prazynka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote: prazynka wrote: LillaKorn wrote: Nie mogę tylko pojąć tak rozbieżnych opinii lekarzy.... tego to i ja nie pojmuję, jak zliczę lekarzy z którymi miałam do czynienia a którzy mieli zupełnie różne opinie to było ich z dziesięciu O mamuniu,aż tylu. To ty miałaś mętlik w głowie! dosłownie, jeden mówił aby następować na nogę, drugi aby w żadnym wypadku nie następować, jeden zalecał dalsze operacje, kolejny żadnej itd. zupełnie nie pojmuję tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Dota wrote:Aktualizacja:04.11.2009r Ojacie05.11.2009r Edziag i Raptor09.11.2009r Żabka16.11.2009r Witch i Marchewka19.11.2009r LillaKorn24.11.2009r Kasiek7927.11.2009r Aga-ka1630.11.2009r Packard03.12.2009r Aurora13.12.2009r Alawpr16.12.2009r DotaJeśli kogoś wizyty kontrolnej brak proszę się odezwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 prazynka wrote:Aurora wrote:A jakieś zabiegi, laser czy coś, miałaś?miałam ćwiczenia z taśmą, piłką, pole magnetyczne, laser, ultradźwięki, masaże,wirówki. Jedynie wirówka i masaże przynosiły wyraźną ulgęCzyli spróbowałaś wszystkiego dosłownie A czy Ty miałaś śruby czy gips?I czy w porę zdiagnozowano u Ciebie tego Sudecka, czy już w zaawansowanym stadium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: alawpr wrote: prazynka wrote: dziękuję za miłe przyjęcie Jesteś bardzo dzielna! Ja po złamaniu przez 3 miesiące tylko czytałam forum, tak byłam załamana, i to był mój błąd bo trafiłam tu na fantastycznych ludzi, martwili się razem ze mną i śmiali. Czekamy na każdego kto powraca z kontroli i cieszymy sie z dobrych wiadomości jak również martwimy jak coś jest nie tak. Ja też na początku tylko czytałam. Ale nikt tak drugiego złamasa nie zrozumie, jak inny połamaniec. Więc jestem. Oj tak, rozpaczliwie szukałam kogoś z moim przypadkiem, zupełnie inaczej się przeżywa, gdy jest świadomość, że nie jesteś sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Czyli teraz kolej na Witch bo Żabka zdała relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: prazynka wrote: tego to i ja nie pojmuję, jak zliczę lekarzy z którymi miałam do czynienia a którzy mieli zupełnie różne opinie to było ich z dziesięciu O mamuniu,aż tylu. To ty miałaś mętlik w głowie! dosłownie, jeden mówił aby następować na nogę, drugi aby w żadnym wypadku nie następować, jeden zalecał dalsze operacje, kolejny żadnej itd. zupełnie nie pojmuję tego A w jakim mieście się leczysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Dziś ,tzn wczoraj w poniedziałek bo juz wtorek była Żabka na wizycie u orto. A teraz 16-go bedzie zapitalac Witch . Bo u Marchewki pewnie jakas zmiana nastapi .A następna na tapete Lilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Kurde, współczuję Tobie Prażynko tego Sudecka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Prazynka na pocieszenie ci powiem ,że wiele osób z tego forum latało po róznych lekarzach szukac ratunku. I tez diagnozy i zalecenia bardzo od siebie odbiegały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Alawpr, a jak tak późno chodzisz spać, to o której wstajesz rano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote:Czyli spróbowałaś wszystkiego dosłownie A czy Ty miałaś śruby czy gips?I czy w porę zdiagnozowano u Ciebie tego Sudecka, czy już w zaawansowanym stadium?Miałam druty Kirschnera, gips jakieś 3-4 tygodnie chyba, potem łupkę, niestety miałam ucisk, więc pewnie przez to te kłopoty teraz z sudekiem o którym dowiedziałam się miesiąc temu bo jak zgłaszałam lekarzowi prowadzącemu co się z nogą dzieje to przemilczał i bagatelizował, a dwaj neurolodzy nie rozpoznali w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Czasem sie zastanawialismy gdzie ci lekarze sie uczyli ,ze tyle zdań na jedna przypadłośc. Ja uknułam taka teorie ,że co któryś na wykładach sciagał ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: prazynka wrote: alawpr wrote: O mamuniu,aż tylu. To ty miałaś mętlik w głowie! dosłownie, jeden mówił aby następować na nogę, drugi aby w żadnym wypadku nie następować, jeden zalecał dalsze operacje, kolejny żadnej itd. zupełnie nie pojmuję tego A w jakim mieście się leczysz? Żory, Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: Alawpr, a jak tak późno chodzisz spać, to o której wstajesz rano? Około 6 rano. ale to i yak postęp bo czasem spałam tylko 2,3 godziny. A wczesniej byla 4:00. Tylko sie powiesic na zyrandolu i dyndac z rozpaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 prazynka wrote: Żory, Warszawa A w tych Żorach to nie ma czasem jakiejś takiej znanej klinki ortopedycznej bo chyba już ktoś tutaj pisał o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote: Prazynka na pocieszenie ci powiem ,że wiele osób z tego forum latało po róznych lekarzach szukac ratunku. I tez diagnozy i zalecenia bardzo od siebie odbiegały. I jak wybrałyście tego właściwego? Bo ja już nic nie wiem, miałam nadzieję, że choć jedna wersja się powtórzy a tu klapa, nie sądziłam, że co lekarz to inna opinia i to niekoniecznie zgodna z poprzednimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 prazynka wrote:Aurora wrote:Czyli spróbowałaś wszystkiego dosłownie A czy Ty miałaś śruby czy gips?I czy w porę zdiagnozowano u Ciebie tego Sudecka, czy już w zaawansowanym stadium?Miałam druty Kirschnera, gips jakieś 3-4 tygodnie chyba, potem łupkę, niestety miałam ucisk, więc pewnie przez to te kłopoty teraz z sudekiem o którym dowiedziałam się miesiąc temu bo jak zgłaszałam lekarzowi prowadzącemu co się z nogą dzieje to przemilczał i bagatelizował, a dwaj neurolodzy nie rozpoznali w ogóle.Jezuniu, to ja myslałam ,że ty w gipsie siedzialas dlugo. A ty z łupką i w gipsie tylko 4 tyg. To co oni ci zrobili łobuzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote:Aurora wrote:Alawpr, a jak tak późno chodzisz spać, to o której wstajesz rano?Około 6 rano. ale to i yak postęp bo czasem spałam tylko 2,3 godziny. A wczesniej byla 4:00. Tylko sie powiesic na zyrandolu i dyndac z rozpaczy.To rzeczywiście Wyśpisz się pewnie dopiero, jak zdejmą Tobie to coś z nogi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Wiecie co ,ręce opadają! To jakis kryminał z toba prazynka!! Ale sie ciśnie łacina na usta.!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote: prazynka wrote: Żory, Warszawa A w tych Żorach to nie ma czasem jakiejś takiej znanej klinki ortopedycznej bo chyba już ktoś tutaj pisał o tym? Jest, operował mnie dobry lekarz, tylko nie pojmuję dlaczego zupełnie nie wspomniał o sudeku a ja tak się nacierpiałam przez tą nogę i można było mi wcześniej pomóc:( został mi żal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: Prazynka na pocieszenie ci powiem ,że wiele osób z tego forum latało po róznych lekarzach szukac ratunku. I tez diagnozy i zalecenia bardzo od siebie odbiegały. I jak wybrałyście tego właściwego? Bo ja już nic nie wiem, miałam nadzieję, że choć jedna wersja się powtórzy a tu klapa, nie sądziłam, że co lekarz to inna opinia i to niekoniecznie zgodna z poprzednimi Nie wiem, u mnie to chyba jakieś takie przeczucie było, że mogę mu zaufać (zmieniałam lekarzy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote:alawpr wrote:Aurora wrote:Alawpr, a jak tak późno chodzisz spać, to o której wstajesz rano?Około 6 rano. ale to i yak postęp bo czasem spałam tylko 2,3 godziny. A wczesniej byla 4:00. Tylko sie powiesic na zyrandolu i dyndac z rozpaczy.To rzeczywiście Wyśpisz się pewnie dopiero, jak zdejmą Tobie to coś z nogi...Mam taka nadzieje,bo nie jestem w stanie pojąc że mi juz tak zostanie.U mnie ze spaniem zawsze było róznie ze wzgledu na pracę, Ale teraz to jakiś bangladesz!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote:prazynka wrote:Aurora wrote:Czyli spróbowałaś wszystkiego dosłownie A czy Ty miałaś śruby czy gips?I czy w porę zdiagnozowano u Ciebie tego Sudecka, czy już w zaawansowanym stadium?Miałam druty Kirschnera, gips jakieś 3-4 tygodnie chyba, potem łupkę, niestety miałam ucisk, więc pewnie przez to te kłopoty teraz z sudekiem o którym dowiedziałam się miesiąc temu bo jak zgłaszałam lekarzowi prowadzącemu co się z nogą dzieje to przemilczał i bagatelizował, a dwaj neurolodzy nie rozpoznali w ogóle.Jezuniu, to ja myslałam ,że ty w gipsie siedzialas dlugo. A ty z łupką i w gipsie tylko 4 tyg. To co oni ci zrobili łobuzy.W gipsie coś tak około 3-4 tygodni ale nie stanęłam na nodze od sierpnia do stycznia, to była masakra, druga łydka rozpakowała mi się jak u Pudziana.Dopiero jakoś w styczniu czy lutym zaczęłam chodzić bez kul, aczkolwiek w sierpniu pojechałam nad morze i coś mi to zaszkodziło, noga mnie bardzo bolała a nie miałam ze sobą kul. Od tego czasu gdy jadę gdzieś dalej zawsze je ze sobą zabieram. Śmiesznie wyglądam idąc z nimi pod pachą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 prazynka wrote: Aurora wrote: prazynka wrote: Żory, Warszawa A w tych Żorach to nie ma czasem jakiejś takiej znanej klinki ortopedycznej bo chyba już ktoś tutaj pisał o tym? Jest, operował mnie dobry lekarz, tylko nie pojmuję dlaczego zupełnie nie wspomniał o sudeku a ja tak się nacierpiałam przez tą nogę i można było mi wcześniej pomóc:( został mi żal Szok, że oni tak zlekceważyli te Twoje dolegliwości... A co mówili na to, że niby normalne jest, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Mi spierniczono sprawe na samym poczatku i nawet do głowy mi nie przyszło sie konsultowac z innymi.Myslalam ,że tak ma byc. Polamalam sie w innym miescie i jak wrócilam do domu i stawilam sie na kontrol po 6 tyg do swojego szpitala ,to okazało sie ,że tamci spieprzyli sprawe. dopiero wtedy poszłam na konsultacje do trezeciego i ten potwierdził ,ze ci ze szptala u mnie maja racje i teraz tak musi byc.A że póżniej organizm odmówil współpracy to juz inna bajka. Ale nie pozostawiono mnie na pastwie losu i cudu tylko szybko zadzialano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote: Wiecie co ,ręce opadają! To jakis kryminał z toba prazynka!! Ale sie ciśnie łacina na usta.!!! no gdybym nie poszla do tego ostatniego, który mi odradził operację to zbierałabym dziś na zabieg za 15 tysięcy ryzykując, że lekarz nic nie poprawi albo niewiele a sudek może wypłynąć na szerokie morze. Czy uniknę operacji to się okaże ale korzyści z niej ostatni lekarz podaje jako watpliwe.Za to pochwalił mojego głównego lekarza z Żor, że jest bardzo dobry. Z tym, że o sudeku w Żorach nie uslyszałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote:Aurora wrote:alawpr wrote:Około 6 rano. ale to i yak postęp bo czasem spałam tylko 2,3 godziny. A wczesniej byla 4:00. Tylko sie powiesic na zyrandolu i dyndac z rozpaczy.To rzeczywiście Wyśpisz się pewnie dopiero, jak zdejmą Tobie to coś z nogi...Mam taka nadzieje,bo nie jestem w stanie pojąc że mi juz tak zostanie.U mnie ze spaniem zawsze było róznie ze wzgledu na pracę, Ale teraz to jakiś bangladesz!!Podejrzewam, że charakter pracy zrobił swoje a przeszkoda na nodze jeszcze to pogłębiła. W sumie to może i Tobie na dobre wyjdzie ta zmiana pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: Wiecie co ,ręce opadają! To jakis kryminał z toba prazynka!! Ale sie ciśnie łacina na usta.!!! no gdybym nie poszla do tego ostatniego, który mi odradził operację to zbierałabym dziś na zabieg za 15 tysięcy ryzykując, że lekarz nic nie poprawi albo niewiele a sudek może wypłynąć na szerokie morze. Czy uniknę operacji to się okaże ale korzyści z niej ostatni lekarz podaje jako watpliwe.Za to pochwalił mojego głównego lekarza z Żor, że jest bardzo dobry. Z tym, że o sudeku w Żorach nie uslyszałam Ja pierdzielę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 alawpr wrote: Mi spierniczono sprawe na samym poczatku i nawet do głowy mi nie przyszło sie konsultowac z innymi.Myslalam ,że tak ma byc. Polamalam sie w innym miescie i jak wrócilam do domu i stawilam sie na kontrol po 6 tyg do swojego szpitala ,to okazało sie ,że tamci spieprzyli sprawe. dopiero wtedy poszłam na konsultacje do trezeciego i ten potwierdził ,ze ci ze szptala u mnie maja racje i teraz tak musi byc.A że póżniej organizm odmówil współpracy to juz inna bajka. Ale nie pozostawiono mnie na pastwie losu i cudu tylko szybko zadzialano. Trzeba się konsultować, ale jak już dziesięciu gada co innego, to można ześwirować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Aurora wrote:alawpr wrote:Aurora wrote:To rzeczywiście Wyśpisz się pewnie dopiero, jak zdejmą Tobie to coś z nogi...Mam taka nadzieje,bo nie jestem w stanie pojąc że mi juz tak zostanie.U mnie ze spaniem zawsze było róznie ze wzgledu na pracę, Ale teraz to jakiś bangladesz!!Podejrzewam, że charakter pracy zrobił swoje a przeszkoda na nodze jeszcze to pogłębiła. W sumie to może i Tobie na dobre wyjdzie ta zmiana pracy?Najbardziej sie ucieszy rodzina. I powiem Ci ,ze ja juz tez o tym myslałam wczesniej. Tylko wiesz jak to jest . Człowiek ma jakis opór przed zmianami. Ktoś mi powiedział ,ze to że sie połamałam moze miało jakis cel. Więc może to to,bo teraz to juz samo sie rozwiązało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi