Polamana Kaska Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 W ramach "self-rehabilitation" zaczęłam chodzić na aerobik. I wiecie co? Nie było wcale łatwo, mimo że ćwiczę intensywnie na siłowni od wielu miesięcy. Staw kolanowy obolały, skokowy też trochę. A miało być tak pięknie...Jestem jednka dobrej myśli, początki zawsze są trudne, a radość tym większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 pol27 wrote:hejka ale sie nacieszylem odszkodowanie prz pracy.Prezes Zus zlozyl zarzut wydanie wadliwego orzeczenia przez lekarza orzecznika zus i powola komisje ktora stwierdzi czy 10% to duzo za 1,5 roku leczenia czy za malo bo nei wiem jak to mam rozumiec wstrzymali mi odszkodowanie nedzne za bol i cierpienia az dow yjasnienia jak myslicie dlazcego to tak zrobili?Oni to robią rutynowo aby za dużo kasy nie wypłacać ludziom. A nuż taki delikwent machnie ręką i nie będzie się odwoływać.Nie daj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote:pol27 wrote:hejka ale sie nacieszylem odszkodowanie prz pracy.Prezes Zus zlozyl zarzut wydanie wadliwego orzeczenia przez lekarza orzecznika zus i powola komisje ktora stwierdzi czy 10% to duzo za 1,5 roku leczenia czy za malo bo nei wiem jak to mam rozumiec wstrzymali mi odszkodowanie nedzne za bol i cierpienia az dow yjasnienia jak myslicie dlazcego to tak zrobili?Ono to robią rutynowo aby za dużo kasy nie wypłacać ludziom. A nuż taki delikwent machnie ręką i nie będzie się odwoływać.Nie daj się.odwołujcie się koniecznie, niejedna osoba wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote:macie jakiś dobry przepis na naleśniki? wychodzą mi twarde cholery Ja mam dobry, tzn. koleżanka mi przekazała.1 szklanka mleka1 szklanka wody1,5 szklanki mąki2 jajaszczypta soliPorcja w sam raz dla mnie i dla siostry. Wychodzą zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote:prazynka wrote:macie jakiś dobry przepis na naleśniki? wychodzą mi twarde cholery Ja mam dobry, tzn. koleżanka mi przekazała.1 szklanka mleka1 szklanka wody1,5 szklanki mąki2 jajaszczypta soliPorcja w sam raz dla mnie i dla siostry. Wychodzą zawsze.Ja zawsze dodaję ok 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej. Nie są wtedy takie "glamzowate" a są bardziej chrupkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Tak, z mineralną gazowaną są bardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote:prazynka wrote:macie jakiś dobry przepis na naleśniki? wychodzą mi twarde cholery Ja mam dobry, tzn. koleżanka mi przekazała.Porcja w sam raz dla mnie i dla siostry. Wychodzą zawsze.wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote:Dota wrote:pol27 wrote:hejka ale sie nacieszylem odszkodowanie prz pracy.Prezes Zus zlozyl zarzut wydanie wadliwego orzeczenia przez lekarza orzecznika zus i powola komisje ktora stwierdzi czy 10% to duzo za 1,5 roku leczenia czy za malo bo nei wiem jak to mam rozumiec wstrzymali mi odszkodowanie nedzne za bol i cierpienia az dow yjasnienia jak myslicie dlazcego to tak zrobili?Ono to robią rutynowo aby za dużo kasy nie wypłacać ludziom. A nuż taki delikwent machnie ręką i nie będzie się odwoływać.Nie daj się.odwołujcie się koniecznie, niejedna osoba wygrywaDobrze prawi Prażynka. Znam z autopsji przypadki odwołania się przez delikwenta i podniesienia przez szacowną komisję procenta uszczerbku. Czyli warto "pokrzyczeć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Polamana Kaska wrote:W ramach "self-rehabilitation" zaczęłam chodzić na aerobik. I wiecie co? Nie było wcale łatwo, mimo że ćwiczę intensywnie na siłowni od wielu miesięcy. Staw kolanowy obolały, skokowy też trochę. A miało być tak pięknie...Jestem jednka dobrej myśli, początki zawsze są trudne, a radość tym większa.No ślicznie Kaśka pięknie dopiero będzie. Na razie musisz "rozbujać" to co się zastało i zrobiło leniwe. Chyba jesteś prekursorką z tym aerobikiem na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Aurora wrote:Jeszcze raz wrzucam:16.11.2009r a., Witch18.11.2009r Marchewka19.11.2009r LillaKorn24.11.2009r Kasiek7927.11.2009r Aga-ka1630.11.2009r Packard03.12.2009r Aurora, Edziag i Jasmar, Pedro13.12.2009r Alawpr16.12.2009r DotaJak ktoś nieujęty, to niech się zgłosi!Nie wiem czy wszystkie powyższe wizyty nadal aktualne ale przypominam.Chyba u Marchewki coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote:Aurora wrote:Jeszcze raz wrzucam:16.11.2009r a., Witch, Marchewka19.11.2009r LillaKorn24.11.2009r Kasiek7927.11.2009r Aga-ka1630.11.2009r Packard03.12.2009r Aurora, Edziag i Jasmar, Pedro13.12.2009r Alawpr16.12.2009r DotaJak ktoś nieujęty, to niech się zgłosi!Nie wiem czy wszystkie powyższe wizyty nadal aktualne ale przypominam.Chyba u Marchewki coś się zmieniło. Marchewka ma wizytę w środę tj 18-go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 witch wrote: Marchewka ma wizytę w środę tj 18-go Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Jadę na rehabilitację, zaraz mam autobus. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote: Jadę na rehabilitację, zaraz mam autobus. pa Miłych wrażeń I uważaj na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Może sprostuję. To co powiedziałam odnośnie stawania na nodze, a raczej tego, że nie udało się na niej stanąć, było po prostu dla mnie dużym zaskoczeniem. Całe szczęście uniknęłam wyciągu, więc nie jestem w stanie do końca zrozumieć kogoś kto go miał i przez to nie może stanąć na nodze. Ja mogłam, co oczywiście nie oznacza, że zrobiłam to ochoczo i od razu, bo z jednej strony bardzo chciałam już chodzić, z drugiej miałam ogromne obawy. Tak jak już ktoś napisał, chcesz stanąć, ale boisz się, że noga się złamie albo coś pójdzie nie tak. Taka trauma. No, mam nadzieję, że mnie zrozumieliście. I życzę powodzenia w rehabilitacji P.S. Przyzwyczaiłam się do nowego image forum, ale i tak wolałam poprzedni. Najbardziej brakuje mi tutaj opcji "szukaj", bo przeszukać 808 stron żeby znaleźć to co mnie interesuje to nie jest takie proste. Szkoda, bo tu dużo istotnych rzeczy zostało powiedziane. A i brak wiadomości prywatnych, czy ktoś wie gdzie to można zgłaszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote:prazynka wrote:macie jakiś dobry przepis na naleśniki? wychodzą mi twarde cholery Ja mam dobry, tzn. koleżanka mi przekazała.1 szklanka mleka1 szklanka wody1,5 szklanki mąki2 jajaszczypta soliPorcja w sam raz dla mnie i dla siostry. Wychodzą zawsze.Naleśniki to moja specjalność dlatego pozwolę sobie dopowiedzieć, że warto dolewać wodę gazowaną, będą pulchniejsze i gotować na mniejszym ogniu, bo może za bardzo Ci wyschły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ojacie wrote: P.S. Przyzwyczaiłam się do nowego image forum, ale i tak wolałam poprzedni. Najbardziej brakuje mi tutaj opcji "szukaj", bo przeszukać 808 stron żeby znaleźć to co mnie interesuje to nie jest takie proste. Szkoda, bo tu dużo istotnych rzeczy zostało powiedziane. A i brak wiadomości prywatnych, czy ktoś wie gdzie to można zgłaszać? Strona główna - w lewym górnym roku "temat dnia" i "wystartowała nowa wersja ...." klikasz i jesteś na wątku gdzie można zgłaszać uwagi odnośnie działania forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 a. wrote: motocyklisto masz zdjecia? h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No to ładnie Cie poskręcali.Wiecie ile można przebywa maksymalnie na zwolnieniu?Czytałem w necie i piszą, że 182 dni zwolnienia, potem składa się papiery do zus-u o zasiłek rehabilitacyjny.Czy ten zasiłek to maksymalnie też te 182 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ...no, nieźle się urządziłeś motocyklisto.Która z maści rozgrzewających Wam się sprawdziła? Bardzo mnie boli na zmianę pogody, a nie chcę nic chłodzącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 aha czytałem jeszcze że to zależy od stażu pracy, im więcej lat pracy, tym dłużej można przebywa na zwolnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 hej Prażynkawczoraj rozmawiałem z moim nowym rehabilitantem i polecił lioton 1000do tej pory używałem altacet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 witch wrote:Dota wrote:Aurora wrote:Jeszcze raz wrzucam:16.11.2009r a., Witch, Marchewka19.11.2009r LillaKorn24.11.2009r Kasiek7927.11.2009r Aga-ka1630.11.2009r Packard03.12.2009r Aurora, Edziag i Jasmar, Pedro13.12.2009r Alawpr16.12.2009r DotaJak ktoś nieujęty, to niech się zgłosi!Nie wiem czy wszystkie powyższe wizyty nadal aktualne ale przypominam.Chyba u Marchewki coś się zmieniło. Marchewka ma wizytę w środę tj 18-gomarchewka ma w środę akcję śrubokręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: a. wrote: motocyklisto masz zdjecia? Mam już zdjecia a oto link: http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.html uhuhuhuu, też masz tę płytę...ale pozytywne,że lekko oddaloną od kości, to może Ci pójdzie lepiej niż mi, czego z całego serca życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 pedro wrote:hej Prażynkawczoraj rozmawiałem z moim nowym rehabilitantem i polecił lioton 1000do tej pory używałem altacetmam tą maść, ale czy ona nie działa tylko przeciwobrzękowo? Zależy mi na czymś rozgrzewającym bo boli mnie właśnie na zmianę pogody.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 marchewka wrote: Motocyklista 84 wrote: a. wrote: motocyklisto masz zdjecia? Mam już zdjecia a oto link: http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.html uhuhuhuu, też masz tę płytę...ale pozytywne,że lekko oddaloną od kości, to może Ci pójdzie lepiej niż mi, czego z całego serca życzę Powinienem zaczac sie bac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 marchewka wrote: Motocyklista 84 wrote: a. wrote: motocyklisto masz zdjecia? Mam już zdjecia a oto link: http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.html uhuhuhuu, też masz tę płytę...ale pozytywne,że lekko oddaloną od kości, to może Ci pójdzie lepiej niż mi, czego z całego serca życzę A co myslisz na temat mego zrostu bo ja za bardzo na tym sie nie znam? Poza tym ja mam chyba mniej srubek niz Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 a. wrote:remi wrote:do rehabilitacji daleko, problem w tym że ręka nie jest zrośnięta, musieli wyjąć mi to żelastwo właśnie przez tą bakterie, tworzył się stan zapalny i było to hmm nie zdrowe Z tego co wiem bede brał teraz antybiotyki przez jakies 12 tyg i zobaczymy jak to bedzie, tyle że biore je praktycznie od 2 miesięcy(ten gronkowiec podarowali mi na samym początku, tylko się nie przyznali:) ) a wiem ze to strasznie wyniszcza i osłabia organizm, zły jestem bo do tego nie mam śledziony i jestem podatny na wszystkie choróbska przez to. Dlatego myslałem ze znacie moze jakis mądrych ludzi ktorzy cos pomogą o to kiepskociezko sie pozbyc, w rodzinie przypadek gronkowca zwalczony zostal, po wielu antybiotykach, dopiero autoszczepionkaczytałam o miodach manuka zwalczających gronkowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: marchewka wrote: Motocyklista 84 wrote: Mam już zdjecia a oto link: http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.html uhuhuhuu, też masz tę płytę...ale pozytywne,że lekko oddaloną od kości, to może Ci pójdzie lepiej niż mi, czego z całego serca życzę A co myslisz na temat mego zrostu bo ja za bardzo na tym sie nie znam? Poza tym ja mam chyba mniej srubek niz Ty f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi