prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 edziag wrote: ukradli mi neta i kabówkę na 1,5 dnia myślałam, że mnie pokręci z nudów. chociaż dzisiaj wyruszyłam 0 9.30 i wróciłam o 15.00. noga jak balon spuchnięta wypróbowałam ten żelowy okład zamrożony i super sprawa na opuchliznę - zlazła całkowicie i stopa też jakby mniej boli. nie lubię tych rahabilitacji. zresztą i tak muszę poszukać gdzie indziej bo ta moja babka idzie na trzy tyg. na urlop i dupa blada no to nie dobrze, noga do góry aby usprawnić krążenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 eliska wrote: dokładnie Dota, moje jest takie, jak określiłaś-niestabilne, jak probowałam bez kul, to mialam wrażenie, że ucieka " na boki" no i boli Eliska nie chodź bez kuli dopóki nie wzmocnisz mięśnia i kolana bo możesz uszkodzić roztrzęsione kolanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 edziag wrote: u mnie się nie sprawdza bo złamana stopa i stopa boli. no to ja mam mix, bo stopa też mnie boli tylko przy tej próbie "samodzielnego chodu" bardziej chyba odczułam kolano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 edziag pisząc o parkitce jakie miasto masz na mysli? Bo mnie składali na parkitce co do tego jak wygląda zrost to jest to taka mgiełka, która robi się coraz "gęstsza" Ta mgiełka tworzy taką otoczkę wokół kości, pełny zrost jest gdy ta mgiełka się utwardzi i nie różni niczym od reszty kości, ale chodzić można znacznie wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote: eliska wrote: dokładnie Dota, moje jest takie, jak określiłaś-niestabilne, jak probowałam bez kul, to mialam wrażenie, że ucieka " na boki" no i boli Eliska nie chodź bez kuli dopóki nie wzmocnisz mięśnia i kolana bo możesz uszkodzić roztrzęsione kolanko. spróbowałam, ale na razie, niestety, nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 eliska wrote: edziag wrote: u mnie się nie sprawdza bo złamana stopa i stopa boli. no to ja mam mix, bo stopa też mnie boli tylko przy tej próbie "samodzielnego chodu" bardziej chyba odczułam kolano jak siada to siada wszystko, ja od złamanej kostki doszłam do zaniku mięśni łydki, uda i pośladka, opadło mi też ramię przy chodzeniu z odciążaniem nogi, warto zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Słuchaj pedro ja tez jestem mundurowy i podlegam pod MSWiA.W kadrach mi powiedzieli że po tych 182 dniach jeśli jeszcze nie dojde do siebie to biore dalej zwolnienie od lekarza prowadzącego i tak az do calkowitego wyzdrowienia.Jak już bede w pelni zdrowy wtedy zglaszam sie do kadr i oni kieruja mnie na swoja komisje lekarska i tam lekarz orzeka czy nadajesz sie dalej do slużby. Mam znajomego ktory byl 9 miechow na zwolnieniu i w taki wlasnie sposób to sie tez odbywało.jestem już ponad 182dni na zwolnieniu i tak jak piszesz lekarz prowadzący wystawia normalnie zwolnienie. Tylko jak długo tak można, znalazłem posty Denoviro też podlega pod MSWiA i pisze, że tylko 12 mc można by na zwolnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 jesli Twój znajomy był 9 mc na zwolnieniu to bez problemu wrucił do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 eliska wrote: dobrze wiedzieć, bo na pewno lekarza poproszę o wniosek do sanatorium, ale ja chcę nad morze!! Na druku jest pytanie dokąd chcesz jechać: nad morze, niziny, góry, tereny podgórskie a lekarz wystawiający wniosek zakresla gdzie chcesz jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 remi wrote: edziag pisząc o parkitce jakie miasto masz na mysli? Bo mnie składali na parkitce co do tego jak wygląda zrost to jest to taka mgiełka, która robi się coraz "gęstsza" Ta mgiełka tworzy taką otoczkę wokół kości, pełny zrost jest gdy ta mgiełka się utwardzi i nie różni niczym od reszty kości, ale chodzić można znacznie wcześniej. mam na myśli częstochowę bo mnie tam zawiozło pogotowie i tam mi nastawiali zwichnięcie, wpakowali w gips i dopiero wtedy wyruszyłam do piekar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 witch wrote: Sprawnie to poszło nam tylko połamanie. Cała reszta to "droga przez mękę". Życie Powiedziałabym, że koncertowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 eliska wrote: Dota wrote: eliska wrote: dokładnie Dota, moje jest takie, jak określiłaś-niestabilne, jak probowałam bez kul, to mialam wrażenie, że ucieka " na boki" no i boli Eliska nie chodź bez kuli dopóki nie wzmocnisz mięśnia i kolana bo możesz uszkodzić roztrzęsione kolanko. spróbowałam, ale na razie, niestety, nie da rady Ja swojego ćwiczę od 30 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Miałaś szczęście, że Ci nastawili, mi w Warszawskim Praskim zostawili taką wykręconą nogę skurczybyki jedne i musiałam potem czekać trzy tygodnie aby mi mogli w Żorach operować, jak sobie przypomnę to aż mi się nóż w kieszeni otwiera !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: A myślałam, że jakieś ichne własne dobrze trafić to los na loterii, bo kurcze taki pobyt to z życiorysu wyjęty. A mój ortopeda mi odradzał sanatoria,mówił bym lepiej na miejscu ćwiczyła. Choć chciałabym pojechać do takiego solankowego... sanatoria to zsyłka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: Miałaś szczęście, że Ci nastawili, mi w Warszawskim Praskim zostawili taką wykręconą nogę skurczybyki jedne i musiałam potem czekać trzy tygodnie aby mi mogli w Żorach operować, jak sobie przypomnę to aż mi się nóż w kieszeni otwiera !!! mnie lekarz powiedział że szybko musi nastawić bo mi się jakieś pęcherze porobią, ale nie dopytywałam co to za dziadostwo tylko już wtedy modliłam się żeby w tych piekarach zgodzili się mnie przyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 LillaKorn wrote: prazynka wrote: A myślałam, że jakieś ichne własne dobrze trafić to los na loterii, bo kurcze taki pobyt to z życiorysu wyjęty. A mój ortopeda mi odradzał sanatoria,mówił bym lepiej na miejscu ćwiczyła. Choć chciałabym pojechać do takiego solankowego... sanatoria to zsyłka! a ja to bum sobie gdzieś chętnie pojechała bo na to moje mieszkanie to już patrzeć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 pedro wrote:Dota wrote:pedro wrote:Na zwolnieniu lekarskim można łącznie przebywać 182 dni. Jeśli nadal jesteś niezdolny do pracy to następne jest świadczenie rehabilitacyjne a tzw. papiery należy składać będąc jeszcze na zwolnieniu (na 60 dni przed ukończeniem tych 182). Długość świadczenia rehab. jest uzależniona od decyzji lekarza orzecznika ZUS ale maksymalnie 1 rok.Czyli wychodzi na to że można 18 mc byc maksymalnie nie zdolnym do pracy.Mi na komisji powiedzieli, że tylko 12 mcKtoś cię wprowadził w błąd. A moży ty w jakiś służbach pracujesz a wtedy są inne przepisy.Tak powiedział lekarz orzecznik MSWiA, jestem pracownikiem Państwowej Straży PożarnejTo u Was jest rzeczywiście deko inaczej. Kiedyś zeznawał tu inny strażak o nick-u Denoviro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 spadam do koleżanki na imieninki wypiję za Nasze zrosty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 edziag wrote: prazynka wrote: Miałaś szczęście, że Ci nastawili, mi w Warszawskim Praskim zostawili taką wykręconą nogę skurczybyki jedne i musiałam potem czekać trzy tygodnie aby mi mogli w Żorach operować, jak sobie przypomnę to aż mi się nóż w kieszeni otwiera !!! mnie lekarz powiedział że szybko musi nastawić bo mi się jakieś pęcherze porobią, ale nie dopytywałam co to za dziadostwo tylko już wtedy modliłam się żeby w tych piekarach zgodzili się mnie przyjąć. No właśnie, a mi spartaczyli, miałam wykręconą o 90 stopni i tak sobie zostałam trzy tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 edziag wrote: LillaKorn wrote: prazynka wrote: A myślałam, że jakieś ichne własne dobrze trafić to los na loterii, bo kurcze taki pobyt to z życiorysu wyjęty. A mój ortopeda mi odradzał sanatoria,mówił bym lepiej na miejscu ćwiczyła. Choć chciałabym pojechać do takiego solankowego... sanatoria to zsyłka! a ja to bum sobie gdzieś chętnie pojechała bo na to moje mieszkanie to już patrzeć nie mogę. nie martw się, popatrzę z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 edziag wrote: remi wrote: edziag pisząc o parkitce jakie miasto masz na mysli? Bo mnie składali na parkitce co do tego jak wygląda zrost to jest to taka mgiełka, która robi się coraz "gęstsza" Ta mgiełka tworzy taką otoczkę wokół kości, pełny zrost jest gdy ta mgiełka się utwardzi i nie różni niczym od reszty kości, ale chodzić można znacznie wcześniej. mam na myśli częstochowę bo mnie tam zawiozło pogotowie i tam mi nastawiali zwichnięcie, wpakowali w gips i dopiero wtedy wyruszyłam do piekar. Mnie własnie tam poskładali, nie żebym nie ufał lekarzom z Częstochowy, ale na wszelki wypadek wybrałem sie do Katowic na konsultacje i pan doktor powiedział że zrobili kawał świetnej roboty, tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 LillaKorn wrote: prazynka wrote: A myślałam, że jakieś ichne własne dobrze trafić to los na loterii, bo kurcze taki pobyt to z życiorysu wyjęty. A mój ortopeda mi odradzał sanatoria,mówił bym lepiej na miejscu ćwiczyła. Choć chciałabym pojechać do takiego solankowego... sanatoria to zsyłka! Po moim pobycie raczej miałam odczucia, że to miejsce schadzek żądnych uciech emerytów , w ciągu dnia tacy schorowani, tacy biedni, a jak przyszła wieczorowa pora to ożywali i pędem biegli na dancingi. Najpierw byłam zdumiona, potem uświadomiłam sobie, że z nich wszystkich jestem najbardziej chora i ryczałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Właśnie przeszukuje wątek w poszukiwaniu postów Denoviro. Jesli ktoś posiada jakiś kontakt do kolegi to prosze niech da znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliska Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 pedro wrote: Właśnie przeszukuje wątek w poszukiwaniu postów Denoviro. Jesli ktoś posiada jakiś kontakt do kolegi to prosze niech da znac. d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Ufffffff w końcu w domku. Ja wybyłam o 8 rano to dopeiro dotarłam. Uwielbiam tą normlanosc Szkoda tylko ze samochodem nie mogę się poruszać . Zaraz muse nakarmić dzeciaki umyc połozyć spać i poczytam co dzisiaj naskrobaliścię. Hehe mam zcas do 22 bo wteyd mąz wóci do roboty i bedzie jęczał o laptopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: pedro wrote: Właśnie przeszukuje wątek w poszukiwaniu postów Denoviro. Jesli ktoś posiada jakiś kontakt do kolegi to prosze niech da znac. W kadrach mi nic nie mowili o żadnych ograniczeniach do 12 miesiecy....powiedziano mi tylko żebym jak dojde do siebie dal im znac i tyle Może się upewnij jak to jest na pewno w swoich kadrach abyś nie został na lodzie albo z ręką w nocniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote: Motocyklista 84 wrote: pedro wrote: Właśnie przeszukuje wątek w poszukiwaniu postów Denoviro. Jesli ktoś posiada jakiś kontakt do kolegi to prosze niech da znac. W kadrach mi nic nie mowili o żadnych ograniczeniach do 12 miesiecy....powiedziano mi tylko żebym jak dojde do siebie dal im znac i tyle Może się upewnij jak to jest na pewno w swoich kadrach abyś nie został na lodzie albo z ręką w nocniku. Ja narazie jestem niecałe 6 miesięcy także do 12 jeszcze mi zostalo troszke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote: Motocyklista 84 wrote: pedro wrote: Właśnie przeszukuje wątek w poszukiwaniu postów Denoviro. Jesli ktoś posiada jakiś kontakt do kolegi to prosze niech da znac. W kadrach mi nic nie mowili o żadnych ograniczeniach do 12 miesiecy....powiedziano mi tylko żebym jak dojde do siebie dal im znac i tyle Może się upewnij jak to jest na pewno w swoich kadrach abyś nie został na lodzie albo z ręką w nocniku. Teraz nie mam nocnika tylko kaczuszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: LillaKorn wrote: prazynka wrote: A myślałam, że jakieś ichne własne dobrze trafić to los na loterii, bo kurcze taki pobyt to z życiorysu wyjęty. A mój ortopeda mi odradzał sanatoria,mówił bym lepiej na miejscu ćwiczyła. Choć chciałabym pojechać do takiego solankowego... sanatoria to zsyłka! Po moim pobycie raczej miałam odczucia, że to miejsce schadzek żądnych uciech emerytów , w ciągu dnia tacy schorowani, tacy biedni, a jak przyszła wieczorowa pora to ożywali i pędem biegli na dancingi. Najpierw byłam zdumiona, potem uświadomiłam sobie, że z nich wszystkich jestem najbardziej chora i ryczałam Jak wspomniałem swojemu rehabilitantowi o sanatorium to się roześmial. Powiedział abym najpierw wyzdrowial a potem jechał bo tam trzeba mieć zdrowie aby wytrzymac te wszystkie imprezy co sie odbywaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi