witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 edziag wrote: alawpr wrote: edziag wrote: proszę o opis tego co uskuteczniasz co dwie godziny z takim poświęceniem bo ja tylko 2 ćwiczenia dostałam 3 razy dziennie po 20 powtórzeń. Edziag albo poszukasz wyżej gdzies, bo opisywałam te cwiczonka .Gdzieś po mojej ostatniej wizycie na leżakowaniu w szpitalu. Albo sie zepnę w sobie i napisze dla ciebie kochana jeszcze raz ) możesz mnie zabić ale szukać nie będę, strawiłabym na to pół życia takie jesteśmy płodne, zepnij się i skrobnij especially for me Ale tego było sporo !!! Znowu Alawpr nie będzie spała do 2.00 w nocy aby to opisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Edziag nie masz litości nad Alą.Chociaż Ptasie Jej obiecaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 edziag wrote: alawpr wrote: edziag wrote: proszę o opis tego co uskuteczniasz co dwie godziny z takim poświęceniem bo ja tylko 2 ćwiczenia dostałam 3 razy dziennie po 20 powtórzeń. Edziag albo poszukasz wyżej gdzies, bo opisywałam te cwiczonka .Gdzieś po mojej ostatniej wizycie na leżakowaniu w szpitalu. Albo sie zepnę w sobie i napisze dla ciebie kochana jeszcze raz ) możesz mnie zabić ale szukać nie będę, strawiłabym na to pół życia takie jesteśmy płodne, zepnij się i skrobnij especially for me Robi sie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 pedro wrote:alawpr wrote:pedro wrote:Dzień dobry wszystkm.Ostatnio naczytałem się w necie o zespole Sudeka, co to za straszna i wredna choroba to szok.Czy miał ktoś z Was do czynienia z tym powikłaniem?Jak trzymam dłużej nogę nie ruchomo w dole to robi się sina, a jak dłużej chodze to puchnie.Jest cieplejsza od zdrowej i może lekko bardziej się poci. Mam nadzieje, że to nie jest ten straszny zespół Sudeka.Mój ortopeda jak do tej pory nic na rtg nie zauważył.Pedro ,wszystkie objawy które opisałeś miał kazdy z nas. I to jest najnormalniejszy objaw połamanej kończyny. Każdy z nas miał lekkiego fisia na te objawy ,ale starsi rangą połamańcy nas uspokajali. I okazało sie że to są konsekwencje połamania. więc głowa do góry, nic strasznego się nie dzieje.Nawet nie chce myslec co by było gdyby, do tego złamania doszło jeszcze te paskudne powikłanie.Profilaktycznie zaczołem brac aescin tabletki, wczesniej brałem przez jakies 15 tygodni od unieruchomienia.Niektóre objawy typowe dla złamania są bardzo podobne do Sudecka, dlatego tak trudno to rozróżnić. Ale ja myślę, że Ty Sudecka nie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 witch wrote: Ale tego było sporo !!! Znowu Alawpr nie będzie spała do 2.00 w nocy aby to opisać Poświęci się i skopiuje swoją wcześniejszą wypowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: witch wrote: edziag wrote: te ćwiczenia to proste były i raptem pół godziny, nic aż takiego obciążającego więc trochę się martwię czy to nie przesada z tym bólem. w końcu zamierzam niedługo normalnie zacząć chodzić i dziękuję za takie atrakcje dodatkowe. I znowu rózne sposoby leczenia. Połamane w tym samym czasie a jakże inaczej przebiega leczenie. Ty masz rehabilitację - ja nie. Ja mam już od dawna pozwolenie na obciążanie nogi - Ty nie. I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze Serio można fioła dostać. Aurora tą jednostkę chorobową zauważyłam u siebie już z 3m-ce wstecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 LillaKorn wrote: witch wrote: Ale tego było sporo !!! Znowu Alawpr nie będzie spała do 2.00 w nocy aby to opisać Poświęci się i skopiuje swoją wcześniejszą wypowiedź! Odbije na ksero ? To zdolna bestyja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Witaj Prażynko. Fajnie, że do nas dołączyłaś, aczkolwiek współczuję przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote:edziag wrote:alawpr wrote:Edziag albo poszukasz wyżej gdzies, bo opisywałam te cwiczonka .Gdzieś po mojej ostatniej wizycie na leżakowaniu w szpitalu. Albo sie zepnę w sobie i napisze dla ciebie kochana jeszcze raz )możesz mnie zabić ale szukać nie będę, strawiłabym na to pół życia takie jesteśmy płodne, zepnij się i skrobnij especially for me Robi sie !buziaki , buziaki, buziaki ))))to ja też napiszę te moje żeby nie było że jestem taki leniuch śmierdzący.1. w leżeniu na lecach pod kolano małą piłkę tak z 20 cm średnicy i dociskać kolano w dół.2. też w leżeniu nogi zgięte pod sam tyłek i dupa do góry - tak jak ćwiczenie na pośladki.no i te przysiady ale dla mnie to na razie kosmos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 witch wrote: LillaKorn wrote: witch wrote: Ale tego było sporo !!! Znowu Alawpr nie będzie spała do 2.00 w nocy aby to opisać Poświęci się i skopiuje swoją wcześniejszą wypowiedź! Odbije na ksero ? To zdolna bestyja Myszką raczej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 LillaKorn wrote: witch wrote: LillaKorn wrote: Poświęci się i skopiuje swoją wcześniejszą wypowiedź! Odbije na ksero ? To zdolna bestyja Myszką raczej! Już Ona coś wykombinuje aby zrobić a nie narobić się. Sama się chwaliła, że się rozleniwiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote:Cwiczenia na kolano: 1/ leżac na plecach rozruszac palce u stóp, do góry i na dół.10 razy po 3 serie 2/ dalej leżąc na plecach starac sie zgiąc kolano nie odrywając piety od podłoża czyli łóżka.Do granicy bólu. Czyli jeżdzic piętą po łóżku starając sie nia dotknąc pupy.10 razy po 3 serie.3/Położyc sie na brzuchu pod brzuszek podłożyc poduszkę,ręce pod brodę i zginac nogi w kolanie raz zdrową raz chorą.Stopy musza wisiec za łóżkiem.10 po 3 serie.4/Lężąc na brzuchu z poduszką pod brzuszkiem ,ręce jak wyżej,nogi w rozkroku,stopy za lóżkiem ,napiąc chorą nogę i ciutkę unieśc nie podnosząc biodra. To samo robic ze zdrową noga.10 po3 To jest NAJGORSZE cwiczenie. noga ma byc wyprostowana!!5/NAJWAŻNIEJSZE na kolanko. Usiąśc na biurku lub stole bo nogi musza wisiec swobodnie w powietrzu.Nogę w gipsie kładziemy na zdrową nogę czyli- pięta w gipsie leży na palcach zdrowej nogi.Zdrowa noga pcha chorą do góry do granicy bólu. Opuszczamy nogi na dół ale- zdrowa noga ma robic opór chorej przy opuszczaniu.Tak jakby nie chciała ,żeby noga w gipsie zeszła do dołu.To cwiczenie jest fantastyczne bo nie odczuwa sie bólu kolana. Ten opór zdrowej nogi i napinanie chorego kolana wpływa na zmniejszenie bólu.6/ Kładziemy sie na zdrowym boku, zdrowa nogę zginamy i podkładamy pod udo. To tzw,spanie na czwórkę.Pod nogę chorą od kolana do stopy podkładamy poduszkę ,/leżymy na boku!!/. Napiąc całą nogę i unieśc do góry ile sie da ,przytrzymac, rozlużnic i opuścic.WSZYSTKIE cwiczenia robic co 2 godziny w seriach 10 razy po 3 serie. Mięśnie lub co z nich zostało będą bolały ale naprawde warto bo to naprawde pomaga.Jak napisałam nieskładnie to pytajcie będę starała sie wytłumaczyc może jasniej.Cwiczcie dzielnie!!! )Ha......znalazłam...to jest lenistwo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Edziag doszło jeszcze jedno .leżysz na plecach nogi wyprostowane i obie nogi dociskasz do podłoża tak żeby zgięcia pod kolanem jak najbardziej docisnac do dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 dzięki wielkie, na stopę to mi za bardzo nie pomoże ale 4,5 i 6 wykorzystam baz skrupułów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 no i ALA wykombinowala i odnalazła........... heheMój mąż wrócił więc zaarz bedzie jęczał ze chce kompa A tu akurta ruch się zaczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote: Edziag doszło jeszcze jedno .leżysz na plecach nogi wyprostowane i obie nogi dociskasz do podłoża tak żeby zgięcia pod kolanem jak najbardziej docisnac do dołu. I piłkę dociskać do podłogi chorą stopą siedząc na krześle. Niby takie g... a pomaga, jak nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Turlanie butelki chorą nogą po podłozu siedząc na krześle też pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote: Edziag doszło jeszcze jedno .leżysz na plecach nogi wyprostowane i obie nogi dociskasz do podłoża tak żeby zgięcia pod kolanem jak najbardziej docisnac do dołu. No, to też jest dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: Paryzanko ,to może idz do czwartego orto,może potwierdzi jakąs wersje poprzedników. A któremu dobrze z oczu patrzy.Który dla ciebie jest najbardziej Ok? hm, ten ostatni chyba, miał dla mnie czas, siedziałam tam dobre pół godziny jak nie dłużej, wszystko tłumaczył mi spokojnie a nie w biegu. Ale całkowitej pewności nie mam, chyba doświadczenie i własne odczucia co się w środku dzieje sprawiają, że nie dowierzam już lekarzom. Ale musisz jakiegoś chyba wybrac bo tak długo nie pociągniesz, bo sie wykończysz nerwowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: alawpr wrote: Edziag doszło jeszcze jedno .leżysz na plecach nogi wyprostowane i obie nogi dociskasz do podłoża tak żeby zgięcia pod kolanem jak najbardziej docisnac do dołu. No, to też jest dobre. Już wypróbowałaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 LillaKorn wrote: witch wrote: Ale tego było sporo !!! Znowu Alawpr nie będzie spała do 2.00 w nocy aby to opisać Poświęci się i skopiuje swoją wcześniejszą wypowiedź! Braaaaawooooo smileys/bigwink.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 aurora dzięki czekam na kolejne sugestie w sprawie ćwiczeń stawu skokowegi i czwrogłowego i od jutra zaczynam pracę nad kulasem. do tego godzine dziennie pomykam na rowerku, po cichu marzy mi się schudnięcie ale o tym cicho sza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Szybko znalazłaś te ćwiczenia, Ala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: Szybko znalazłaś te ćwiczenia, Ala Pamietała gdzie schowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 witch wrote: Aurora wrote: alawpr wrote: Edziag doszło jeszcze jedno .leżysz na plecach nogi wyprostowane i obie nogi dociskasz do podłoża tak żeby zgięcia pod kolanem jak najbardziej docisnac do dołu. No, to też jest dobre. Już wypróbowałaś? Tak, a teraz mam etap, że jedna noga w górę i na tej chorej muszę się utrzymywać z dupą do góry. Co za koszmar... Cała sina na twarzy po tym jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 witch wrote: LillaKorn wrote: witch wrote: Ale tego było sporo !!! Znowu Alawpr nie będzie spała do 2.00 w nocy aby to opisać Poświęci się i skopiuje swoją wcześniejszą wypowiedź! Odbije na ksero ? To zdolna bestyja Hi..hi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 edziag wrote: aurora dzięki czekam na kolejne sugestie w sprawie ćwiczeń stawu skokowegi i czwrogłowego i od jutra zaczynam pracę nad kulasem. do tego godzine dziennie pomykam na rowerku, po cichu marzy mi się schudnięcie ale o tym cicho sza ja też korzystam w tym celu i też cicho sza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: witch wrote: Aurora wrote: No, to też jest dobre. Już wypróbowałaś? Tak, a teraz mam etap, że jedna noga w górę i na tej chorej muszę się utrzymywać z dupą do góry. Co za koszmar... Cała sina na twarzy po tym jestem. Masz na chorej nodze się podpierać a nie na twarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 edziag wrote:alawpr wrote:edziag wrote:możesz mnie zabić ale szukać nie będę, strawiłabym na to pół życia takie jesteśmy płodne, zepnij się i skrobnij especially for me Robi sie !buziaki , buziaki, buziaki ))))to ja też napiszę te moje żeby nie było że jestem taki leniuch śmierdzący.1. w leżeniu na lecach pod kolano małą piłkę tak z 20 cm średnicy i dociskać kolano w dół.2. też w leżeniu nogi zgięte pod sam tyłek i dupa do góry - tak jak ćwiczenie na pośladki.no i te przysiady ale dla mnie to na razie kosmos.Łał, to ci u mnie rehabilitanci to nie mają litości .Ty tylko dwa a u nie jakaś masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: edziag wrote: aurora dzięki czekam na kolejne sugestie w sprawie ćwiczeń stawu skokowegi i czwrogłowego i od jutra zaczynam pracę nad kulasem. do tego godzine dziennie pomykam na rowerku, po cichu marzy mi się schudnięcie ale o tym cicho sza ja też korzystam w tym celu i też cicho sza Korzystam i ja ale efektów zrzutowych waga nie wykazuje. Musze pewnie wagę wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi