Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Aurora wrote:
Proste i skuteczne (działa po kilku dniach), ćwiczenie na opuchliznę (uzyskane dziś od masażystki):
Leżymy na plecach, nogi wyprostowane w górę, oparte na ścianie i tak 4 minuty (aż poczujemy, że stopa robi się zimna).
Następnie:
Siadamy i spuszczamy nogi na dół (najlepiej jak wiszą za łóżkiem palcami w dół - też 4 minuty.
Następnie:
Siad prosty na łóżku tzn nogi przed siebie - też 4 minuty.

Ćwiczenie najlepiej powtarzać przynajmniej 3 x dziennie: po przebudzeniu, w środku dnia i przed zaśnięciem.
Po kilku dniach opuchlizna wyraźnie się zmniejsza (PODOBNO).
Bij zabij zapomniałam wam o tym powiedziec. Ale jestem wredna małpa ;-( Aurora dobrze ,ze ty jesteś przytomna ,bo mi juz chyba nic nie pomoze na pamięc. oh......

witch wrote:

alawpr wrote:

Gdy gips nr 2 bardzo mnie uwierał i dostałam jazdy ,ze będe miała martwicę , lekarz mi powiedzial ,że objawy martwicy to ból tego miejsca to kłucie jak szpilkami. Ale ty gipsu nie masz,ale miałas to cos na pięcie. Zaraz idziesz do lekarza to sie podpytaj. Ale spoko wodza to pewnie nic groźnego.Pięcie pewnie nie podoba sie chodzenie bo sie zrobiła obrzydliwie leniwa tak jak ja ;-)

Ale ja jej prasować ani prać nie każę !!!!!!! To co się stawia małpa jedna, staram się być dla niej miła a ona mi takie numery wycina. Teraz też mnie pobolewa.

Bo ma cykora ,ze lekarz powie -zdrowa. A ona chce sie jeszcze byczyc. Ty zerknij na nią jak ona nie widzi,to bedziesz wiedziec jaki numer chce ci wywinąc. Bo wiesz , z nimi nie ma żartów.Czasem są bardzo wredne!

witch wrote:
alawpr wrote:
witch wrote:
Dzwonię do Pani, Pana w bardzo ważnej sprawie :) Moje pytanie brzmi - idę na urodziny i ile toastów mogę wznieść na moim etapie rekonwalescencji: tyle ile wynosi wiek jubilata, połowę czy inną ilość ?
Czekam na poważne odpowiedzi :)
Z poważaniem - rozentuzjazmowana Witch :)
Droga Witch,w zwiazku z twym pytaniem, które ukazało sie na naszym forum mniemam iz oczekujesz odpowiedzi iz mozesz tyle wzniesc toastów ile twa reka ,da rade unieśc szkło z zawartoscią cieczy wysokoprocentowej. Moja rada brzmi- wznos ile dusza zapragnie.Bo mniemam iz znajdzie sie jakas pomocna dłoń która cie zawłóczy do domu po jakże interesujacej imprezie.
Kochana Redakcjo !
Jestem pełna uznania za tak szybką i bardzo precyzyjną odpowiedż na nurtujące mnie pytanie.
Dziękuję za rzeczowe przedstawienia problemu wynikającego z wnoszenia toastów. I wielką troskę o mój powrót ma łono rodziny.
Pragnę zaznaczyć, że dało mi to do myślenia i postanowiłam ograniczyć się do konsumpcji i picia wody mineralnej.
Nie ma to jak opinia eksperta.
Zostaję w głębokim szacunku dla Naczelnej.
Witch
Z poważaniem redakcja...
hihihihihihihi
jesteście niesamowite,
konkurencja nie do przebicia dla filmowej Judyty ;-)

Elisko, wieści nie są najgorsze, skoro masz rzucić kule precz, a co do rany to przemywaj żółtą wodą (tabletki rivanol).

Z kulami na początku pójdzie ciężko (przygotuj się na ból), ale z czasem to minie. Jednak jak bym najpierw radziła wzmocnić i rozruszać nogę bo jeszcze jakiego zapalenia tkanek dostaniesz od za mocnego obciążania...

Aurora wrote:
alawpr wrote:
witch wrote:
Dzwonię do Pani, Pana w bardzo ważnej sprawie :) Moje pytanie brzmi - idę na urodziny i ile toastów mogę wznieść na moim etapie rekonwalescencji: tyle ile wynosi wiek jubilata, połowę czy inną ilość ?
Czekam na poważne odpowiedzi :)
Z poważaniem - rozentuzjazmowana Witch :)
Droga Witch,w zwiazku z twym pytaniem, które ukazało sie na naszym forum mniemam iz oczekujesz odpowiedzi iz mozesz tyle wzniesc toastów ile twa reka ,da rade unieśc szkło z zawartoscią cieczy wysokoprocentowej. Moja rada brzmi- wznos ile dusza zapragnie.Bo mniemam iz znajdzie sie jakas pomocna dłoń która cie zawłóczy do domu po jakże interesujacej imprezie.
Z poważaniem redakcja...
Niech zabierze wózek, to ją potem wrzucą i dowiozą bezpiecznie do domu.
Jednak pójdę o kuli i o kuli wrócę. Nie wznosiłam tyle czasu toastów to i jeszcze trochę wytrzymam. Wystarczy, że dostarczam jej nikotyny. I tak ma za swoje :)

alawpr wrote:

pedro wrote:

no ja czasem się udzielam w wątku, a wizyte mam 03/12

No kochany ostatnio nie podpisywałeś listy obecnosci. Gdzieś zaginął?

No to Pedro chwytaj się za szmatę i schody myj za tak długą nieusprawiedliwioną nieobecność. Kto po wsi chodzi ten.......... :)

Droga JASMAR,gdzie nam zabłądziłaś? Jak tak dalej pójdzie to obetniemy ci premię!!! Natychmiast wzywamy do stawienia sie w miejscu forum!! Kule pójda w ruch jak nic. A ja teraz uzbrojona w kolce to sie bój,bo bedzie bolalo.!!

Aktualizacja:

16.11.2009r a., Witch, Marchewka

19.11.2009r LillaKorn

24.11.2009r Kasiek79

27.11.2009r Aga-ka16

30.11.2009r Packard

03.12.2009r Aurora, Edziag i Jasmar, Pedro

13.12.2009r Alawpr

16.12.2009r Dota

Jak ktoś nieujęty, to niech się zgłosi!

alawpr wrote:

Wysyłam tez monit do A, bo tez sie leni od roboty. A tu tyle do zrobienia!! No i Agatka 16 tez poszukiwana! No co tu sie dzieje?Jakaś pandemia lenistwa nam sie zakradła w szeregi.

Kurde, dużo osób przestało się odzywać, czyżby cudowne ozdrowienie?

Aurora wrote:
Elisko, wieści nie są najgorsze, skoro masz rzucić kule precz, a co do rany to przemywaj żółtą wodą (tabletki rivanol).
Z kulami na początku pójdzie ciężko (przygotuj się na ból), ale z czasem to minie. Jednak jak bym najpierw radziła wzmocnić i rozruszać nogę bo jeszcze jakiego zapalenia tkanek dostaniesz od za mocnego obciążania...
no własnie lekarz powiedział ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć nie ważne czy si e leży, czy siedzi to ćwiczyć, nie powiem, bom ćwiczyła, ale widać za mało...no i próbuje układać w główce scenariusz rozwodu z kulami....skrzętnie zanotowałam podane przez Ciebie ćwiczenia i cóż trzeba brać sie do pracy...

Aurora wrote:

alawpr wrote:

Wysyłam tez monit do A, bo tez sie leni od roboty. A tu tyle do zrobienia!! No i Agatka 16 tez poszukiwana! No co tu sie dzieje?Jakaś pandemia lenistwa nam sie zakradła w szeregi.

Mam taka nadzieję, Ale Jasmar nie daruje ;-)

witch wrote:
Jasmar, A, Margol, Połamana Kaśka, Aga-ka, Dota - proszone są o pilny kontakt z Naczelną celem wyciągnięcia konsekwencji z nieuzasadnionej dezercji z forum.
Ala wiesz co masz zrobić !
Mąż mnie zabezpieczył ;-) Chłopina nawet nie wiedział ,do czego te kolce będą PRIDATNE. Masowac tyłki bom szalona!!

alawpr wrote:
witch wrote:
Jasmar, A, Margol, Połamana Kaśka, Aga-ka, Dota - proszone są o pilny kontakt z Naczelną celem wyciągnięcia konsekwencji z nieuzasadnionej dezercji z forum.
Mąż mnie zabezpieczył ;-) Chłopina nawet nie wiedział ,do czego te kolce będą PRIDATNE. Masowac tyłki bom szalona!!
A uciec nie uciekną z tymi kulasami ...

Pani Prezes niech tez wyciaga konsekwencje! Załatwimy sprawe na dwa fronty.To nastepnym razem wszyscy tylko na hasło odlicz , bedą na forum stac na bacznośc nie patrząc na połamane kulasy.

alawpr wrote:

Aurora wrote:

alawpr wrote:

Mam taka nadzieję, Ale Jasmar nie daruje ;-)

Miała codziennie zaglądać i co?

alawpr wrote:
witch wrote:
Z takimi kolcami to zrobisz im tylko przyjemność, to prawie masaż erotyczny by był. Jeszcze im się spodoba i co wtedy ? :-)

witch wrote:
alawpr wrote:
pedro wrote:
no ja czasem się udzielam w wątku, a wizyte mam 03/12
No to Pedro chwytaj się za szmatę i schody myj za tak długą nieusprawiedliwioną nieobecność. Kto po wsi chodzi ten.......... :)
za brak usprawiedliwienia stawiam wino(:
Tak na poważnie to jeśli chodzi o alkohol, to czerwone wino to nawet jest wskazane.
Powiedział mi tak jeden ortopeda jak spytałem co mam jeśc na przyspieszenie zrostu.

pedro wrote:
witch wrote:
alawpr wrote:
za brak usprawiedliwienia stawiam wino(:
Tak na poważnie to jeśli chodzi o alkohol, to czerwone wino to nawet jest wskazane.
Powiedział mi tak jeden ortopeda jak spytałem co mam jeśc na przyspieszenie zrostu.
No i udzieliłes od razu odpowiedzi na nurtujące mnie dziś pytanie - pić czy nie pić oto jest pytanie ! Więc zażyczę sobie dziś czerwone wino. Wypiję lampkę i za Wasze zrosty :)

alawpr wrote:

Pani Prezes niech tez wyciaga konsekwencje! Załatwimy sprawe na dwa fronty.To nastepnym razem wszyscy tylko na hasło odlicz , bedą na forum stac na bacznośc nie patrząc na połamane kulasy.

Notuję wszystko i w swoim czasie ryknę jak lwica :)

witch wrote:

alawpr wrote:

Notuję wszystko i w swoim czasie ryknę jak lwica :)

dziewczyny, ale się uśmiałam, że aż moja siwa-opuchnięta jakaś ładniejsza sie zrobiła