jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: edziag wrote: właśnie wróciłam z kina, zobaczyłam jak świat się kończy i od razu mi się lepiej zrobiło w końcu do 2012 już niedaleko więc z tym bolącym kulasem już niedługo będę się męczyć A ja sie zastanawiałam jak mozna uciekac z takim kulasem. A wiecie ja na początku jak siedziałam tylko na kanapie i ledwo skakałam na jednej nodze, to właśnie bałam się tego, że nie dam rady uciec jakby co. Ale mnie prześladował pożar-tzn bałam się, że jak się będzie paliło, to ja spłonę żywcem. Nie wiem czemu, ale jakoś tak mnie to nachodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 edziag wrote: alawpr wrote: edziag wrote: i to płaciłam prywatnie No to pieknie> To jakaś przychodnia rehabilitacyjna? tak i tam chodzę też prywatnie do orto. No kurczę Edziag to ja nie wiedziałam, że Ty działasz na dwa fronty i prywatnie i do Piekar. Dnia nam nie starczy, żeby sobie wszystko opowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Aurora wrote: A Jasmar rozpoczęła, jak to ona nazwała "normalne życie" i zniknęła... Szaleje................ Na rowerku!!!! A potem pada na kanapę i nie ma siły iść na komputer dwa pokoje dalej hi hi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Rany ale natrzaskałam tych postów (pewnie dlatego, że nie udzielam się regularnie-ale zrozumcie ŻYCIE-prawie normalne!!!!), mam nadzieję, że przebrniecie przez to-jak nie to wywalić z forum i posty i mnie. Przyjmę to z pokorą i poproszę o wywalenie na piśmie od Pani Prezes Witch podpisane przez naczelną Alawpr, a reszta redaktorów podpisy na dole pisma. Pozdrawiam moją połamana rodzinkę forumową-idę już spać bo pora późna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote:Co do obrzęku to nie rozróżniam jaki to stawowy czy inny-jest opuchnięte i już, chociaż po rowerku jakby mniej.A maść zapisał mi chirurg( jak byłam ściągać szwy z brzucha, to pokazałam mu nogę)- to jest na receptę FLUCINARJeśli po rowerku masz mniej to nie są to obrzęki stawowe, gdyż one powiększają się po wysiłku, a widać mięśniami nieźle pompujesz i usprawniasz żyły , co do maści, to jest to lek przeciwzapalny i antybakteryjny a nie maść na blizny, być może, gdy uporasz się z tym odczynem zapalnym, to wrócicie z lekarzem do klasycznych maści. Na blizny bardziej niż cepan czy contractubex polecane są przez chirurgów plastyków żele silikonowe. Są droższe ale znów ekonomiczniejsze, gdyż smaruje się nimi raz czy dwa razy na dobę cienką warstwą a cepanem kilka razy dziennie, no i mają potwierdzoną skuteczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: edziag wrote: alawpr wrote: No to pieknie> To jakaś przychodnia rehabilitacyjna? tak i tam chodzę też prywatnie do orto. No kurczę Edziag to ja nie wiedziałam, że Ty działasz na dwa fronty i prywatnie i do Piekar. Dnia nam nie starczy, żeby sobie wszystko opowiedzieć A w szpitalu górniczym nie ma dobrej rehabilitacji??? Tam też pracuje lekarz, na którego dałam Ci namiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: edziag wrote: właśnie wróciłam z kina, zobaczyłam jak świat się kończy i od razu mi się lepiej zrobiło w końcu do 2012 już niedaleko więc z tym bolącym kulasem już niedługo będę się męczyć A ja sie zastanawiałam jak mozna uciekac z takim kulasem. A wiecie ja na początku jak siedziałam tylko na kanapie i ledwo skakałam na jednej nodze, to właśnie bałam się tego, że nie dam rady uciec jakby co. Ale mnie prześladował pożar-tzn bałam się, że jak się będzie paliło, to ja spłonę żywcem. Nie wiem czemu, ale jakoś tak mnie to nachodziło. O rany, mi to nawet do głowy nie przyszło, co by było gdyby... Tak naprawdę jakby się uprzeć i mieć kule to nawet po złamaniu by się dało uciekać, po prostu zacisnąć zęby i ratować życie, a to, że by się mogło coś stać i by się ryczało z bólu to już inna sprawa... Oglądałam taki film oparty na faktach o dwóch studentach którzy postanowili zdobyć jakiś tam szczyt jeszcze nie zdobyty. Kiedy już wracali była straszna wichura, jeden z nich wpadł w szczelinę, złamał nogę. Z tą złamaną nogą nie dość, że się wytargał z tej szczeliny to jeszcze wrócił do obozu, a uznali go już za zaginionego. Podobno jak się potem okazało piszczel wbiła mu się w kolano! Myślę, że w sytuacjach bez wyjścia to człowiek nawet sam nie wie do czego jest zdolny... Nigdy się nie poddawajcie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Aurora wrote:Jeszcze raz wrzucam:18.11.2009r Marchewka19.11.2009r LillaKorn24.11.2009r Kasiek7927.11.2009r Aga-ka1630.11.2009r Packard03.12.2009r Aurora, Edziag i Jasmar, Pedro13.12.2009r Alawpr16.12.2009r DotaJak ktoś nieujęty, to niech się zgłosi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dziś kontrolują się A. oraz Witch. W środę Marchewka rozstaje się z metalowymi elementami, z którymi niewątpliwie zdążyła się zżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Tak sobie wymyśliłam zeby ostatnie 3 razy jechać do sanatorium na rowerze. Łatwiejsze to niż chodzenie. Ścieżkę rowerową mam niemal od drzwi do drzwi. Ale nic z tego, deszcz pokrzyżował mi plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 denoviro wrote: Motocyklista jeśli jsteś policjantem to plecam też Ci forum policjantów , spędziłem sporo czasu na tym forum i wiem że u was kadrowcy i komendaci są w gorącej wodzie kąpani i wysyłają szybko na komisje nawet po 3m-cach chorobowego i jeśli komisja lekarska orzeknie że niezdolny jesteś do służby to chorujesz do 12m-cy i na rente ale wiadomo renta jakiś czas i zabiorą polecam konkretną rozmowe z 01. Witam i dzieki za informację. Mój 01 jak narazie zachowuje się ok i nie stwarza problemow....a jak dalej bedzie to zobaczymy.Jakbys mogł mi napisac jak wygląda u nas ta komisja lekarska po 12 miesiacach?...z gg mam problemy a wiec pisze na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dota wrote:Dziś kontrolują się A. oraz Witch. W środę Marchewka rozstaje się z metalowymi elementami, z którymi niewątpliwie zdążyła się zżyć. no i z powodu zarazy dzis odpadam, pewnie na czwartek, bede meldowaćpowodzenia witchmarchewka bierz na pamiatkowy amulet swoje czesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote:edziag wrote:ja miałam stopniowo 5,10,15 a po miesiącu już na maxa.Edziag to Ty jak obciążasz już na maxa to chodzisz już bez kul?????bez kul chodzę tak mniej więzej przez pól godziny po wstaniu z łóżka bo wtedy oprócz sztywności stopa mnie nie boli, po tym czasie nie mogę już za bardzo bez kul bo za bardzo boli i wtedy łapie się jednej, a wieczorem znowu na dwóch bo boli jeszcze bardziej, zaznaczam że nadal siedzę w domu prawie non stop więc te szaleństwa tylko po domu, poza zawsze dwie kule i po 500 m ledwo zipie a nogę mam ochotę odgryźć z bólu zaczynam się poważnie zastanawiać czy wogóle uda mi się wrócić do stanu sprzed......chodzę to jest dużo powiedziane dostawiam chorą do zdrowej i kuśtykam straszliwie, zademonstruje ci to "cudo" 3.12, rozpoznasz mnie po róży w zębach hihihi a tak na serio to jakieś sygnały dymne musimy robić bo w tym dzikim tłumie to nie wiem jak się odnajdziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: edziag wrote: jestem wściekła na moją babę od rehabilitacji byłam dopiero dwa razy a ona chora a potem 3 tyg urlop. skąd mam wytrzasnąć kogoś nowego? jak wy znaleźliście rehabilitantów? Edziag ja mam ale w moim mieście więc chyba za daleko od Ciebie. Ale mogę popytać koleżankę mieszka w Katowicach-chcesz??? Chcę bardzo!!!!! na razie umówiłam się jutro do mojej przychodni i pomolestuje rodzinnego o jakieś zabiegi, tam jest też rehabilitacja więc zobaczymy, dzwoniłam i jakiś pan zaprosił mnie żeby wydać trochę kasy bo prywatnie też można, miałabym przynajmniej blisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: edziag wrote: alawpr wrote: No to pieknie> To jakaś przychodnia rehabilitacyjna? tak i tam chodzę też prywatnie do orto. No kurczę Edziag to ja nie wiedziałam, że Ty działasz na dwa fronty i prywatnie i do Piekar. Dnia nam nie starczy, żeby sobie wszystko opowiedzieć pójdziemy sobie później na jakąś kawkę cy cóś i damy radę, ja szybko mówię i dużo niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 prazynka wrote:jasmar wrote:Co do obrzęku to nie rozróżniam jaki to stawowy czy inny-jest opuchnięte i już, chociaż po rowerku jakby mniej.A maść zapisał mi chirurg( jak byłam ściągać szwy z brzucha, to pokazałam mu nogę)- to jest na receptę FLUCINARJeśli po rowerku masz mniej to nie są to obrzęki stawowe, gdyż one powiększają się po wysiłku, a widać mięśniami nieźle pompujesz i usprawniasz żyły , co do maści, to jest to lek przeciwzapalny i antybakteryjny a nie maść na blizny, być może, gdy uporasz się z tym odczynem zapalnym, to wrócicie z lekarzem do klasycznych maści. Na blizny bardziej niż cepan czy contractubex polecane są przez chirurgów plastyków żele silikonowe. Są droższe ale znów ekonomiczniejsze, gdyż smaruje się nimi raz czy dwa razy na dobę cienką warstwą a cepanem kilka razy dziennie, no i mają potwierdzoną skuteczność.no to ja mam te stawowe cokolwiek by t nie znaczyło..... prażynko a co oznaczają te stawowe opuchnięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Hej. Wróciłam z fotką rtg. Obejrzałam ją sobie dokładnie porównując do ostatniej. Zrost w górnej części jest japoński. Ale nie to jest denerwujące. Trochę wystraszyła mnie wystająca zza blachy kość, właśnie w górnej części złamania tam gdzie nie ma jeszcze zrostu. Poza tym widać miejsce po śrubie. Cień po niej.Resztę dopowie mi lekarz po 15.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: edziag wrote: właśnie wróciłam z kina, zobaczyłam jak świat się kończy i od razu mi się lepiej zrobiło w końcu do 2012 już niedaleko więc z tym bolącym kulasem już niedługo będę się męczyć A ja sie zastanawiałam jak mozna uciekac z takim kulasem. A wiecie ja na początku jak siedziałam tylko na kanapie i ledwo skakałam na jednej nodze, to właśnie bałam się tego, że nie dam rady uciec jakby co. Ale mnie prześladował pożar-tzn bałam się, że jak się będzie paliło, to ja spłonę żywcem. Nie wiem czemu, ale jakoś tak mnie to nachodziło. Przypomniało mi się czytając Jasmar zdarzenie z sierpnia. Młodszy synuś był na obozie. Reszta rodziny w pracy a ja z gipsem do pupy sama w domu. Normalka. Zadzwonił telefon komórkowy-numer zastrzeżony i młody głos oznajmia "proszę pani ma pani w domu podłożoną bombę". I co ja na to ? Ano mówię do rozmówcy "podpalaj lont i spier...... bo cię rozerwie". Młodzieniec rozłączył się szybciej niż połączył. Podejrzewam, że któryś z kolegów synusia wiedząc, że matka uziemiona chciał mi zrobić "dowcip". Nie udał się a kawalarz już więcej nie zadzwonił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 a. wrote:Dota wrote:Dziś kontrolują się A. oraz Witch. W środę Marchewka rozstaje się z metalowymi elementami, z którymi niewątpliwie zdążyła się zżyć. no i z powodu zarazy dzis odpadam, pewnie na czwartek, bede meldowaćpowodzenia witchmarchewka bierz na pamiatkowy amulet swoje czesciNie dziękuję. Napiszę wieczorem jak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:denoviro wrote:Motocyklista jeśli jsteś policjantem to plecam też Ci forum policjantów , spędziłem sporo czasu na tym forum i wiem że u was kadrowcy i komendaci są w gorącej wodzie kąpani i wysyłają szybko na komisje nawet po 3m-cach chorobowego i jeśli komisja lekarska orzeknie że niezdolny jesteś do służby to chorujesz do 12m-cy i na rente ale wiadomo renta jakiś czas i zabiorą polecam konkretną rozmowe z 01.Witam i dzieki za informację. Mój 01 jak narazie zachowuje się ok i nie stwarza problemow....a jak dalej bedzie to zobaczymy.Jakbys mogł mi napisac jak wygląda u nas ta komisja lekarska po 12 miesiacach?...z gg mam problemy a wiec pisze na forum.Z tego co słyszałem to na komisji trzeba miedzy innymi zrobic przysiad, co na dzien dzisiejszy nie jest takie proste(:Co to znaczy(Mój 01)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dota wrote: Dziś kontrolują się A. oraz Witch. W środę Marchewka rozstaje się z metalowymi elementami, z którymi niewątpliwie zdążyła się zżyć. mało tego, im bliżej operacji tym mniej mi się jej chce, pękam ze strachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 a. wrote:Dota wrote:Dziś kontrolują się A. oraz Witch. W środę Marchewka rozstaje się z metalowymi elementami, z którymi niewątpliwie zdążyła się zżyć. no i z powodu zarazy dzis odpadam, pewnie na czwartek, bede meldowaćpowodzenia witchmarchewka bierz na pamiatkowy amulet swoje czescitylko nie wiem czy mi dadzą, bo najpierw będą musieli oskrobać z resztek mięsnych, to nie wiem czy im się zechce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 edziag wrote:jasmar wrote:edziag wrote:ja miałam stopniowo 5,10,15 a po miesiącu już na maxa.Edziag to Ty jak obciążasz już na maxa to chodzisz już bez kul?????bez kul chodzę tak mniej więzej przez pól godziny po wstaniu z łóżka bo wtedy oprócz sztywności stopa mnie nie boli, po tym czasie nie mogę już za bardzo bez kul bo za bardzo boli i wtedy łapie się jednej, a wieczorem znowu na dwóch bo boli jeszcze bardziej, zaznaczam że nadal siedzę w domu prawie non stop więc te szaleństwa tylko po domu, poza zawsze dwie kule i po 500 m ledwo zipie a nogę mam ochotę odgryźć z bólu zaczynam się poważnie zastanawiać czy wogóle uda mi się wrócić do stanu sprzed......chodzę to jest dużo powiedziane dostawiam chorą do zdrowej i kuśtykam straszliwie, zademonstruje ci to "cudo" 3.12, rozpoznasz mnie po róży w zębach hihihi a tak na serio to jakieś sygnały dymne musimy robić bo w tym dzikim tłumie to nie wiem jak się odnajdziemyCzyli jest przewidziane spotkanie ? Nie martw sie, jestem cięższym przypadkiem a tak pomykam, że hej !!! dużo można mięśniami nadrobić, a do pewnego dyskomfortu idzie się przyzwyczaić, nie będzie tak źle, pamiętam, że po ściągnięciu gipsu te pierwsze miesiące były bardzo ciężkie a dziś jest znacznie lepiej. Oby nie było martwicy! To najważniejsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 edziag wrote:prazynka wrote:jasmar wrote:Co do obrzęku to nie rozróżniam jaki to stawowy czy inny-jest opuchnięte i już, chociaż po rowerku jakby mniej.A maść zapisał mi chirurg( jak byłam ściągać szwy z brzucha, to pokazałam mu nogę)- to jest na receptę FLUCINARJeśli po rowerku masz mniej to nie są to obrzęki stawowe, gdyż one powiększają się po wysiłku, a widać mięśniami nieźle pompujesz i usprawniasz żyły , co do maści, to jest to lek przeciwzapalny i antybakteryjny a nie maść na blizny, być może, gdy uporasz się z tym odczynem zapalnym, to wrócicie z lekarzem do klasycznych maści. Na blizny bardziej niż cepan czy contractubex polecane są przez chirurgów plastyków żele silikonowe. Są droższe ale znów ekonomiczniejsze, gdyż smaruje się nimi raz czy dwa razy na dobę cienką warstwą a cepanem kilka razy dziennie, no i mają potwierdzoną skuteczność.no to ja mam te stawowe cokolwiek by t nie znaczyło..... prażynko a co oznaczają te stawowe opuchnięcia?Upośledzone krążenie, brak pracy mieśni powoduje zastój żylny a więc dochodzi do obrzęków, natomiast obrzęki stawowe to zupełnie inna sprawa, mogę powiedzieć jedynie na moim przypadku: podczas ćwiczeń, a zwłaszcza pozycji narciarza zwiększała się ilość płynu w stawie i to powodowało miejscowe obrzęki, zwłaszcza w dwóch miejscach, ale nie mówię tu o tak wczesnym okresie po ściągnięciu gipsu jak u Ciebie. Twoja noga jeszcze bardzo się zmieni, u mnie jest jakiś konflikt w stawie, stąd skłonność do takich wysięków w stawie. I one nie zawsze występują, głównie przy pozycji na narciarza, wtedy mam tak zgięty staw i to się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 pedro wrote:Z tego co słyszałem to na komisji trzeba miedzy innymi zrobic przysiad, co na dzien dzisiejszy nie jest takie proste(:Co to znaczy(Mój 01)?o matko, no to u mnie nie do zrobienia, miejmy nadzieję, że Ty dasz radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 marchewka wrote: Dota wrote: Dziś kontrolują się A. oraz Witch. W środę Marchewka rozstaje się z metalowymi elementami, z którymi niewątpliwie zdążyła się zżyć. mało tego, im bliżej operacji tym mniej mi się jej chce, pękam ze strachu Zawsze jest taki stres jak mi mieli tylko wyciągać druty to jechałam na blok głupia i płakałam głowa do góry ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denoviro Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 pedro wrote:Motocyklista 84 wrote:denoviro wrote:Motocyklista jeśli jsteś policjantem to plecam też Ci forum policjantów , spędziłem sporo czasu na tym forum i wiem że u was kadrowcy i komendaci są w gorącej wodzie kąpani i wysyłają szybko na komisje nawet po 3m-cach chorobowego i jeśli komisja lekarska orzeknie że niezdolny jesteś do służby to chorujesz do 12m-cy i na rente ale wiadomo renta jakiś czas i zabiorą polecam konkretną rozmowe z 01.Witam i dzieki za informację. Mój 01 jak narazie zachowuje się ok i nie stwarza problemow....a jak dalej bedzie to zobaczymy.Jakbys mogł mi napisac jak wygląda u nas ta komisja lekarska po 12 miesiacach?...z gg mam problemy a wiec pisze na forum.Z tego co słyszałem to na komisji trzeba miedzy innymi zrobic przysiad, co na dzien dzisiejszy nie jest takie proste(:Co to znaczy(Mój 01)?O1 to komendant o co do przysiadu sam przysiad to nie wszystko bna komisje musisz wziąć zdjęcia rtg i idziesz do ortopedy i on ocenia czy nadajesz się do służby czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denoviro Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 denoviro wrote:pedro wrote:Motocyklista 84 wrote:Witam i dzieki za informację. Mój 01 jak narazie zachowuje się ok i nie stwarza problemow....a jak dalej bedzie to zobaczymy.Jakbys mogł mi napisac jak wygląda u nas ta komisja lekarska po 12 miesiacach?...z gg mam problemy a wiec pisze na forum.Z tego co słyszałem to na komisji trzeba miedzy innymi zrobic przysiad, co na dzien dzisiejszy nie jest takie proste(:Co to znaczy(Mój 01)?O1 to komendant o co do przysiadu sam przysiad to nie wszystko bna komisje musisz wziąć zdjęcia rtg i idziesz do ortopedy i on ocenia czy nadajesz się do służby czy nie.Motocyklista komisje lekarską musisz przejść przed 12m-cem od rozpoczęcia choroby bo w przypadku braku orzeczenia zostajesz wydalony ze służby na podstawie artykułu przynajmniej u nas a uwas raczej to samo (Art. 45.1. Zwolnienie strażaka ze służby na podstawie art. 38 ust. 4 lub art. 43 ust. 2 pkt 1 oraz ust. 3 pkt 3 i 4a nie może nastąpić przed upływem 12 miesięcy od dnia zaprzestania służby z powodu choroby, chyba że strażak wystąpił z pisemnym wnioskiem o wcześniejsze zwolnienie.A tak naprawde to komisji wcale nie musisz mieć jeśli jesteś pewien że wrócisz do służby przed 12m-cem możesz wrócić w 12 m-cu bez komisji ale tylko teoria chyba że komendant to kumpel.Masz tu adres waszej strony choć policjanci to trzeba przyznać że orientują się w temacie http://www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=search&search_id=1593620637&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 witch wrote:Hej. Wróciłam z fotką rtg. Obejrzałam ją sobie dokładnie porównując do ostatniej. Zrost w górnej części jest japoński. Ale nie to jest denerwujące. Trochę wystraszyła mnie wystająca zza blachy kość, właśnie w górnej części złamania tam gdzie nie ma jeszcze zrostu. Poza tym widać miejsce po śrubie. Cień po niej.Resztę dopowie mi lekarz po 15.00 Witch, kochana,lekarz ci wszystko wyjasni, bo my czasem widzimy wszystko w czarnych barwach. Czekam na sprawozdanie. Trzymaj sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 marchewka wrote: Dota wrote: Dziś kontrolują się A. oraz Witch. W środę Marchewka rozstaje się z metalowymi elementami, z którymi niewątpliwie zdążyła się zżyć. mało tego, im bliżej operacji tym mniej mi się jej chce, pękam ze strachu Nie bój nic,pomysl,że to już koniec. Poproś o coś dobrego na spanko i niech robią co chcą. Będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi