Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

agula wrote:

to kłamstwo maczek :) a może te krzyżyki zrobili Tobie bo tak często się łamałeś - chcieli zaoszczedzić sobie kłopotu i mapę narysowali

To było przy pierwszym złamaniu... może przewidzieli kolejne?

agula wrote:

bliznami się nie przejmuję...korel powiedział że mają swój urok..jak tatuaż.przekonał mnie

Ja też się nie przejmuje :P Mam 1 dużą na przedramieniu, 2 na biodrach, 2 na obojczyku, 1 na nosie, 6 małych na nodze i 3 duze na nodze :P

Aga, mój chirurg też mi powiedział, że USG żył nie jest mi potrzebne. Z natury jestem niedowiarkiem i tym razem to sie opłaciło (po tym jak sie opłaciłem 80 zł za USG i 80 zł za wizyte u chirurga naczyniowego). I wyszło że to badanie było bardzo potrzebne, teraż co 3 tygodnie mam robic badanie krwi i sprawdzać poziom D-dimerów. Nie mam pojęcia co to jest, ale zapytaj o to swojego chirurga, zapewne też zrobi wielkie oczy "co to takiego" :o W Krakowie badanie to robi tylko kilka pracowni, ale wynik ponoć wskazuje na problemy z żyłami. W moim przypadku po moim złamaniu kontrola żył jest ważna. Jeśli tylko moasz mozliwośc zrobienia tego USG, radze zrób żeby wykluczyc te problemy.

Aga - lekarze nie okłamują, oni nie wiedzą kiedy tak naprawdę będziesz chodzić... każdy organizm reaguje inaczej, u jednych kości się zrastają w 6 tygodni, u innych w 6 miesięcy... Nie wiem dlaczego w ogóle mówią takie rzeczy, może żeby pokrzepic pacjenta? tego naprawde nie da się przewidzieć...

wiem Korel - ja pewnie zrobię to badanie.masz rację - w końcu to ja będę chodzić na tej nodze nie mój ortopeda.

maczek - może nie będe pytać gdzie NIE MASZ blizn///

Maczek Ty to musisz mieć branie u lasek, przy tylu bliznach. a któraś z dziewczyn pisała że to dla faceta dumne świadectwo bujnej młodości i waleczności ...z kolejnymi lekarzami ? Aha a ja za to mam blizne po wyrostku ...;)

miałam operacje 2 mc temu - dzisiaj ortopeda *kolejny - zobaczył zdjęcia i miałam wrażenie że jest znudzony i zaraz zapyta - po co przyszłam skoro wszystko jest ok.mam już zacząć chodzić i za mc to on by wszytsko z nogi wywalił - gwóźdź też

no dobra Anita ta nowina- tylko mój ten państwowy - zabronił, rehabilitant nalegał żeby stąpać i ten dziś też...a jak staję..to mi się w głowie kręci, piecze mnie noga i aż sie poce ze strachu..to normalne???