alawpr Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Może Lilla miała jakies inne objawy ,ale wydaje mi sie ,że nic na ten temat nie pisała. kolano i staw skokowy miała sztywne ale z udem i łydką było wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Kasia moja noga wygląda identycznie jak twoja , jak klon.Udo takie samo. aaaaaaaaaaaa czyli nie było noramlne tlyko takie jak moje oprócz tej twardosci i tkliwości??? Tak Kasiu,udo szczuplutkie i cienkie nad kolanem najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 jasmar wrote:alawpr wrote:kasiek79 wrote:tak dzieciaki ju w łózkach wiec mge odpocząc Dzsiiaj miała szalony dzien no i chciał się odwdzięczyć koleżance i zabrałam jej córe No i ..... chciała dzieciakom dogodzić Więc cały cas w kuchni A to rosołek a to budyń a to kanapeczki itp.To wpadnij do mnie ,też by sie przydał rosołek....hi...hiA ja budyń poproszę. Oj Kasiu zaraz doczytam co Ci ten Twój lekarz podpadł i czym zawinił. Ale domyślam się z tego kawałka co zerknęłam że coś spie.................pomyśl nad opcją chodzenia do dwóch lekarzy-chyba Aurora tak robi. Ten w poradni jest Ci potzrebny m.in. do wystawiania L4 i skierowania na zabiegi-zawsze się przydadzą albo do sanatorium. A ten prywatny będzie od właściwego prowadzenia nogi, żeby Cię szybko na nią postawić. Pomyśl nad tympodobno oni skapia skeirowań Juz etarz powinien mi cos pzrepsiac na ta twardą noge a ie zrobil tegoa budyn................... jutro bo dizisja nie chce mis ie juz schodzić na dół i usze tlyko isc dzieciaki uspokoic bo coś w łóżkach szaleją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Kasie sama wiesz ,że tu wszyscy spotykali na swej drodze dziwnych lekarzy.Podziałaj na dwa fronty tak jak Jasmar podpowiada jak masz jakieś obawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: kasiek79 wrote: A wracajac do mojego zdjęcia nogi????? nie bardzo rozumiem???? Wasza tak nie wygladała jakz djęliscie gips???? bo ja myślalam ze każda tak wyglada po zdjeciu gipsu?? i jest taka twarada i czuła???? No właśnie nie. A ja ile dłużej miałam gips. Przy zdejmowaniu gipsu za kazdym razem mogłam ja podotykac i twarde miałam tylko kolano ale i tak nie całe.Udo mięciutkie jak flaczek. Skóra jak u węża i twarda ale cialko mięciutkie, bo zostal mi tylko tłuszczyk.Nie mam i nie miałam drazliwej skóry. choroba to czemu u mnie tak było??? i czemu tak brzydko wygladała jakby jak aodlezyna miała sie zrobic??? Kasiu ja w kwestii gipsu się nie wypowiem. A co do pięty to może być odleżyna-mój dziadek miał kiedyś na pięcie -właśnie jak złamał trzon kości udowej- to nie może być beż dostępu powietrza i boli fatalnie. Ty pisałaś, że to ostroga, ale ostrogę widać na zdjęciu RTG, więc czemu wcześniej Ci tego nie wyczaili. Spróbuj coś z tym pomyśleć bo potem może być już bardzo bolesne i ciężkie do zagojenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 nie no ja oszalje Wchodz eod pokoju a moje dzieciaki siedza pzry stoliku i rysują. Szok. mają zakaz wychodznie z łóżek jak juz ich położe czytam im bajke właczam bajki albo piosenki zapalam ich lampki i maja spac a przynajmniej nie wychodzic z łóżek. A tu siedzą przy stoliku i rysują No ja zeświruję. I już małą na nich krzyczeć a córa pokazuje mi kartkę i mówi mamusiu ładny domek dla ciebie narysowałam? (na kartce kilak kresek hehe) no i co miała zrobic............... nie nakrzyczął ltkyo kazałąm wracac do łózek Dobrze zę jutro wolne bo znowu ledwo co z łóżek bym ich zciagała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Kurka,nie to ,że człowiek połamany i cierpi to jeszcze jakieś cholerstwa się człowiekowi przyplączą a lekarze maja to wszystko gdzieś!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 alawpr wrote: Kasie sama wiesz ,że tu wszyscy spotykali na swej drodze dziwnych lekarzy.Podziałaj na dwa fronty tak jak Jasmar podpowiada jak masz jakieś obawy. co do dwóch a nawet tzrech frontów to nie mam wątpliwości zastanawiam się tlyko co bedzie jak onny orto będzie chcial zastosowac inne leczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 kasiek79 wrote: nie no ja oszalje Wchodz eod pokoju a moje dzieciaki siedza pzry stoliku i rysują. Szok. mają zakaz wychodznie z łóżek jak juz ich położe czytam im bajke właczam bajki albo piosenki zapalam ich lampki i maja spac a przynajmniej nie wychodzic z łóżek. A tu siedzą przy stoliku i rysują No ja zeświruję. I już małą na nich krzyczeć a córa pokazuje mi kartkę i mówi mamusiu ładny domek dla ciebie narysowałam? (na kartce kilak kresek hehe) no i co miała zrobic............... nie nakrzyczął ltkyo kazałąm wracac do łózek Dobrze zę jutro wolne bo znowu ledwo co z łóżek bym ich zciagała No i czyż to nie jest słodki u dzieci????? A tak to już z nimi jest jak mają spać to wszystko się wtedy przypomina-pić, jeść,,zrobić coś i tysiące innych spraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 kasiek79 wrote: nie no ja oszalje Wchodz eod pokoju a moje dzieciaki siedza pzry stoliku i rysują. Szok. mają zakaz wychodznie z łóżek jak juz ich położe czytam im bajke właczam bajki albo piosenki zapalam ich lampki i maja spac a przynajmniej nie wychodzic z łóżek. A tu siedzą przy stoliku i rysują No ja zeświruję. I już małą na nich krzyczeć a córa pokazuje mi kartkę i mówi mamusiu ładny domek dla ciebie narysowałam? (na kartce kilak kresek hehe) no i co miała zrobic............... nie nakrzyczął ltkyo kazałąm wracac do łózek Dobrze zę jutro wolne bo znowu ledwo co z łóżek bym ich zciagała Widzisz jakie maluszki sa cudowne. Będziesz miala co wspominac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 jasmar wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: No właśnie nie. A ja ile dłużej miałam gips. Przy zdejmowaniu gipsu za kazdym razem mogłam ja podotykac i twarde miałam tylko kolano ale i tak nie całe.Udo mięciutkie jak flaczek. Skóra jak u węża i twarda ale cialko mięciutkie, bo zostal mi tylko tłuszczyk.Nie mam i nie miałam drazliwej skóry. choroba to czemu u mnie tak było??? i czemu tak brzydko wygladała jakby jak aodlezyna miała sie zrobic??? Kasiu ja w kwestii gipsu się nie wypowiem. A co do pięty to może być odleżyna-mój dziadek miał kiedyś na pięcie -właśnie jak złamał trzon kości udowej- to nie może być beż dostępu powietrza i boli fatalnie. Ty pisałaś, że to ostroga, ale ostrogę widać na zdjęciu RTG, więc czemu wcześniej Ci tego nie wyczaili. Spróbuj coś z tym pomyśleć bo potem może być już bardzo bolesne i ciężkie do zagojenia zdecia mam robione ze stawm skokowym to moze i pięte widac Ciekawe co na to pwoiedza inni ortopedzi czy dopatrza się sotrogi Bo on mi powiedzil ze to ostroga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Kasie sama wiesz ,że tu wszyscy spotykali na swej drodze dziwnych lekarzy.Podziałaj na dwa fronty tak jak Jasmar podpowiada jak masz jakieś obawy. co do dwóch a nawet tzrech frontów to nie mam wątpliwości zastanawiam się tlyko co bedzie jak onny orto będzie chcial zastosowac inne leczenie. To zabierzesz wszystkie papierzyska i bedziesz się leczyc u innego.Nic ci za to nie grozi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 alawpr wrote: Kurka,nie to ,że człowiek połamany i cierpi to jeszcze jakieś cholerstwa się człowiekowi przyplączą a lekarze maja to wszystko gdzieś!! jakas znieczulica okropna wsród tych lekarzy. A ciekawe co by było gyby to ich spotkało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: nie no ja oszalje Wchodz eod pokoju a moje dzieciaki siedza pzry stoliku i rysują. Szok. mają zakaz wychodznie z łóżek jak juz ich położe czytam im bajke właczam bajki albo piosenki zapalam ich lampki i maja spac a przynajmniej nie wychodzic z łóżek. A tu siedzą przy stoliku i rysują No ja zeświruję. I już małą na nich krzyczeć a córa pokazuje mi kartkę i mówi mamusiu ładny domek dla ciebie narysowałam? (na kartce kilak kresek hehe) no i co miała zrobic............... nie nakrzyczął ltkyo kazałąm wracac do łózek Dobrze zę jutro wolne bo znowu ledwo co z łóżek bym ich zciagała Widzisz jakie maluszki sa cudowne. Będziesz miala co wspominac. oj będę miała będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Dziewczyny ide cwiczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: Kasie sama wiesz ,że tu wszyscy spotykali na swej drodze dziwnych lekarzy.Podziałaj na dwa fronty tak jak Jasmar podpowiada jak masz jakieś obawy. co do dwóch a nawet tzrech frontów to nie mam wątpliwości zastanawiam się tlyko co bedzie jak onny orto będzie chcial zastosowac inne leczenie. To zabierzesz wszystkie papierzyska i bedziesz się leczyc u innego.Nic ci za to nie grozi. wiem ze nic nie grozi tylko mam coraz wieskze wątpliwosci czy on faktycznie nie spiep....... mi roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 alawpr wrote: Dziewczyny ide cwiczyc. miłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Kasie sama wiesz ,że tu wszyscy spotykali na swej drodze dziwnych lekarzy.Podziałaj na dwa fronty tak jak Jasmar podpowiada jak masz jakieś obawy. co do dwóch a nawet tzrech frontów to nie mam wątpliwości zastanawiam się tlyko co bedzie jak onny orto będzie chcial zastosowac inne leczenie. To się będziesz potem martwić, a też nie bardzo wiem jakie inne leczenie oprócz gipsu, który już masz można by u Ciebie zastosować??? Najwyżej zawyrokuje inaczej z obciążaniem nogi i zabiegami. , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 alawpr wrote: Dziewczyny ide cwiczyc. Będę czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 wyciagam nogi bycze sie i ogladam 39,5moze potem jeszczez ajze do was jak mąz da hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 jasmar wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: Kasie sama wiesz ,że tu wszyscy spotykali na swej drodze dziwnych lekarzy.Podziałaj na dwa fronty tak jak Jasmar podpowiada jak masz jakieś obawy. co do dwóch a nawet tzrech frontów to nie mam wątpliwości zastanawiam się tlyko co bedzie jak onny orto będzie chcial zastosowac inne leczenie. To się będziesz potem martwić, a też nie bardzo wiem jakie inne leczenie oprócz gipsu, który już masz można by u Ciebie zastosować??? Najwyżej zawyrokuje inaczej z obciążaniem nogi i zabiegami. , chociażby orteza albo unieruchomienie odsłaniające rany coby sie goiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 alawpr wrote: Może Lilla miała jakies inne objawy ,ale wydaje mi sie ,że nic na ten temat nie pisała. kolano i staw skokowy miała sztywne ale z udem i łydką było wszystko OK. Hej! Moja łydka też była twarda. Noga bardzo spuchnięta w stawie skokowym, wyżej nie tak drastycznie ale też spuchnięta. Jak nie chodziłam (chodziłam na początku z obciążeniem + 3 kg) to stopa robiła się bordowa. ówczesny rehabilitant zwracał uwagę, że ogłoszenie alarmu ma nastąpić przy kolorze fioletowym, bo bordowy to jeszcze ok. Walka z silną opuchlizną trwała ok. 2 m-cy (zabiegi:wirówka, laser, pole magnetyczne, ćwiczonka). Teraz opuchlizna jest znacznie mniejsza ale się utrzymuje. Różowy kolor na całej nodze trwał mniej więcej do któregoś zabiegu masażu limfatycznego. Pamiętacie jak pisałam "każda noga od innej pary". Ciekawe jak zakończę masażowe seanse to różowość nogi wroci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 eliska wrote:Ala, prawie.... wysiedzialam sie do 22:00! i oprócz tego, ze przywiozłam opatrunek na nodze i perspektywę nie gojenia sie ranki, to prawie nic więcej nie wiem...miejsca nie umiem sobie znaleść,,,,,A ten lekarz to co -po nocach przyjmuje???Jakoś wizyty u lekarzy( niektórych ) źle wpływają na zdrowie psychiczne pacjentów. Oni powinni się nad tym zastanowić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 LillaKorn wrote: Teraz opuchlizna jest znacznie mniejsza ale się utrzymuje. Różowy kolor na całej nodze trwał mniej więcej do któregoś zabiegu masażu limfatycznego. Pamiętacie jak pisałam "każda noga od innej pary". Ciekawe jak zakończę masażowe seanse to ..........i. To nogi będą już jak z tej samej pary-nie rozpoznasz, która była kontuzjowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 prazynka wrote:witch wrote:prazynka wrote:Dziewczyny idę już spać, mały ma jutro do szkoły na ósmą zajrzę jutro:) jeszcze raz dzięki wielkie za przyjęcie Co prawda zabrakło bąbelków (wapna musującego) i przekąski (tranu) ale miło, że zagościsz u nas- mam nadzieję, że na dłużej. Sądzę, że nie jednemu połamańcowi będziesz w stanie pomóc pomna sowich przeżyć i doświadczeń.Witaj na -z teorii- smutnym zaś w praktyce -wesołym forum. W grupie zawsze "cieple"j i raźniej A jeszcze raz dziękuję , co do tych lekarzy, to uważam, że skomplikowane przypadki powinni konsultować między sobą aby pomóc jak najlepiej, bo dla nich to kwestia : uda się albo nie uda, jedno z wielu zawodowych doświadczeń; a nam przychodzi płacić cenę za ich błędy całe życieWitaj Prażynko. Jak czytałam to co Tobie się przydarzyło, to myślałam, że pomyliłam forum-matko i córko toż to istny horror do potęgi en-tej. A z lekarzami to masz rację im zwisa nasze dobre samopoczucie i to czy uda im się coś dobrze zrobić-jak nie to trudno tak bywa. A to złamanie mino iż jest skomplikowane to też na pewno można dobrze poprowadzić w leczeniu, tak aby skutki były dla pacjenta jak najłagodniejsze. Życzę Ci wytrwałości i jak najszybszego pokonania problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 alawpr wrote: O mamuniu jak ja nie nawidze prasowac. Jak narazie rodzina swietnie sobie radzi, wiec jeszcze nie oglądam zelazka No ale ja nie mam maluchów jak Kasia więc moge sie lenic. Ciekawie bedzie jak mi to lenistwo pozostanie?? Ale nawet -to rodzinka juz tak wycwiczona ze hej.. Ala co to znaczy że rodzinka wyćwiczona, a Ty nie oglądasz żelazka??? Ja też jeszcze nie tknęłam prasowania, ale moja rodzinka nie prasuje sobie sama tylko chodzi w pogniecionych rzeczach i tylko czeka aż ja zacznę. Już pewnie niedługo to nastąpi-na siedząco-bo chodzą tylko w najmniej pomiętych ciuchach a reszta zalega i tęsknie patrzy w moją stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 witch wrote: Na poważnie to mam pytanie do "chodzących". Czy odczuwacie w pięcie chorej nogi mrowienie, jakby ktos szpilkami nakłuwał Wam to miejsce ? Czasami mam wrażenie, że jest pięta jest jakby odrętwiała i" nie moja". Witch takie odczucia mam ale nie w pięcie tylko w środku stopy-od dołu. Jak mi noga zostaje z tyłu, jak robię krok. Może to normalny objaw jak obie to mamy, tylko w innym miejscu stopy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: O mamuniu jak ja nie nawidze prasowac. Jak narazie rodzina swietnie sobie radzi, wiec jeszcze nie oglądam zelazka No ale ja nie mam maluchów jak Kasia więc moge sie lenic. Ciekawie bedzie jak mi to lenistwo pozostanie?? Ale nawet -to rodzinka juz tak wycwiczona ze hej.. Ala co to znaczy że rodzinka wyćwiczona, a Ty nie oglądasz żelazka??? Ja też jeszcze nie tknęłam prasowania, ale moja rodzinka nie prasuje sobie sama tylko chodzi w pogniecionych rzeczach i tylko czeka aż ja zacznę. Już pewnie niedługo to nastąpi-na siedząco-bo chodzą tylko w najmniej pomiętych ciuchach a reszta zalega i tęsknie patrzy w moją stronę. Złamałyście nogę i chcecie prasować, niby jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Jasmar, super, że odważyłaś się na jazdy! Czy teraz mogę napisać "a nie mówiłam!?!?!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 kasiek79 wrote: jasmar wrote: kasiek79 wrote: co do dwóch a nawet tzrech frontów to nie mam wątpliwości zastanawiam się tlyko co bedzie jak onny orto będzie chcial zastosowac inne leczenie. To się będziesz potem martwić, a też nie bardzo wiem jakie inne leczenie oprócz gipsu, który już masz można by u Ciebie zastosować??? Najwyżej zawyrokuje inaczej z obciążaniem nogi i zabiegami. , chociażby orteza albo unieruchomienie odsłaniające rany coby sie goiły Jedź na dwa fronty, jak ja. A jak ten nowy będzie chciał zastosować jakąś radykalną metodę, typu zdjęcie gipsu, to po prostu do tego starego już nie pójdziesz. A że on rzeźnik to już mówiłyśmy po gipsotomii!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi