jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 remi wrote: piszecie że nie macie siły stanąć na tej połamanej nodze, że się zgina.. troche wiary we własne siły Nie chwaliłem się, ale ja chodzę już.. bez kul:) Pierwsze kroki to była masakra jakaś, noga chudziutka, słabiutka, i podobnie mialem takie niekontrolowane zgięcia się tej nogi, najpierw kilka kroków (noo coś jak chodzenie, ale do ideału daleko) potem znów, a następnego dnia zakwasy jakbym maraton przebiegł, bo przy chodzeniu miałem strasznie napięte mięsnie tej nogi ze strachu co by się nie przewrócić. I tak dzień po dniu przemierzałem szpitalne korytarze mineły dwa tygodnie i chodzi mi się całkiem dobrze, jeszcze nie normalnie, zdarza się jakieś ugięcie, oszczędzam noge, ale ktoś kto by nie wiedział że miałem tak poważne złamanie tak niedawno to w zyciu by się nie domyślił. Trzeba się zawziąć i pokonywać kolejne bariery a efekty bedą rewelacyjne, byłem przekonany ze bede chodził jak kaczka tygodniami, a tu taka niespodzianka Także do roboty! P.S zastrzyk dostałem do mięśniowo w pośladek i to znacznie utrudniło mi chodzenie przez pewien czas.. auu Remi jestem pod wrażeniem i ogromne gratulacje!!!!!. Takie opisy dodają sił i zaczynam wierzyć, że jak tylko lekarz mi powie, że już mogę to tez dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 LillaKorn wrote: jasmar wrote: Kochani mam pytanie do "rowerkujących"- ja zaczęłam wczoraj i już nic mnie nie boli-tzn brzuch. I niestety dałam radę tylko 3 minuty a potem bolało mnie kolano-ale to ze zdrowej nogi. Czy to normalne??? Albo ja jakoś nietypowa jestem??? Nie dość, że tak krótko( wpadnę w kompleksy, bo witch pedałuje godzinę), to jeszcze ból nie tam gdzie się go spodziewalam Jak najbardziej normalne. Teoretycznie powinno boleć to co jest najslabsze. Na chłopski rozum powinna boleć złamana noga. Nie zapominaj, że zdrowa noga też dostała w kość przez oszczędzanie tej chorej. Moje dziecie stwierdziło, ze jakoś dziwnie pedałuję jakbym bardziej naciskała zdrową nogą, więc może dlatego. Ale może to kolano osłabiło się bo za bardzo jest ostatnio eksploatowane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 http://img35.imageshack.us/img35/9633/img0879z.th.jpgOto moja ranka 2,5 miesiąca po operacji, strasznie piecze, czy to coś może sugerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ojacie wrote:http://=http://img35.imageshack.us/i/img0879z.jpg/]http://img35.imageshack.us/img35/9633/img0879z.th.jpg[/img/Oto moja ranka 2,5 miesiąca po operacji, strasznie piecze, czy to coś może sugerować?Przypomina bliznowca. Co na to lekarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Właściwie nic, jak byłam ze skręceniem to zapomniałam o tym wspomnieć, a sam nie zauważył, nie wiem czy iść z tym do rodzinnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dota wrote:prazynka wrote:macie jakiś dobry przepis na naleśniki? wychodzą mi twarde cholery Ja mam dobry, tzn. koleżanka mi przekazała.1 szklanka mleka1 szklanka wody1,5 szklanki mąki2 jajaszczypta soliPorcja w sam raz dla mnie i dla siostry. Wychodzą zawsze.Ja dodaję wody mineralnej gazowanej są wtedy naprawdę miękkie i pulchniutkie. Tylko uważać jak się wlewa bo "buzuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 http://img14.imageshack.us/img14/4843/img0882o.th.jpg a to cały staw skokowy, lekko jeszcze spuchnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 sienio wrote:witam dawno nie zaglądałem i patrze że wzrosło o milion postów. Zauważyłem że jest parę nowych osób pracujących w MSWiA ja również pracuję i pod to podlegam podobnie jak denoviro jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiemSienio jak u Ciebie sprawa ze zwolnieniem i powrotem do pracy. Też mogłes być tylko 12 mc na zwolnieniu?Na komisji bardzo maglują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ojacie wrote:http://img35.imageshack.us/img35/9633/img0879z.th.jpgOto moja ranka 2,5 miesiąca po operacji, strasznie piecze, czy to coś może sugerować?No to wygląda gorzej niż moja, a mnie stwierdził przerost blizny i mam Flucinar. A Twoja taka niezagojona to faktycznie może być bliznowiec-dowiedz się u lekarza. Ranka nie powinna tak długo się jątrzyć. Może zleci Ci jakąś maść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ojacie wrote:http://img14.imageshack.us/img14/4843/img0882o.th.jpga to cały staw skokowy, lekko jeszcze spuchniętyNawet mocno spuchnięty. A propos postu wyżej to trzeba tą ranę komuś pokazać. Może będzie potrzebny jakiś medykament albo Cię uspokoją, że wszystko jest SI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ojacie wrote: Właściwie nic, jak byłam ze skręceniem to zapomniałam o tym wspomnieć, a sam nie zauważył, nie wiem czy iść z tym do rodzinnego? Ja bym poszła jak nic. A nózia całkiem fajna-robiłaś to zdjęcie rano czy pod wieczór. Bo moja rano też tak wygląda, ale wieczorem-szczególnie po takim dniu jak dziś, że sporo chodziłam i jeszcze rowerkuję-to już jest zdecydowanie bardziej bułeczkowata i cholerka boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Jasmar Właśnie się zasugerowałam Twoim zdjęciem w podpisie, Twoja blizna jakoś ładnie wygląda, a z mojej cały czas się sączy, a ja myślałam, że to tak ma być. Rano robiłam to zdjęcie.Lilla a Ty masz jakieś zdjęcie swojego żebym sobie mogła porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ojacie wrote:Jasmar Właśnie się zasugerowałam Twoim zdjęciem w podpisie, Twoja blizna jakoś ładnie wygląda, a z mojej cały czas się sączy, a ja myślałam, że to tak ma być. Rano robiłam to zdjęcie.Lilla a Ty masz jakieś zdjęcie swojego żebym sobie mogła porównać?Ja mam bardzo szeroką i ciemną -przewkrwioną bliznę(wewnętrzną). Ta na zewnątrz też jest przy kostce szersza i tam trochę szczypie ale po tej nowej maści to coraz mniej. Ja trochę sama zawaliłam, bo spytałam w aptece o maśc na blizny i polecili mi Cepan-a lekarz stwierdził, że to przez tę maść bo ona powoduje przekrwienie i nie każdemu to służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 witch wrote: Dobrze prawi Prażynka. Znam z autopsji przypadki odwołania się przez delikwenta i podniesienia przez szacowną komisję procenta uszczerbku. Czyli warto "pokrzyczeć" A mogą zaniżyć ten procent uszczerbku????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No właśnie, poprzednim razem też używałam jakiejś maści, ale wtedy nic z niej nie wyciekało, miałam po prostu strupka, a tym razem to praktycznie w ogóle nie zasycha, dlatego nie wiem czy mi to wolno, chyba się przejdę w pon do rodzinnego, zobaczymy co powie. A to moje maksymalne zgięcie nogi do przodu (jakbym chciałam robić przysiad). Jak widać po felernym skręceniu, wróciłam się do punktu wyjścia...http://img41.imageshack.us/img41/2753/img0883rv.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ojacie wrote:No właśnie, poprzednim razem też używałam jakiejś maści, ale wtedy nic z niej nie wyciekało, miałam po prostu strupka, a tym razem to praktycznie w ogóle nie zasycha, dlatego nie wiem czy mi to wolno, chyba się przejdę w pon do rodzinnego, zobaczymy co powie. A to moje maksymalne zgięcie nogi do przodu (jakbym chciałam robić przysiad). Jak widać po felernym skręceniu, wróciłam się do punktu wyjścia...http://img41.imageshack.us/img41/2753/img0883rv.th.jpgNo ojacie to widze, ze kostka przyśrodkowa w takim stanie jak u mnie-obrzęk i blizna. A z tej nic Ci nie cieknie tylko ta zewnętrzna nie zagojona???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 jasmar wrote:No ojacie to widze, ze kostka przyśrodkowa w takim stanie jak u mnie-obrzęk i blizna. A z tej nic Ci nie cieknie tylko ta zewnętrzna nie zagojona????Odwrotnie, z poprzedniej nie ciekło, teraz cały czas coś tam się sączy, ale nie ropa, chociaż czasami krew, jak butami za mocno zawiążę i po kąpieli. Na skarpetkach mam takie plamki często...Sorry, Ty pytasz o drugą bliznę? Druga nie była ruszana od maja , więc jest w porządku, wtedy mi laser dużo pomógł ale nie mam już zabiegów niestety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 witch wrote:Alawpr żebyś więcej takich numerów nie wycinała !!!!!! Nie do twarzy Ci z kulfonem koloru fioletowego i oczkami jak po spawaniu.Następny taki dzień jest dla Ciebie przewidziany dopiero na wiosnę Tak jest-wykonac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 O żesz, ale dzis forum kwitło. Pewnie każdy dzis przyspawał się do podłogi w związku z datą .A ja jak kamikadze dzis polazłam w swiat .Melduję,że włosy umalowane -nawet przemalowane,pazury zrobione ,morda wygłaskana ,ciało uklepane,- bez prawej bo jej sie nic nie należy. Choc przydatna była bardzo bo wszyscy na punkcie tej cholery mieli fisia i traktowali mnie jak ksieżną, ha,ha . Dół poszedł precz całkowicie,zakupiłam masę dupereli kosmetycznych-przydatnych lub nie- ale jaka radocha była wielka z wydawania kaski-którą nadmieniam zaoszczędziłam siedzac w domu przez 6 miesięcy.Więc wono mi było i już. Dzień zaczełam od szpitala, obiadek na miescie, po dotarłam do SPA, za pomocą męża i przyjaciólki,później szaleństwo zakupowe, a na koniec Ikea aby zakupic stolik kawowy, którego zakup wydawał mi sie niezbedny teraz i juz natychmiast. Dotarłam do domku około 22;00 . Prawa nic a nic nie boli, nawet raz nie jękneła. Ale za to zdrowa małpa zastrajkowała lekutko w formie bólu pięty Ręce troszke pobolewały ale byłam twarda nie,,miętka''. Zdałam sprawozdanie , a teraz mam zamiar przebrnąc przez ogrom stron które dziś spłodziliście. Łał naprawde jestem pod wrażeniem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Aurora wrote:Alawpr, Ty najdzielniejsza z dzielnych, rekordzistko gipsowa, też złapałaś doła? Koniec świata...A tak jakos przypierniczył sie do mnie jak rzep. Alem go wyrwała z cielska.Dziękuje z całego serca za mile słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: Ile ludzi tyle racji....ja tam uwielbiam adrenalinę A co by było gdyby ci ludzie z samochodu skończyli życie ,bo ty nie umiesz życ bez adrenaliny. Chcesz -szalej nikt ci tego nie broni ale na miły bóg w miejscach gdzie nie ma innych uzytkowników dróg. Tacy ludzie jak ty z takim podejsciem powodują ,że my jeżdzacy samochodami uwazamy was za swirnietych ludzi a to jest bardzo krzywdzace dla takich jak Beatka. Lekko mnie wnerwileś swą beztroską. A właściwie nie lekko tylko cisnienie mi podniosłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 kasiek79 wrote: A ALA pewnie ................................... w SPA a ja........... mi tlyko wanna zosatnie zaraz Kasieńko ty masz spa kazdego dnia ,a to jest rewelacja. a u mnie w domu tylko brodzik.Wywaliłam wannę przed złamaniem, zapodalismy sobie wysoki brodzik,bardzo wysoki i kiedys mnie mysl taka naszła , a po jakiego mi grzyba takie cudo jak latka lecą i jak ja wlezę jak przybedzie latek. I czekac na latka nie musialam bo zaraz prawa mi sie popsuła i teraz mam diabelne kosmiczne ustrojstwo do którego wczłapac sie nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 jasmar wrote: LillaKorn wrote: jasmar wrote: Kochani mam pytanie do "rowerkujących"- ja zaczęłam wczoraj i już nic mnie nie boli-tzn brzuch. I niestety dałam radę tylko 3 minuty a potem bolało mnie kolano-ale to ze zdrowej nogi. Czy to normalne??? Albo ja jakoś nietypowa jestem??? Nie dość, że tak krótko( wpadnę w kompleksy, bo witch pedałuje godzinę), to jeszcze ból nie tam gdzie się go spodziewalam Jak najbardziej normalne. Teoretycznie powinno boleć to co jest najslabsze. Na chłopski rozum powinna boleć złamana noga. Nie zapominaj, że zdrowa noga też dostała w kość przez oszczędzanie tej chorej. Moje dziecie stwierdziło, ze jakoś dziwnie pedałuję jakbym bardziej naciskała zdrową nogą, więc może dlatego. Ale może to kolano osłabiło się bo za bardzo jest ostatnio eksploatowane??? zwróć uwagę czy kolana odciągasz na boki czy kierujesz do środka, powinny iść na zewnątrz, u mnie automatycznie szły do środka a to błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 LillaKorn wrote:ojacie wrote:http://=http://img35.imageshack.us/i/img0879z.jpg/]http://img35.imageshack.us/img35/9633/img0879z.th.jpg[/img/Oto moja ranka 2,5 miesiąca po operacji, strasznie piecze, czy to coś może sugerować?Przypomina bliznowca. Co na to lekarz?dokładnie, wygląda jak bliznowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 jasmar wrote: ojacie wrote: Właściwie nic, jak byłam ze skręceniem to zapomniałam o tym wspomnieć, a sam nie zauważył, nie wiem czy iść z tym do rodzinnego? Ja bym poszła jak nic. A nózia całkiem fajna-robiłaś to zdjęcie rano czy pod wieczór. Bo moja rano też tak wygląda, ale wieczorem-szczególnie po takim dniu jak dziś, że sporo chodziłam i jeszcze rowerkuję-to już jest zdecydowanie bardziej bułeczkowata i cholerka boli. z tymi obrzękami jest tak, że mogą być pochodzenia żylnego oraz stawowego- wysięk stawowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 jasmar wrote:ojacie wrote:Jasmar Właśnie się zasugerowałam Twoim zdjęciem w podpisie, Twoja blizna jakoś ładnie wygląda, a z mojej cały czas się sączy, a ja myślałam, że to tak ma być. Rano robiłam to zdjęcie.Lilla a Ty masz jakieś zdjęcie swojego żebym sobie mogła porównać?Ja mam bardzo szeroką i ciemną -przewkrwioną bliznę(wewnętrzną). Ta na zewnątrz też jest przy kostce szersza i tam trochę szczypie ale po tej nowej maści to coraz mniej. Ja trochę sama zawaliłam, bo spytałam w aptece o maśc na blizny i polecili mi Cepan-a lekarz stwierdził, że to przez tę maść bo ona powoduje przekrwienie i nie każdemu to służy.Tak? Pierwsze słyszę, a jakie Ci polecał, silikonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 jasmar wrote: witch wrote: Dobrze prawi Prażynka. Znam z autopsji przypadki odwołania się przez delikwenta i podniesienia przez szacowną komisję procenta uszczerbku. Czyli warto "pokrzyczeć" A mogą zaniżyć ten procent uszczerbku????? Nie mam pojęcia niestety,nie spotkałam się z taką sytuacją, ale wtedy musieliby podważyć opinię poprzednika,że dał za dużo, więc raczej uzna tyle samo a często więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 ojacie wrote:jasmar wrote:No ojacie to widze, ze kostka przyśrodkowa w takim stanie jak u mnie-obrzęk i blizna. A z tej nic Ci nie cieknie tylko ta zewnętrzna nie zagojona????Odwrotnie, z poprzedniej nie ciekło, teraz cały czas coś tam się sączy, ale nie ropa, chociaż czasami krew, jak butami za mocno zawiążę i po kąpieli. Na skarpetkach mam takie plamki często...Sorry, Ty pytasz o drugą bliznę? Druga nie była ruszana od maja , więc jest w porządku, wtedy mi laser dużo pomógł ale nie mam już zabiegów niestety..Nie powinno nic wyciekać z blizny po takim czasie, możesz mieć jakiś stan zapalny, szwy ściąga się po 8 dniach i później powinno być już ok. U mnie w jednej z blizn doszło do zakażenia i to była masakra, otwierali nogę powtórnie. Skonsultuj się z lekarzem niezwłocznie na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sienio Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 pedro wrote:sienio wrote:witam dawno nie zaglądałem i patrze że wzrosło o milion postów. Zauważyłem że jest parę nowych osób pracujących w MSWiA ja również pracuję i pod to podlegam podobnie jak denoviro jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiemSienio jak u Ciebie sprawa ze zwolnieniem i powrotem do pracy. Też mogłes być tylko 12 mc na zwolnieniu?Na komisji bardzo maglują?na zwolnieniu możesz być 12 msc następnie komisja lekarska jeżeli jeżeli będą rokować powrót do zdrowia to możesz dostać jeszcze na 6 msc urlop zdrowotny. ja byłem na zwolnieniu 7 msc i wrociłem do pracy ale narazie biurowej jeszcze jestem przed komisją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 O matko, ale mnie nastraszyliście To dobrze, pójdę do rodzinnego, a jak trzeba będzie to do ortopedy, tyle, że akurat się czeka tam miesiąc na wizytę, więc nie wiele to mi chyba pomorze.... Szwy mi wyciągnęli po 2 tyg. Teraz widzę, że to nie przelewki, a ja to zbagatelizowałam, bo myślałam, że jak blizna na bliźnie to pewnie się gorzej goi. Od skręcenia minął nie cały miesiąc, więc pewnie stąd ta opuchlizna, chociaż wczoraj wieczorem to było apogeum. Prażynko po czym się zorientowałaś, że coś jest nie tak z Twoją ranką? I po jakim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi