Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Motocyklista 84 wrote:

a. wrote:

motocyklisto masz zdjecia?

Mam zdjęcie prawej nogi z 10 listopada ale nie wiem jak wrzucić :(

Pstrykasz fotkę aparatem cyfrowym tego rentgena co masz (na tle okna lub ściany), zakładasz konto na fotoblogu (patrz u nas na sygnatury) i ładujesz zdjęcie, a nam podajesz linka.

Aurora wrote:
a. wrote:
Aurora wrote:
A u Ciebie jak, a.?
16 termin wyjecia sruby mam dostac a teraz nie obciazac.. ale w tajemincy powiem ze sie nia konkretnie podpieram
zaczela wspolpracowac i nie wyglada jak paralityk a calkiem stoponoge przypipomina
I to mi się podoba!
boli, zwłaszcza boczna kostka, aż do pięty, ale podobno musi jeszcze boleć, a dzisiaj to jakby trochę mniej bolało, nie wiem, czy pogoda ma wpływ, bo słonko nawet przez chwilę świeciło

remi wrote:

Częstochowa.. pozostaje mi się tylko modlić :) no właśnie co z tą autoszczepionką? to takie pstryk i już? to biorę! :)

No to wsparcie sił wyższych masz, teraz wiem dlaczego przeżyłeś to spotkanie z ciuchcią.

żabka wrote:
Aurora wrote:
prazynka wrote:
mam mega doła, czasem myślę, że nie mam po co żyć :(
Przestań tak gadać!!!!!! Bo oberwiesz kulą!!!!!!!!!!!!!
Prazynka wyrycz się ale,nie myśl o takich głupotach, życie jest piękne!!!
o kurtka na walerek, toć prazynka też zadołowała?
Prażynko, tak wyrycz się ile wlezie, ja buczałam we dnie i w nocy, aż wczoraj o północy padłam i spałam do samego południa i jakims cudem przeszło... a i obowiązkowo gadaj na forum, to od ręki przejdzie,
mnie się micha juz śmeje :)

remi wrote:

hehe :) właśnie się dowiedziałem że musze jechac dzisiaj do szpitala wieczorem na "zaszczyk" nigdzie w aptekach nie ma tych leków które mi zalecili i na zamówienie bedą dopiero jutro, eh paranoja :)

Nie mów, że jeszcze musisz płacić za te leki!!! Powinni oni Tobie w zębach dostarczyć, za darmo!!!!

Aurora wrote:

remi wrote:

hehe :) właśnie się dowiedziałem że musze jechac dzisiaj do szpitala wieczorem na "zaszczyk" nigdzie w aptekach nie ma tych leków które mi zalecili i na zamówienie bedą dopiero jutro, eh paranoja :)

Nie mów, że jeszcze musisz płacić za te leki!!! Powinni oni Tobie w zębach dostarczyć, za darmo!!!!

A po zrobionym zastrzyku całować miejsce wkłucia !!!!!!

kasiek79 wrote:

alawpr wrote:

Marcheweczko nie wiem jak ty,ale ja na lędzwiowe absolutnie sie nie nadaję. I bardzo was wszystkie podziwiam.

jakie lędzwiowe???

Kasia coś mi sie popierniczyło.Chodziło mi o znieczulenie w kręgosłup.

Motocyklista 84 wrote:

ojacie wrote:

Hej Motocyklista, bardzo Ci współczuję tak ciężkiego urazu. Najważniejsze, że żyjesz. Ja też się w maju połamałam. Zdziwiło mnie, że napisałeś, że nie mogłeś ustać na własnych nogach, przecież 3 miesiące to za mało czasu żeby mięśnie zanikły, ale może to była kwestia tego, że bałeś się stać, albo zapomniałeś jak to się robi. Uwierz w rehabilitację, bo to naprawdę czyni cuda i zrosty, a chodzisz może na basen?

Witam.Na basen jeszcze nie chodzę,bo nie wiem jeszcze co i jak bedzie z prawa nogą. Poza tym rehabiltant powiedział mi żeby nie śpieszyć sie z basenem bo niby woda odciąga wapń z kości.....

Hmm, tego to nie słyszałam, mi wszyscy lekarze i rehabilitanci mówili, że basen jest bardzo dobry, bo jak jesteś pod wodą zmniejsza się opór czy jakoś tak i nie obciążasz tej nogi swoją masą. Jedyne co kazali to odczekać, żeby rana była zagojona. A pomyślałam o basenie, bo maczek kiedyś pisał, że też się nie zrastał długo, bo miał zakaz obciążania, ale wraz ze zmianą lekarza zmieniły się metody leczenia. Tak w skrócie, kazali mu stopniowo obciążać nogę i m.in. i basen zdziałał cuda. To ja bym się poważnie zastanowiła nad skonsultowaniem Twojego przypadku z innym lekarzem, bo co Ci szkodzi właściwie?

a. wrote:
witch wrote:
eliska wrote:
Tak jest psze Pani ! Zwłaszcza jak okiem rzuciałam na historię motocyklisty, no, no ciary łażą po mnie.
Ciary ???? Jesteś pewna, że to po owej historii ? :)
witch nie wywoluj "ciary" z lasu
mię sruby swedza jak szalone
Nie da się ukryć, że historia motocyklisty rozbudziła mnie w ten szary mglisty dzień. Motocyklisto zrastaj się dzielnie!

Motocyklista 84 wrote:
[
Witam.Na basen jeszcze nie chodzę,bo nie wiem jeszcze co i jak bedzie z prawa nogą. Poza tym rehabiltant powiedział mi żeby nie śpieszyć sie z basenem bo niby woda odciąga wapń z kości.....
Jeszcze zdążysz najpierw się jeszcze podkuruj!

Witaj Motocyklisto 84.!!! Mniemam ,że 84 wskazuje na twój rok urodzenia. Jesli tak To jako matka pierworodnego z tego roku syna , na początku cie opiernicze za te 170 km. ............ a teraz pogłaszcze po głowie!!! Pytałeś sie o kalcytoninę.Pobieram ja w formie zastrzyków w tyłek i w fonmie kroplówki dozylnie,co drugi dzień w szpitalu. Kalcytonina jest bardzo silnym wynalazkiem i potrafi byc bardzo wredna.Powoduje silne reakcje uczuleniowe. O podaniu tego specyfiku zdecydował lekarz gdyz mam opóżniony zrost,wczesniej podano mi kom.macierzyste, a teraz wspomagaja kalcytoniną. Jej działanie to resorpcja kości .

a teraz chciałam wam zameldowac, że mam maga doła i nawet nie mam pojęcia czemu! Od paru dni coś za mną się wlokło-sama nie wiem co. A dzis od rana ślozy leje z byle g....a. I wcale mi się to nie podoba ,ale to ścierwo mokre jakos mnie opetało.Idę sobie porzadnie poryczec to moze mi przejdzie jak sie porządnie usmarkam. Generalnie dupa blada-wielka .

alawpr wrote:

a teraz chciałam wam zameldowac, że mam maga doła i nawet nie mam pojęcia czemu! Od paru dni coś za mną się wlokło-sama nie wiem co. A dzis od rana ślozy leje z byle g....a. I wcale mi się to nie podoba ,ale to ścierwo mokre jakos mnie opetało.Idę sobie porzadnie poryczec to moze mi przejdzie jak sie porządnie usmarkam. Generalnie dupa blada-wielka .

I kto to mówi? Ala nasz pocieszycie i Królowa Postów! Wypłacz się jeśli musisz ale nie przesadzaj bo Ci oczka spuchną i nie przeczytasz naszych postów!

eliska wrote:
żabka wrote:
Aurora wrote:
Przestań tak gadać!!!!!! Bo oberwiesz kulą!!!!!!!!!!!!!
Prażynko, tak wyrycz się ile wlezie, ja buczałam we dnie i w nocy, aż wczoraj o północy padłam i spałam do samego południa i jakims cudem przeszło... a i obowiązkowo gadaj na forum, to od ręki przejdzie,
dobrze, że jesteście...:)

alawpr wrote:

Witaj Motocyklisto 84.!!! Mniemam ,że 84 wskazuje na twój rok urodzenia. Jesli tak To jako matka pierworodnego z tego roku syna , na początku cie opiernicze za te 170 km. ............ a teraz pogłaszcze po głowie!!! Pytałeś sie o kalcytoninę.Pobieram ja w formie zastrzyków w tyłek i w fonmie kroplówki dozylnie,co drugi dzień w szpitalu. Kalcytonina jest bardzo silnym wynalazkiem i potrafi byc bardzo wredna.Powoduje silne reakcje uczuleniowe. O podaniu tego specyfiku zdecydował lekarz gdyz mam opóżniony zrost,wczesniej podano mi kom.macierzyste, a teraz wspomagaja kalcytoniną. Jej działanie to resorpcja kości .

a ja mam plamisty zanik kości i pytałam to mi żaden nie przepisał i bądź tu mądry i pisz wiersze

alawpr wrote:

No nie ! To już jakaś cholerna epidemia. Alawpr weź się w garść i nie rób sobie jaj z połamanych, doświadczonych przez los osób. Piorunem mi tu wracaj i nie smarkaj się bo Ci kulfun spuchnie !!!!

prazynka wrote:
eliska wrote:
żabka wrote:
dziś moje imieniny, samotne :(
Renata ? No to wszystkiego naj, naj, najlepszego,przede wszystkimi wiele wytrwałości i wytrzymałości oraz postępującego szybko powrotu do zdrowia!