eliska Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote:pedro wrote:hej Prażynkawczoraj rozmawiałem z moim nowym rehabilitantem i polecił lioton 1000do tej pory używałem altacetmam tą maść, ale czy ona nie działa tylko przeciwobrzękowo? Zależy mi na czymś rozgrzewającym bo boli mnie właśnie na zmianę pogody.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no no to doswiadczyłaś złosliwosci dnia trzynastego w piatek tak, Lioton1000 działa przede wszystkim przeciwobrzękowo i raczej ma działanie chłodzące,a z typu maści końska maść ? są też rozgrzewające, w składzie mnóstwo ziół, między innymi żywokost, o którym pisano tutaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 marchewka wrote:witch wrote:Dota wrote:Nie wiem czy wszystkie powyższe wizyty nadal aktualne ale przypominam.Chyba u Marchewki coś się zmieniło. Marchewka ma wizytę w środę tj 18-gomarchewka ma w środę akcję śrubokręt eliska ma kontrol 30.11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 pedro wrote:Wiecie ile można przebywa maksymalnie na zwolnieniu?Czytałem w necie i piszą, że 182 dni zwolnienia, potem składa się papiery do zus-u o zasiłek rehabilitacyjny.Czy ten zasiłek to maksymalnie też te 182 dni?Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.Ja np. dostałam 6 miesięcy świadczenia rehab.Od stażu pracy nie zależy długość przebywania na zwolnieniach lekarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi a to adresik http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.htmlno muszę powiedzieć, że bardzo elegancko masz to pospawane, mozna by rzec, że to takie współczesne dzieło sztuki-anatomia człowieka jako narzędzie warsztatu artysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 eliska wrote:tak, Lioton1000 działa przede wszystkim przeciwobrzękowo i raczej ma działanie chłodzące,a z typu maści końska maść ? są też rozgrzewające, w składzie mnóstwo ziół, między innymi żywokost, o którym pisano tutaj na forumo tym żywokoście słyszałam, ale trudno znaleźć biorąc pod uwagę ilość postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 eliska wrote:Motocyklista 84 wrote:Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi a to adresik http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.htmlno muszę powiedzieć, że bardzo elegancko masz to pospawane, mozna by rzec, że to takie współczesne dzieło sztuki-anatomia człowieka jako narzędzie warsztatu artysty.b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote:.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no Prażynka a złoić dupsko ????? Pisałam od samego rana (godz.8.08) aby w dniu dzisiejszym zachować wyjątkową ostrożność podczas wykonywania najprostszych czynności domowych. I jak czytasz?Tym sposobem mamy nowe przysłowie "Kto nie słucha połamanych towarzyszy ten na widelec się nadziewa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi a to adresik http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.htmlNo nieźle, nieźle się załatwiłeś ...Ale złożona ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:eliska wrote:Motocyklista 84 wrote:Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi a to adresik http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.htmlno muszę powiedzieć, że bardzo elegancko masz to pospawane, mozna by rzec, że to takie współczesne dzieło sztuki-anatomia człowieka jako narzędzie warsztatu artysty.Dziekuje za komplement tak jak pisalem jestem pierwszy raz polamany i nie wiem za bardzo jak wyglada zrosnieta kosc po zlamaniu.Byłem w szoku jak zobaczyłem zdjecia rtg nogi jednego z forumowiczów który pisał że może już chodzic i biegac smileys/surprise.gif szczerze mówiąc inaczej sobie wyobrazałem zrost....i dlatego nie wiem co myslec o swoim zdjeciu gdyz lekarze nic mi nie mówią nie wiem w łape dac trzeba by sie czegos dowiedziec czy co?Na razie i tak nie powiedzą nic konkretnego, więc szkoda kasy. Poczekaj jeszcze z miesiąc, to może coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote:pedro wrote:Wiecie ile można przebywa maksymalnie na zwolnieniu?Czytałem w necie i piszą, że 182 dni zwolnienia, potem składa się papiery do zus-u o zasiłek rehabilitacyjny.Czy ten zasiłek to maksymalnie też te 182 dni?Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.Ja np. dostałam 6 miesięcy świadczenia rehab.Od stażu pracy nie zależy długość przebywania na zwolnieniach lekarskich.Pierwszym razem dostałam 7 mieś. rehabilitacyjnego, potem jeszcze 5, można składać powtórny wniosek, chyba na miesiąc przed końcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 witch wrote:prazynka wrote:.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no Prażynka a złoić dupsko ????? Pisałam od samego rana (godz.8.08) aby w dniu dzisiejszym zachować wyjątkową ostrożność podczas wykonywania najprostszych czynności domowych. I jak czytasz?Tym sposobem mamy nowe przysłowie "Kto nie słucha połamanych towarzyszy ten na widelec się nadziewa" święta prawda dlatego już siedzę i nic nie robię przegapiłam tego 13-tego no biję się skruszona w pierś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 A słyszeliście o sanatorium prewencyjnym w ramach Zus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Polamana Kaska wrote:W ramach "self-rehabilitation" zaczęłam chodzić na aerobik. I wiecie co? Nie było wcale łatwo, mimo że ćwiczę intensywnie na siłowni od wielu miesięcy. Staw kolanowy obolały, skokowy też trochę. A miało być tak pięknie...Jestem jednka dobrej myśli, początki zawsze są trudne, a radość tym większa.Dobra jesteś z tym aerobikiem, ale jak sobie przypomnę Twojego posta o wdrapywaniu się na Santorini o kuli, na jakieś wulkany bodajże, to już mnie nie dziwi, że i tego próbujesz. Ja to raczej jakiś stretching albo pilates ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: A słyszeliście o sanatorium prewencyjnym w ramach Zus? Tak, niektórzy pisali, że ich ZUS wysłał do sanatorium, jak byli na zasiłku rehabilitacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: A słyszeliście o sanatorium prewencyjnym w ramach Zus? Slyszeć słyszałam ale nie korzystam. codziennie jeżdżę do sanatorium na rehabilitację ale w ramach NFZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote:witch wrote:prazynka wrote:.A żeby było jeszcze zabawniej, to nie zauważyłam widelca, który spadł na podłogę i na niego nadepnęłam, trochę wbił mi się w stopę i to tą samą, która była połamana no Prażynka a złoić dupsko ????? Pisałam od samego rana (godz.8.08) aby w dniu dzisiejszym zachować wyjątkową ostrożność podczas wykonywania najprostszych czynności domowych. I jak czytasz?Tym sposobem mamy nowe przysłowie "Kto nie słucha połamanych towarzyszy ten na widelec się nadziewa" święta prawda dlatego już siedzę i nic nie robię przegapiłam tego 13-tego no biję się skruszona w pierś Wal mocno bo nie słyszę ! Tak żeby "Zygmunt" ze wstydu zardzewiał Prażynka a próbowałaś jakąś maść rozgrzewającą dla sportowców np Fastum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No właśnie nie, staram się unikać leków, brałam taką ich ilość, że w połowie wyłysiałam swego czasu i mam teraz awersję. Jakoś dawałam radę ale nadchodząca zima mnie zaczyna dobijać a to, co mam to chłodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota, ile trwa taka kąpiel perełkowa, której się poddajesz i czy Ty tam w sanatorium również ćwiczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Taki dostęp to mega fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Perełkowej nie mam przypisanej ale za to mam kąpiel wirową. Trwa 10 minut ale czasem jak nie ma "klientów" to mogę posiedzieć w kąpieli dłużej np. 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok. Czyli wychodzi na to że można 18 mc byc maksymalnie nie zdolnym do pracy.Mi na komisji powiedzieli, że tylko 12 mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote:Dota wrote:pedro wrote:Wiecie ile można przebywa maksymalnie na zwolnieniu?Czytałem w necie i piszą, że 182 dni zwolnienia, potem składa się papiery do zus-u o zasiłek rehabilitacyjny.Czy ten zasiłek to maksymalnie też te 182 dni?Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.Ja np. dostałam 6 miesięcy świadczenia rehab.Od stażu pracy nie zależy długość przebywania na zwolnieniach lekarskich.Pierwszym razem dostałam 7 mieś. rehabilitacyjnego, potem jeszcze 5, można składać powtórny wniosek, chyba na miesiąc przed końcemA potem co, renta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Ćwiczenia przypisano mi także. 10-15 minut ćwiczę kolano a raczej rozćwiczam mięsień czworogłowy.Są to tzw. ćwiczenia indywidualne w odciążeniu z obciążeniem (obecnie 1,5 kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 pedro wrote:Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.Ja np. dostałam 6 miesięcy świadczenia rehab.Czyli wychodzi na to że można 18 mc byc maksymalnie nie zdolnym do pracy.Mi na komisji powiedzieli, że tylko 12 mcMoże im chodziło tylko o zasiłek rehabilitacyjny, a nie chorobowy (182 dni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote:Ćwiczenia przypisano mi także. 10-15 minut ćwiczę kolano a raczej rozćwiczam mięsień czworogłowy.Są to tzw. ćwiczenia indywidualne w odciążeniu z obciążeniem (obecnie 1,5 kg).Na tych podwieszkach, czy jak to oni tam nazywają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 dajcie spokój nie mówcie nawet o rencie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 pedro wrote:Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.Czyli wychodzi na to że można 18 mc byc maksymalnie nie zdolnym do pracy.Mi na komisji powiedzieli, że tylko 12 mcKtoś cię wprowadził w błąd. A moży ty w jakiś służbach pracujesz a wtedy są inne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Aurora wrote:Motocyklista 84 wrote:Witam.Wrzucłem własnie zdjęcia mojej nieszczęsnej prawej nogi a to adresik http://www.photoblog.pl/motocyklista84/51787441/zdjecie-z-10-listopada-2009-r.htmlNo nieźle, nieźle się załatwiłeś ...Ale złożona ładnie.Składał mnie podobno najlepszy ortopeda ze szpitala do ktorego trafiłem-akurat mial dyżur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Aurora wrote:prazynka wrote:Dota wrote:Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.Ja np. dostałam 6 miesięcy świadczenia rehab.Od stażu pracy nie zależy długość przebywania na zwolnieniach lekarskich.Pierwszym razem dostałam 7 mieś. rehabilitacyjnego, potem jeszcze 5, można składać powtórny wniosek, chyba na miesiąc przed końcemA potem co, renta?renta albo zapiernicz do pracy, ja na jednej komisji o mało nie padłam trupem, źle ze mną było a badać mnie przyszła bardziej kulawa niż ja, myślałam,że po mnie, jeszcze wręcz krzyczała po mnie ale nie dałam się i sprowadziłam jędzę do parteru, wtedy wyszło na moje, ale sama martwię się co dalej a świadczenia mam do stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 pedro wrote: dajcie spokój nie mówcie nawet o rencie! Tak tylko pytałam, co jest dalej, jak się wyczerpie już cały zasiłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi