a. Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 motocyklisto masz zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 ojacie wrote: Hej Motocyklista, bardzo Ci współczuję tak ciężkiego urazu. Najważniejsze, że żyjesz. Ja też się w maju połamałam. Zdziwiło mnie, że napisałeś, że nie mogłeś ustać na własnych nogach, przecież 3 miesiące to za mało czasu żeby mięśnie zanikły, ale może to była kwestia tego, że bałeś się stać, albo zapomniałeś jak to się robi. Uwierz w rehabilitację, bo to naprawdę czyni cuda i zrosty, a chodzisz może na basen? Mnie po 6 tygodniach zjadło czteroglowy a po 11 tygodniach cała nóżka jak patyczek wyglądała,tak że jest to możliwe że zanikły po 3 miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 No ja po 9 tygodniach miałam nóżkę jak patyk, ale chodzić dało rade i właśnie mówiłam coś w stylu chyba mi mięśnie zanikły, bo nie mogę zrobić ćwiczeń, a rehabilitanci zawsze powtarzali, że mięśnie tak szybko nie zanikają i w rzeczywistości jest to dużo bardziej skomplikowany sposób. Dalej twierdze, że były mocno osłabione, ale na pewno nie zanikły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 o rety, rety, parę dni "nieobecności" i zaległości w czytaniu postów nie do odrobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 ojacie wrote: No ja po 9 tygodniach miałam nóżkę jak patyk, ale chodzić dało rade i właśnie mówiłam coś w stylu chyba mi mięśnie zanikły, bo nie mogę zrobić ćwiczeń, a rehabilitanci zawsze powtarzali, że mięśnie tak szybko nie zanikają i w rzeczywistości jest to dużo bardziej skomplikowany sposób. Dalej twierdze, że były mocno osłabione, ale na pewno nie zanikły. Tak.tak mocno-osłabione ale ciężko ustać na nóżce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 eliska wrote:o rety, rety, parę dni "nieobecności" i zaległości w czytaniu postów nie do odrobienia...Wyraz twarzy Eliski w tym momencie-bezcenny To gdzie byłaś jak Cię nie było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 żabka wrote: ojacie wrote: No ja po 9 tygodniach miałam nóżkę jak patyk, ale chodzić dało rade i właśnie mówiłam coś w stylu chyba mi mięśnie zanikły, bo nie mogę zrobić ćwiczeń, a rehabilitanci zawsze powtarzali, że mięśnie tak szybko nie zanikają i w rzeczywistości jest to dużo bardziej skomplikowany sposób. Dalej twierdze, że były mocno osłabione, ale na pewno nie zanikły. Tak.tak mocno-osłabione ale ciężko ustać na nóżce. To tak jak u mnie, łydka pod kolanem i udo nad kolanem chudziutkie, kolano boli jak nie wiem, a wkońcu uraz miałam w stawie skokowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Remi no nareszcie, strasznie się cieszę, że się odezwałeś bo zamartwialiśmy się tutaj o Ciebie! A propos gronkowca, to... ręce opadają. Co nas jeszcze czeka po tym złamaniu? Mam nadzieję, że pozbędziesz się jakoś tego świństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 żabka wrote: ojacie wrote: No ja po 9 tygodniach miałam nóżkę jak patyk, ale chodzić dało rade i właśnie mówiłam coś w stylu chyba mi mięśnie zanikły, bo nie mogę zrobić ćwiczeń, a rehabilitanci zawsze powtarzali, że mięśnie tak szybko nie zanikają i w rzeczywistości jest to dużo bardziej skomplikowany sposób. Dalej twierdze, że były mocno osłabione, ale na pewno nie zanikły. Tak.tak mocno-osłabione ale ciężko ustać na nóżce. Chyba największe znaczenie ma lęk, obawa przed kolejnym urazem. Sądzę, że nie samo złamanie i zanik mięśni są powodem odwlekania w czasie stanięcia na chorej nodze. To jakaś blokada w głowie (w psychice) nie pozwala na ten krok. Ale jak się już człowiek przełamie, odważy to pomimo bólu próbuje do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 witch wrote:eliska wrote:o rety, rety, parę dni "nieobecności" i zaległości w czytaniu postów nie do odrobienia...Wyraz twarzy Eliski w tym momencie-bezcenny To gdzie byłaś jak Cię nie było ?wiesz co, cały czas podleczałam doła... i się chyba udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 eliska wrote:witch wrote:eliska wrote:o rety, rety, parę dni "nieobecności" i zaległości w czytaniu postów nie do odrobienia...Wyraz twarzy Eliski w tym momencie-bezcenny To gdzie byłaś jak Cię nie było ?wiesz co, cały czas podleczałam doła... i się chyba udało Niech się już ten pierdzielony listopad kończy bo na liny nie wyrobimy jestem pewna, że w grudniu będzie już dużo lepiej z naszymi huśtawkami nastroju i humorów.To dobrze, że wypełzłaś z tego dołka. Zapomnij o nim i żyj kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Cześć Motocyklisto, niezły horror ta Twoja historia. A co do diety na zrosty, to radzę jeść sardynki lub szprotki - to 400 mg wapnia w 100g (bo jesz ości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 eliska wrote: o rety, rety, parę dni "nieobecności" i zaległości w czytaniu postów nie do odrobienia... Jaki z tego morał? Wchodź codziennie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 witch wrote:Niech się już ten pierdzielony listopad kończy bo na liny nie wyrobimy jestem pewna, że w grudniu będzie już dużo lepiej z naszymi huśtawkami nastroju i humorów.To dobrze, że wypełzłaś z tego dołka. Zapomnij o nim i żyj kolorowo Tak jest psze Pani ! Zwłaszcza jak okiem rzuciałam na historię motocyklisty, no, no ciary łażą po mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 witch wrote:eliska wrote:witch wrote:Wyraz twarzy Eliski w tym momencie-bezcenny To gdzie byłaś jak Cię nie było ?wiesz co, cały czas podleczałam doła... i się chyba udało Niech się już ten pierdzielony listopad kończy bo na liny nie wyrobimy jestem pewna, że w grudniu będzie już dużo lepiej z naszymi huśtawkami nastroju i humorów.To dobrze, że wypełzłaś z tego dołka. Zapomnij o nim i żyj kolorowo popieram(statystki mowia ze w swieta jest..no powiedzmy... nie najlepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Aurora wrote:eliska wrote:o rety, rety, parę dni "nieobecności" i zaległości w czytaniu postów nie do odrobienia...Jaki z tego morał? Wchodź codziennie na forum.Tak jest psze Pani ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Aurora nie posądzałam Cię o rasizm Ta Twoja wypowiedź podpada pod ten paragraf " A Prezesowa ale musiała zabalować wczoraj, fju, fju."Jeszcze Alawpr swoje dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 eliska wrote:witch wrote:Niech się już ten pierdzielony listopad kończy bo na liny nie wyrobimy jestem pewna, że w grudniu będzie już dużo lepiej z naszymi huśtawkami nastroju i humorów.To dobrze, że wypełzłaś z tego dołka. Zapomnij o nim i żyj kolorowo Tak jest psze Pani ! Zwłaszcza jak okiem rzuciałam na historię motocyklisty, no, no ciary łażą po mnie.Ciary ???? Jesteś pewna, że to po owej historii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 witch wrote:edziag wrote:jadę godzinę dziennie na rowerku i nie widzę żadnego efektu tej mordęgi poza bolącą stopą i tego że coraz bardziej mi się nie chce......wlazłam dzisiaj na orbitreka ale porażka, stopa się nie zgina to raz a dwa kolano jakoś dziwnie mnie bolało.....A to dziwne. Ja widzę różnicę u siebie. Przede wszystkim zwiększył mi się obwód łydki (mięśnie zaczynają odzywać), po drugie zaraz po zejściu z rowerka czuję "ulgę" w stawie skokowym, jest bardziej elastyczny. Nie odczuwam bólu kolana ale jedno mamy tak samo. Lenia. Mi też coraz trudniej zmobilizować się. Już zaprzestałam jazd w godzinach wieczornych, zostałam tylko przy porannym rozruchu.Edziag, może jeszcze za mało czasu minęło? Pewnego dnia stwierdzisz, że jest lepiej, zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Eliska jak Twa stopa? Bo moja postęp postanowiła zrobic i całkiem niezle sie zgina. a jak z chodzeniem, bo Ty mozesz prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 witch wrote:Aurora nie posądzałam Cię o rasizm Ta Twoja wypowiedź podpada pod ten paragraf " A Prezesowa ale musiała zabalować wczoraj, fju, fju."Jeszcze Alawpr swoje dostanie hehe, no ciekawe muszę jednak nadrobić zaległości, zdaje mi sie, że się działo a działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 witch wrote:Aurora nie posądzałam Cię o rasizm Ta Twoja wypowiedź podpada pod ten paragraf " A Prezesowa ale musiała zabalować wczoraj, fju, fju."Jeszcze Alawpr swoje dostanie Ale my tylko tych baletów Tobie zazdrościłyśmy!!!! Bo nas nikt nie zaprosił !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 witch wrote:eliska wrote:witch wrote:Niech się już ten pierdzielony listopad kończy bo na liny nie wyrobimy jestem pewna, że w grudniu będzie już dużo lepiej z naszymi huśtawkami nastroju i humorów.To dobrze, że wypełzłaś z tego dołka. Zapomnij o nim i żyj kolorowo Tak jest psze Pani ! Zwłaszcza jak okiem rzuciałam na historię motocyklisty, no, no ciary łażą po mnie.Ciary ???? Jesteś pewna, że to po owej historii ? witch nie wywoluj "ciary" z lasumię sruby swedza jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Balety były we wtorek a wczoraj do mnie się zwalili goście. Dosłownie to zwalili mnie z nóg. Jak na dworcu centralnym miałam. Jedni wychodzili, drudzy wchodzili. A Wy mnie Babsztyle o "zabalowanie" posądzałyście. A fuuuuuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 a. wrote:Eliska jak Twa stopa?Bo moja postęp postanowiła zrobic i całkiem niezle sie zgina.a jak z chodzeniem, bo Ty mozesz prawda?moja brzyyydka, ja już nie wiem czy ja ją złamałam , czy też zachorowałam na brzydotę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 prazynka wrote: mam mega doła, czasem myślę, że nie mam po co żyć Przestań tak gadać!!!!!! Bo oberwiesz kulą!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 a. wrote:witch wrote:eliska wrote:Tak jest psze Pani ! Zwłaszcza jak okiem rzuciałam na historię motocyklisty, no, no ciary łażą po mnie.Ciary ???? Jesteś pewna, że to po owej historii ? witch nie wywoluj "ciary" z lasumię sruby swedza jak szaloneCo raz lepiej - ciary i swędzące śruby ! Oj Eliska kłamać to też trzeba umieć Ale trzymajmy się tej wersji. W końcu nieletni też tu zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Aurora wrote:prazynka wrote:mam mega doła, czasem myślę, że nie mam po co żyć Przestań tak gadać!!!!!! Bo oberwiesz kulą!!!!!!!!!!!!!dorzucę kołow czoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 witch wrote: Balety były we wtorek a wczoraj do mnie się zwalili goście. Dosłownie to zwalili mnie z nóg. Jak na dworcu centralnym miałam. Jedni wychodzili, drudzy wchodzili. A Wy mnie Babsztyle o "zabalowanie" posądzałyście. A fuuuuuj O my podłe, płytkie istoty, mam nadzieję, że kiedyś nam wybaczysz !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 a. a tak poważnie, to poważnie mogę już obciążać max., no i chodzic bez kul, ale boli jeszcze, na dodatek kolano napiernicza, dzisiaj przed chwila spróbowałam przejść sie z jedną kulą i udało się, z czego nie powiem zadowolona jestem. Ale ja mam zamiar obydwie naraz rzucić, bo nie mam zamiaru sie z ta jedną certolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi