jasmar Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 edziag wrote: jasmar wrote: Aurora wrote: Mnie się wydaje, że nie chodzi stricte o gips, ale o unieruchomienie samej nogi bo co z tego, że nie miałam gipsu, jak w ogóle tej nogi nie używałam, nie ruszałam nią i strasznie chuda się zrobiła i słaba. Ja mój czas powrotu liczę od momentu gdy pozwolono mi ją całkowicie obciążać. Ale to moja wersja. Czyli mój się jeszcze nie zaczął.............. o mamuniu....... kiedy to nastąpi. Liczę na magię daty 3 grudnia. jasmar zobaczysz przyniosę Ci szczęście a Ty mnie i po wizycie to nie na kawę pójdziemy tylko obalimy flaszkę Kurde nie mogę ze względu na wątróbkę-moją. Ale myślę, że pogadamy na żywo i to będzie takie lekarstwo dla duszy że szok. No i licze na Twój wpływ szczęśliwości i dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote: Kasiu moja praca wymaga nieskazitelnej sprawnosci fizycznej i zdrowotnej. Po powrocie do pracy czekac mnie bedzie specjalistyczny sprawdzian fizyczny i juz wiem ,ze z tą moja noga go nie przejde. Więc bedzie czas na zmiany. Wczesniej juz myslałam o tym ,ale nie chcialam aby stało sie to w ten sposób. Cóż Ala siła wyższa już nic na to nie poradzisz...........Ale może jeszcze przebrniesz przez te testy i wrócisz do starej, dobrej pracki. Tego Ci z całego serca życzę. Przecież my wszyscy też tego chcemy -wrócić do normalnej naszej pracy. Tylko biedna Witch musi szukać coś innego. Ale ja wierzę, że znajdzie i to będzie jeszcze lepsza praca niż tamta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 edziag wrote: moj też coś o jonoforezie mowił dlatego byłam pewna że od razu skierowanie dostanę na to. jak na tych masażach powiedziałam o tym to 2 rehabilitantów aż się zapieniło i powiedzieli żeby sobie ten lekarz sam zrobił bo oni nie będą tak że jak zwykle kabaret. Nie rozumiem a przepraszam od czego oni są ci rehabilitancji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 kasiek79 wrote:alawpr wrote:kasiek79 wrote:a u Ciebie co??? zwolnienia sie szykują czy jak??Moi czekaj z utęsknieniem Dyrektorka "błaga" zebym szybciej wracała i swoja twardą reką sie za swoją kalse wziela bo jest neiciekawie. dzeici tez tęskniąKasiu moja praca wymaga nieskazitelnej sprawnosci fizycznej i zdrowotnej. Po powrocie do pracy czekac mnie bedzie specjalistyczny sprawdzian fizyczny i juz wiem ,ze z tą moja noga go nie przejde. Więc bedzie czas na zmiany. Wczesniej juz myslałam o tym ,ale nie chcialam aby stało sie to w ten sposób.kurcze a mozesz zdradzic co robiłaś??? ja też sie zastanawiam w ajkim stanie pzowolą mi wrócić ja to anwet i etraz bym juz mogła gdyby mi pozwoliliPodawałam kawę w chmurach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 kasiek79 wrote: Kurde nie chce nikt passata na automat zamienić??? wtedy to uuz w ogóle byłabym szczęśliwa Wytrzymaj jeszcze trochę i pewnie już niedługo będziesz mogła z niego korzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 kasiek79 wrote:alawpr wrote:edziag wrote:widzę, że wszyscy w rodzinnych pieleszach się grzeją odezwę się jutro, ja też powoli do żywych wracam, chociaż kule wkurzają mnie na maxa a najbardziej to że jak bym ich nie oparła za 5 sekund lądują z wielkim hukiem na podłodze bez względu na to gdzie jestem wzbudza to ogólną sensację wrrrrrr...stopa nie zgina mi się nic, została na 90 stopniach i ani drgnie przez to nawet jak idę o kulach to kuleję jeju ile to jeszcze potrwa....Edziag ,ja jak musze odstawic kule to musze sie nagłówkowac gdzie je oprzec ,żeby tez nie rąbneły.Masakra jakaś,pilnuje ich niemiłosiernie ,bo jakby rabneły dalej w miejsce gdzie nie siegne to mogiła ,zostane w tym miejscu na amen do czasu jak nie przyjdzie ratunek. Czasem jak jestem sama to mam schizę na ich punkcie i pilnuje ich jak oka w głowie.a ja czasami jak z kanapy chce do kuchni to nawet nie biore kul tlyko skaczę na jednej nodze. Tak mi szybciej i nie musze się zastanawiac gdzie kule oprzeckasiek bo ty chucherko jesteś, ja też stak doskakiwałam ale jak mi kiedyś coś chrupło w zdrowej stopie i musiałam na kolanach po kule iść to zaniechałam procederu bo za gruba jestem i za duże obciążenie na jedną nogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote:kasiek79 wrote:alawpr wrote:Kasiu moja praca wymaga nieskazitelnej sprawnosci fizycznej i zdrowotnej. Po powrocie do pracy czekac mnie bedzie specjalistyczny sprawdzian fizyczny i juz wiem ,ze z tą moja noga go nie przejde. Więc bedzie czas na zmiany. Wczesniej juz myslałam o tym ,ale nie chcialam aby stało sie to w ten sposób.kurcze a mozesz zdradzic co robiłaś??? ja też sie zastanawiam w ajkim stanie pzowolą mi wrócić ja to anwet i etraz bym juz mogła gdyby mi pozwoliliPodawałam kawę w chmurach Ja pierdziu ale fajnie!!!!!!!!!!!!!!!!!to powiadasz ze specjalne testy musisz przechodzić??? tk jak do Policji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 edziag wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: Edziag ,ja jak musze odstawic kule to musze sie nagłówkowac gdzie je oprzec ,żeby tez nie rąbneły.Masakra jakaś,pilnuje ich niemiłosiernie ,bo jakby rabneły dalej w miejsce gdzie nie siegne to mogiła ,zostane w tym miejscu na amen do czasu jak nie przyjdzie ratunek. Czasem jak jestem sama to mam schizę na ich punkcie i pilnuje ich jak oka w głowie. a ja czasami jak z kanapy chce do kuchni to nawet nie biore kul tlyko skaczę na jednej nodze. Tak mi szybciej i nie musze się zastanawiac gdzie kule oprzec kasiek bo ty chucherko jesteś, ja też stak doskakiwałam ale jak mi kiedyś coś chrupło w zdrowej stopie i musiałam na kolanach po kule iść to zaniechałam procederu bo za gruba jestem i za duże obciążenie na jedną nogę. kurcze al eod tych skoków to tak mi się zdrowa noga napakowała ze szok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 LillaKorn wrote: edziag wrote: moj też coś o jonoforezie mowił dlatego byłam pewna że od razu skierowanie dostanę na to. jak na tych masażach powiedziałam o tym to 2 rehabilitantów aż się zapieniło i powiedzieli żeby sobie ten lekarz sam zrobił bo oni nie będą tak że jak zwykle kabaret. Nie rozumiem a przepraszam od czego oni są ci rehabilitancji! Bo z lekarzami i rehabilitantami to jak z jajkiem j kurą.Co było pierwsze i co mądrzejsze. Nerwy człowieka biora jak sie takie rzeczy słyszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 jasmar wrote: kasiek79 wrote: Kurde nie chce nikt passata na automat zamienić??? wtedy to uuz w ogóle byłabym szczęśliwa Wytrzymaj jeszcze trochę i pewnie już niedługo będziesz mogła z niego korzystać kurcze cały zas się wacham bo poważnie mwóie o tej zmianie samochodu bo kto wie ile jescze zcasu nie bee mogła do niego wsiaść Ale troche mi go szkoda bo full wyposazęnie ma i nie znajde innego z takim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 kasiek79 wrote: Kurde nie chce nikt passata na automat zamienić??? wtedy to uuz w ogóle byłabym szczęśliwa Kasia toż to kompletnie nieopłacalna historia dla Ciebie! Chyba, że śpisz na forsiakach. Piszę tak bo sama byłam w podobnej rozterce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 edziag wrote: kasiek bo ty chucherko jesteś, ja też stak doskakiwałam ale jak mi kiedyś coś chrupło w zdrowej stopie i musiałam na kolanach po kule iść to zaniechałam procederu bo za gruba jestem i za duże obciążenie na jedną nogę. No Edziag To się okaże 3 grudnia, kto tu jest grubiutki. Porównamy się !!!!!!!!! I nasze stópki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: Kasiu moja praca wymaga nieskazitelnej sprawnosci fizycznej i zdrowotnej. Po powrocie do pracy czekac mnie bedzie specjalistyczny sprawdzian fizyczny i juz wiem ,ze z tą moja noga go nie przejde. Więc bedzie czas na zmiany. Wczesniej juz myslałam o tym ,ale nie chcialam aby stało sie to w ten sposób. Cóż Ala siła wyższa już nic na to nie poradzisz...........Ale może jeszcze przebrniesz przez te testy i wrócisz do starej, dobrej pracki. Tego Ci z całego serca życzę. Przecież my wszyscy też tego chcemy -wrócić do normalnej naszej pracy. Tylko biedna Witch musi szukać coś innego. Ale ja wierzę, że znajdzie i to będzie jeszcze lepsza praca niż tamta. W zyciu nie przebrne bo moja psyche mi na to nie pozwoli. Generalnie jedna wielka d...pa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote: Podawałam kawę w chmurach Oooooooooooooooo Ala to Ty musisz być lasencja. Aż sobie wzdychnęłam-gdybym była facetem........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote:[Podawałam kawę w chmurach Alawpur to może Cię na trochę "uziemią" a potem wrócisz do zadań w chmurach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: Kurde nie chce nikt passata na automat zamienić??? wtedy to uuz w ogóle byłabym szczęśliwa Kasia toż to kompletnie nieopłacalna historia dla Ciebie! Chyba, że śpisz na forsiakach. Piszę tak bo sama byłam w podobnej rozterce! wiesz zamieniłabym luksus na cos innego Teraz mam jak dla siebie mega wypasiony samochód i spzredalabym go drozej nizbym kupiła np audi A3 w automacie z tego rocznika. Mam wielką roterke oj mam. Tak chce byc juz cąłkowicie niezalezna ze jestem gotowa swoje cacko zammienić na inne którym bęe jeździła. wiem wiem głupia jest ale prosze nie mówcie tego głosno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 kasiek79 wrote: jasmar wrote: kasiek79 wrote: Kurde nie chce nikt passata na automat zamienić??? wtedy to uuz w ogóle byłabym szczęśliwa Wytrzymaj jeszcze trochę i pewnie już niedługo będziesz mogła z niego korzystać kurcze cały zas się wacham bo poważnie mwóie o tej zmianie samochodu bo kto wie ile jescze zcasu nie bee mogła do niego wsiaść Ale troche mi go szkoda bo full wyposazęnie ma i nie znajde innego z takim Mi zmiana na automat nic nie da bo złamana prawa ;-(. Mąż jeździ automatem to sprawdzę........kiedyś.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: jasmar wrote: Wytrzymaj jeszcze trochę i pewnie już niedługo będziesz mogła z niego korzystać kurcze cały zas się wacham bo poważnie mwóie o tej zmianie samochodu bo kto wie ile jescze zcasu nie bee mogła do niego wsiaść Ale troche mi go szkoda bo full wyposazęnie ma i nie znajde innego z takim Mi zmiana na automat nic nie da bo złamana prawa ;-(. Mąż jeździ automatem to sprawdzę........kiedyś.... ja gdyby ktos w rodzinie miał automat zamieniłabym się na jakis zcas na swojego i nie msuailabym sprzedawac. no ale ja mam lewa połamaną któa by tylko sobie stała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: Podawałam kawę w chmurach Oooooooooooooooo Ala to Ty musisz być lasencja. Aż sobie wzdychnęłam-gdybym była facetem........ Ha,ha,ha ...rozbawiłas mnie do łez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote: jasmar wrote: alawpr wrote: Podawałam kawę w chmurach Oooooooooooooooo Ala to Ty musisz być lasencja. Aż sobie wzdychnęłam-gdybym była facetem........ Ha,ha,ha ...rozbawiłas mnie do łez. no dokąłdnie osoatnio sporo latałam i same laski tam widziałam na takim satnowisku hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 kasiek79 wrote: wiesz zamieniłabym luksus na cos innego Teraz mam jak dla siebie mega wypasiony samochód i spzredalabym go drozej nizbym kupiła np audi A3 w automacie z tego rocznika. Mam wielką roterke oj mam. Tak chce byc juz cąłkowicie niezalezna ze jestem gotowa swoje cacko zammienić na inne którym bęe jeździła. wiem wiem głupia jest ale prosze nie mówcie tego głosno Kasia taki automat chleje ponad 10l benzynki aniewiele jest automatów z dieslem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote: jasmar wrote: alawpr wrote: Kasiu moja praca wymaga nieskazitelnej sprawnosci fizycznej i zdrowotnej. Po powrocie do pracy czekac mnie bedzie specjalistyczny sprawdzian fizyczny i juz wiem ,ze z tą moja noga go nie przejde. Więc bedzie czas na zmiany. Wczesniej juz myslałam o tym ,ale nie chcialam aby stało sie to w ten sposób. Cóż Ala siła wyższa już nic na to nie poradzisz...........Ale może jeszcze przebrniesz przez te testy i wrócisz do starej, dobrej pracki. Tego Ci z całego serca życzę. Przecież my wszyscy też tego chcemy -wrócić do normalnej naszej pracy. Tylko biedna Witch musi szukać coś innego. Ale ja wierzę, że znajdzie i to będzie jeszcze lepsza praca niż tamta. W zyciu nie przebrne bo moja psyche mi na to nie pozwoli. Generalnie jedna wielka d...pa... Psyche też się zregeneruje jak będziemy na chodzie. Może faktycznie Ty nie od razu dasz radę przejść takie testy fizyczne ale potem musisz przynajmniej spróbować. Dla własnej satysfakcji. To tak jak ja z tymi koloniami-powiedziałam, że jeszcze pojadę ijak dam radę to w najbliższe wakacje-jeśli ktoś weźmie taką "panią po przejściach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: wiesz zamieniłabym luksus na cos innego Teraz mam jak dla siebie mega wypasiony samochód i spzredalabym go drozej nizbym kupiła np audi A3 w automacie z tego rocznika. Mam wielką roterke oj mam. Tak chce byc juz cąłkowicie niezalezna ze jestem gotowa swoje cacko zammienić na inne którym bęe jeździła. wiem wiem głupia jest ale prosze nie mówcie tego głosno Kasia taki automat chleje ponad 10l benzynki aniewiele jest automatów z dieslem. wiesz to mnie ie przeraża szkoda mi tlyko mojego passata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote: Mi zmiana na automat nic nie da bo złamana prawa ;-(. Mąż jeździ automatem to sprawdzę........kiedyś.... No co TY? Nie dałabyś rady lewą nogą naciskać pedał gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote: jasmar wrote: alawpr wrote: Podawałam kawę w chmurach Oooooooooooooooo Ala to Ty musisz być lasencja. Aż sobie wzdychnęłam-gdybym była facetem........ Ha,ha,ha ...rozbawiłas mnie do łez. Wiesz ja już Cię zobaczyłam oczami mojej wyobraźni-dlatego tak mi się napisało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 LillaKorn wrote:alawpr wrote:[Podawałam kawę w chmurach Alawpur to może Cię na trochę "uziemią" a potem wrócisz do zadań w chmurach.Lilla ,kicha jedna wielka,jest takie cos jak wirówka. Ręce i nózki przypiete pasami , a to scierwo kręci sie z tobą jak chce. Za nic w swiecie nie dam sobie prawej przywiązac i na niej wisiec. Po prostu czas zejsc na ziemie.Juz o tym myslałam bo latka juz zrobiły sie nie te. Ale czemu tak-cholera jasna ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Mi zmiana na automat nic nie da bo złamana prawa ;-(. Mąż jeździ automatem to sprawdzę........kiedyś.... No co TY? Nie dałabyś rady lewą nogą naciskać pedał gazu? hehe ja gdybym miała dojscie do autowata to juz bym próbowala Dal mne nie ma rzeczy niemożliwych jak to powiedziała dizisja pani na zajęciach Że Olus to taki sprytny zwinny i odwazny ze normlanie dla niego nie ma rzeczy niemozliwych Pzrewrót w przód prtzewrót w tył stanie na głowei równowaznia Niczego sie nie boi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: wiesz zamieniłabym luksus na cos innego Teraz mam jak dla siebie mega wypasiony samochód i spzredalabym go drozej nizbym kupiła np audi A3 w automacie z tego rocznika. Mam wielką roterke oj mam. Tak chce byc juz cąłkowicie niezalezna ze jestem gotowa swoje cacko zammienić na inne którym bęe jeździła. wiem wiem głupia jest ale prosze nie mówcie tego głosno Kasia taki automat chleje ponad 10l benzynki aniewiele jest automatów z dieslem. I jeszcze jest problem w zimie-coś z napędem. Koleżanka ma więc się w zimie żali i wkłada do bagażnika jakieś kamole dla obciążenia w zimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 alawpr wrote:LillaKorn wrote:alawpr wrote:[Podawałam kawę w chmurach Alawpur to może Cię na trochę "uziemią" a potem wrócisz do zadań w chmurach.Lilla ,kicha jedna wielka,jest takie cos jak wirówka. Ręce i nózki przypiete pasami , a to scierwo kręci sie z tobą jak chce. Za nic w swiecie nie dam sobie prawej przywiązac i na niej wisiec. Po prostu czas zejsc na ziemie.Juz o tym myslałam bo latka juz zrobiły sie nie te. Ale czemu tak-cholera jasna ;-(Kumam bazę bo mój Tata był pilotem. Rozumiem, że te wszystkie testy to do służby w powietrzu. Myślę, że na ziemi coś by się dla Ciebie w Twojej firmie znalazło a potem jak się podleczysz to dalej w chmury! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 kurde ale moze jescze wszystko wróci do normyalawpr wrote:LillaKorn wrote:alawpr wrote:[ Podawałam kawę w chmurach Alawpur to może Cię na trochę "uziemią" a potem wrócisz do zadań w chmurach.Lilla ,kicha jedna wielka,jest takie cos jak wirówka. Ręce i nózki przypiete pasami , a to scierwo kręci sie z tobą jak chce. Za nic w swiecie nie dam sobie prawej przywiązac i na niej wisiec. Po prostu czas zejsc na ziemie.Juz o tym myslałam bo latka juz zrobiły sie nie te. Ale czemu tak-cholera jasna ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi