alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 melduje że powrócilam ale musze zaraz uciekac bo szanowny powrócił z zakupów i musze iśc pochwalic ,ze dzielny i że fantastyczne zakupy zrobił. Same wiecie jak to jest to zasada kija i marchewki. Ups....Marcheweczko to nie o tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote: melduje że powrócilam ale musze zaraz uciekac bo szanowny powrócił z zakupów i musze iśc pochwalic ,ze dzielny i że fantastyczne zakupy zrobił. Same wiecie jak to jest to zasada kija i marchewki. Ups....Marcheweczko to nie o tobie U mnie też catering dowieziono! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Ale jeszcze troszked mam czasu ,bo narazie znosi łowy do kuchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote:kasiek79 wrote:kurde a ja znowu zaraz musz ewychodzic tlyko pranie rozwieszę. Odkąd jestem an chodzie na nic nie mam zcasu. A to pranie ato prasowanie, sprzątanie gotowanie pisanie pracy, wypad na misato, zakupy kawa u koleżanki przedszkole logopeda ............... Jutro rano jade peirwszy raz do roboty ( w srodę nie wypaliło) dzieciaki podobno nie mogą się doczekac Posiedze w robocie cały dzien i wróćcę dopiero na odebranie dzieciaków o 15 tak więc zmykam Bee wieczorem jak mąz pójdzie do pracyczy wam tez na poczatku jak zostaliscie uruchomieni brakowało na wszystko zcasu??????????????Kasia co zakładasz na ten gipsik jak wychodzisz???ja k jest suvho to tlyko męża skarpete (moja nie wychodzi) ajak pada to na skarpetę ten ochraniacz co keidyś w szpitalach sie nosiłoA ty co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 witch wrote:kasiek79 wrote:kurde a ja znowu zaraz musz ewychodzic tlyko pranie rozwieszę. Odkąd jestem an chodzie na nic nie mam zcasu. A to pranie ato prasowanie, sprzątanie gotowanie pisanie pracy, wypad na misato, zakupy kawa u koleżanki przedszkole logopeda ............... Jutro rano jade peirwszy raz do roboty ( w srodę nie wypaliło) dzieciaki podobno nie mogą się doczekac Posiedze w robocie cały dzien i wróćcę dopiero na odebranie dzieciaków o 15 tak więc zmykam Bee wieczorem jak mąz pójdzie do pracyczy wam tez na poczatku jak zostaliscie uruchomieni brakowało na wszystko zcasu??????????????Zrezygnuj z kawy u koleżanki (pij w domu w antrakcie sprzątania) i się wyrobisz Kasiek teraz szybko chcesz odrobić "stracony" czas i dlatego Ci go brakuje. Jeszcze z tydzień i wszystko wpadnie na swoje tory.o nie nie prędzej zrezygnuję ze sprzatania niz z kawy u koleżanki hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Znalazł mi syn w sklepie rehabilitacyjnym buta na gips. Straszny obciach, ale spelnia swoje zadanie. Są też identyczne w necie. Kosztowal chyba 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote:witch wrote:kasiek79 wrote:kurde a ja znowu zaraz musz ewychodzic tlyko pranie rozwieszę. Odkąd jestem an chodzie na nic nie mam zcasu. A to pranie ato prasowanie, sprzątanie gotowanie pisanie pracy, wypad na misato, zakupy kawa u koleżanki przedszkole logopeda ............... Jutro rano jade peirwszy raz do roboty ( w srodę nie wypaliło) dzieciaki podobno nie mogą się doczekac Posiedze w robocie cały dzien i wróćcę dopiero na odebranie dzieciaków o 15 tak więc zmykam Bee wieczorem jak mąz pójdzie do pracyczy wam tez na poczatku jak zostaliscie uruchomieni brakowało na wszystko zcasu??????????????Zrezygnuj z kawy u koleżanki (pij w domu w antrakcie sprzątania) i się wyrobisz Kasiek teraz szybko chcesz odrobić "stracony" czas i dlatego Ci go brakuje. Jeszcze z tydzień i wszystko wpadnie na swoje tory.ja Kaske podziwiam, tyle ma werwy. ja na nic nie mam siły.nadal sie lenie okrutnie w domu!!!!!!!!!wiesz moze dlatego że ty tyle czasu uz "unieruchomiona" Ja gdybym mogła to i w długim bym zaginała. Nie potrafię na pupie usiedziec i nie wiem co by musiło si ejescze stac żebym przystopowała. hehe tlyko jedna rzecz może mnie zatrzymac wmiejscu ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 U mnie tak młodsze nasienie tak wysprzątało kuchnie ,że toz to szok!!! Może to jakis podstep. Ide do kuchni na kontrolę jakosci zakupów. Ale wrócę...więc bądzcie grzeczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote: Znalazł mi syn w sklepie rehabilitacyjnym buta na gips. Straszny obciach, ale spelnia swoje zadanie. Są też identyczne w necie. Kosztowal chyba 50 zł. pokaż w necie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote: witch wrote: Dota wrote: Masz jeszcze półtora tygodnia, to bardzo dużo czasu. Nie warto wpadać w nerwy. Nie wpadam bo staram się o tym nie myśleć. Ale jak zobaczyłam teraz "listę ściganych" to zauważyłam, że moja pozycja medalowa przybrała już kolor srebrny. To u mnie srebro od końca. Strasznie długo. Myslałam ,że czas szybciej mi zleciał od powrotu ze szpitala , a tu dopiero dzis tydzień.Urodze to jajo strusia jak nic. a mi zcas zapiernicza jak szalony. mam wrazenie że wczoraj była na wizycie a tu uz ponad tydzien minał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Dota wrote:Hmmm, nawet nie wiedziałam o czymś takim jak walker.ja tez pierwszy raz słysze o WALKERACHw poniedziałme będzie u mnie koleżanka która zajmuje się zaopatrzeniem ortopedycznym to moge ją spytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 ojacie wrote: Sławek-W wrote: Nie krzyczę z bólu, ale 4 m-ce w domu rozleniwiają-także wyciskam caps lock Ja mam walkera, ale nie wiem gdzie się sprawdza ile to cm pkaż foty czy juz gdzies pakazywałaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Sławek-W wrote:Poszukuję ortezy kończyny dolnej pod kolanem z zegarem. Cm liczę od poziomu ziemi w góre.pozdposzukała w necie ale znalazła tlyko albo ortezy z zegarem na staw kolanowy (skokowy jest wolny) albo na staw skokowy ale krótka nad kostke. Aty chyba musisz miec taką na skokowy ale dłgua pod kolanowysłuższe znalazłąm tlyko takie http://medicast.pl/sklep/popup_image.php?pID=83&image=0 ale nie wiem po co ci zegar pod kolanme czy nadal masz unieruchomione kolano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Już to pokazywałam http://www.limmar.pl/index.php?p=galleryGalleryShow&iType=1&iIdLink=55&iPhoto=2 to jest chyba Walker no bo ja mam z tyłu ten zegar i pamiętam, że jakoś po miesiącu mi to ortopeda przestawili z tyłu i mogłam ruszać nogą ok 30 stopni czy jakoś tak, bardzo przydatne szczególnie jak ktoś ma długo nogę unieruchomioną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 witch wrote:alawpr wrote:W trakcie cwiczeń zaobserwowałam nowe zjawisko. w trakcie wygibasów nózią, bardzo luźno robi sie w gipsie ,zwlaszcza w stopie.To zjawisko utrzymuje sie po , przez jakiś czas.Ćwiczysz ruszając nogą góra-dół ? To na pewno "luzy" są z tego powodu, że poprawia się krązenie w nodze (zwłaszcza w stopie) i robi się mniej spuchnięta.Ja zaś zauważyłam, ze najlepiej mi się chodzi zaraz po zejściu z rowerka. Staw jest wtedy bardzo elastyczny i podatny na zgięcia.ja jak dziisaj mnie pocwiczyłą to........ noga nie spuchnieta jak zawsze i tez czuje znowu duze luzy Kurde wtedy jak mam luz to bardziej mnie ostroga boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 ojacie wrote: Już to pokazywałam http://www.limmar.pl/index.php?p=galleryGalleryShow&iType=1&iIdLink=55&iPhoto=2 to jest chyba Walker no bo ja mam z tyłu ten zegar i pamiętam, że jakoś po miesiącu mi to ortopeda przestawili z tyłu i mogłam ruszać nogą ok 30 stopni czy jakoś tak, bardzo przydatne szczególnie jak ktoś ma długo nogę unieruchomioną. kurde jak będzie u mnie koleżanka co zajmuje się zaoptarzeniem orto to ja podpytam o to moze ja bee mogła sobie to fundnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Znalazł mi syn w sklepie rehabilitacyjnym buta na gips. Straszny obciach, ale spelnia swoje zadanie. Są też identyczne w necie. Kosztowal chyba 50 zł. pokaż w necie??? wpisz w google -but na gips. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 witch wrote: Moja była papuziato-sina z zabarwieniem czerwonym kolana. Ale przeszlo wszystko. Teraz tylko stopa rzadko i po "wycisku" robi się lekko niebieska. moja teraz jest podobna jak twoja była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 jasmar wrote:kasiek79 wrote:jasmar wrote:Ja też, mój mąż stwierdził, że piszę coraz szybciej i to pewnie dlatego. A jak robiłam teczkę na dyplomowanego to pisał mi mąż lub syn bo ja byłam za wolna i mnie to mierziło. A teraz proszę wszystko można wyćwiczyć-nasze nóżki też!!!!!!!!o ty po dyplomowaniu??? A czego uczysz matematyki?? moze mi cos podeslesz z teczki bo ja wtym roku kończe dyplomowanie .... hmmmm nie wiem jeszce o ile mi sie przedłuży przez to zwolnienieTak KAsiu dyplomowałam się jakiś czas temu. Mnie właśie na złamaniu leci 20-sty rok pracy w szkoleJak coś będziesz potrzebować to daj znać podeślę Ci.ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 jasmar wrote: kasiek79 wrote: jasmar wrote: Ala nie obrzeraj się na noc-pomyśl, ze to szkodzi na woreczek a jeszcze go chyba masz. Ja tak myślę sobie-że mi szkodzi na to co z woreczka zostało i już mi się odechciewa zakazanych rzeczy hehe ja mam wiezorem przymusowa diete Bo jak maz był to po 22 23 zawsze coś nam się chciało i on szedł na dól i cosik przynosił teraz jak on o 21.30 wychodzi do roboty ja już na górze to tlyko wode mam pod reka i mimo ze chche mi się kiełbachy to........... nie chce mis ię złazić na dół A ....gdyby była sparwna to pewnei bym ze trzy razy kursowała zanim bym się najadła hehe No tak takim chudzinkom jak Ty to dobrze nie muszą dbac o kalorie. wiesz jak się cały dzien nic nie jadło to i duża dawka wieczorem nie szkodziła. Ale odkad jestem an diecie to staram się jeśc jak najwięcej w ciągu dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 No ja polecam, bo dzięki temu zaczęłam ruszać stopą w miarę szybko, mogłam to myć zdejmować itd itd. aczkolwiek wiem, że nie każdy to może mieć dlatego się zdziwiłam, że pozwolili na takiego buta Sławkowi, z tego co zauważyłam im wyżej jest złamanie tym dłużej się człowiek buja z długim gipsem. No, ale jak napisał, że się połamał w lipcu to racja może już można. Ogólnie gips to już naprawdę jest przeszłość, jest mnóstwo różnych ortez zastępujących tradycyjny gips, że nie ma co żałować pieniędzy i się męczyć tym bardziej, że to mogą zrefundować jak się postarasz. A i myślę, że Sławkowi chodzi o Walker wysoki do kolana , ale nie obejmujący kolana, a zegar w stawie skokowym, bo jak ja zmierzyłam swojego to wyszło ok 45 cm od ziemi, a kończy mi się właśnie tuz pod kolanem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: melduje że powrócilam ale musze zaraz uciekac bo szanowny powrócił z zakupów i musze iśc pochwalic ,ze dzielny i że fantastyczne zakupy zrobił. Same wiecie jak to jest to zasada kija i marchewki. Ups....Marcheweczko to nie o tobie U mnie też catering dowieziono! a ja w końcu samma była na spozywczych zakupach tzn nie samam tlyko z mężem no ale samam mogłma w końcu wybrac co mi odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: Znalazł mi syn w sklepie rehabilitacyjnym buta na gips. Straszny obciach, ale spelnia swoje zadanie. Są też identyczne w necie. Kosztowal chyba 50 zł. pokaż w necie??? wpisz w google -but na gips. ok juz znalazłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 ojacie wrote: No ja polecam, bo dzięki temu zaczęłam ruszać stopą w miarę szybko, mogłam to myć zdejmować itd itd. aczkolwiek wiem, że nie każdy to może mieć dlatego się zdziwiłam, że pozwolili na takiego buta Sławkowi, z tego co zauważyłam im wyżej jest złamanie tym dłużej się człowiek buja z długim gipsem. No, ale jak napisał, że się połamał w lipcu to racja może już można. Ogólnie gips to już naprawdę jest przeszłość, jest mnóstwo różnych ortez zastępujących tradycyjny gips, że nie ma co żałować pieniędzy i się męczyć tym bardziej, że to mogą zrefundować jak się postarasz. A i myślę, że Sławkowi chodzi o Walker wysoki do kolana , ale nie obejmujący kolana, a zegar w stawie skokowym, bo jak ja zmierzyłam swojego to wyszło ok 45 cm od ziemi, a kończy mi się właśnie tuz pod kolanem własnei ta koleżanka z zaopatrzenia mi o tym pwoiedziała ze etarz ips idzie w zapomnienie nie ważne przy jakich złamaniach i będzie wszystko robiła zeby mnie z niego wygrzebac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Kasia ten but to dobra sprawa bo skarpete mozesz załozyc cieplą i but ma podeszwe gumową i nie namięknie ci gips. A co najwazniejsze nie poślizgniesz sie na nim. Ładny to on nie jest ,ale praktyczny jak najbardziej!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilith Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Hello po dłuższej przerwie! Mam ogromną prosbe- napiszcie proszę jak wygląda wyjęcie całego żelastwa z nogi? Wkrótce mam termin i nie wiem - czy i na jak długo powrócę do kul? Kiedy będę mogła wyjść z domku? I jakie mniej więcej przewidzieć samopoczucie ( ból). Wiem, nieraz tu o tym pisano, ale przekopać się na powrót przez ponad 700 stron?;(( Z góry serdeczne dzięki!Wszystkim nowym i tym - w trakcie rehabilitacji -połamańcom, życzenia szybkiego zrostu i powrotu do pełni kondycji. Nie taki diabeł straszny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 No tak, ja pierwszy tydzień miałam długi gips udowy i jak w drugim szpitalu to zobaczyli to się zaczęli śmiać z tego, że co oni mi zrobili. Tylko jak lekarz się nie orientuje w nowinkach medycznych to tym bardziej pacjent skąd ma to wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote: Kasia ten but to dobra sprawa bo skarpete mozesz załozyc cieplą i but ma podeszwe gumową i nie namięknie ci gips. A co najwazniejsze nie poślizgniesz sie na nim. Ładny to on nie jest ,ale praktyczny jak najbardziej!! ciekawa jestem jak będzie się sparwdzał na pobcasie??? bo ty masz prosty gips na podeszwie czy tez masz obcas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 ojacie wrote: No tak, ja pierwszy tydzień miałam długi gips udowy i jak w drugim szpitalu to zobaczyli to się zaczęli śmiać z tego, że co oni mi zrobili. Tylko jak lekarz się nie orientuje w nowinkach medycznych to tym bardziej pacjent skąd ma to wiedzieć? no własnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Kasia ten but to dobra sprawa bo skarpete mozesz załozyc cieplą i but ma podeszwe gumową i nie namięknie ci gips. A co najwazniejsze nie poślizgniesz sie na nim. Ładny to on nie jest ,ale praktyczny jak najbardziej!! ciekawa jestem jak będzie się sparwdzał na pobcasie??? bo ty masz prosty gips na podeszwie czy tez masz obcas A cholerka....zapomniałam ,że ty masz obcas.Ja mam plaską podeszwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi