Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jasmar wrote:
alawpr wrote:
Jasmar nie zgłosiłas sie na nocną zmianę. Jak nic będziesz myła okna na forum za karę!
Witajcie
Zaraz się wytłumaczę. Tylko plizzzzzzzzzz nie każcie mi myć okien. Ty Ala wiedziałaś jak mi dowalić. Mam nadzieję, że to co napiszę będzie wystarczającym usprawiedliwieniem.
A więc wczoraj przyjechała do mnie koleżanka, a potem wieczorem jest zawsze pare rzeczy do zrobienia. No i położyłam się wcześniej-w końcu kierowca musi być wypoczęty.
A dziś rano-ha ha 9 30 to dla mnie jeszcze rano-pojechałam z mężem zobaczyć jak mi idą jazdy. No i WIELKIE podziękowania dla Aurory, Lilla i Edziag bo Wasze sugestie pomogły mi zdecydować się na ten krok. Było lepiej niż myślałam. Zrobiłam sobie rundkę wokół stadionu Polonii a później podjechałam do netto-jest bliziutko ale zawsze to ruchliwa ulica. Pewnie głupio to wyglądało jak wygramoliłam się z auta i wzięłam dwie kule, ale trudno inni się dziwili nie ja. Noga prawie wcale nie bolała ani przy gazie ani przy hamowaniu. I niewielkim problemem jest czas reakcji, bo muszę przesunąć cała nogę w lewo a nie zrobić ruch stopą. Mam nadzieję, że kierowcy rozumieją o co chodzi. Później pojechałam do mojej mamy-i nawet wejście na 4 piętro nie było takie męczące i tam spędziłam cały dzień-u rodziców i mojej babci. Ucieszyli się bardzo bo zrobiłam im niespodzianke-gdyby wiedzieli wcześniej to pewnie by biadolili, żebym nie przyjeżdżała, bo noga złamana itp..... No i jeszcze byłam w sklepie w tym netto, zwiedzałam sklep jak muzeum. No i dopiero kilkanaście minut temu wróciliśmy.
Ale się rozpisałam, Mam nadzieję, że Ala daruje mi te okna.
nie no laska ........ ty to jesteś...... tak trzymaj.
ja miała dizija drugie podejście do jazdy samochodem i................. jescze nie etraz

alawpr wrote:
Kasia jak ty masz zdrową napakowaną-istny pudzian ;-)
powaznie zdrowa rośnie w oczach
a dzisiaj................ niemalze cały dzien na nogach a dokładniej na jednej tearz ta zdrowa napierdziela mi ze szok. Stopa przede wszystkim

alawpr wrote:
Kasia zwiewaj od tego lekarza od sraj tasmy. Że on ci nawet okienek nie powycinał na te miejsca. To jakis sadysta zasrany.
no oni mi to samo powiedzieli.
no i niestety pwoeidzieli też że spieprzył mi ............. I teraz .................... lekarAugustwoei nawet nie chciał mnie pzrejąć. kazał konczyc leczenie gdzie zacełam tez mówił ze to mogło byc lepiej zrobione. Boje się ze jak wypiszę sie od etgo swojego to jak nie daj boze beda jakieś komlikacje 9oczywiscie spowodowae jego leczeniem) to on się wymiga tym ze ja samam zrezygnowałam i być moze ktoś inny źle dokończyl leczenie. No i co ja mam robić????

kasiek79 wrote:
alawpr wrote:
a dzisiaj................ niemalze cały dzien na nogach a dokładniej na jednej tearz ta zdrowa napierdziela mi ze szok. Stopa przede wszystkim
Walnij ja do góry, zrób kawę i odpoczywaj.Oczywiście jesli możesz.

alawpr wrote:

Jezusie ukochany ,kobieto jak takie mają byc twoje nieobecności to wszystko wyplułam już przez lewe. No,no ale zrobiłas postęp. Toż to krok milowy w dziejach ludzkości połamanej. Jesteś wielka ,tak trzymaj. Całuje cie mocno ,cmok, cmok,,,,,

Dziękuję Ala to dzięki forum ruszyłam gzdieś te moje 4 litery bo tak to pewnie nadal kisłabym w domu. Ale wzięłam przykład z Was-dobry, bardzo dobry przykład. I powiew jeszcze, że noga wcale nie jest więcej opuchnięta przez te moje wojaże, nawet powiedziałabym że mniej. Mam nadzieję, że to już naprawdę początek końca mej drogi połamańca

alawpr wrote:

Kasia pokreciło cie ,w gipsie chciałaś popitalac. No chyba sama bym na ciebie doniosła do pewnych organów. Ani mi sie waż!!! Bo mam kolce do kul i będę walic ostro!!!!!!!!!

hehe juz dwa arzy pórbowałą ale z tym obcasem chyba nie mam szans

jasmar wrote:

alawpr wrote:

Jezusie ukochany ,kobieto jak takie mają byc twoje nieobecności to wszystko wyplułam już przez lewe. No,no ale zrobiłas postęp. Toż to krok milowy w dziejach ludzkości połamanej. Jesteś wielka ,tak trzymaj. Całuje cie mocno ,cmok, cmok,,,,,

Dziękuję Ala to dzięki forum ruszyłam gzdieś te moje 4 litery bo tak to pewnie nadal kisłabym w domu. Ale wzięłam przykład z Was-dobry, bardzo dobry przykład. I powiew jeszcze, że noga wcale nie jest więcej opuchnięta przez te moje wojaże, nawet powiedziałabym że mniej. Mam nadzieję, że to już naprawdę początek końca mej drogi połamańca

wiesz u mnie tak samo jak chodze to wcale noga nie jest bardziej spuchnieta A jak ćwicze to.............. niestety puchnie i boli

jasmar wrote:

alawpr wrote:

Jasmar teraz to juz będzie z górki jak nic. Bo pierwsze koty za płoty.A teraz to juz samo poleci.

alawpr wrote:
Kasiu idz do innego zobaczysz co ci powie i wtedy zadecydujesz. Mam nadzieje ,że znajomi ci w tym pomogą.
tez mam taką nadzieję powiedzieli ze mi pomoga i wyciągną mnie z tego. Piotrek dizisja mowił ze od niedzieli zaczynamy masaże i załozy mi tejp drenujący na olano zeby zmniejszyc obrzek
to mi napsiali na koniec
Nic się już nie martw pomożemy Ci wrócić do zdrowia. Całuje i pozdrawiam:)))))

kasiek79 wrote:
ja miała dizija drugie podejście do jazdy samochodem i................. jescze nie etraz
No Kasiu tak to czasem bywa. Ja wczoraj wieczorem przymierzyłam się do jazdy na rowerku i to też jeszcze nie teraz. Boli bardzo brzuch przy pedałowaniu, więc jeszcze nie mogę. Ale jestem dobrej myśli, że jeszcze tydzień może dwa i już będę pomykać z Witch po ścieżce rowerowej

alawpr wrote:
kasiek79 wrote:
alawpr wrote:
tak dzieciaki ju w łózkach wiec mge odpocząc Dzsiiaj miała szalony dzien no i chciał się odwdzięczyć koleżance i zabrałam jej córe No i ..... chciała dzieciakom dogodzić Więc cały cas w kuchni A to rosołek a to budyń a to kanapeczki itp.

jasmar wrote:
kasiek79 wrote:
No Kasiu tak to czasem bywa. Ja wczoraj wieczorem przymierzyłam się do jazdy na rowerku i to też jeszcze nie teraz. Boli bardzo brzuch przy pedałowaniu, więc jeszcze nie mogę. Ale jestem dobrej myśli, że jeszcze tydzień może dwa i już będę pomykać z Witch po ścieżce rowerowej
no to pomykajcie ja jak tlyko bee mogła to dolaczę do was

jasmar wrote:
kasiek79 wrote:
Brzuszek wyleczysz i jak nic staniesz w szeregu z Witch do peletonu.

kasiek79 wrote:
wiesz u mnie tak samo jak chodze to wcale noga nie jest bardziej spuchnieta A jak ćwicze to.............. niestety puchnie i boli
Mnie najbardziej puchnie jak siedzę i ta noga nic nie robi-ale to dopiero domniemanie stwierdzone na podstawie dwudniowej obserwacji, więc nie mogę uogólniać.
A Kasiu jak sobie radzisz z dzieciakami, bo mąż w pracy?????

alawpr wrote:
Więc widzisz kasiu ,że masz oparcie a oni tez ci podpowiedza co robic. Tu wiele takich osób które zmieniły lekarza.Takie twoje prawo.I ten lekarz moze ci...wiesz co...
wiem wiem
Pluje tlyko sobie w twarz że wczesniej sie nimi nie skontaktowałąm ale tak sobie myslałąm że po co skoro oni rehabilitanci a ja jeszce w gipsie A tu porsze od arzu by mi pomogli. Ale madry człowiek po czasie

kasiek79 wrote:
alawpr wrote:
kasiek79 wrote:
tak dzieciaki ju w łózkach wiec mge odpocząc Dzsiiaj miała szalony dzien no i chciał się odwdzięczyć koleżance i zabrałam jej córe No i ..... chciała dzieciakom dogodzić Więc cały cas w kuchni A to rosołek a to budyń a to kanapeczki itp.
To wpadnij do mnie ,też by sie przydał rosołek....hi...hi

jasmar wrote:
kasiek79 wrote:
Mnie najbardziej puchnie jak siedzę i ta noga nic nie robi-ale to dopiero domniemanie stwierdzone na podstawie dwudniowej obserwacji, więc nie mogę uogólniać.
A Kasiu jak sobie radzisz z dzieciakami, bo mąż w pracy?????
mysle ze sobie dobrze radzę I odnieram ich i karie i myję i kąłde hehe Jak za dawnych dobrych zcasów.=D
Wiesz ja dizisja siedziaął dwie godziny w urzędzie Skarbowym i noge miaął jak balon A jak z kolezanką chdoziła po sklepach 4 godziny to noga była lekko spuchnieta. Tak wieć widze ze jej lepiej robi ruch taki zwykły ruch. Dlatego nie siedze w domu tlyko zaczynam prowadzic "normalne życie" Z resztą gdybym nawet chciała posiedziec to i tak nie mogę. Mąż na popoludnia do roboty a ja i tak musz esię dzieciakiami zajmowac

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

ale z makaronem czy z lanymi?????

A wracajac do mojego zdjęcia nogi????? nie bardzo rozumiem???? Wasza tak nie wygladała jakz djęliscie gips???? bo ja myślalam ze każda tak wyglada po zdjeciu gipsu?? i jest taka twarada i czuła????

kasiek79 wrote:

A wracajac do mojego zdjęcia nogi????? nie bardzo rozumiem???? Wasza tak nie wygladała jakz djęliscie gips???? bo ja myślalam ze każda tak wyglada po zdjeciu gipsu?? i jest taka twarada i czuła????

No właśnie nie. A ja ile dłużej miałam gips. Przy zdejmowaniu gipsu za kazdym razem mogłam ja podotykac i twarde miałam tylko kolano ale i tak nie całe.Udo mięciutkie jak flaczek. Skóra jak u węża i twarda ale cialko mięciutkie, bo zostal mi tylko tłuszczyk.Nie mam i nie miałam drazliwej skóry.

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

No właśnie nie. A ja ile dłużej miałam gips. Przy zdejmowaniu gipsu za kazdym razem mogłam ja podotykac i twarde miałam tylko kolano ale i tak nie całe.Udo mięciutkie jak flaczek. Skóra jak u węża i twarda ale cialko mięciutkie, bo zostal mi tylko tłuszczyk.Nie mam i nie miałam drazliwej skóry.

choroba to czemu u mnie tak było??? i czemu tak brzydko wygladała jakby jak aodlezyna miała sie zrobic???

alawpr wrote:

Kasia moja noga wygląda identycznie jak twoja , jak klon.Udo takie samo.

aaaaaaaaaaaa czyli nie było noramlne tlyko takie jak moje oprócz tej twardosci i tkliwości???

alawpr wrote:

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

A ja budyń poproszę. Oj Kasiu zaraz doczytam co Ci ten Twój lekarz podpadł i czym zawinił. Ale domyślam się z tego kawałka co zerknęłam że coś spie.................pomyśl nad opcją chodzenia do dwóch lekarzy-chyba Aurora tak robi. Ten w poradni jest Ci potzrebny m.in. do wystawiania L4 i skierowania na zabiegi-zawsze się przydadzą albo do sanatorium. A ten prywatny będzie od właściwego prowadzenia nogi, żeby Cię szybko na nią postawić. Pomyśl nad tym