Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

LillaKorn wrote:

edziag wrote:

moj też coś o jonoforezie mowił dlatego byłam pewna że od razu skierowanie dostanę na to. jak na tych masażach powiedziałam o tym to 2 rehabilitantów aż się zapieniło i powiedzieli żeby sobie ten lekarz sam zrobił bo oni nie będą tak że jak zwykle kabaret.

Nie rozumiem a przepraszam od czego oni są ci rehabilitancji!

Właśnie dobrze mówią rehabilitanci, jonoforeza to są prądy, to jak przy zespoleniu prądy?! No chyba , że nie masz żadnego zespolenia

alawpr wrote:
Najgorsza sprawa to łazic po urzędach. Współczuje ci Kasieńko. Ale jak macie papiery to spoko wodza.
mąz uż był wpiatek i spędził tam 4 godziny Ceikawa jest ile mi jutro zejdzie
potem jescze na zakupki i czekac będe na kolezanke Białegostoku. Oj ciekawa jestem czy mi pomoże. NO i znowu bee się sparwdzała w samodzielnych czynnosciach. Odbieranie dzieci i opieka do 22. Hehe poradziłą sobie w dlugim gipsie (no tlyko tyle ze przywozili mi dzieci etraz będe samam po nie jeździła) to jeszce lepiej poradze sobie w krótkim

jasmar wrote:

edziag wrote:

za bardzo nie miałam wyboru bo terz mój wujek który woził mnie na rehabilitacje sam idze do szpitala a na taksówki po prostu mnie nie stać,

Czy Ty sama przyjedziesz do Piekar????

oto jest pytanie. nie mam pojęcia, zobaczę jak mi to będzie szło bo do piekar to ja muszę dosyć długo jechać, no i nie wiem czy sama trafię, jestem typowym przykładem baby za kółkiem dwa razy skręcę i już nie wiem gdzie jestem :/

Aurora wrote:

edziag wrote:

mam pytanie bo chyba sporo nas tu jest. czy moczycie nogi w wodzie z szarym mydłem? i jeśli tak to czy są jakieś efekty?

Dobrze, ze poruszasz ten temat. Moim zdaniem szare mydło wpływa na leczenie ran, natomiast co do rozruszania nogi, to mam wątpliwości. Czytałam za to, że jak chcesz ZŁAMAĆ nogę, to mocz ją w szarym mydle, a potem niech ktoś w nią walnie albo na nią skoczy, to złamanie masz jak w banku.

No tak....przepis rewelacyjnyhi,hi

ojacie wrote:

LillaKorn wrote:

edziag wrote:

moj też coś o jonoforezie mowił dlatego byłam pewna że od razu skierowanie dostanę na to. jak na tych masażach powiedziałam o tym to 2 rehabilitantów aż się zapieniło i powiedzieli żeby sobie ten lekarz sam zrobił bo oni nie będą tak że jak zwykle kabaret.

Nie rozumiem a przepraszam od czego oni są ci rehabilitancji!

Właśnie dobrze mówią rehabilitanci, jonoforeza to są prądy, to jak przy zespoleniu prądy?! No chyba , że nie masz żadnego zespolenia

tak tak zgadza się nie raz z koeżankami i kolegami robiliśmy wielkie oczy jak przychodził pacjen z wypisanymi głupotami na skierowaniu. tak wiec nie ma bata i rehabilitanci muszą się znac a przede wszystkim znac wskazania i przeciwskazania do kazdego zabiegu i zawsze tzeba przeprowadzic wywiad. A lekarze............. nie wiem czy nie wiedza czy po prostu tasmowo wysyłają n ajakies zabiegi u których sa one przeciwwskazane

jasmar wrote:

Aurora wrote:

Przeczytaj wyżej mojego posta na ten temat. I nie mów mamie, że idziesz na jazdy!

Czytam Tylko Wy macie szybsze tempo a ja jeszcze czasem na chwilkę wyskakuję-dzieci jeszcze nie spały, kotu trza dać jeść i czasem z toalety skorzystać. Ale to bardzo miły wieczór

Nie zapomnij kota ułożyc na złamanej.

alawpr wrote:

Kasia wstrzymaj sie z tym autem bo te nasze nogi to sprawa przejsciowa.

Też tak myślę, jeszcze chwila- w porównaniu do tego co juz czekasz- i będziesz zmotoryzowana

Aurora wrote:

edziag wrote:

mam pytanie bo chyba sporo nas tu jest. czy moczycie nogi w wodzie z szarym mydłem? i jeśli tak to czy są jakieś efekty?

Dobrze, ze poruszasz ten temat. Moim zdaniem szare mydło wpływa na leczenie ran, natomiast co do rozruszania nogi, to mam wątpliwości. Czytałam za to, że jak chcesz ZŁAMAĆ nogę, to mocz ją w szarym mydle, a potem niech ktoś w nią walnie albo na nią skoczy, to złamanie masz jak w banku.

no i teraz mam zonka bo nie wiem, od wczoraj ją moczę a potem masuję i próbuje trochę zgiąć (to ćwiczenie przy ścianie) i wydaje mi się że trochę drgnęło, jakiś 1-2 cm w górę no i po tej gorącej wodzie noga mnie mniej boli.

kasiek79 wrote:
alawpr wrote:
Najgorsza sprawa to łazic po urzędach. Współczuje ci Kasieńko. Ale jak macie papiery to spoko wodza.
mąz uż był wpiatek i spędził tam 4 godziny Ceikawa jest ile mi jutro zejdzie
potem jescze na zakupki i czekac będe na kolezanke Białegostoku. Oj ciekawa jestem czy mi pomoże. NO i znowu bee się sparwdzała w samodzielnych czynnosciach. Odbieranie dzieci i opieka do 22. Hehe poradziłą sobie w dlugim gipsie (no tlyko tyle ze przywozili mi dzieci etraz będe samam po nie jeździła) to jeszce lepiej poradze sobie w krótkim
Kasia ja ciebie podziwiam,ty jak ten Struś pędziwiatr. Tak trzymaj, bo tylko z ciebie przykład brac.

jasmar wrote:

Aurora wrote:

Ja mam nadzieję, że Wy nam potem zdacie relację z tego spotkania?!

Oczywiście z wyjątkiem naszej figury-ja wolę tego nie ujawniać

Jasmar dośc... bo powiem dziewczynom ,zeby ci przetrzepały tyłek kulami za te gadki.

jasmar wrote:
alawpr wrote:
Kasia wstrzymaj sie z tym autem bo te nasze nogi to sprawa przejsciowa.
Też tak myślę, jeszcze chwila- w porównaniu do tego co juz czekasz- i będziesz zmotoryzowana
no niby tak ale ja jak tlyko znajde jakieś wyjscie to od razu chche je zrealizowac. Gdybym nie była tak przywiazana do tego passata to na pewno bym zamieniła jescze klak miesięcy temu miałą golfa III i tak mi ni eleżał ze jak tlkyo nadarzyła sie okazja od arzu go zmieniłam A ten............. troche mi go szkoda. No ale jak go nie wymienie to musi mi sie odwdzięczyc i...... suzyc dlugie lata bez zastzezeń
Dobra teraz ot już mąz lekko podniósł głos hehe
sopadam

PAPA

edziag wrote:

Ja moczę i moje wrażenie jest takie, że po tym moczeniu i masażu-mąż mi zaraz masuje-lepiej mi się rusza. Ale przeciwbólowo to ta kąpiel nie działa, przynajmniej u mnie

alawpr wrote:

jasmar wrote:

Aurora wrote:

Jasmar dośc... bo powiem dziewczynom ,zeby ci przetrzepały tyłek kulami za te gadki.

ja tam pary z gęby nie puszcze, nawet jak mnie kulami bęą okładać......

jasmar wrote:

Aurora wrote:

Nie będziemy pytać :)

Aurora wrote:
kasiek79 wrote:
Aurora wrote:
Tak, rozumiem, a czy złożyliście w US oświadczenie, że w ciągu 2 lat przekażecie kasę na nowe mieszkanie? I czy to było w 2006 roku?
od razu złozylismy mamy nawet taki papier podpsiany Ale oni mają to gdzieś A mieliśmy na to nie 2 lata tlyko pół roku. Oni patrza własnei na akt własności który podpsialismy po roku od spzredania starego mieszkania, ale juz dużo wcześniej anwet w nim mieszkalismy
Czy to był PIT-23, który złożyliście? Bo coś tu jest nie tak. Powinniście go złożyć w ciągu 14 dni od dnia sprzedaży nieruchomości. A na wydanie kasy na nowe cele mieszkaniowe macie 2 lata.
I czy tu chodzi o podatek od sprzedaży mieszkania czy od spadków i darowizn?
tak musieliśmy go złozyć w ciagu 2 tyg i to zrobilismy i chodzi o darowizny. Ale nam pokazano pzrepis który zwalnia nas jeżeli wykorystamy te pieniądze w ciągu pół roku, bo powinnismy mieszakc 5 lat żeby podatku od darowizny nie płacic albo w ciagu pół rokuz akupic nowe.

Aurora wrote:

edziag wrote:

Aurora to nie to forum-my chcemy zrostu a nie złamania!!!!!!!!

jasmar wrote:
edziag wrote:
Ja moczę i moje wrażenie jest takie, że po tym moczeniu i masażu-mąż mi zaraz masuje-lepiej mi się rusza. Ale przeciwbólowo to ta kąpiel nie działa, przynajmniej u mnie
od kiedy moczysz? i czy codziennie?
ja prawie do wrzątku ją wkładam i wtedy mi się taaaaaak dooooobrze rooooobi hihihihi

kasiek79 wrote:
Aurora wrote:
kasiek79 wrote:
od razu złozylismy mamy nawet taki papier podpsiany Ale oni mają to gdzieś A mieliśmy na to nie 2 lata tlyko pół roku. Oni patrza własnei na akt własności który podpsialismy po roku od spzredania starego mieszkania, ale juz dużo wcześniej anwet w nim mieszkalismy
Czy to był PIT-23, który złożyliście? Bo coś tu jest nie tak. Powinniście go złożyć w ciągu 14 dni od dnia sprzedaży nieruchomości. A na wydanie kasy na nowe cele mieszkaniowe macie 2 lata.
tak musieliśmy go złozyć w ciagu 2 tyg i to zrobilismy i chodzi o darowizny. Ale nam pokazano pzrepis który zwalnia nas jeżeli wykorystamy te pieniądze w ciągu pół roku, bo powinnismy mieszakc 5 lat żeby podatku od darowizny nie płacic albo w ciagu pół rokuz akupic nowe.
Rozumiem.

edziag wrote:
jasmar wrote:
edziag wrote:
ja prawie do wrzątku ją wkładam i wtedy mi się taaaaaak dooooobrze rooooobi hihihihi
ja nie mogę się doczekac kiedy połoze sie w wannie zapale sobie świeczki i będe tak leżała hehe

alawpr wrote:

Beatka to u ciebie juz prawie końcóweczka. Jesteś Szczęsliwa kobieta.

Szczęście w pelni osiągne jak już nie bede miała tego calego złomu (a troche tego mam). Ale wiem tez ze nie moge narzekać wiec jestem wdzieczna Wszechmocnemu za wszytko co mam. Nigdy nie wiadomo co przyniesie mi jutro....

edziag wrote:

oto jest pytanie. nie mam pojęcia, zobaczę jak mi to będzie szło bo do piekar to ja muszę dosyć długo jechać, no i nie wiem czy sama trafię, jestem typowym przykładem baby za kółkiem dwa razy skręcę i już nie wiem gdzie jestem :/

To identiko jak ze mną, muszę najpierw poćwiczyć trasę z kimś, a potem sama się wypuszczam

Aurora wrote:
kasiek79 wrote:
Aurora wrote:
Rozumiem.
zobaczymy co jutro załątwię

jasmar wrote:

Aurora wrote:

edziag wrote:

Dlatego ostrzegam!!!! Ale nie wiem, czy to prawda, w necie o tym dużo jest. Głupie małolaty tak robią żeby mieć zwolnienie ze szkoły i wf-u.

jasmar wrote:

Aurora wrote:

edziag wrote:

Aurora a gdzie o tym czytałaś, bo nie chciałabym sobie zrobić kuku, tym bardziej że zdrowego kulasa też do tej wody wkładam.

kasiek79 wrote:
edziag wrote:
jasmar wrote:
ja nie mogę się doczekac kiedy połoze sie w wannie zapale sobie świeczki i będe tak leżała hehe
szczęściara...masz wannę, ja mogę tylko o tym pomarzyć bo u mnie brodzik, chociaż gdym była taka jak Ty to zwinęłanym się w kłębek i może coś by z tego wyszło ;)

alawpr wrote:

jasmar wrote:

Aurora wrote:

Przeczytaj wyżej mojego posta na ten temat. I nie mów mamie, że idziesz na jazdy!

Czytam Tylko Wy macie szybsze tempo a ja jeszcze czasem na chwilkę wyskakuję-dzieci jeszcze nie spały, kotu trza dać jeść i czasem z toalety skorzystać. Ale to bardzo miły wieczór

Nie zapomnij kota ułożyc na złamanej.

On tak na siłę nie chce-bo to kot, swoimi drogami chodzi. ale w nocy sam do nóg mi włazi, tylko nie wiem czy to dlatego, że mam jedną złamaną, bo przedtem też tak robił. Lubi spać w łóżku w nogach. Ale kiedyś mąż go wyrzucał i juz tak gadzine nauczył, że jak był w domu to ten do łóżka nie wchodził. A teraz przestał go przepędzać i kot na nowo opanował spanie w moich nogach.