo mnie też ostatnio tak puchnie, że wieczorem ciężko nią ćwiczyć??? Wrzuciłam nowe zdjęcia moich nóg na bloga. Możesz porównać czy masz "grubsze" w kostce???ej spuchniete, żel chłodzący regularnie codziennie 20 minut!no właśnie, po żelu przychodzi ulga...ale noga mniejsza się nie chce zrobić...Jasmar, obglqdnełam zdjątka i muszę Ci powiedzieć, że Twoja nózia jest piękna! Moja jest w znacznie gorszym stanie, mam dużo większe buły w kostkach, mało tego jest też spuchnięta do samych palców, chociaż jak patrzę teraz to i paluchy też nie doszły do siebie, no i kolorystycznie też nie za dobrze, takie nogi nie od pary jak to chyba tutaj kiedyś Lila określiła..ale kociak - wspomagacz leczenia śliczniutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jasmar, tak sie zastanawiam , czy Twój Mruczek i nasz kocurek nie mają wspólnego tatusia, hehehe, bo nasz kotek bardzo podobny do Twojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Dzieki Eliska za pocieszenie. Nie wyobrażam sobie jeszcze większej opuchlizny(tak na dłużej) bo po operacji też miałam palce tak opuchnięte, że wyglądały jak małe serdelki i były sine. Ale po kilku dniach mi zeszło. Jadłam miesiąc czy półtorej ten reparil w tabletkach. potem od wrzesnia nie i teraz znowu zaczęłam-mam nadzieję, że to pomoże. Może też to spróbuj jest bez recepty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi