jasmar Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 No to zbieram się na zabiegi. Oby pomagały. zobaczę już w czwartek po minie doktorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 jasmar wrote: Prażynko ja wiem że żadne słowa w Twojej sytuacji nie są dobrą pociechą. Ale nie daj się musisz szukać pomocy. Masz syna(o ile dobrze pamiętam) pomyśl, że chce mieć wesołą i sprawną mamę. Może jeszcze ta Twoja nózia wyzdrowieje na tyle, że będziesz zadowolona. Ja sobie myślę-oby tylko nie bolało i żebym mogła funkcjonować. A na żadne ekstrawagancje sportowe(dla mnie to jazda na łyżwach czy nartach) już sobie nie pozwolę. Trzymaj się i nie daj się!!! Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 No ja też się zbieram, idę po rower do piwnicy i jadę na to moje pole. Może trafi się jakiś uczynny sąsiad bo rower ciężki jak czort. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 prazynka wrote: Tradycyjnie zajrzałam podczas bezsennej nocy bo jutro, kiedy będziecie pełni sił pedałować, ćwiczyć i się laserować to ja będę miała oczy na zapałkach dodałam zdjęcia moich wystających drutów Kirschnera, dwa są z góry a dwa od pięty, chyba przez to tak długo mnie nie uruchamiano i tak sobie myślę czy lepsze wyjmowane druty i pół roku o jednej nodze czy śruby na zawsze i szybka rehabilitacja jak u Was.. nurtuje mnie to pytanie niezmiernie... Również pełna sesja RTG z porównaniem logi lewej i prawej łącznie z komentarzami, aby nie było tak grobowo zmykam spróbować wpaść w ramiona Morfeusza a jak się masz teraz, udalo się wreszcie zacząć rehabilitacje? czy to sudek powoduje ze te kości takie cienkie? czy wspomaganie się chemią na kości to poprawi co mówią lekarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 ojacie wrote:Muszę się pochwalić, byłam na łyżwach, było cudownie, odżyłam wreszcie poczułam się zdrowo, chcę tam wrócić! Nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałku, takiej energii mi to dodało!!!!!Brawo, Ojacie, dzielna dziewczynka. Wyobrażam sobie, jaka radocha.Też się w tym sezonie wybieram na łyżwy i mam nadzieję, że wrócę tak uradowana jak Ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 alawpr wrote:Ostatnio w jednym sklepie zablokowało mnie ,wejscie bo był taki kołowrotek dla wchodzacych.Masakra. Ja o kulach a ci na wózkach jak mają sie dostac? Nigdy na to nie zwracałam uwagi ,a teraz mysle o tym jakie jest wejscie itp...Ludzie na wózku naprawdę mają problem, a nasi urzędnicy mają to w nosie.Pamiętam, gdy musiałam pójść do urzędu u nas we Wrocławiu, jeszcze o kulach, żadnej barierki przy schodach, nic. Bez mojej gorszej połowy nie wlazłabym za nic w świecie, a pismo mnie wzywało. A najgorsze było to, że nie ma tam wjazdu dla wózków inwalidzkich. Skandal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 marchewka wrote: prazynka wrote: Tradycyjnie zajrzałam podczas bezsennej nocy bo jutro, kiedy będziecie pełni sił pedałować, ćwiczyć i się laserować to ja będę miała oczy na zapałkach dodałam zdjęcia moich wystających drutów Kirschnera, dwa są z góry a dwa od pięty, chyba przez to tak długo mnie nie uruchamiano i tak sobie myślę czy lepsze wyjmowane druty i pół roku o jednej nodze czy śruby na zawsze i szybka rehabilitacja jak u Was.. nurtuje mnie to pytanie niezmiernie... Również pełna sesja RTG z porównaniem logi lewej i prawej łącznie z komentarzami, aby nie było tak grobowo zmykam spróbować wpaść w ramiona Morfeusza a jak się masz teraz, udalo się wreszcie zacząć rehabilitacje? czy to sudek powoduje ze te kości takie cienkie? czy wspomaganie się chemią na kości to poprawi co mówią lekarze? Stoję w miejscu. Biorę leki, laser i pole, kiepsko jest a rokowania trudne do przewidzenia, raczej niekorzystne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 jasmar nic mnie nie wystraszy jeśli chodzi o nasze spotkanie, widok terminarza kontroli przyprawił mnie o skurcze żołądka bo nasza 4 na przedzie brrrrrrrWczoraj babka trzymała mnie na ćwiczeniach 2,5 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 edziag wrote:jasmar nic mnie nie wystraszy jeśli chodzi o nasze spotkanie, widok terminarza kontroli przyprawił mnie o skurcze żołądka bo nasza 4 na przedzie brrrrrrrWczoraj babka trzymała mnie na ćwiczeniach 2,5 hTak długo? Prywatnie? Opisz, co robiłaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Już wróciłem z kontroli. W domu mam chodzić bez kul, a na dworze jeszcze jedną, choć ja tak robiłem już 1,5 miesiąca temu. Nawet mi RTG nie zrobił, tylko powiedział, że mięsień czyworogłowy jest o 4cm mniejsz od tego na drugiej nodze i mam ćwiczyć. Operacje chyba będę miał w styczniu i dowiedziałem się, że będę pod narkozą. Lekarz mówił, że ładnie chodze tylko trzeba mięsień ćwiczyć i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 I tak za 2 tygi sobie będę na dworze też bez kul, co mi tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Gratulacje Albwik ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ale przez ten czas zrastania zgrubłem 5kg i podobno urosłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 jasmar wrote: Dota wrote: Też powinnam umówić się do fryzjera. o mnie też fryzjer już "pytał" ale jak mnie zacznie "ścigać" po osiedlu to do niego zajrzę. Mam nadzieję, że nie odstraszyłam Edziag co do czwartku??? ja do swojego ide na początu lutego znowu i umówiłą sie z Marzena ze przyjde już na własnych nogach bez pomocy kul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ćwicz, ćwicz. Miałam podobny problem z tym mięśniem ale obecnie jest prawie taki sam jak ten z drugiej nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Albwik wrote: Ale przez ten czas zrastania zgrubłem 5kg i podobno urosłem. Bo ty chłopie jeszcze rośniesz ! Dostarczaj organizmowi budulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Tak, wiem że będzie taki sam. U mnie też co raz lepiej z wyglądem nogi, ale mam czas do 26 stycznia 2010, żeby nadrobić 4cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Polamana Kaska wrote:ojacie wrote:Muszę się pochwalić, byłam na łyżwach, było cudownie, odżyłam wreszcie poczułam się zdrowo, chcę tam wrócić! Nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałku, takiej energii mi to dodało!!!!!Brawo, Ojacie, dzielna dziewczynka. Wyobrażam sobie, jaka radocha.Też się w tym sezonie wybieram na łyżwy i mam nadzieję, że wrócę tak uradowana jak Ty. ja od lutego zaczynam sędziowanie i pwoiennam byc na lodzie ale............... pozwolono mi pełnic inną funkcje na nogach poza bandami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 prazynka wrote: marchewka wrote: prazynka wrote: Tradycyjnie zajrzałam podczas bezsennej nocy bo jutro, kiedy będziecie pełni sił pedałować, ćwiczyć i się laserować to ja będę miała oczy na zapałkach dodałam zdjęcia moich wystających drutów Kirschnera, dwa są z góry a dwa od pięty, chyba przez to tak długo mnie nie uruchamiano i tak sobie myślę czy lepsze wyjmowane druty i pół roku o jednej nodze czy śruby na zawsze i szybka rehabilitacja jak u Was.. nurtuje mnie to pytanie niezmiernie... Również pełna sesja RTG z porównaniem logi lewej i prawej łącznie z komentarzami, aby nie było tak grobowo zmykam spróbować wpaść w ramiona Morfeusza a jak się masz teraz, udalo się wreszcie zacząć rehabilitacje? czy to sudek powoduje ze te kości takie cienkie? czy wspomaganie się chemią na kości to poprawi co mówią lekarze? Stoję w miejscu. Biorę leki, laser i pole, kiepsko jest a rokowania trudne do przewidzenia, raczej niekorzystne kurde i nic lepiej po lekach i zabiegach??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Jeszcze mieli mi wyjąć w tym grudniu, ale nie chciałem, bo święta nie chce w szpitalu spędzić ALe ze schodów bez trzymania barierki, bez kuli (po prostu normalnie) umiem zejść i jestem z tego dumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Albwik wrote: Tak, wiem że będzie taki sam. U mnie też co raz lepiej z wyglądem nogi, ale mam czas do 26 stycznia 2010, żeby nadrobić 4cm Teraz to u Ciebie pójdze piorunem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Albwik wrote: Ale przez ten czas zrastania zgrubłem 5kg i podobno urosłem. to tak jak każdy z nas ja tez bym miała z 5 na plsiei gdybym tak starsznie w szpitalu nie schudła a tak...... wróciła do swojej wagi spzred złamnia no moze mam kilo wiecej tlyko ze etraz zamiast mięsni mam tłuszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ale nie wiem czy wróce 1 lutego do szkoły, bo jak 26 mają zamiar wyjmować żelastwo to trzeba potem przez jakiś czas uważać, więc chyba do marca wezme. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Albwik wrote: Ale nie wiem czy wróce 1 lutego do szkoły, bo jak 26 mają zamiar wyjmować żelastwo to trzeba potem przez jakiś czas uważać, więc chyba do marca wezme. A nie mozesz wrócic do szkoły z zelastwem???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Albwik wrote: Jeszcze mieli mi wyjąć w tym grudniu, ale nie chciałem, bo święta nie chce w szpitalu spędzić ALe ze schodów bez trzymania barierki, bez kuli (po prostu normalnie) umiem zejść i jestem z tego dumny Może to i lepiej, że w styczniu - kość jeszcze bardziej się zrośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Albwik wrote: Jeszcze mieli mi wyjąć w tym grudniu, ale nie chciałem, bo święta nie chce w szpitalu spędzić ALe ze schodów bez trzymania barierki, bez kuli (po prostu normalnie) umiem zejść i jestem z tego dumny brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja myślałem, że u mnie to będzie trwało dłużej, bo na początku było bardzo ciężko, a teraz nawet na drążku zaczynam się podciągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Albwik wrote: Ale nie wiem czy wróce 1 lutego do szkoły, bo jak 26 mają zamiar wyjmować żelastwo to trzeba potem przez jakiś czas uważać, więc chyba do marca wezme. Pytałam ortopedy i po usunięciu zespolenia normalnie wystawiane jest zwolnienie lekarskie na 3 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 kasiek79 wrote: Albwik wrote: Ale nie wiem czy wróce 1 lutego do szkoły, bo jak 26 mają zamiar wyjmować żelastwo to trzeba potem przez jakiś czas uważać, więc chyba do marca wezme. A nie mozesz wrócic do szkoły z zelastwem???? Tzn. 26 stycznia będę miał wyjmowane i trzeba odczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi