Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

alawpr wrote:

witch wrote:

alawpr wrote:

Czy u was tez tak łamią sie paznokcie u rąk?

Łamały -od 2 m-cy łykam "skrzypowitę" i widzę poprawę. Nie tylko na paznokciach.

To w takim razie szanownemu wydam polecenie nabycia. dzieki bardzo za podpowiedz.

Gorąco polecam! Mnie zreaktywowała włoski i paznokcie a od lica też niezwykły blask bije. Tak serio to poprawia się cera i napewno nie ma skutków ubocznych.

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

witch wrote:

Łamały -od 2 m-cy łykam "skrzypowitę" i widzę poprawę. Nie tylko na paznokciach.

To w takim razie szanownemu wydam polecenie nabycia. dzieki bardzo za podpowiedz.

Gorąco polecam! Mnie zreaktywowała włoski i paznokcie a od lica też niezwykły blask bije. Tak serio to poprawia się cera i napewno nie ma skutków ubocznych.

Święte słowa - potwierdzam wszystko :)

Tifi12 wrote:

witam po długiej nie obecnosci;) ja juz sobie śmigam bez kul jestem PARZYSTO KOPYTNA ;) pozdrawiam i zycze zdrówka

Hej Tifi12 dwunożna istoto! Ty na saneczki a ja na łyżewki w tym roku nie pójdziemy ale na spacerek owszem owszem!

witch wrote:
I gdzie Cię niesie w taką pogodę ? Aura typowo barowa a nie spacerowa :( Rozumiem, że po dzieci pomykasz. Uważaj na mokre chodniki !
jestem
Oczywiscie ze po dzieciaki Mąz ma tydzien n apopołudnia wiec samam musze se radzic =D No i tak sobie pomyslalam pomykając po zieciaki ( a padała mrzawka) co to bedzie jak będzi edeszcz padał Nawet nie ma jak parasola ponieśc bo dwie ręcę kulami zajęte

żabka wrote:
Witam! wizyta kontrolna -kule w kąt ,chodzic chodzić chodzić, w styczniu oddać złom, co włożyli a za 20 lat endoproteza.
TAkie ciekawostki Pan doktor mi przekazał. Dołączę mam nadzieje do istot dwunożnych. Zyczę szybkiego zrostu wszytkim połamańcom ŻABKA!
żABKO !Te endoprotezy to niech pan doktor (z całym szacunkiem) sobie wsadzi! A tobie gratuluję dwunożnego chodu!

alawpr wrote:

Dziewczyny,chyba mój tyłek i bioderka przejawiają skłonności do tłuszczyku. To jakieś wszystko pokręcone. Jak siedziałam plackiem to nic sie nie działo,a jak cwicze to coś sie dzieje takiego ,że jakoś mnie jest wiecej. Nawet jakies podgardle zaczyna mi sie uwidaczniec. a przecież wredna rodzina już mi ptasiego nie znosi??

ja jak dzisiaj po 4 godiznach na zdrowej nodze jak zdjecełam spodnie żeby kolażanka na spokojnie obejrzała moją chora nogę to az się wystraszyłą. Prawa nogę mam tak napakowana ze szok jeszce niedawno skóra i kości a teraz łyda jak ta lala 4 cm wieksza. Ala to moze byc od ćwiczeń mięsnie na początku puchną pakują sie potem zaczynaja sie zaznaczac mięśnie. No i wiesz bez ruchu mięsnie nie pracowaly i zanikały nawet w zdrowej nodze a jak zaczełaś sie ruszać to zaczeły się odbudowywać. Ja narazie nie mogę na swoje pulpety patrzec do tego troche mi i zdrowa noga puchnie

alawpr wrote:

witch wrote:

To pewnie mięśnie się odbudowują a nie tłuszczyk odkłada. Zresztą "oponki" są seksi i bardzo na topie :)

Jak tak dalej bedzie lazło, to wymiana garderoby jak nic czeka. Nawet nie mam odwagi garderoby przymierzac. Bo teraz preferuję styl dresiarza.

ja chodze w dżynach ale musza mieć szrsze nogawki na dole żebym dała rady pzrecisnąć przez gips. dzięki Bogu we wszystko sie mieszcze normalnie nawet jak przytyłam 5 kilo. Tylko spodnie węższe w nogawkach nie wchodza mi przez gips w stopie.

alawpr wrote:
pedro wrote:
Dzień dobry wszystkm.
Ostatnio naczytałem się w necie o zespole Sudeka, co to za straszna i wredna choroba to szok.
Czy miał ktoś z Was do czynienia z tym powikłaniem?
Jak trzymam dłużej nogę nie ruchomo w dole to robi się sina, a jak dłużej chodze to puchnie.
Jest cieplejsza od zdrowej i może lekko bardziej się poci. Mam nadzieje, że to nie jest ten straszny zespół Sudeka.
Mój ortopeda jak do tej pory nic na rtg nie zauważył.
Pedro ,wszystkie objawy które opisałeś miał kazdy z nas. I to jest najnormalniejszy objaw połamanej kończyny. Każdy z nas miał lekkiego fisia na te objawy ,ale starsi rangą połamańcy nas uspokajali. I okazało sie że to są konsekwencje połamania. więc głowa do góry, nic strasznego się nie dzieje.
Nawet nie chce myslec co by było gdyby, do tego złamania doszło jeszcze te paskudne powikłanie.
Profilaktycznie zaczołem brac aescin tabletki, wczesniej brałem przez jakies 15 tygodni od unieruchomienia.

alawpr wrote:

Czy u was tez tak łamią sie paznokcie u rąk?

nie tlyko u rąk. lekko udezyła zdrową stopą o futryne i zlazło mi połowe paznokcia z palucha. masakra Bo etraz tlyko n atej nodze się poruszam a boli niemiłosiernie. Na rekach też tlyko o cos lekko stuknę i trask

alawpr wrote:

Ale za to stan skóry ma sie lepiej. Mam bardzo suchą skórę, a teraz nie przejawia juz takich suchot.Ciekawe co za cudo sie stało?

a ja z cera mam jescze wieskzy porblem. Zamierzam sie nawet do dermatologa wybrac bo nie moge juz na siebie patrzec. Kuźwa 30lat trądzik mlodzieńcczy miec to juzpzresada =D

alawpr wrote:

Witaj Lilla, po dniu pracy.Domyslam sie ,ze kawka ,nózia na temblaczku i odpoczynek. Czy u Ciebie tez taka psia pogoda?

Mgła deszcz i beznadziejna widoczność. Dobiłam, zaparkowałam się w garażu i piję kawke z nogą (spuchniętą) na temblaku. Pozdrawiam!

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Witaj Lilla, po dniu pracy.Domyslam sie ,ze kawka ,nózia na temblaczku i odpoczynek. Czy u Ciebie tez taka psia pogoda?

Mgła deszcz i beznadziejna widoczność. Dobiłam, zaparkowałam się w garażu i piję kawke z nogą (spuchniętą) na temblaku. Pozdrawiam!

to i ja idepo kawke bom ieco zmokła odbierając dzieciaki

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

Dziewczyny,chyba mój tyłek i bioderka przejawiają skłonności do tłuszczyku. To jakieś wszystko pokręcone. Jak siedziałam plackiem to nic sie nie działo,a jak cwicze to coś sie dzieje takiego ,że jakoś mnie jest wiecej. Nawet jakies podgardle zaczyna mi sie uwidaczniec. a przecież wredna rodzina już mi ptasiego nie znosi??

ja jak dzisiaj po 4 godiznach na zdrowej nodze jak zdjecełam spodnie żeby kolażanka na spokojnie obejrzała moją chora nogę to az się wystraszyłą. Prawa nogę mam tak napakowana ze szok jeszce niedawno skóra i kości a teraz łyda jak ta lala 4 cm wieksza. Ala to moze byc od ćwiczeń mięsnie na początku puchną pakują sie potem zaczynaja sie zaznaczac mięśnie. No i wiesz bez ruchu mięsnie nie pracowaly i zanikały nawet w zdrowej nodze a jak zaczełaś sie ruszać to zaczeły się odbudowywać. Ja narazie nie mogę na swoje pulpety patrzec do tego troche mi i zdrowa noga puchnie

Dzieki Kasia ;-) Nie ma to jak fachowiec. Ale ptasie chyba poszło precz>

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

Dzieki Kasia ;-) Nie ma to jak fachowiec. Ale ptasie chyba poszło precz>

wiesz wiem co czujesz tzn co widzisz bo samam to przechodzę Obwody zwiększyły się satrsznie od kiedy zaczełą chodzic ale to dlatego że mieśnie po prostu przypominaja o sobie

Przed złamaniem biegałam dla kondycji ,Tyle miesiecy gipsu dało o sobie znac,wszystko jakos poleciało i zrobiło sie flakiem. a teraz to uczucie napompowania. Mam kolezanke ktora cwiczyła i zaprzestała tez z powodow zdrowotnych . Organizm zachował sie jak wredna małpa. Grawitacja czy co podziałało tak ,że wszystko obwisło i a później utyło. Więc organizm nasz to taka wredota jak cos z nim robisz to jest ok. Ale biada jak przestaniesz,wywinie ci taki numer ,że hej.

Dokąłdnei Ala ja od kiedy pamietam trenowałam. Całe życie w ruchu zarówno codziennym jak i sportowym. Jak przestała tenowac zostałam treerką Potem musiałąm i tego zrezygnowac i przenieśc się do innego miasta. To codziennie albo aerobik albo pływalnia albo jogging albo rowerek stacjonarny albo os jeszcze. Nie wytrzymywałąm bez ruchu Aż tu naglę bach..........zrobiłą sie jak patyk bo potraciłam wszystkei mięśnie i to w jednej sekundzie teraz jak zaczełam się ruszać zaczynam 'sie pompować" mam nadzieję ze te napompowane nogi szybko zamienia mi sie w smukłe wyrobione mięsniami łydki i uda =D

alawpr wrote:

Dziewczyny ide do kuchni zrobic sobie słabą kawinę.Ale muszę ją wysiorpac w kuchni bo sama jestem i za nic jej nie doniosę.A mogło byc tak miło.

Ala ja już nosze samam kawe Podpowiem ci sposób. pomału przesuwam się na nodze (pieta palce) w jednej rece trzymając kule na wszelki wypadek. Kawe ie dolewam na maksa coby sie nie wylała i takimi malutkimi posuwistymi kroczkami dochodzę do kanapy stawiam kawe i skacze po druga kule albo sobie po prostu siadam pije kawkę i wracam tak samo tylko ze szybciej z pustym kubkiem myje go zabieram druga kulę i szczśliwa wracam na kanape =D

Witajcie,z tej strony wieloodłamowe złamanie kości skokowej z podwichnięciem w stawie skokowo-piętowym, 15 miesięcy temu, z zespołem algodystroficznym i podejrzeniem martwicy, dalsze zalecenia zupełnie skrajne, w zależności od konsultującego lekarza

prazynka

Witaj Prazynka, to ładny kawałek temu popsułaś sobie nózię. No i dużo tego wszystkiego u ciebie. A tymi naszymi lekarzami to tak właśnie jest. Co orto to inne spojrzenie na nasze połamania.

Własnie poczytałam o tym zespole algodystroficznym i znalazłam forum na krórym wypowiadaja sie ludzie z taka przypadłoscią,mówia że w Szczecinie jest lekarz Żyluk który specjalizuje sie w tym schorzeniu.

prazynka wrote:
Witajcie,z tej strony wieloodłamowe złamanie kości skokowej z podwichnięciem w stawie skokowo-piętowym, 15 miesięcy temu, z zespołem algodystroficznym i podejrzeniem martwicy, dalsze zalecenia zupełnie skrajne, w zależności od konsultującego lekarza

prazynka
witaj. NO tak to nistety jest Pzrybliż nam cio się stalo i na czym polega ten zespoł?