jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote:JASMAR a ty gdzie. Napisz mi co z nami jak okaże się ze bee musiała być 6 miesięcy na zwolnieniu???? CO potem???Witam-napiszę Ci Kasiu oczywiście.Ja Was bardzo przepraszam ale jak już się zaczyna prawie normalne życie to czasu nie starcza. Jeszcze nie czytałam co słychać-wczoraj wieczorem poczytałam wczorajszy dzień ale już nie miałam siły pisać. Zaraz doczytam dzisiaj, ale juz dziś piszę-nie mogę za długo milczeć, bo Ala mnie wykula z forum tymi nakładkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote: wiem wiem Widze z reszta do poloy ruszające się obolałe i popuchnięte kolano to wiem co mnie czeka ze skokowym NIESTETY Powiem Ci, że moj mnie jeszcze boli i czuję jakby kostkę jak zespawaną od wewnętrznej. Aktualnie łażę na masaż limfatyczny obu kończyn i rano po masażu stae jest mniej sztywny i mniej bolesny ale to w dzień po masażu. Nóżka puchnie po calym dniu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 jasmar wrote:kasiek79 wrote:JASMAR a ty gdzie. Napisz mi co z nami jak okaże się ze bee musiała być 6 miesięcy na zwolnieniu???? CO potem???Witam-napiszę Ci Kasiu oczywiście.Ja Was bardzo przepraszam ale jak już się zaczyna prawie normalne życie to czasu nie starcza. Jeszcze nie czytałam co słychać-wczoraj wieczorem poczytałam wczorajszy dzień ale już nie miałam siły pisać. Zaraz doczytam dzisiaj, ale juz dziś piszę-nie mogę za długo milczeć, bo Ala mnie wykula z forum tymi nakładkami.doskonale ciebie rozumiem bo ja jak wyszłą o 8 to............. no właśnei póxnym wieczorem wróciłą i gdyby nie to ze maz na popołudia to pewnei bym nawet do was nie miała jak zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 u mnie odpadło moje hobby, praca z psem w terenie, po lasach, łąkach, tropienie, żal mi tego kurcze, tak jakoś pozytywnie mnie ładowało, teraz to sobie kupię bernardyna i do tego sanki, niech ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: wiem wiem Widze z reszta do poloy ruszające się obolałe i popuchnięte kolano to wiem co mnie czeka ze skokowym NIESTETY Powiem Ci, że moj mnie jeszcze boli i czuję jakby kostkę jak zespawaną od wewnętrznej. Aktualnie łażę na masaż limfatyczny obu kończyn i rano po masażu stae jest mniej sztywny i mniej bolesny ale to w dzień po masażu. Nóżka puchnie po calym dniu itd. ja od niedzieli bęe miała masaże limfatyczne na dwie nogi i ten ............na kolao nie pamietam jak to się nazywalo zaarz moze sobie przypomnę. Te masaze będę miała do środy potem na kilka dni wracam do Augustowa i w nastepny tydzien jadę znowu na tydzień. Moze mi pomoga bo udo mam cały czas twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: u mnie odpadło moje hobby, praca z psem w terenie, po lasach, łąkach, tropienie, żal mi tego kurcze, tak jakoś pozytywnie mnie ładowało, teraz to sobie kupię bernardyna i do tego sanki, niech ciągnie no szkoda. Najgorzej jak aptem musisz z hobby rezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 te drenaże polegają na takim delikatnym wyciskaniu czy mocnym? Miałam robione w sanatorium ale jakoś nie byłam przekonana, kobieta mnie tak lekko masowała jakby wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote: ja od niedzieli bęe miała masaże limfatyczne na dwie nogi i ten ............na kolao nie pamietam jak to się nazywalo zaarz moze sobie przypomnę. Te masaze będę miała do środy potem na kilka dni wracam do Augustowa i w nastepny tydzien jadę znowu na tydzień. Moze mi pomoga bo udo mam cały czas twarde Napewno Ci pomoże. Jak zaczynałam ok. 5.10 nogę miałam twardą i różową po całości o opuchliźnie nie wspomnę. Teraz po 10 zabiegu nawet pan masażysta był z siebie zadowolony. Pytanie czy taki cykl masaży potrafi skutecznie pogonić limfę z dolnych kończyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: te drenaże polegają na takim delikatnym wyciskaniu czy mocnym? Miałam robione w sanatorium ale jakoś nie byłam przekonana, kobieta mnie tak lekko masowała jakby wcale Z doświadczenia wiem ze limfatyczny boli. i to bardzo jak limfa zalega Im mniejsze zaleganie tym mniejszy ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote: doskonale ciebie rozumiem bo ja jak wyszłą o 8 to............. no właśnei póxnym wieczorem wróciłą i gdyby nie to ze maz na popołudia to pewnei bym nawet do was nie miała jak zajrzeć. No mnie wprawdzie aż tak długo poza domem nie ma, ale wypuszczam się już na zakupy np. do biedronki-samochodem zw towarzystwie męża. Dziś byłam na urodzinach u koleżanki, wróciłam po 9-tylko dlatego, że mąż mnie odwoził i już musiał jechać do pracy(nocki). I muszę Wam powiedzieć, że pozwoliłam sobie nawet na malutki kieliszeczek nalewki miodowej i nic mi nie jest(nie boli brzuch). Może już teraz mam naprawdę z górki. Ech żeby tak wszyscy tutaj mogli napisać. Zycze Wam tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: te drenaże polegają na takim delikatnym wyciskaniu czy mocnym? Miałam robione w sanatorium ale jakoś nie byłam przekonana, kobieta mnie tak lekko masowała jakby wcale Zdecydowanie mocne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No to kobieta fuszerkę odstawiła, nic mnie nie bolało, prawie nie czułam masażu a efektu zero. I to masażystka z sanatorium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote: LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: wiem wiem Widze z reszta do poloy ruszające się obolałe i popuchnięte kolano to wiem co mnie czeka ze skokowym NIESTETY Powiem Ci, że moj mnie jeszcze boli i czuję jakby kostkę jak zespawaną od wewnętrznej. Aktualnie łażę na masaż limfatyczny obu kończyn i rano po masażu stae jest mniej sztywny i mniej bolesny ale to w dzień po masażu. Nóżka puchnie po calym dniu itd. ja od niedzieli bęe miała masaże limfatyczne na dwie nogi i ten ............na kolao nie pamietam jak to się nazywalo zaarz moze sobie przypomnę. Te masaze będę miała do środy potem na kilka dni wracam do Augustowa i w nastepny tydzien jadę znowu na tydzień. Moze mi pomoga bo udo mam cały czas twarde juz wiem Tejp drenujący na kolano mi załozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: te drenaże polegają na takim delikatnym wyciskaniu czy mocnym? Miałam robione w sanatorium ale jakoś nie byłam przekonana, kobieta mnie tak lekko masowała jakby wcale Jeżeli pytasz o masaż limfatyczny-to mnie pierwszy bolał jak diabli-aż piszczałam, a jak kobieta pokazała na zdrowej jaką siła masuje mi tą chorą nogę to zwątpiłam, że takie coś boli. Następne były lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote: prazynka wrote: te drenaże polegają na takim delikatnym wyciskaniu czy mocnym? Miałam robione w sanatorium ale jakoś nie byłam przekonana, kobieta mnie tak lekko masowała jakby wcale Z doświadczenia wiem ze limfatyczny boli. i to bardzo jak limfa zalega Im mniejsze zaleganie tym mniejszy ból Boli niestety. Teraz z każdym masażem mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: No to kobieta fuszerkę odstawiła, nic mnie nie bolało, prawie nie czułam masażu a efektu zero. I to masażystka z sanatorium może masaz relaksacyjny ci robiła??? A nie drenaż limfatyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No to kolejny raz jestem na NIE jeśli chodzi o śląskie centrum rehabilitacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: ja od niedzieli bęe miała masaże limfatyczne na dwie nogi i ten ............na kolao nie pamietam jak to się nazywalo zaarz moze sobie przypomnę. Te masaze będę miała do środy potem na kilka dni wracam do Augustowa i w nastepny tydzien jadę znowu na tydzień. Moze mi pomoga bo udo mam cały czas twarde Napewno Ci pomoże. Jak zaczynałam ok. 5.10 nogę miałam twardą i różową po całości o opuchliźnie nie wspomnę. Teraz po 10 zabiegu nawet pan masażysta był z siebie zadowolony. Pytanie czy taki cykl masaży potrafi skutecznie pogonić limfę z dolnych kończyn. No właśnie też się nad tym zastanawiam, ale przecież do końca życia nie można masować naszych stóp. Mam jeszcze pytanko-Lilla- co ile dni masz te masaże bo ja raz na tydzień. Może za rzadko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 beat(k)a wrote: Witam Wszystkich serdecznie. Zakończyłam dzisiaj rehabilitację i uzyskałam zaświadczenie o zdolnosci do pracy. Wracam do roboty juz w poniedziałek. I mam takie pytanie... Moze wyjadacze tego forum sie doczytali wcześniej.... czy pomino tego ze mam nadal żelaztwo w nodze moge sie starac o odszkodowanie? czy to mozna uznac za zakończenie leczenia, czy mam nadal czekać ze skladaniem tego wniosku? to zależy chyba od ubezpieczyciela, ja mam PZU i powiedzieli mi, że po zakończeniu leczenia ale nie dłużej niż 2 lata po wypadku. najlepiej zadzwoń albo napisz oficjalne zapytanie to Ci powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 LillaKorn wrote: kasiek79 wrote: ja od niedzieli bęe miała masaże limfatyczne na dwie nogi i ten ............na kolao nie pamietam jak to się nazywalo zaarz moze sobie przypomnę. Te masaze będę miała do środy potem na kilka dni wracam do Augustowa i w nastepny tydzien jadę znowu na tydzień. Moze mi pomoga bo udo mam cały czas twarde Napewno Ci pomoże. Jak zaczynałam ok. 5.10 nogę miałam twardą i różową po całości o opuchliźnie nie wspomnę. Teraz po 10 zabiegu nawet pan masażysta był z siebie zadowolony. Pytanie czy taki cykl masaży potrafi skutecznie pogonić limfę z dolnych kończyn. jeżeli nie wynika to .....np z uszkodzenia naczyń to tak Pogoni na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 jasmar wrote: No właśnie też się nad tym zastanawiam, ale przecież do końca życia nie można masować naszych stóp. Mam jeszcze pytanko-Lilla- co ile dni masz te masaże bo ja raz na tydzień. Może za rzadko??? 2 x w tygodniu (wtorek, czwartek). Aktualnie 10 mam za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote: prazynka wrote: No to kobieta fuszerkę odstawiła, nic mnie nie bolało, prawie nie czułam masażu a efektu zero. I to masażystka z sanatorium może masaz relaksacyjny ci robiła??? A nie drenaż limfatyczny? limfatyczny, takie obrzęki miałam, że hej, ale to wg mojej subiektywnej opinii wówczas była fuszerka, nie wiem, co miała mi wycisnąć głaskając mi nogę, a zabiegi te miałam płatne jak za podwójny masaż czyli 60 czy 70 zł za jeden, no, teraz to się wkurzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote: prazynka wrote: No to kobieta fuszerkę odstawiła, nic mnie nie bolało, prawie nie czułam masażu a efektu zero. I to masażystka z sanatorium może masaz relaksacyjny ci robiła??? A nie drenaż limfatyczny? Już nie ważne jak go zwą byle był efekt, A jak nie to może masażystka bała się jak są problemy ze stopą????? Może mało doświadczona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 jasmar wrote: prazynka wrote: No to kolejny raz jestem na NIE jeśli chodzi o śląskie centrum rehabilitacji Mówisz o Reptach???? Nie wiem czy to jest śląskie ale tak mi się zdaje. A ma dobrą opinię. Mnie sąsiadka zachwalała Nie, o śląskim centrum rehabilitacji w Ustroniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: No to kolejny raz jestem na NIE jeśli chodzi o śląskie centrum rehabilitacji Mówisz o Reptach???? Nie wiem czy to jest śląskie ale tak mi się zdaje. A ma dobrą opinię. Mnie sąsiadka zachwalała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: kasiek79 wrote: prazynka wrote: No to kobieta fuszerkę odstawiła, nic mnie nie bolało, prawie nie czułam masażu a efektu zero. I to masażystka z sanatorium może masaz relaksacyjny ci robiła??? A nie drenaż limfatyczny? limfatyczny, takie obrzęki miałam, że hej, ale to wg mojej subiektywnej opinii wówczas była fuszerka, nie wiem, co miała mi wycisnąć głaskając mi nogę, a zabiegi te miałam płatne jak za podwójny masaż czyli 60 czy 70 zł za jeden, no, teraz to się wkurzyłam no to jeżeli miała robic ci limfatyczny to faktycznie odwaliła........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 kasiek79 wrote: prazynka wrote: kasiek79 wrote: może masaz relaksacyjny ci robiła??? A nie drenaż limfatyczny? limfatyczny, takie obrzęki miałam, że hej, ale to wg mojej subiektywnej opinii wówczas była fuszerka, nie wiem, co miała mi wycisnąć głaskając mi nogę, a zabiegi te miałam płatne jak za podwójny masaż czyli 60 czy 70 zł za jeden, no, teraz to się wkurzyłam no to jeżeli miała robic ci limfatyczny to faktycznie odwaliła........ i nieźle kasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: jasmar wrote: prazynka wrote: No to kolejny raz jestem na NIE jeśli chodzi o śląskie centrum rehabilitacji Mówisz o Reptach???? Nie wiem czy to jest śląskie ale tak mi się zdaje. A ma dobrą opinię. Mnie sąsiadka zachwalała Nie, o śląskim centrum rehabilitacji w Ustroniu heh ja w Usroniu zawsze an wedrowych obozach byłąm i zawsze do schroniska szłam obok jakiegoś centrum Moze to to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 prazynka wrote: kasiek79 wrote: prazynka wrote: No to kobieta fuszerkę odstawiła, nic mnie nie bolało, prawie nie czułam masażu a efektu zero. I to masażystka z sanatorium może masaz relaksacyjny ci robiła??? A nie drenaż limfatyczny? limfatyczny, takie obrzęki miałam, że hej, ale to wg mojej subiektywnej opinii wówczas była fuszerka, nie wiem, co miała mi wycisnąć głaskając mi nogę, a zabiegi te miałam płatne jak za podwójny masaż czyli 60 czy 70 zł za jeden, no, teraz to się wkurzyłam Ja też płacę 60 ale pani uwija się przy nogach-masuje obie -całą godzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 jasmar wrote: prazynka wrote: kasiek79 wrote: może masaz relaksacyjny ci robiła??? A nie drenaż limfatyczny? limfatyczny, takie obrzęki miałam, że hej, ale to wg mojej subiektywnej opinii wówczas była fuszerka, nie wiem, co miała mi wycisnąć głaskając mi nogę, a zabiegi te miałam płatne jak za podwójny masaż czyli 60 czy 70 zł za jeden, no, teraz to się wkurzyłam Ja też płacę 60 ale pani uwija się przy nogach-masuje obie -całą godzinkę ...godzinę? To masz lux ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi