zabka Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Kasiek ,Ty nie czekal 2 dni ,tylko pomykaj do doktora ,noga nie może być sina!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witch,w piątek jade na Mazury...czy mam pozdrowic od ciebie wiadome miejsce??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: riviolla wrote: prazynka wrote: Tak, tylko druga strona to może spotkamy się na kawę, jak już dołować się to we dwie i przy jakimś pysznym ciastku ? Można się przyłączyć? Wawa Ursynów Zrobimy ładny zlocik swoją drogą to wysyp połamańców w tej Wawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 marchewka wrote: alawpr wrote: riviolla wrote: Można się przyłączyć? Wawa Ursynów Zrobimy ładny zlocik swoją drogą to wysyp połamańców w tej Wawie... Mamy czwórkę do brydża ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Dziewczyny spadam,bo jade do koleżeństwa na Katarzynki.Ide poprawic loki Wpadnę późnym wieczorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: marchewka wrote: alawpr wrote: Zrobimy ładny zlocik swoją drogą to wysyp połamańców w tej Wawie... Mamy czwórkę do brydża ) jak tam Ala, dziś były ćwiczonka, czy dopiero biegniesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Dota wrote:Witch nie tylko Twój lekarz nie wierzy w farmakologię i rehabilitację. Na wyjściu ze szpitala jedynie dostałam recepty na Clexane oraz na prochy przeciwbólowe (okazały się zbędne). Dopiero po ponad 7 miesiącach skutecznie wyprosiłam receptę na Ossopan oraz skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Po kolejnych dwu miesiącach na rtg był mocny zrost. Przypadek...No to mamy bardzo podobnie. Żadnych "wspomagaczy" i prośba (wymuszanie) o wszystko.Oby tylko mój zrost był też tak dobry jak u Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: Witch mi lekarze na poczatku przepisali osteogenon i detralex.Po komórkach kazano wszystko odstawic a teraz do domu przepisano mi Ostenil 70,który biore raz w tygodniu+do tego 1 tab dziennie Calcium 600+D400.Z tym Ostenilem sa jaja bo bierzesz go na czczo popijając tylko woda przegotowaną, nawet nie mozna mineralną i pół godziny musisz _ STAC-. Nie wolno siedziec ani kłaś się. Dla mnie to abstrakcja ! Nie znam żadnego z tych medykamentów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: riviolla wrote: prazynka wrote: Tak, tylko druga strona to może spotkamy się na kawę, jak już dołować się to we dwie i przy jakimś pysznym ciastku ? Można się przyłączyć? Wawa Ursynów Zrobimy ładny zlocik Zlot czarownic to na Łysej Górze Ale beze mnie ??????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: Witch,w piątek jade na Mazury...czy mam pozdrowic od ciebie wiadome miejsce??? Nie !!!!!!!!!!!!! Możesz im co najwyżej we wszystkich 2 karetkach opony poprzebijać. Ja się tam wybieram jak zwykle w lipcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 marchewka wrote: alawpr wrote: marchewka wrote: swoją drogą to wysyp połamańców w tej Wawie... Mamy czwórkę do brydża ) jak tam Ala, dziś były ćwiczonka, czy dopiero biegniesz? Dziś "walcuje" to lepsze niż ćwiczenia na drążku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Wróciłam, żyję! Matko co za dzień , musk mi wysiadł. Idę zjeść lodówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 marchewka wrote: alawpr wrote: riviolla wrote: Można się przyłączyć? Wawa Ursynów Zrobimy ładny zlocik swoją drogą to wysyp połamańców w tej Wawie... Hmmmm 4 osoby na prawie dwumilionowe miasto to kiepski wynik. GUS nie weźmie tych danych pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 ojacie wrote: Wróciłam, żyję! Matko co za dzień , musk mi wysiadł. Idę zjeść lodówkę. Jak fizyka ????????? Pisz Kobieto !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Nie wiem, napisałam wszystko, ale nie chce myśleć już o tym, bo to był dzień masakra od 9-18 na uczelni. Zdążyłam w przerwie zjeść tylko mandarynkę i jestem głodna jak wilk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 ojacie wrote: Nie wiem, napisałam wszystko, ale nie chce myśleć już o tym, bo to był dzień masakra od 9-18 na uczelni. Zdążyłam w przerwie zjeść tylko mandarynkę i jestem głodna jak wilk! Idź posil się. Najważniejsze, że masz to za sobą. O wynik bądź spokojna - będzie dobrze (pięta mnie dziś mniej boli a to dobry znak). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 witch wrote:Dota wrote:Witch nie tylko Twój lekarz nie wierzy w farmakologię i rehabilitację. Na wyjściu ze szpitala jedynie dostałam recepty na Clexane oraz na prochy przeciwbólowe (okazały się zbędne). Dopiero po ponad 7 miesiącach skutecznie wyprosiłam receptę na Ossopan oraz skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Po kolejnych dwu miesiącach na rtg był mocny zrost. Przypadek...No to mamy bardzo podobnie. Żadnych "wspomagaczy" i prośba (wymuszanie) o wszystko.Oby tylko mój zrost był też tak dobry jak u Ciebie Dobry, dobry. Sama na rtg zobaczyłam że jest a orto ocenił na mocny. Muszę mu zaufać bo bólowych symptomów nie mam i nigdy nie miałam. Obecnie "wzmacniam" go jeżdżąc na prawdziwym rowerze na pole magnetyczne.Za półtora miesiąca będę obchodzić pierwszą rocznicę karkołomnego upadku/wypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Dota wrote:witch wrote:Czytam o tym jakie to specyfiki miałyście (macie) przepisane przez lekarzy czyt to na przyspieszenie zrostu czy na poprawę krążenie czy też obrzęki i dochodzę do wniosku, że mój lekarz chyba jest przeciwnikiem farmakologii a ja jedyną lub jedną z nielicznych, które nie korzystają z dobrodziejstw tej dziedziny medycyny.Jedyna recepta jaką od niego dostałam była na zastrzyki przeciwzakrzepowe. Wrrrrrrrrróć - zapomniałam o ketanolu ..!Witch nie tylko Twój lekarz nie wierzy w farmakologię i rehabilitację. Na wyjściu ze szpitala jedynie dostałam recepty na Clexane oraz na prochy przeciwbólowe (okazały się zbędne). Dopiero po ponad 7 miesiącach skutecznie wyprosiłam receptę na Ossopan oraz skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Po kolejnych dwu miesiącach na rtg był mocny zrost. Przypadek...mój mi nawet przeciwbólowych nie wypisał jedynie zastrzyczki. A tu nie chodzi o wspomaganie zrostu bo jak już nie jedna osoba pisała nie ma leku na zrost a chodzi o te od krązenia. Ci sportowi załamali ręce że on mi nic nie dała przy takiej nodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: żabka wrote: alawpr wrote: No własnie,ja mam to samo,najgorsza rzecz to to cięcie.Juz tak sobie rozmyslam czy samej jakoś go nie rozpilowac hi.hi.. Kochani zagipsowani ,rozcinanie gipsu to jest pikuś (sorry Pan Pikuś) nie boli nic a nic ,myślę ,że to zależy od technika mój najpierw pokazał mi na swoim palcu, skóry nie tnie ta piła,tylko takie podejrzane dzwięki wydaje !! Tak że głowa do góry . <oże i nie tnie ale mi pocieła;-( To nie jest ostre ,tylko przypala skórę,czujesz uczucie gorąca a później pieczenie od tego goraca,robą sie od tego pręgi czerwone ,które zamieniaja sie w strupy które dośc długo sie goją.Nie jest to miłe uczucie zwłaszcza jak gipsiarz jest mało delikatny i szoruje ci tym dziadostwem bez jednej przerwy.Przy kolanie mam strupy jeszcze z pierwszego krótkiego gipsu,bo to dziadostwo tak sie zachowuje jak strupy po oparzeniu. mi nie tlyko robiły się szramy z których potem strupy.... mi z kilku nrmlanie leciała krew od razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: żabka wrote: No tak ,o tym nie pomyslałam bidulko sie nacierpisz ,ja nie mialam spuchnietej tylko kolano 2x grubsze, technik najpierw takie slady porobil pilą po bokach a póżniej ciął po tych rysach i dlatego mnie ,nic a nic. Ale egoistka ze mnie!! o widzisz ciął mi raz kawałek cieli jak już piszczałam z bółu U mnie tną do "skóry" tak ze potem żadnych mnozyc nie uzywają tylko od razu szczypce i rozchylają A ty....... samam musisz ciagnąć nogę i jakoś ją wygrzebać z tego pancerza. Po wczorajszym wyciaganiu z gipsu owszem nie zostałą pocięta ale gipsem zdarto mi częśc naskórka. No i miałą czerwony piekący placek.......... ciekawe co z tego będzie za 2 tyg. Ja to chyba mam takie zasrane szczęscie. Kasiu u mnie gips tna po dwóch bokach.zdejmuja góre i zostawiaja noge w takiej łupce która została pod spodem,. u mnie tnie z wewnetrznej strony w strone kostki od kostki wzdłuż stopy a z drugiej strony tlyko wzdłuz stopy Potem tam gdzie jest na całej długosci rozchyla szczypcami i ja musze wyciagać tak bokiem noge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: Ja glukozamine pobieram od samego poczatku zlamania,wiec moze to tez jakas przyczyna że z kolanem jakos idzie ???? czyli co zastrzyki mi nie pomogą szybko???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: A ja dizisja jestem lekko zdziwniona.... bo kurcze jakoś inaczej mi ten gips załozyli W nieco innym miejscu obcas przyczepili i po pierwsze całkowicie inaczej mi się chodzi apodrugie....... i to mnie martwi bo jesczze wcozraj jeden lekarz sportowy był zmartwiony tym wygadem... noga jest fioletowo-sina. Tzn palce. Po nocy opuchlizna nie ustała i kolor nie wrócił do normalności. Gdzieś coś mnie uciska........ Poczekam jescze dwa dni i zobaczę. Najwyzej będę dzwoniła do lekarza bo coś jest nie teges. Owszem pozyginał mi na chama ta nogę we wszystkei strony poskręcał podociskał wiec ma niby prawo spuchnac no ale w koncu powinno to ustapić A ja po nocy nie czuję ządnej zmiany ( a zawsze czułam) i ten kolor Kasia ty to nie masz szczęścia do gipsów.Ja pitolę.... ku............................a jak tu miec szczęscie jak masz gips na srajtasme załozony do tego tak zcisnięty że szok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 alawpr wrote: riviolla wrote: prazynka wrote: Tak, tylko druga strona to może spotkamy się na kawę, jak już dołować się to we dwie i przy jakimś pysznym ciastku ? Można się przyłączyć? Wawa Ursynów Zrobimy ładny zlocik ja tez często jestem w Wawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 żabka wrote: Kasiek ,Ty nie czekal 2 dni ,tylko pomykaj do doktora ,noga nie może być sina!!!! wczoraj wieczorem widzieli ja sportowi Narazie nie ma wielkeigo alarmu Miałą jak najszybciej brac leki i trzymac jak najwięcej noge powyzej serca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 witch wrote:Dota wrote:Witch nie tylko Twój lekarz nie wierzy w farmakologię i rehabilitację. Na wyjściu ze szpitala jedynie dostałam recepty na Clexane oraz na prochy przeciwbólowe (okazały się zbędne). Dopiero po ponad 7 miesiącach skutecznie wyprosiłam receptę na Ossopan oraz skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Po kolejnych dwu miesiącach na rtg był mocny zrost. Przypadek...No to mamy bardzo podobnie. Żadnych "wspomagaczy" i prośba (wymuszanie) o wszystko.Oby tylko mój zrost był też tak dobry jak u Ciebie wiesz tak jak pisała nie chodzi o leki na zrost ale jak oni zobaczyli moje zaburzenia krązenia to............. ech............. od arzu wypisali leki bo jak krązenie jest zaburzone to i zrost słabszy. Powiedzieli ze przy takiej nodze. (kolor i opuchlizna) to i tak dobrez że tak sie zrastam. Bo zrosnieta juz prawie jestem ale z opuchlizna przez te gipsy jeszce conajmniej rok będe się męzyla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 witch wrote: alawpr wrote: Witch mi lekarze na poczatku przepisali osteogenon i detralex.Po komórkach kazano wszystko odstawic a teraz do domu przepisano mi Ostenil 70,który biore raz w tygodniu+do tego 1 tab dziennie Calcium 600+D400.Z tym Ostenilem sa jaja bo bierzesz go na czczo popijając tylko woda przegotowaną, nawet nie mozna mineralną i pół godziny musisz _ STAC-. Nie wolno siedziec ani kłaś się. Dla mnie to abstrakcja ! Nie znam żadnego z tych medykamentów ja do wczoraj znałam ltkyo skorupki i kolagen brany na wasna reke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 tez wykasowałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 idę zapalic świeczki i.............................. to narazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 wykasowałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 MARCHEWA zostawiął ci cała mega dluga wiadomosc na gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi