Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

LillaKorn wrote:

prazynka wrote:

alawpr wrote:

Albo u mojej tesciowej na Bielanach.Posiada Franie -model gebels- i uważa ,że nie ma lepszej ;-)

To mam blisko do frani Twojej teściowej :D

Pamiętajcie, żeby taką praleczkę porządnie uziemić bo może być zgon!

A tesciowa wspominala ,ze kopie.Ale za chinskiego nie chce nowej.

LillaKorn wrote:

prazynka wrote:

alawpr wrote:

Albo u mojej tesciowej na Bielanach.Posiada Franie -model gebels- i uważa ,że nie ma lepszej ;-)

Dla pewności - nogi w gumiakach (tak to się chyba nazywa ?) trzymać podczas zabiegu :)

prazynka wrote:

edziag wrote:

prazynka wrote:

skokowy to coś zupełnie innego niż kolano, nawet wyprowadzony ze sztywności może do niej wracać aż do całkowitego usztywnienia :( taka to paskuda

a jak ruchomość twojej stopy? ja mam 50 %

u mnie wygląda tak: mogę wyprostować podeszwowo znacznie ale zgiąć grzbietowo to już fatalnie :( a na boki wcale

no to tak jak u mnie, podeszwowo jeszcze ujdzie w tłoku ale w drugą stronę porażka :(

alawpr wrote:

LillaKorn wrote:

prazynka wrote:

A tesciowa wspominala ,ze kopie.Ale za chinskiego nie chce nowej.

Teściową kopie, Ciebie z racji wieku tylko popieści. Jeszcze Ci się to spodoba ;)

edziag wrote:

prazynka wrote:

edziag wrote:

http://edziagk.flog.pl/wpis/671330/ -zaszalałam i będę ćwiczyć

No Edziag, masz skypa? To sobie popatrzymy jak ćwiczymy takie same nogi na takim samym sprzęcie :D

mam :) ale ciągle liczę że w końcu mnie odwiedzisz i pokażesz naocznie i namacalnie ;)

no słuchaj w piątek znów przyjeżdżam nocnym i choćby tym razem na czterech to na pewno dojadę bo już mi wstyd no :D

prazynka wrote:

edziag wrote:

prazynka wrote:

No Edziag, masz skypa? To sobie popatrzymy jak ćwiczymy takie same nogi na takim samym sprzęcie :D

mam :) ale ciągle liczę że w końcu mnie odwiedzisz i pokażesz naocznie i namacalnie ;)

no słuchaj w piątek znów przyjeżdżam nocnym i choćby tym razem na czterech to na pewno dojadę bo już mi wstyd no :D

trzymam cię za słowo, weź jakieś zdjęcia to może uda mi się je pokazać w czwartek mojemu orto.

edziag wrote:

prazynka wrote:

edziag wrote:

a jak ruchomość twojej stopy? ja mam 50 %

u mnie wygląda tak: mogę wyprostować podeszwowo znacznie ale zgiąć grzbietowo to już fatalnie :( a na boki wcale

no to tak jak u mnie, podeszwowo jeszcze ujdzie w tłoku ale w drugą stronę porażka :(

bardzo boli mnie coś w kostce tej zewnętrznej i tam pojawia mi sie wysięk stawowy boli też po obu stronach achillesa, ale achillesa mam prawidłowego więc pewnie to te więzadła :(

witch wrote:

LillaKorn wrote:

prazynka wrote:

Dla pewności - nogi w gumiakach (tak to się chyba nazywa ?) trzymać podczas zabiegu :)

Mam twarzowe w kwiatki ;-)

edziag wrote:

prazynka wrote:

edziag wrote:

trzymam cię za słowo, weź jakieś zdjęcia to może uda mi się je pokazać w czwartek mojemu orto.

teczysko mam przygotowane, tak obfita dokumentacja :(

prazynka wrote:

edziag wrote:

prazynka wrote:

bardzo boli mnie coś w kostce tej zewnętrznej i tam pojawia mi sie wysięk stawowy boli też po obu stronach achillesa, ale achillesa mam prawidłowego więc pewnie to te więzadła :(

jestem pos wrażeniem twojej autodiagnozy, ja nawet nie potrafię opisać co mnie boli nie mówiąc już o stwierdzeniu jak.

alawpr wrote:

Prazynko a jak po dzisiejszym zastrzyku? lepiej?

brałam wczoraj z niedzieli, gdyż jak wróciłam to było póżno i bałam się na noc ją aplikować, więc wczoraj trzepało mniej ale jednak, kolejny sprawdzian jutro

edziag wrote:

prazynka wrote:

edziag wrote:

jestem pos wrażeniem twojej autodiagnozy, ja nawet nie potrafię opisać co mnie boli nie mówiąc już o stwierdzeniu jak.

Jak ma się tyle opisów badań, co grube jak biblia i po męczeniu lekarzy o dokładne tłumaczenie to taką wiedzę już się ma :D a poważnie to nikt nie wie, co boli w tej kostce i pięcie, tyle tam nieprawidłowości,

edziag wrote:

ciekawe co powie mi ten twój spec. on robi też USG?

Byłam u niego tylko w Sport Klinice, tam mają beznadziejne RTG. Usg nie zlecał mi, sama na własny użytek robiłam te badania teraz niedawno, bo po artroskopii u niego ciągle było źle, myślę czy nie wysłać mu moich płytek aby zerknął, zwłaszcza, że coś tam nie tak z bloczkiem kości skokowej podobno, on jest dobrym chirurgiem ale czy powie Ci coś więcej to nie wiem

alawpr wrote:

Kasiek prosi ,zeby pozdrowic wszystkich. O 20:00 ma spotkanie z lekarzami sportowymi.Po wszystko opisze. Nadmienila ,że kontaktowała sie z Jasmar i mowila ,że teskni za nami ;-))

zbiorowa konsultacja ? Fantastycznie !