Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witch wrote:

alawpr wrote:

a teraz chciałam wam zameldowac, że mam maga doła i nawet nie mam pojęcia czemu! Od paru dni coś za mną się wlokło-sama nie wiem co. A dzis od rana ślozy leje z byle g....a. I wcale mi się to nie podoba ,ale to ścierwo mokre jakos mnie opetało.Idę sobie porzadnie poryczec to moze mi przejdzie jak sie porządnie usmarkam. Generalnie dupa blada-wielka .

No nie ! To już jakaś cholerna epidemia. Alawpr weź się w garść i nie rób sobie jaj z połamanych, doświadczonych przez los osób. Piorunem mi tu wracaj i nie smarkaj się bo Ci kulfun spuchnie !!!!

I spuchł jak cholera. I dobrze mi tak!

witch wrote:
a. wrote:
Moj syn zjadł pierwszy sloiczek jabluszko! myyniam
Mam nadzieje ze pierwszy kroczek zrobie przed nim...
Ja zjadłam z kilogram jabłek i wszystkie pestki z gniazdek nasiennych :)
Ile synuś ma miesięcy ?
I z tych pestek wyrosną ci jabłonki :-)

marchewka wrote:
ala,
jak tam Twoje pyknięcie? jak tam Twój humor?
Z pyknieciem okaze sie jutro, bo łażę do orto w pon, srody i piatki. Humor jako- tako ,ale sie trzymam dzielnie na przyczółku. Kanapa zasmarkana -obeschła ;-)

Marcheweczko, jutro bede mocno trzymac kciuki, no może lepiej zamotam sobie jakiś supeł , bo jutro mam bardzo napiety program szpitalno- upiększajacy,więc ten supeł będzie bardziej na miejscu. Trzymaj sie i do miłego po....

witch wrote:
Aurora nie posądzałam Cię o rasizm :)
Ta Twoja wypowiedź podpada pod ten paragraf " A Prezesowa ale musiała zabalować wczoraj, fju, fju."
Jeszcze Alawpr swoje dostanie :)
Ale ,ale ,to było w sensie -zamartwiamy sie ...;-))

pol27 wrote:

hejka ale sie nacieszylem odszkodowanie prz pracy.Prezes Zus zlozyl zarzut wydanie wadliwego orzeczenia przez lekarza orzecznika zus i powola komisje ktora stwierdzi czy 10% to duzo za 1,5 roku leczenia czy za malo bo nei wiem jak to mam rozumiec wstrzymali mi odszkodowanie nedzne za bol i cierpienia az dow yjasnienia jak myslicie dlazcego to tak zrobili?

cholera ich wie? Matko jeszcze z papierkami człowiek ma problemy.

alawpr wrote:

Marcheweczko, jutro bede mocno trzymac kciuki, no może lepiej zamotam sobie jakiś supeł , bo jutro mam bardzo napiety program szpitalno- upiększajacy,więc ten supeł będzie bardziej na miejscu. Trzymaj sie i do miłego po....

dzięki ;-) ale jutro wyluzuj, ja idę dopiero w środę ;-)

piszecie że nie macie siły stanąć na tej połamanej nodze, że się zgina.. troche wiary we własne siły :) Nie chwaliłem się, ale ja chodzę już.. bez kul:) Pierwsze kroki to była masakra jakaś, noga chudziutka, słabiutka, i podobnie mialem takie niekontrolowane zgięcia się tej nogi, najpierw kilka kroków (noo coś jak chodzenie, ale do ideału daleko) potem znów, a następnego dnia zakwasy jakbym maraton przebiegł, bo przy chodzeniu miałem strasznie napięte mięsnie tej nogi ze strachu co by się nie przewrócić. I tak dzień po dniu przemierzałem szpitalne korytarze mineły dwa tygodnie i chodzi mi się całkiem dobrze, jeszcze nie normalnie, zdarza się jakieś ugięcie, oszczędzam noge, ale ktoś kto by nie wiedział że miałem tak poważne złamanie tak niedawno to w zyciu by się nie domyślił. Trzeba się zawziąć i pokonywać kolejne bariery a efekty bedą rewelacyjne, byłem przekonany ze bede chodził jak kaczka tygodniami, a tu taka niespodzianka :) Także do roboty! P.S zastrzyk dostałem do mięśniowo w pośladek i to znacznie utrudniło mi chodzenie przez pewien czas.. auu :)

marchewka wrote:

alawpr wrote:

dzięki ;-) ale jutro wyluzuj, ja idę dopiero w środę ;-)

No tak gdzieś dzwonili tylko nie wiedziałam gdzie. Ok rozwiązuję supeł.

eliska wrote:
Prażynko, już nie samotne, bo z nami, co prawda wirtualnie, ale nie jestes sama :) (a zrobimy powtórkę w realu - na zlocie połamańców ;-)
Prażynko,życzę Ci marzeń o które warto walczyć, radości którą warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być, nadziei bez której nie da się żyć
DZIĘKUJĘ :D właśnie obudziła mnie noga skubana, jakiś dziwny pulsujący ból mam od wczoraj, łyknęłam diclofenac i zobaczymy w międzyczasie poczytam, co pisaliście :D

eliska wrote:

witch wrote:

prazynka wrote:

a to podwichnięcie masz w skokowo-piętowym?

W skokowym. A czy w piętowym to nie wiem. Nic mi o tym nie mówiono.

dziewczyny, zadam może głupie pytanie, wiecie może jaka jest róznica między podwichnięciem a przemieszczeniem stawu? U mnie lekarz kierujący mnie na oddział wyraził się "podwichnięcie stawu', w wypisie mam "przemieszczenie"

podwichnięcie to niezupełne zwichnięcie polegające tylko na PRZESUNIĘCIU powierzchni stawowych względem siebie, bez całkowitej utraty kontaktu ze sobą , może dlatego tak masz napisane?

witch wrote:
Eliska pobudzona Twoimi życzeniami dla Prażynki dodam coś od siebie. Prażynka to do zastosowania od zaraz i na cito :
Nie zerkaj za siebie,
idż śmiało przez życie,
podkochuj się skrycie,
kontroluj swe żądze,
zarabiaj pieniądze,
lekceważ pętaków,
unikaj cwaniaków,
przepisów przestrzegaj,
na sobie polegaj,
lecz przede wszystkim -
pokaż im wszystkim !!!!
W Twoim poście ale dziękuję wszystkim za życzenia :D zaraz mi lepiej się zrobiło, tak ciepło na serduszku :D

Hej śpiochy - wstawać ! Dzień zapowiada się mniej humorzasty niż te ostatnie, istnieje więc duże prawdopodobieństwo, że i "dołów" będzie proporcjonalnie mniej wśród połamanej braci. Na dobry początek kawa i ciacho.

I jeszcze jedno - ze względu na dzisiejszą datę proponuję nie wychodzić z domu a i w nim zachować wielką ostrożność podczas wykonywania najprostszych czynności :)

alawpr wrote:
witch wrote:
a. wrote:
Moj syn zjadł pierwszy sloiczek jabluszko! myyniam
Mam nadzieje ze pierwszy kroczek zrobie przed nim...
Ja zjadłam z kilogram jabłek i wszystkie pestki z gniazdek nasiennych :)
Ile synuś ma miesięcy ?
I z tych pestek wyrosną ci jabłonki :-)
No i będę miała swój własny rajski ogród :) A co ??????????

remi wrote:
piszecie że nie macie siły stanąć na tej połamanej nodze, że się zgina.. troche wiary we własne siły :) Nie chwaliłem się, ale ja chodzę już.. bez kul:) )
No wiesz ????? Taką sensację ukrywać nie przystoi - to swoista zdrada :)
Gratulacje ! Wytrwale brnij do przodu, omijaj jednak już inne "atrakcje zdrowotne".

Motocyklista 84 wrote:
Nosiciel śmierci? dobre :) tego jeszcze nie słyszałem :) mi też nikt z rodziny nie pozwalał jeździć a pomimo tego jężdżę motocyklami od dziecka i będę jeździl nadal.
Mimo wszystko możesz się cieszyć, że w ostatecznym rozrachunku znalazłeś się wśród połamanych, a nie wśród nieszczęśników w o wiele gorszej sytuacji.
Zrastaj się jak najszybciej i korzystaj nadal z życia! Bez pasji jest ono okropnie nudne :)

Polamana Kaska wrote:

Motocyklista 84 wrote:

Poza tym rehabiltant powiedział mi żeby nie śpieszyć sie z basenem bo niby woda odciąga wapń z kości.....

o rrrany, co ci niektórzy rehabilitanci wygadują... :)

coś słyszałam właśnie o zbyt ciepłych kąpielach, że odwapniają, natomiast ostatnio lekarz mi polecił moczyć nogę w wodzie z solą iwonicką, co ma niby zwiększyć uwapnienie kości

Polamana Kaska wrote:

Motocyklista 84 wrote:

Poza tym rehabiltant powiedział mi żeby nie śpieszyć sie z basenem bo niby woda odciąga wapń z kości.....

Może facet miał dwóję z pływania albo wody się boi, że takie bzdury wygaduje. Przecież pływanie to najzdrowszy sport z możliwych! To tylko potwierdza, że nie należy zawsze brać na serio wszystkiego, co mówią rehabilitanci i lekarze.

prazynka wrote:
Polamana Kaska wrote:
Motocyklista 84 wrote:
coś słyszałam właśnie o zbyt ciepłych kąpielach, że odwapniają, natomiast ostatnio lekarz mi polecił moczyć nogę w wodzie z solą iwonicką, co ma niby zwiększyć uwapnienie kości
A może chodziło o to, że te z szarym mydłem odwapniają? Tu już o tym było ;-)
A sól iwonicka po prostu zmniejsza opuchliznę - ja tak słyszałam.

remi wrote:
piszecie że nie macie siły stanąć na tej połamanej nodze, że się zgina.. troche wiary we własne siły :) ...
Trzeba się zawziąć i pokonywać kolejne bariery a efekty bedą rewelacyjne, byłem przekonany ze bede chodził jak kaczka tygodniami, a tu taka niespodzianka :) Także do roboty! P.S zastrzyk dostałem do mięśniowo w pośladek i to znacznie utrudniło mi chodzenie przez pewien czas.. auu :)
Brawo Remi! Tak trzymać! :)