alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 kasiek79 wrote: aaaaaaa i zapomniała wam napsiac zę oni (ci sportowi) gipsotomię zawsze w znieczuleniu robią tym bardziej po prawie 6 tygodniach od złamnia. A ja....... miałą na zywca I jestes teraz Mistrzynią gipso...coś tam........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alawpr wrote: jasmar wrote: ojacie wrote: Wektory, kinematyka, dynamika, niby proste, ale mi całki średnio idą no to nawet fajne jeszcze trochę pamiętam, choć kończyłam...........................lat temu. O sorry zakrztusiłam się Klepię cie po plecach....lepiej/// Dzięki dzięki, ale nie napiszę ile to było lat temu, ale dawno jak dla mnie. Miłych snów o zdrowej nóżce życzę wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 jasmar wrote: No kochane lecę spać bo jutro rano wstaję-zabiegi czekaja-a jeszcze muszę sama dojechać. Dam znać jak mi poszło, ale przyznam że mam lekkiego stracha. Do jutra PA Nie bój nic,bedzie Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Mi wlasnie teraz jak zakladali juz ten gips do chodzenia to napakowali tgo mięciutkiego dwa razy więcej na całą stopę niz poprzednimi razami. mi teraz tak na raz jakieś 30cm rozwinał (kuźwa coby nie za duzo) ale i tak jest o niego lepije To się tak fajnie wyciąga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: Mi wlasnie teraz jak zakladali juz ten gips do chodzenia to napakowali tgo mięciutkiego dwa razy więcej na całą stopę niz poprzednimi razami. mi teraz tak na raz jakieś 30cm rozwinał (kuźwa coby nie za duzo) ale i tak jest o niego lepije To sie nie wysilił,ale zawsze coś. I o niebo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: aaaaaaa i zapomniała wam napsiac zę oni (ci sportowi) gipsotomię zawsze w znieczuleniu robią tym bardziej po prawie 6 tygodniach od złamnia. A ja....... miałą na zywca I jestes teraz Mistrzynią gipso...coś tam........ oni tego to juz w ogóle nie chhcieli komentować Powiedzieli tlyko ze jakby to było kilak dni po złamnaiu i ttrzebaby delikatnie coś prtzesunac to jescze ....... bez znieczulenia mozna... ale w moim przypadku.....................n ech, ludzie w poczeklani zawsze mnie podziwiaja i żałują za razem.... och gdyby oni wiedzieli że znma takie co to po 7 miechów sa w gipsie....... no ale jak dizisja zobaczyła sowja nogę bez gipsu z dodatkowymi strupami i rana to załamka (a wytłumaczenie że to tak od gipsu który mnie obciera...... fajnie nie????) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 ojacie wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: Mi wlasnie teraz jak zakladali juz ten gips do chodzenia to napakowali tgo mięciutkiego dwa razy więcej na całą stopę niz poprzednimi razami. mi teraz tak na raz jakieś 30cm rozwinał (kuźwa coby nie za duzo) ale i tak jest o niego lepije To się tak fajnie wyciąga Skubałaś gips............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: kasiek79 wrote: aaaaaaa i zapomniała wam napsiac zę oni (ci sportowi) gipsotomię zawsze w znieczuleniu robią tym bardziej po prawie 6 tygodniach od złamnia. A ja....... miałą na zywca I jestes teraz Mistrzynią gipso...coś tam........ oni tego to juz w ogóle nie chhcieli komentować Powiedzieli tlyko ze jakby to było kilak dni po złamnaiu i ttrzebaby delikatnie coś prtzesunac to jescze ....... bez znieczulenia mozna... ale w moim przypadku.....................n ech, ludzie w poczeklani zawsze mnie podziwiaja i żałują za razem.... och gdyby oni wiedzieli że znma takie co to po 7 miechów sa w gipsie....... no ale jak dizisja zobaczyła sowja nogę bez gipsu z dodatkowymi strupami i rana to załamka (a wytłumaczenie że to tak od gipsu który mnie obciera...... fajnie nie????) Kasiek to ty jak z wojny....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alawpr wrote: ojacie wrote: kasiek79 wrote: mi teraz tak na raz jakieś 30cm rozwinał (kuźwa coby nie za duzo) ale i tak jest o niego lepije To się tak fajnie wyciąga Skubałaś gips............ czy ja skubałam?????????? A no pod kolanem bo ranił mnie i nie mogła zgianc wiećej jak już 90stopni przekroczyłą Ale dizisja na rtg dowiedział sie ze nie mam pełnego wyprostu. W gipsie wydawało mi sie ze juz go mam ale niestety jesczze mi brakuje. A zgięcie bez gipsu jest większe Gips pod kolanme trochę mi blokuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: aaaaaaa i zapomniała wam napsiac zę oni (ci sportowi) gipsotomię zawsze w znieczuleniu robią tym bardziej po prawie 6 tygodniach od złamnia. A ja....... miałą na zywca I jestes teraz Mistrzynią gipso...coś tam........ Kasiu, najgorsze masz już za sobą będziesz miała co wspominać i z czego być dumna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: I jestes teraz Mistrzynią gipso...coś tam........ oni tego to juz w ogóle nie chhcieli komentować Powiedzieli tlyko ze jakby to było kilak dni po złamnaiu i ttrzebaby delikatnie coś prtzesunac to jescze ....... bez znieczulenia mozna... ale w moim przypadku.....................n ech, ludzie w poczeklani zawsze mnie podziwiaja i żałują za razem.... och gdyby oni wiedzieli że znma takie co to po 7 miechów sa w gipsie....... no ale jak dizisja zobaczyła sowja nogę bez gipsu z dodatkowymi strupami i rana to załamka (a wytłumaczenie że to tak od gipsu który mnie obciera...... fajnie nie????) Kasiek to ty jak z wojny....... hehe va zebyś wiedziała ze normalnie aż dziwnie się czuję Dizisja taka kobieta patrzyła na ta moja poraniona nogę jak wyszłą z gipsowni i aż łzy miała w oczach ze ja taka biedna A ja w smiech ze wcale nie biedna ze juz górki itp. A jak wyszłą z gabinetu to pytała mnie: no i co lekarz na te rany???? ja tlyko sie zasmiaął ze ona nawet na nie nie zwrócił uwagi. Ech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: ojacie wrote: To się tak fajnie wyciąga Skubałaś gips............ czy ja skubałam?????????? A no pod kolanem bo ranił mnie i nie mogła zgianc wiećej jak już 90stopni przekroczyłą Ale dizisja na rtg dowiedział sie ze nie mam pełnego wyprostu. W gipsie wydawało mi sie ze juz go mam ale niestety jesczze mi brakuje. A zgięcie bez gipsu jest większe Gips pod kolanme trochę mi blokuje To było do ojacie... ale dzieki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Ja cie podziwiam,że ty dajesz rade z tymi ranami jakos egzystowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 ojacie wrote:alawpr wrote:kasiek79 wrote:aaaaaaa i zapomniała wam napsiac zę oni (ci sportowi) gipsotomię zawsze w znieczuleniu robią tym bardziej po prawie 6 tygodniach od złamnia. A ja....... miałą na zywcaI jestes teraz Mistrzynią gipso...coś tam........Kasiu, najgorsze masz już za sobą będziesz miała co wspominać i z czego być dumna tak tak i ajk pogadałą z tymi znajomymi i pokazali mi co etraz się stosuje a do etgo jak dziisaj na wizycie posłuchałm jak to się teraz złamani leczy to normalnie nie mogłą uwierzyć ze w szpitalu jesce takie średnioweicze panuje.No i musze przyznać (przynajmniej jeżeli chodzi o Białystok) że tu jest już "nowoczesne" leczenie złaman któe szybciej pozwala wracac do zdrowia al;bo wrecz go nie tracić. iŻe są juz lekzre któzy się tym zajmują tlyko..... trtzeba na nich trafić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Kasia a nie napisalas jak odbyło sie ciecie gipsu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alawpr wrote: ojacie wrote: kasiek79 wrote: mi teraz tak na raz jakieś 30cm rozwinał (kuźwa coby nie za duzo) ale i tak jest o niego lepije To się tak fajnie wyciąga Skubałaś gips............ No ja skubałam, wiem, że nie wolno, ale to takie odprężające zajęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alawpr wrote: Ja cie podziwiam,że ty dajesz rade z tymi ranami jakos egzystowac wiesz j tak sie zastanwiam o ile byłoby mi łatwiej gdybym ich nie miała Bo musze zaciskac zęby. No i praktycznie pone mi dokuczaja a nie samo złamanie A ta rana pod kolanem do tej pory mi się nie zagoiła..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 ojacie wrote: alawpr wrote: ojacie wrote: To się tak fajnie wyciąga Skubałaś gips............ No ja skubałam, wiem, że nie wolno, ale to takie odprężające zajęcie Ja tez to robię tylko w ukryciu,bo rodzina sie wydziera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 A drapanie patyczkiem -cudowne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 No, bo to tak korci Dobra ja już mykam, dobranoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alawpr wrote: Kasia a nie napisalas jak odbyło sie ciecie gipsu?? fantastycznie. Nawet nic nie czułą ale to też dzieki temu że nie miałą duzej opuchlizny. I jak już nie miałą gipsu i czekałą na tej dziisajszy to z góry ( z oddziału) lekarz kazałą zawołać Wojtka i........... ten gipsiarz co między innymi pocią mi nogę i pokazywałą Wojtkowi jak pieknie noge w 6 miejscach mi załatwił a ze ten pan co dizisja cią nawet mnie nie zadrapał. Hehe Wojtek od arzu się tłumaczył. no i kurde miał rację bo faktycznie ta piła nie tnie normlanej skóry. Ale jak Wojtek mówi że ja miałą takie obrzeki ze mi się wylewał spod gipsu to nie było bata. Jak zdejmą mi gips to poakze wa fotę ze swoimi szramami. Ale wiecie co powiedział gipsiarzowi jak wróciłą do niego na załozenie dzisiajszego gipsu................. kurde a juz myslalam ze to juz koniec męczarni anjwiększych z tego wszyskteigo ze dizisja było ostatnie cięcie gipsu.. atu jescze za 2 tyg bęe znowu cierpiaął. Bo ja tego rozcinania cholernie się boję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 dobr ja też spadamNARAZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 No własnie,ja mam to samo,najgorsza rzecz to to cięcie.Juz tak sobie rozmyslam czy samej jakoś go nie rozpilowac hi.hi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Pa,pa śpij dobrze Juz mamy srodę I bliżej do uwolnienia nózki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Hej, znów nie spalam od czwartej wstaję już zdesperowana i biorę się za prace domowe aby do tej ósmej jakoś zająć czas bo o dziewiątej mam rehabilitację. Trzymajcie kciuki bo denerwuję się tym spotkaniem z fizykoterapeutą. Edziag- powodzenia w Zusie, wszystkim pozostałym miłego dnia i bez bólu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: No własnie,ja mam to samo,najgorsza rzecz to to cięcie.Juz tak sobie rozmyslam czy samej jakoś go nie rozpilowac hi.hi.. Kochani zagipsowani ,rozcinanie gipsu to jest pikuś (sorry Pan Pikuś) nie boli nic a nic ,myślę ,że to zależy od technika mój najpierw pokazał mi na swoim palcu, skóry nie tnie ta piła,tylko takie podejrzane dzwięki wydaje !! Tak że głowa do góry . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 prazynka wrote: marchewka wrote: Wawa, Mokotów, a Ty? tez Wawa prawda? Tak, tylko druga strona to może spotkamy się na kawę, jak już dołować się to we dwie i przy jakimś pysznym ciastku ? Można się przyłączyć? Wawa Ursynów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Edziag jak minęła kontrola w ZUS ? Za tydzień komisja u tego samego lekarza ? Jak stała bywalczyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 żabka wrote:alawpr wrote:No własnie,ja mam to samo,najgorsza rzecz to to cięcie.Juz tak sobie rozmyslam czy samej jakoś go nie rozpilowac hi.hi..Kochani zagipsowani ,rozcinanie gipsu to jest pikuś (sorry Pan Pikuś) nie boli nic a nic ,myślę ,że to zależy od technika mój najpierw pokazał mi na swoim palcu, skóry nie tnie ta piła,tylko takie podejrzane dzwięki wydaje !! Tak że głowa do góry .żabka niestety nie zgodze się z Tobą. Moi na swoich nadgarstkach pokazywali że nie tnie ajednak mnie cieła. Owszem jeżeli noga nie ejst mocno spuchnieta i do tego masz gips na wate to nie ma szans zeby Ciebie pocieła. Ale jeżeli noga jest baaaaaaaardzo spuchnieta tak jak ja miała w szpitalu ze mi ją ratowali własnie rozcinąjąc gips to tnie. Do tego jak ma się taki gips jak mój..... czyli tylko na papier toaletowy. Sami gipsiarze mówili ze żadko ale czasami niestety tak się zdarza. bo piła ledwo zdązy przeciąć gips to wpada od razu na spuchniętą nogę. U mnie jak miałą spuchniętą to po rozcięciu gipsu ciało normalnie od razu wyłaziło przez szparę. Obejrzyj sobie zdjęcia moje tam chyba na jednym widać jak mam pociętą nogę. A jak juz zdejmę gipos to wstawię dokąłdne zdjecie ze śladami od piły. W szpitalu jak płakałą i mówiłą ze mnie boli że mnie pocięli to wmawiali mi ze to niemozliwe bo ona nie tenie. Ale jak pierwszy raz zdjęli gips to oczy im wyszły............Tak wieć to nie prawda ze ona nigdy nie tnie!!!!! Owszem tearz jak mam zmieniamy gips w poradni jak noga nie jest mnocno spuchnięta to nawet jak piła z gipsu spada na nogę to tl;yko mnie "łaskocze" ale jak noga jest spuchnięta to zostawia slad albo przecina skóre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Jasmar Ty też wkrótce szykujesz się do powrotu do pracy (chyba nie pomyliłam osób) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi