Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

alawpr wrote:

Wracając do brzuszka ,mój już sie buntuje na zastrzyki.Są miejsca gdzie teraz boli jak cholerka i muszą byc robione juz naprawdę nisko albo bardzo wysoko . Chyba nastąpiło zmęczenie materiału.

Patrząc na termin Twojej kontroli to jeszcze trochę się pomęczysz.

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Wracając do brzuszka ,mój już sie buntuje na zastrzyki.Są miejsca gdzie teraz boli jak cholerka i muszą byc robione juz naprawdę nisko albo bardzo wysoko . Chyba nastąpiło zmęczenie materiału.

A ciągnę juz ostatkiem sił.

alawpr wrote:

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

A ciągnę juz ostatkiem sił.

Jeszcze troszkę i zobaczysz, że się pozbędziesz gipsika i zastrzyków!

i jeszcze psa potrąciłam :((( wlazł mi pod same koła i nie zdążyłam zahamować. to było wczoraj ale nie mogę się otrząsnąć nie mówiąc już o strachu przed jeżdzeniem cały czas mi się pląta po głowie że to człowiek mógł być.....

Motocyklista 84 wrote:
denoviro wrote:
Motocyklista 84 wrote:
Będę czekal na informacje!!!!
GG 4154670 dAJ ZNĄĆ CO CHCESZ WIEDZIEĆ.

Pozdrowienia dla LILI Korn
Pedro już mniej więcej napisal co chciałem wiedziec, ale numer zapisze. Dzięki!!!!jak coś to się odezwe.
Rozmawiałem z Denoviro, po upływie 12 mc można jeszcze skorzystać z urlopu zdrowotnego na którym można przebywać do 6 mc. W moim przypadku to bardzo ważne, gdybym się nie wyleczył przed rokiem od wypadku.

Ja 18-tego zaczynam powtórnie rehabilitację, bardzo boję się aby nie wrócił koszmar pogarszania stanu nogi, bywało tak, że po rehabilitacji nie umiałam dojść do samochodu. Z ciekawości zajrzałam w necie jakie buty proponują przy usztywnieniu stawów i sama nie wiem czy śmiać się czy płakać, męskie jeszcze ujdą ale damskie to masakra, jak buty mleczarki z czasów prl-u http://www.zsoirkorfantow.pl/obuwie.html

Na podstawie tego forum ortopedzi powinni się dokształcać , wiem po swoim przypadku żeby nie to forum pewnie do dziś bym popylał z kulą a tak pisze ten post z pracy , po prostu to forum to kopalnia wiedzy.

denoviro wrote:

LILA podałaś mój adres na forum a ten adres znał tylko PAPIEŻ ,KACZYŃSKI I TY :))))))))))))))) no ale trzeba pomagać w niedoli więc już zmieniłem mojego tajne meila.

Bardzo Cię przepraszam powinnam Cię zapytać o zgodę. Myślałam, że skoro go podaleś sam parę stronek wcześniej to oszczędzę kolegom szukania. Mimo to powinnam Cię zapytać.

denoviro wrote:

Nie gniewam się mi też pomogłaś za co Ci serdecznie dziękuje i uważam że skoro mi podano ręke to jak tylko będe mógł pomoge innym.

To kamień z serca mi spadł i nie przyśnią mi się dzisiaj senne koszmary np. duszący mnie za grdykę z zemsty Denovirooooooo...

Motocyklista jeśli jsteś policjantem to plecam też Ci forum policjantów , spędziłem sporo czasu na tym forum i wiem że u was kadrowcy i komendaci są w gorącej wodzie kąpani i wysyłają szybko na komisje nawet po 3m-cach chorobowego i jeśli komisja lekarska orzeknie że niezdolny jesteś do służby to chorujesz do 12m-cy i na rente ale wiadomo renta jakiś czas i zabiorą polecam konkretną rozmowe z 01.

Motocyklista 84 wrote:

Aurora wrote:

Motocyklista 84 wrote:

chca mnie zrehabilitowac...mam zaczac obciazac i zginac w kolanie prawa noge,moze tez jakies zastrzyki na zrost dostane coś lekarz na kontroli wspominal...No i wydaje mi sie ze to troche czasu zajmie.

No to fajnie, że się Tobą zajmą, a na ile idziesz, nie wiesz?

nie mam pojecia na jak dlugo... w kazdym badz razie planuje wyjść ze szpitala juz na dwóch nogach :)

tego Ci życzę

prazynka wrote:
jasmar wrote:
ojacie wrote:
Jasmar Właśnie się zasugerowałam Twoim zdjęciem w podpisie, Twoja blizna jakoś ładnie wygląda, a z mojej cały czas się sączy, a ja myślałam, że to tak ma być. Rano robiłam to zdjęcie.
Lilla a Ty masz jakieś zdjęcie swojego żebym sobie mogła porównać?
Ja mam bardzo szeroką i ciemną -przewkrwioną bliznę(wewnętrzną). Ta na zewnątrz też jest przy kostce szersza i tam trochę szczypie ale po tej nowej maści to coraz mniej. Ja trochę sama zawaliłam, bo spytałam w aptece o maśc na blizny i polecili mi Cepan-a lekarz stwierdził, że to przez tę maść bo ona powoduje przekrwienie i nie każdemu to służy.
Tak? Pierwsze słyszę, a jakie Ci polecał, silikonowe?
Prazynko dzięki za radę dotyczącą rowerka-chyba jednak źle ustawiam kolana. W sobotę to miałam takie zakwasy, że szok- już dawno nie pamiętam, kiedy ledwo mogłam ustać na nogach( teraz głównie na jednej), bolą mnie uda i kolana się trzęsą-ale bardziej ze zdrowej nogi.
Co do obrzęku to nie rozróżniam jaki to stawowy czy inny-jest opuchnięte i już, chociaż po rowerku jakby mniej.
A maść zapisał mi chirurg( jak byłam ściągać szwy z brzucha, to pokazałam mu nogę)- to jest na receptę FLUCINAR

edziag wrote:
http://edziagk.flog.pl/wpis/645125/
zerknijcie - 4 zdjęcia mojej kończyny i napiszcie co myślicie. bo nie wiem czy jest dobrz, czy źle czy wręcz fatalnie.
Edziag obejrzałam Twoje nóżki są w miarę podobne do moich-tylko ta zdrowa jakaś chudsza(stopa). A na żywo porównamy je 3.12. Musimy się jeszcze umówić, żeby nie szukać się po nogach he he

Dota wrote:

Ja miałam całkowity zakaz obciążania przez 3 miesiące i 10 dni.

A mnie właśnie stuknęło 4 miesiące jak nie mogę obciążać. Jestem bardzo ciekawa czy obciążanie naprawdę przyspiesza zrost.

edziag wrote:

Aurora wrote:

Edziag, myślę, że jest ok, jak na ten etap. Nóżka jeszcze trochę sina ale to pewnie przez brak dobrego krążenia. I gdzie ta grubość Twoja ;) ?

hihihi zaczyna się gwałtownie powyżej kolan.

Edziag nie wierzę. Jak bujasz to tego 3 znajdę Cię i kopnę w kostkę-zdrową, bo taka to nie jestem, żeby po chorej kopać hi hi

witch wrote:

Cicho wszędzie, głucho wszędzie :) A co niektórych już nosi na myśl o jutrzejszej kontroli.

Witch będę trzymać kciuki mocno!!! I pisz dokładnie o zaleceniach-dla mnie to forum i Wasze przypadki to jak drogowskazy, a ja i tak ide własną drogą(dostosowuję informacje do siebie) ale nie wyobrażam sobie, żeby tu kogoś zabrakło-to po przeczytaniu o Motocykliście i Kasi

witch wrote:

Ej tam nie przesadzaj z tym nielubieniem wtorków. Ja soboty nadal lubię. Nie ma co być przesądnym :)

He he soboty lubisz ale lokomotywy to już chyba nie bardzo. To tak jak ja trawkę w górach - będę omijać

edziag wrote:

jestem wściekła na moją babę od rehabilitacji byłam dopiero dwa razy a ona chora a potem 3 tyg urlop. skąd mam wytrzasnąć kogoś nowego? jak wy znaleźliście rehabilitantów?

Edziag ja mam ale w moim mieście więc chyba za daleko od Ciebie. Ale mogę popytać koleżankę mieszka w Katowicach-chcesz???