witch Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 prazynka wrote:żabka wrote:Prażynko to jest nr do rejestracji 12-424-82-25 na Kopernika w Krakowie. Zadzwoń i zapytaj się czy Cie przyjmą na NFZdziękuję, już zanotowałam a tak dla zmiany tematu, jak planujecie spędzić sylwestra Właśnie wczoraj definitywnie odmówiłam znajomym pójścia z nimi na bal. To będzie pierwszy Sylwester w domu od wielu,wielu lat. Jak się zrosnę to odbiję w karnawale.A jak Ty planujesz tą noc spędzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 witch wrote:prazynka wrote:witch wrote:Jaka tam ona szanowna - można powiedzieć że też na "sz" ale szurnięta. Boli mniej ale boli. Jak czytam o dolegliwościach Prażynki to mi wstyd, że się pieszczę z tą swoją piętą. Niech mi dokucza jak chce byle na tym się skończyło.No to żebyś wyzbyła się wyrzutów sumienia to dopowiem, że jak chodzę to pięta też mnie boli i te wszystkie kości śródstopia na których stopa opiera się o podłoże, urok odwapnionych sudekiem kości zwany plamistym zanikiem kości, czuję się jak syrenka, która za możliwość stania się człowiekiem była skazana na ból, jak gdyby chodziła po rozbitym szkle, no, nie wiedziałam że uczłowieczanie mnie będzie tyle kosztować Dobrze, że jeszcze potrafisz żartować Jesteś niezrównana w tej walce z wszystkimi danymi Ci (tylko za co?) dolegliwościami.Sza po ba Może ktoś mnie nie lubi i stosuje wodo ? no popłakać czasem trzeba a potem dalej do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko, Piekary cieszą się bardzo dobrą opinią,więc możesz miec do nich zaufanie.Na poczatku i zespoleni nie mają zgody na obciążanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irko Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko wrote:alawpr wrote:Irko wrote:Witam a miał ktoś złamanie z przemieszczeniem kości piszczelowej i strzałkowej 5 cm nad stawem skokowym jestem już 3 m-ce po operacji. Po dwóch m-cach byłem nakontroli i nic się nie zrosło jeszcze . Jak długo się kości zrastają wie ktoś. Operacje miałem w Piekarach Koś piszczelowa jest wredną kością do zrastania,jest to najsuchsza kośc i oblewanie jej kostnina to dosc dlugi proces.Musisz niestety uzbroic sie w cierpliwośc.Podejrzewan ,że teraz na nastepnej kontroli powinno juz sie coś ruszyc.No własnie ja mam wizytę po świętach dopiero i nie mogę stawać na tę nogę czy mogę trochę stawać gipsu nie mam do miałęm operacjeNo mam poskręcane kości jakimiś blachami lekarz powiedział że około 20 kg obciążeniaTeraz czasami mnie noga boli w okolicy złamania kiedyś kula mi odjechała i troche mocniej stanołem na tę noge sam nie wiem czy coś nie zbroiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 alawpr wrote: prazynka wrote: alawpr wrote: Zaczeło sie dosc komicznie,od bardzo czerwonych uszu-wygladały jak plastikowe,wysypka na ciele duszności i puchniecie kończyn, u niej spuchła jak serdel ręka. nieciekawie, w ulotce piszą, żeby mieć pod ręką wapno na wypadek reakcji organizmu na obniżenie jego poziomu, no i nie wiem co teraz, bo pierwszą wzięłam i bolało mnie w klatce a myślałam, że to od długiego leżenia Lekaż nic ci nie powiedzial??? no nic, rodzinny mi przepisał wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Prazynko może rodzinny nic nie wiedzial o skutkach ubocznych. Rozumiem ,że sama sobie zaleciłaś tą kalcytoninę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 prazynka wrote:dolegliwościami.Może ktoś mnie nie lubi i stosuje wodo ? no popłakać czasem trzeba a potem dalej do przodu Jeśli nawet ktoś taki jest to na pewno nie TU. Do nas trafiłaś już po "wkłuciu" kilku igieł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko wrote: Irko wrote: alawpr wrote: Koś piszczelowa jest wredną kością do zrastania,jest to najsuchsza kośc i oblewanie jej kostnina to dosc dlugi proces.Musisz niestety uzbroic sie w cierpliwośc.Podejrzewan ,że teraz na nastepnej kontroli powinno juz sie coś ruszyc. No własnie ja mam wizytę po świętach dopiero i nie mogę stawać na tę nogę czy mogę trochę stawać gipsu nie mam do miałęm operacje No mam poskręcane kości jakimiś blachami lekarz powiedział że około 20 kg obciążenia Ja w styczniu miałam wstawiony gwóźdź a pozwolenie na obciążanie do 20 kg usłyszałam dopiero 20 IV (ponad 3 m-ce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko 20 kg to jest naprawde dużo.Jak lekarz ci na tyle pozwolił to tak rób.Naklepiej sprawdzic na wadze łazienkowej ile to jest i starac sie tak chodzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 witch wrote:prazynka wrote:żabka wrote:Prażynko to jest nr do rejestracji 12-424-82-25 na Kopernika w Krakowie. Zadzwoń i zapytaj się czy Cie przyjmą na NFZdziękuję, już zanotowałam a tak dla zmiany tematu, jak planujecie spędzić sylwestra Właśnie wczoraj definitywnie odmówiłam znajomym pójścia z nimi na bal. To będzie pierwszy Sylwester w domu od wielu,wielu lat. Jak się zrosnę to odbiję w karnawale.A jak Ty planujesz tą noc spędzić?W zeszłym roku byłam na domowej imprezie ale przesiedziałam całą i tylko jadłam i jadłam wynudziłam się jak nigdy, bo wszyscy tańczący byli, a teraz to też chyba w domu, więc kreację już mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 alawpr wrote: Irko, Piekary cieszą się bardzo dobrą opinią,więc możesz miec do nich zaufanie.Na poczatku i zespoleni nie mają zgody na obciążanie. Alawpr pomyliłaś się.Najlepszą opinią cieszy szpital w Mrągowie. To nasz faworyt nr 1 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko wrote:Irko wrote:alawpr wrote:Koś piszczelowa jest wredną kością do zrastania,jest to najsuchsza kośc i oblewanie jej kostnina to dosc dlugi proces.Musisz niestety uzbroic sie w cierpliwośc.Podejrzewan ,że teraz na nastepnej kontroli powinno juz sie coś ruszyc.No własnie ja mam wizytę po świętach dopiero i nie mogę stawać na tę nogę czy mogę trochę stawać gipsu nie mam do miałęm operacjeNo mam poskręcane kości jakimiś blachami lekarz powiedział że około 20 kg obciążeniaTeraz czasami mnie noga boli w okolicy złamania kiedyś kula mi odjechała i troche mocniej stanołem na tę noge sam nie wiem czy coś nie zbroiłemNie bój się, zdarzyło mi się tak ujechać i spanikowana dzwoniłam do lekarza na prywatny telefon a on uspokajał mnie, że zawsze musi być ten pierwszy raz, co innego stale jej używać a co innego na chwilę na niej wesprzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Ja w maju sie polamałam ,jestem bez żelaza w nodze i na obciązanie dostalam zgode w pażdzierniku,pod sam koniec.Jak widzisz rózne są sposoby leczenia i podejscia do zagadnienia przez lekarzy.ale to zalezy od złamania,sposobu leczenia i lekarza jak i samego polamanego i jak sie zrasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irko Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 No mi pozostało uzbroić się w cierpliwość hm a takie miałem plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 witch wrote: alawpr wrote: Irko, Piekary cieszą się bardzo dobrą opinią,więc możesz miec do nich zaufanie.Na poczatku i zespoleni nie mają zgody na obciążanie. Alawpr pomyliłaś się.Najlepszą opinią cieszy szpital w Mrągowie. To nasz faworyt nr 1 ! Tam to tylko bąbke im na świeta przesła od zachwyconych połamanych br............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irko Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 No to mnie uspokoiłaś Prażynko miło tu pogawożyć z wami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko wrote: No mi pozostało uzbroić się w cierpliwość hm a takie miałem plany To je piorunem zweryfikuj zanim zaczniesz w nie wierzyć. Na razie planuj góra na tydzień do przodu. To najlepsze planowanie w naszym wydaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko wrote: No mi pozostało uzbroić się w cierpliwość hm a takie miałem plany No niestetu plany musisz zmienić. Ale wiosną może być już ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko wrote: No mi pozostało uzbroić się w cierpliwość hm a takie miałem plany Witaj w klubie............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 alawpr wrote: Prazynko może rodzinny nic nie wiedzial o skutkach ubocznych. Rozumiem ,że sama sobie zaleciłaś tą kalcytoninę? Na ostatniej konsultacji ortopedycznej zapytałam, czy mogę stosować preparaty na wzmocnienie kości np kalcytoninę, lekarz powiedział, że tak, ale jak pisałam wcześniej, żaden z 3 ortopedów, z którymi rozmawiałam o suplementacji nie wykazał uznania dla skuteczności kalcytoniny. No więc jak byłam wczoraj u rodzinnego to mi przepisał detralex jako kontynuację i kalcytoninę i wysłał do chirurga naczyniowego z tym skakaniem. W poniedziałek będę u tego naczyniowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irko Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 A co z tym sylwestrem kto się pisze a może zorganizujemy bal połamańców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 alawpr wrote: witch wrote: alawpr wrote: Irko, Piekary cieszą się bardzo dobrą opinią,więc możesz miec do nich zaufanie.Na poczatku i zespoleni nie mają zgody na obciążanie. Alawpr pomyliłaś się.Najlepszą opinią cieszy szpital w Mrągowie. To nasz faworyt nr 1 ! Tam to tylko bąbke im na świeta przesła od zachwyconych połamanych br............. A to może poproszę tych moich kawalarzy o tą przysługę ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko napisz na niebiesko co ci się stało i kiedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Kurka,musze iśc cwiczyc prawa ,a jak mi sie nie chce.Moze dacie mi jakiegoś kopa na rozpęd.Bo jakis złosliwy leniwiec mnie opanował...... ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 witch wrote:prazynka wrote:dolegliwościami.Może ktoś mnie nie lubi i stosuje wodo ? no popłakać czasem trzeba a potem dalej do przodu Jeśli nawet ktoś taki jest to na pewno nie TU. Do nas trafiłaś już po "wkłuciu" kilku igieł Widać nie w porę kiedyś powiedziałam, że mam doła i przytuliłabym się nawet do jeża, widać skutki zostały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Dota wrote: Irko napisz na niebiesko co ci się stało i kiedy. O to samo miałam właśnie prosić Zamiast danych z dowodu osobistego poprosimy o te dane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 witch wrote: alawpr wrote: witch wrote: Alawpr pomyliłaś się.Najlepszą opinią cieszy szpital w Mrągowie. To nasz faworyt nr 1 ! Tam to tylko bąbke im na świeta przesła od zachwyconych połamanych br............. A to może poproszę tych moich kawalarzy o tą przysługę ????? Kurcze ,no tak,oni by to migusiem zalatwili hi..hi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 prazynka wrote:witch wrote:prazynka wrote:dolegliwościami.Może ktoś mnie nie lubi i stosuje wodo ? no popłakać czasem trzeba a potem dalej do przodu Jeśli nawet ktoś taki jest to na pewno nie TU. Do nas trafiłaś już po "wkłuciu" kilku igieł Widać nie w porę kiedyś powiedziałam, że mam doła i przytuliłabym się nawet do jeża, widać skutki zostały Ten jeż już dawno wyleniał. Stracił wszystkie kolce. A TY nauczona tym doświadczeniem nie tul się więcej do jeży. Kup sobie misia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 prazynka wrote:witch wrote:prazynka wrote:dolegliwościami.Może ktoś mnie nie lubi i stosuje wodo ? no popłakać czasem trzeba a potem dalej do przodu Jeśli nawet ktoś taki jest to na pewno nie TU. Do nas trafiłaś już po "wkłuciu" kilku igieł Widać nie w porę kiedyś powiedziałam, że mam doła i przytuliłabym się nawet do jeża, widać skutki zostały I tu morał bajki taki ,aby nie fantazjowac na temat zwierzyny z kolcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Irko wrote: A co z tym sylwestrem kto się pisze a może zorganizujemy bal połamańców Pewnie byłoby ciekawie ja mam Edziag do pary, ja lewa stopa, Ona prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi