Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Aurora wrote:

edziag wrote:

o widzę że aurora mnie uprzedziła :)

Głupota tych dzieciaków nie zna granic.

tak na serio to przerażające , ale jak to czytałam to prawie ze śmiechu ze stołka bym spadła....

I jeszcze ocet - nasz wróg! Ale to akurat prawda - wypłukuje wapń (kiedyś był taki program, doświadczenia robili z jajkiem, zamoczyli je i cała skorupka się zrobiła miękka).

edziag wrote:

Aurora wrote:

edziag wrote:

tak na serio to przerażające , ale jak to czytałam to prawie ze śmiechu ze stołka bym spadła....

Ja też, ale moczyć w mydle mi się odechciało...

Aurora wrote:

edziag wrote:

Matko i córko to jakiś koszmar. Nie moge pojąc ,co te dzieciaki mają w głowach,chyba jakąś sieczkę?

Dzień dobry wszystkm.

Ostatnio naczytałem się w necie o zespole Sudeka, co to za straszna i wredna choroba to szok.

Czy miał ktoś z Was do czynienia z tym powikłaniem?

Jak trzymam dłużej nogę nie ruchomo w dole to robi się sina, a jak dłużej chodze to puchnie.

Jest cieplejsza od zdrowej i może lekko bardziej się poci. Mam nadzieje, że to nie jest ten straszny zespół Sudeka.

Mój ortopeda jak do tej pory nic na rtg nie zauważył.

edziag wrote:

Kasiek nie cuduj, tylko jeszcze chwilę się wstrzymaj z tym samochodem, Widzisz ja jeszcze o dwóch kulach ani kroku nie zrobie bez (ups spróbowałam zrobić kilka ale za bardzo bolało ) staw skokowy tylko do 90 stopni i można w takim stanie jeżdzić więc TY kobieto też dasz radę, zresztą ktoś ze starych połamańców pisał, że jeszcze z gipsem na nodze jeździł. szkoda samochodu jak mowisz że taki fajny.

Zgadzam się z Edziag.Kasia nie kombinuj jak koń pod górę bo jeszcze przedobrzysz. Nie zmieniaj auta skoro obecne bardzo Ci pasuje. Dla szybszego o miesiąc (bo nie dłużej) klapnięcia za kierownicą niewart robić rewolucji. Zresztą w automacie też musi obsługiwać 2 pedały. Wstrzymaj się z tymi bólami a nie pożałujesz :)

Aurora wrote:

witch wrote:

Hmmm chyba Wam zazdroszczę tego, że macie gdzie wracać. Ja obecnie zastanawiam się czy już zacząc poszukiwania nowej pracy i nie występować wcale o zasiłek rehabilitacyjny czy jednak leczyć się jak najdłużej ? Jednak obawa przed zimą, śliskimi chodnikami i ulicami oraz pewność, że nie stosowano by względem mnie taryfy ulgowej (co innego w starej ekipie) przechyla szalę na stronę leczenia. Przynajmniej przez okres zimy. Z wiosną zacznę szukać pracy chyba, że los i ZUS postanowi inaczej.

W żadnym wypadku nie rezygnuj z zasiłku, to się Tobie zwyczajnie nie opłaca. W Twoim przypadku to złamanie to akurat pozytyw. Jak najdłużej przebywaj na chorobowym, a znając lekarzy z ZUS, to jak zobaczą złamanie i to całe żelastwo, to na pewno dadzą Tobie zasiłek. Spoko, nie bój nic.

Ok. W takim razie ograniczam domową rehabilitację i proszę o regres w leczeniu. Idę w zaparte, że jest kiepsko (tfu, tfu, tfu) :)

alawpr wrote:
Aurora wrote:
jasmar wrote:
Oczywiście z wyjątkiem naszej figury-ja wolę tego nie ujawniać
Nie będziemy pytać :)
Co nie będziemy pytac ,co nie bedziemy. Wypytamy sie nawet o rozmiar buta i czy zgryz prawidłowy............
Figura to najmniej ważna sprawa. Ale ten rozmiar buta, kolor włosów i wielkość biustu i jakość zgryzu są szalenie intrygujące.
Ciekawe czy z wrażenia (ze spotkania) w ogóle coś zapamiętacie ?

kasiek79 wrote:
Aurora wrote:
kasiek79 wrote:
jeszcze mąz mnie nie goni to jestem
Słuchaj 3 lata temu teśc pzrepisałm na m darowiznę 9 w postai mieszkania któe od nich odstaliśmy) dla nas bylo za małe i chcielismy kupic wieskze tak wieć tamto spzredalismy (zeby nie płacic podatku od darowizny musielibysmy wnim mieszkac 5 at) ale poniewaz dowiedzieliśmy się ze jest przepis któy zwalnia nas od podatku nawet po spzredazy w wypadku kiedy pieniadze sa przekazane na zakup drugiego mieszkania albo budowe domu skorzystalismy z tego i tak zrobilismy teraz się do nas czepaija ze niby nie wypełnilismy tego bo mieliśmy na to pół roku Amy dwa tygodnie od podarowania darowizny spzredaliśmy mieskznaie i wpąłcilismy na nowe Jako ze było dopeiro budowane to dopeiro po roku dopstalismy akt notarialny i oni właśnei na dacie tego aktu sę opeiraja ze pzrekroczylismy te pół roku. Jutro niesiemy wszystkei dokumenty gdzie jest jasno napsiane że mielismy juz po mieisacu podpsiana umowę na nowe mieszkanie. wiesz paisania duzo Mysle ze mniej więcej zrozumiałaś
Tak, rozumiem, a czy złożyliście w US oświadczenie, że w ciągu 2 lat przekażecie kasę na nowe mieszkanie? I czy to było w 2006 roku?
od razu złozylismy mamy nawet taki papier podpsiany Ale oni mają to gdzieś A mieliśmy na to nie 2 lata tlyko pół roku. Oni patrza własnei na akt własności który podpsialismy po roku od spzredania starego mieszkania, ale juz dużo wcześniej anwet w nim mieszkalismy
to było w 2005 roku. Kurde dizisja dokustykała do urzędu a okazało sie że gość który prowadzi nasza sparwe ma dzisija wolne . hmmmmmmm musze znowu jutro tam iśc

alawpr wrote:
kasiek79 wrote:
alawpr wrote:
Najgorsza sprawa to łazic po urzędach. Współczuje ci Kasieńko. Ale jak macie papiery to spoko wodza.
mąz uż był wpiatek i spędził tam 4 godziny Ceikawa jest ile mi jutro zejdzie
potem jescze na zakupki i czekac będe na kolezanke Białegostoku. Oj ciekawa jestem czy mi pomoże. NO i znowu bee się sparwdzała w samodzielnych czynnosciach. Odbieranie dzieci i opieka do 22. Hehe poradziłą sobie w dlugim gipsie (no tlyko tyle ze przywozili mi dzieci etraz będe samam po nie jeździła) to jeszce lepiej poradze sobie w krótkim
Kasia ja ciebie podziwiam,ty jak ten Struś pędziwiatr. Tak trzymaj, bo tylko z ciebie przykład brac.
wiesz ja całe zycie tak zyłą Tearz jeszcze mi dalego do tej pełnej normalności ale ja nie usiedze w domu. Własnie wróciła Ponad 4 godzinki na zdrowej nodze Oj bidula dostanie w dupe hehe. W przedszkolu dowiedziała się ze pasowanie Oliwki nie bedzie 16 tyglko 19 listopada SUper mozemy na kilak dni jechac do mojej mamy. A ja zaraz mam gości. Potem jakoś pojechac musze po dzieciaki bo maz na 14 do roboty

Witam! wizyta kontrolna -kule w kąt ,chodzic chodzić chodzić, w styczniu oddać złom, co włożyli a za 20 lat endoproteza.

TAkie ciekawostki Pan doktor mi przekazał. Dołączę mam nadzieje do istot dwunożnych. Zyczę szybkiego zrostu wszytkim połamańcom ŻABKA!

Żabka rzuć kule aż im gumki pospadają. Niech przepadną zmory przebrzydłe a Ty witaj jako nowy-stary homo sapiens w pozycji pionowej i bez podpórek :) I nie martw się tym co powiedział lekarz o przyszłości. Nie musi tak wcale być :)

DOKŁADNIE wcale nie koniecznie na pewno będziesz musiała mieć endoprotezy. A kule machnij nawet przez okno =D

Ja na chwile was opuściłam bo wpadła do mnie ta kumel ana ktoą od kulku dni czekam jest załamana moja noga i tym co zobazyła za zywo.W niedzielę mam pierwszy masaz limfatyczny bo wszystko mi zalega i na pewno smo osbie nie minie. Jutro idzie z moimi zdjeciami do ortopedy i jak się na nastepny tydzien umówi mnie do niego bo ja od niedzieli bęe kilka dni w Białmystoku. Będe miała wiecej wieści jak się ortopedzi wypowiedza na temat mojego rtg . A i załtwi mi na płytce wszystkei moje rtg ze szpitala. Bo mi wydali tlyko jedno i to z 28 sierpnia. Więc to narazie tyle aaaaaaaaaaaa i nakrzyczała n amnie ze tak skacze na jedenj nodze!!!! Bo nie mozna mikrowstrząsy sie robia i moga szkodzić hehe Tak wiec zaczynam więcej poruszac sie o kulach hehe =D. Masażysta sparwdzi czy nie mam uszkodzonych naczyn pod kolanem (to co wam psiałąm ze pod kolanem mam cały zcas spuchniete i miałą az rany) bo jak dla mnie nie wyglada to za dobrze. No to teraz tylko do niedzieli czekac na odprowadzanie limfy. Powinno mi to ulżyć w mych cierpieniach hehe. A jak jej pwoeidziaął że etarz noga wyglada super t się za głowe złapała jak sobie pomyslala jak mogła gorzej wygladać. Ech szkoda słów i szkoda ze wcześniej nie zadzwoniłąm do niej A i ten masazysta (to jej facet i nasz współny kumpel ze studiów) ma mi jeszcze cos tam dookoła kolana załozyć żeby lepiej krew mi krązyła to i złamanie powinno sie lepiej goić.

dobra idę dalej czyatć bo zaarz po dzieciaki jakos uszę jechac.

edziag wrote:
kasiek79 wrote:
edziag wrote:
od kiedy moczysz? i czy codziennie?
ja prawie do wrzątku ją wkładam i wtedy mi się taaaaaak dooooobrze rooooobi hihihihi
ja nie mogę się doczekac kiedy połoze sie w wannie zapale sobie świeczki i będe tak leżała hehe
szczęściara...masz wannę, ja mogę tylko o tym pomarzyć bo u mnie brodzik, chociaż gdym była taka jak Ty to zwinęłanym się w kłębek i może coś by z tego wyszło ;)
hehe ja mam wanne ale na dole mam i taki głęboki brodzik tak więc mogę sobie i kapiel wziaśc pdo prysznicem =D

alawpr wrote:
kasiek79 wrote:
edziag wrote:
ja prawie do wrzątku ją wkładam i wtedy mi się taaaaaak dooooobrze rooooobi hihihihi
ja nie mogę się doczekac kiedy połoze sie w wannie zapale sobie świeczki i będe tak leżała hehe
U mnie moze byc bez swieczek ,może byc obskrobana balia ,byle co ........ Matko ,ze ja tyle czasu wytrzymuję. Poprosze o medal dla brudasa........
wiesz co ja od pierwszego dnia w domu jestem w wannie tyle ze jedną nogą Kiedys z mężem bo musiał trzymac nogę etraz sama No ale brakuje mi żeby dupsko sobie pomoczyc na siedząco

Aurora wrote:

kasiek79 wrote:

Aurora wrote:

Rozumiem.

zobaczymy co jutro załątwię

Spokojnie, pokaż, jakie masz dokumenty, może się wszystko wyjaśni.

no i nic nie załtwiłą bo gość na urlopie Jutro ide znowu No ma facet szczęscie ze nie doczłapałam się tamw tym długim gipsie tlyko w krótkim jak już parwie na chodzie jestem

edziag wrote:

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

U mnie moze byc bez swieczek ,może byc obskrobana balia ,byle co ........ Matko ,ze ja tyle czasu wytrzymuję. Poprosze o medal dla brudasa........

ty masz medal za długość przebywania w gipsie, kochana pomnik ci opwinni przed tym szpitalem postawić.

tak tak kochana rozmawiałą z koleżanką o takich przypadkach jak ty i ona poweidziała ze to jest szok. JAk pwoiedziałą ze w moim szpitalu w Augustowie dopeiro po 3 miesiacu zaczynją obciązać nie wazne czy się zrasta czy nie to powiedziala ze to stara szkoła Że to jeszce stare metody Że etraz pomału leczy się całkiem inaczej no i cały zcas nie moze sobie darowac ze nie dała jej znac wcześniej to by mnie szybciej z gipsu rozpakowali i w orteze zapakowali bo i przy takim złamaniu mozna. A pzrede wszystkim tzreba mi koniecznie krązenie parwidlowe przywrócić bo inaczej złamanie i tak gorzej się goi. Ona nie ejst w stanie zrozumiec że oni mnie wypuścili z atką noga bez zaleceń.

jasmar wrote:
Aurora wrote:
Czy to był PIT-23, który złożyliście? Bo coś tu jest nie tak. Powinniście go złożyć w ciągu 14 dni od dnia sprzedaży nieruchomości. A na wydanie kasy na nowe cele mieszkaniowe macie 2 lata.
I czy tu chodzi o podatek od sprzedaży mieszkania czy od spadków i darowizn?
Rany Aurora aleś ty obcykana w tym. Ja to tylko potrafię policzyć jak mi mąż podetknie pod nos co trzeba. ATy............. ufffff
ja to nawet nie licze u mnie tata wypełnia nam pity

Aurora wrote:
edziag wrote:
jasmar wrote:
Ja moczę i moje wrażenie jest takie, że po tym moczeniu i masażu-mąż mi zaraz masuje-lepiej mi się rusza. Ale przeciwbólowo to ta kąpiel nie działa, przynajmniej u mnie
Ciepłe bardzo pomaga przy rozruszaniu stawów, ale znowu na opuchliznę szkodzi...
dokąłdnie Koleżanka dizisja pwoeidziała zebym naarzeo tej borowiny nie stosowała tlyko lepiej zimne okłady

Aurora wrote:
jasmar wrote:
Aurora wrote:
Czy to był PIT-23, który złożyliście? Bo coś tu jest nie tak. Powinniście go złożyć w ciągu 14 dni od dnia sprzedaży nieruchomości. A na wydanie kasy na nowe cele mieszkaniowe macie 2 lata.
I czy tu chodzi o podatek od sprzedaży mieszkania czy od spadków i darowizn?
Rany Aurora aleś ty obcykana w tym. Ja to tylko potrafię policzyć jak mi mąż podetknie pod nos co trzeba. ATy............. ufffff
To akurat moja działka.
to ja do ciebie zastukak jak jutro okaże sie że się jednak do nas czepną. Bo kurde powiedz czy data aktu notarialnego jest wazna. My w 20któregos maja 2005 spzredalismy mieszkanie a 2 czerwca ta kase za mieszkanie wpalcilismy na nowe mieszkanie które pzredłużyło sie w oddaniu i oddali nam rok później w czercu 2006 a kilka miesięcy póxniej dopeiro akt notarialny mogliśmy podpsiać.

alawpr wrote:

edziag wrote:

alawpr wrote:

Co nie będziemy pytac ,co nie bedziemy. Wypytamy sie nawet o rozmiar buta i czy zgryz prawidłowy............

dobra ,dobra wezmę centymetr, wzorce bieli, próbniki farb do włosów. pomierzymy się, do zębów zerkniemy, porównamy odcienie farb na włosach i zameldujemy o wynikach ;)

Nie zapomnij o odrostach bo to najistotniejsze ;-))

jak o odrostach mowa to aj dzisaj się do fryza umowiłam na 8 grudnia. Ostatni raz u swojej fryzjerki byłą w sierpniu przed złamaniem Średnio co dwa miechy chodze ale............. teraz z racji ze wlosy mi parwie nie rosły to i odrost maly Zaszła do niej dizisja przy okazji zakupów i Marzenak obejrzała mne i pwoeidziałą ze spokojnie jeszce mieisac mozemypoczekać. Tak weić na grudzien sie umówiłam żeby jeszce na swieta jako tako wygladać.