alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Motocyklisto,może nie będzie aż tak źle.Jutro sie wyjaśni.Daj znac koniecznie. Najgorzej że jutro wtorek...moj PECHOWY dzień Nie bój nic. A jesli sie okaże ,że jest to ścierwo-rzekomy,to sie ciesz ,że go poznali na zdjęciu,bo byli tu tacy którym przez przypadek przy nastepnych operacjach jak otworzyli nózie to dopiero go znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Motocyklisto,pomogły mi bardzo komórki macierzyste,zrost ruszył z kopyta.Jak podziałała kalcytonina okaże sie dopiero 13.12. Ja jak dzis wspomniałem lekarzowi o kalcytoninie to powiedzial że to przeżytek i juz tego sie nie stosuje....wspominal mi cos o pobraniu krwi ode mnie,odwirowaniu jej i wpuszczeniu w miejsce złamania-o to chodzi z tymi komorkami macierzystymi? Tak to sa te komorki.Pobiera sie je z krwi lub mostka ,.Ja miałam z tego i tego. A kalcytonina nie jest przeżytkiem.Poczytaj w necie, na zachodzie od dawna stosowana ,tylko u nas od niedawna. Ja to rozumiem ale weź ich przekonaj jak oni najmądrzejsi!!!chyba musze zmienic lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote:jasmar wrote:alawpr wrote:Kurcze coś nam sie popsuły te nogi,jakaś papranina zaczeła sie wdawac.A kysz zarazo !!!Przepędź to, przepędź.a w ogóle to miło Cię "widzieć" już dawno nie byłyśmy równo na forum. Wiem, wiem co powiesz to przeze mnie. Zwieszam głowę.Co ty ,ja też troszke sie opuściłam....A widzisz krótszy gips i już wracasz do "normalności".No i jeszcze ćwiczenia. A co to będzie jak Ci go zdejmą. Ale nie opuszczaj nas zaglądaj choć czasem -tak jak ja. Tzn ja staram się czytać codziennie, czasem na kilka rat( w przerwach między dziećmi i robotą), ale pisać nie zawsze mam czas, a nie chce zaczynać i za 2-3 minuty odchodzić. A tak jak piszemy to czuję się jakbyśmy siedziały razem w kilka połamanych duszyczek i gawędziły sobie przy kawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Co ty Jasmar to forum to wlazi tak czlowiekowi w krew,ze nie ma bata ,żeby nie zaglądac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Motocyklisto,może nie będzie aż tak źle.Jutro sie wyjaśni.Daj znac koniecznie. Najgorzej że jutro wtorek...moj PECHOWY dzień nawet tak nie myśl-pomyśl ile od tego czasu było szczęśliwych wtorków i tego się trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Motocyklisto,wydaje mi sie ,że chyba ten twój lekarz jest spoko.Możesz sie pokonsultowac w innym miejscu i wtedy podejmowac decyzję. Dobrze ,że chca ci podac komórki, bo inni lekarze tego nie robią, a wielu tu by pomogły na zrost, a tak czekac każą na cud natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Mi komórki podawano w pęłnej narkozie.Wszystko trwało około 45 min do godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Motocyklisto,wydaje mi sie ,że chyba ten twój lekarz jest spoko.Możesz sie pokonsultowac w innym miejscu i wtedy podejmowac decyzję. Dobrze ,że chca ci podac komórki, bo inni lekarze tego nie robią, a wielu tu by pomogły na zrost, a tak czekac każą na cud natury. sam nie wiem co myslec....ciekawy jestem jak cholera jutrzejszego dnia ale stres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Mi komórki podawano w pęłnej narkozie.Wszystko trwało około 45 min do godziny. A Ty wiesz że połamałas sie w moje urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Staram sie teraz Jasmar więcej wychodzic w swiat,gdyż w domu siedze plackiem na tyłku i tak nie obciążam nogi, a w świecie nie ma bata,trzeba łazic.Ręce bolą od kul,to syn dał mi swoje rekawiczki od ciężarków i jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Mi komórki podawano w pęłnej narkozie.Wszystko trwało około 45 min do godziny. A Ty wiesz że połamałas sie w moje urodziny To na zdrowie...hi...hi.... A moje są 20-go...też ładny prezencik sobie zrobiłam na urodzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Mi komórki podawano w pęłnej narkozie.Wszystko trwało około 45 min do godziny. A Ty wiesz że połamałas sie w moje urodziny To na zdrowie...hi...hi.... A moje są 20-go...też ładny prezencik sobie zrobiłam na urodzinki. Ładny ładny to ja starszy jestem Byki rządza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Motocyklisto,wydaje mi sie ,że chyba ten twój lekarz jest spoko.Możesz sie pokonsultowac w innym miejscu i wtedy podejmowac decyzję. Dobrze ,że chca ci podac komórki, bo inni lekarze tego nie robią, a wielu tu by pomogły na zrost, a tak czekac każą na cud natury. sam nie wiem co myslec....ciekawy jestem jak cholera jutrzejszego dnia ale stres Ja sie uwyłam, jak lekarz przyszedł i mi powiedział ,że nie jest tak jak mysleli i że jutro zabieg.Więc wiem jak to jest jak człowiek w szpitalu, idzie z innym nastawieniem a tu Zonk!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Motocyklisto,wydaje mi sie ,że chyba ten twój lekarz jest spoko.Możesz sie pokonsultowac w innym miejscu i wtedy podejmowac decyzję. Dobrze ,że chca ci podac komórki, bo inni lekarze tego nie robią, a wielu tu by pomogły na zrost, a tak czekac każą na cud natury. sam nie wiem co myslec....ciekawy jestem jak cholera jutrzejszego dnia ale stres Ja sie uwyłam, jak lekarz przyszedł i mi powiedział ,że nie jest tak jak mysleli i że jutro zabieg.Więc wiem jak to jest jak człowiek w szpitalu, idzie z innym nastawieniem a tu Zonk!!! Czyli mnie doskonale rozumiesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Staram sie teraz Jasmar więcej wychodzic w swiat,gdyż w domu siedze plackiem na tyłku i tak nie obciążam nogi, a w świecie nie ma bata,trzeba łazic.Ręce bolą od kul,to syn dał mi swoje rekawiczki od ciężarków i jest lepiej. I tak trzymkaj Ala ja też miałam pęcherze na dłoniach, ale na rękawiczki nie wpadłam. Więc spaceruj jak najwięcej-a pogoda nam sprzyja do początku grudnia ma być ładnie i ciepło-byle nie podało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Motocyklisto-byczku, po tym uwyciu aż do spuchnięcia nocha,po wypaleniu papierocha w kiblu dostanego od sąsiadki,połozyłam sie na tym zakichanym łożu szpitalnym i pomyslałam ,że to mi przeciez pomoże i jak nie teraz to kiedys zakończy sie ta moja męczarnia z nogą .Nawet jeśli dojdzie do operacji to lepiej teraz niz później, nawet ze wzgl edu na twoja prace ,lepiej teraz niech ci pokroją ta nogę i będziesz juz po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: Staram sie teraz Jasmar więcej wychodzic w swiat,gdyż w domu siedze plackiem na tyłku i tak nie obciążam nogi, a w świecie nie ma bata,trzeba łazic.Ręce bolą od kul,to syn dał mi swoje rekawiczki od ciężarków i jest lepiej. I tak trzymkaj Ala ja też miałam pęcherze na dłoniach, ale na rękawiczki nie wpadłam. Więc spaceruj jak najwięcej-a pogoda nam sprzyja do początku grudnia ma być ładnie i ciepło-byle nie podało. Jasmar widze u ciebie niesamowite zmiany Bardzo z tego jestem rada. Trzymaj tak dziewczyno, bo to naprawde bardzo pomaga ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 No i pięta boli tak jak bolała. O kant rozbić ten zastrzyk. Tylko bólu mi narobił -czekałam kiedy w kość się wbije. Kopnęłabym go wtedy zdrową.Dziś nie ćwiczę - strajkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Motocyklista 84 wrote: A Ty wiesz że połamałas sie w moje urodziny To na zdrowie...hi...hi.... A moje są 20-go...też ładny prezencik sobie zrobiłam na urodzinki. Ładny ładny to ja starszy jestem Byki rządza Ej smarkacze ! Mój syn starszy bo z 5-go maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 witch wrote:No i pięta boli tak jak bolała. O kant rozbić ten zastrzyk. Tylko bólu mi narobił -czekałam kiedy w kość się wbije. Kopnęłabym go wtedy zdrową.Dziś nie ćwiczę - strajkuję Moja droga ,dziś pełen luzik. Może ten zastrzyk ma opóźniony start i jutro będziesz jak nowa? A co ci powiedział doktorek na temat tego specyfiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Staram sie teraz Jasmar więcej wychodzic w swiat,gdyż w domu siedze plackiem na tyłku i tak nie obciążam nogi, a w świecie nie ma bata,trzeba łazic.Ręce bolą od kul,to syn dał mi swoje rekawiczki od ciężarków i jest lepiej. Co Wy z tymi rękoma macie ? Dlaczego Was tak bolą ? Nie znam tego i dziwię się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 witch wrote: Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: To na zdrowie...hi...hi.... A moje są 20-go...też ładny prezencik sobie zrobiłam na urodzinki. Ładny ładny to ja starszy jestem Byki rządza Ej smarkacze ! Mój syn starszy bo z 5-go maja O cholercia....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 witch wrote: alawpr wrote: Staram sie teraz Jasmar więcej wychodzic w swiat,gdyż w domu siedze plackiem na tyłku i tak nie obciążam nogi, a w świecie nie ma bata,trzeba łazic.Ręce bolą od kul,to syn dał mi swoje rekawiczki od ciężarków i jest lepiej. Co Wy z tymi rękoma macie ? Dlaczego Was tak bolą ? Nie znam tego i dziwię się. To czego ciebie nie bolą?? Zaatakowało mnie 60 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote:witch wrote:No i pięta boli tak jak bolała. O kant rozbić ten zastrzyk. Tylko bólu mi narobił -czekałam kiedy w kość się wbije. Kopnęłabym go wtedy zdrową.Dziś nie ćwiczę - strajkuję Moja droga ,dziś pełen luzik. Może ten zastrzyk ma opóźniony start i jutro będziesz jak nowa? A co ci powiedział doktorek na temat tego specyfiku?Tylko tyle, że sprawi mi dziś ból i mogę na niego nawet bluźnić ale jutro przyjdę mu podziękować.Ostrzyknięcie więzosrostu miało spowodować jakieś odblokowanie czy cóś. Tak mnie wkurzył tym kiepskim stanem stawu skokowego, że moja część mózgu odpowiedzialne za notowanie - odmówiła posłuszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Witch ,to jak ty chodzisz z tymi kulami,że dłonie cie nie bolały. Mnie napierniczają okrutnie! Wredne jakieś.Nie to ,że wredna trafiła mi sie prawa to i lapy też. A na dodatek zdrowa pieta napiernicza.Nic tylko sie upic z rozpaczy.Mało jednego to jeszcze jakies duperele sie doczepiły!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: witch wrote: alawpr wrote: Staram sie teraz Jasmar więcej wychodzic w swiat,gdyż w domu siedze plackiem na tyłku i tak nie obciążam nogi, a w świecie nie ma bata,trzeba łazic.Ręce bolą od kul,to syn dał mi swoje rekawiczki od ciężarków i jest lepiej. Co Wy z tymi rękoma macie ? Dlaczego Was tak bolą ? Nie znam tego i dziwię się. To czego ciebie nie bolą?? Zaatakowało mnie 60 sekund Nie bolały mnie nigdy ręce (dłonie).Z początku przez jakieś 4-5 dni tylko ramiona ale szybko przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Eeee...Witch to jutro będzie cud -malina!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote:Ja miałam identycznie,leżąc jak kłoda z gipsem nr.1 ciężkim po sam tyłek,bałam sie ze jak rodziny nie bedzie to spłonę razem z łóżkiem. Obłęd totalny!!!Kurczę czyli nie tylko ja miałam takie głupie myśli. A już myślałam, że z moją głową coś było nie tak-wtedy.Ale fajnie to miała Witch- z tą bombą.(czytam zaległości!!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Witch ,to jak ty chodzisz z tymi kulami,że dłonie cie nie bolały. Mnie napierniczają okrutnie! Wredne jakieś.Nie to ,że wredna trafiła mi sie prawa to i lapy też. A na dodatek zdrowa pieta napiernicza.Nic tylko sie upic z rozpaczy.Mało jednego to jeszcze jakies duperele sie doczepiły!!! Może to sprawka kul -jaki model ? Zdrowa noga też mi częściej dokuczała od chorej. Po pierwszych jazdach na rowerze to zdrowa miała zakwasy,to przy zdrowej napierdzielały mięśnie (zwłaszcza łydki) po pierwszych 5 km. Chora zachowywała się jakby nie brała udziału w tych wyprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote:alawpr wrote:Ja miałam identycznie,leżąc jak kłoda z gipsem nr.1 ciężkim po sam tyłek,bałam sie ze jak rodziny nie bedzie to spłonę razem z łóżkiem. Obłęd totalny!!!Kurczę czyli nie tylko ja miałam takie głupie myśli. A już myślałam, że z moją głową coś było nie tak-wtedy.Ale fajnie to miała Witch- z tą bombą.(czytam zaległości!!!!)Ja myslalam ,że jeszcze na mnie działały leki otępiejące mój mózg.Dobrze ,że rodzina nie zamknęla mnie w szafie w obawie o zdrowie swoje i moją psyche... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi